Recept na quesadillu na 4 spôsoby s mäsom aj bez. Inšpirujte sa!

Chcete zažiť pravú chuť Mexika? Recept na quesadillu vám to umožní.

Skúste doma mexickú klasiku, ktorú je možné pripraviť na mnoho spôsobov.

Prečo je tento pokrm tak obľúbený naprieč planétou?

To zistíte veľmi rýchlo. Quesadilla je jednoduchá, výživná a zamilujete si ju vy aj vaše deti.

Aký recept bude ten váš?

Quesadilla s kuracím mäsom

Asi najčastejším a najobľúbenejším typom je táto mexická placka s kuracím. Šťavnaté mäso, zelenina, plno syra, to je záruka kvality. Verte, že tento recept zvládnete ľavou zadnou.

kuracie quesadilla so zeleninou
www.delish.com

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 červené papriky
  • ½ cibule
  • 300 g nastrúhaného čedaru
  • 1 zrelé avokádo
  • ½ lyžičky chilli
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • soľ
  • korenie
  • 4 tortilly
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 téglik kyslej smotany
  • olivový olej

Postup:

  • Vo veľkej panvici rozohrejte na strednom ohni olivový olej. Pridajte na kocky nakrájanú papriku, cibuľu a dochuťte soľou a korením a ostatným korením.
  • Duste domäkka, zhruba po 5 minútach zložte z ohňa a dajte zmes vedľa na tanier.
  • Na panvicu pridajte trochu oleja a pridajte kuracie mäso. Okoreňte iba soľou a korením a za občasného miešania smažte, kým nebude mäkké a hotové aj vo vnútri. Hotové mäso dajte bokom.
  • Na panvicu s výpekom z mäsa dajte tortillu a hornú polovicu posypte syrom. Pridajte kuraciu zmes a zmes z paprík a cibule.
  • Potom položte na zmes niekoľko plátkov avokáda a trošku nakrájanej jarnej cibuľky.
  • Priklopte tortilou, pritlačte a ľahko opečte aj z druhej strany. Takto pokračujte aj u zvyšných tortíl.
  • Po opečení nakrájajte quesadillu na trojuholníčky a podávajte s kyslou smotanou.

TIP: Páči sa vám jednoduchosť a farebnosť mexickej kuchyne? Potom vyskúšajte napríklad aj výborné recepty na tacos s mäsom aj bez .

Quesadilla s trhaným hovädzím

Pokiaľ si chcete dať s prípravou naozaj záležať, potom zvoľte tento recept s trhaným hovädzím. Dobre urobené hovädzie mäso potrebuje svoj čas, ale výsledok je luxusný. Po tejto mexickej mňamke sa budú zbiehať sliny každému.

quesadilla s trhaným hovädzím mäsom
vvsupremo.com

Ingrediencie:

  • 600 g hovädzieho mäsa (zadné)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 4 tortilly
  • 300 g čedaru alebo iného strúhaného syra
  • maslo
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • V tlakovom alebo pomalom hrnci speňte cibuľu na troške masla, pridajte bobkový list, rozotrený cesnak, soľ a korenie. Pridajte hovädzie mäso a chvíľu ho ba väčšom ohni orestujte.
  • Potom zalejte vývarom a nechajte na nižšom plameni dusiť aspoň 4 hodiny (v bežnom hrnci dlhšie). Dobre upravené mäso sa musí po tejto úprave rozpadať. Mäso nechajte odpočívať v teple.
  • Na suchej panvici zľahka opečte tortillu z oboch strán, jednu stranu posypte nastrúhaným syrom. Na syr dajte natrhané hovädzie (len mäso bez cibule atď.) a opäť posypte vrstvou syra.
  • Preložte tortillu na polovicu a opekajte z oboch strán zhruba 4 – 6 minút, kým sa syr nerozpustí.
  • Podávajte s kyslou smotanou alebo zeleninovým šalátkom.

Potrebujete radu s výberom sporáka do vašej kuchyne? Pozrite sa, čo sme si napísali o kombinovaných sporákoch . Boli by pre vás tým najlepším variantom?

Recept na quesadillu s tuniakom

Láka vás ľahší variant? Stavte na rybu. Tuniak hravo nahradí kura a táto quesadilla skvele poslúži aj ako desiata napríklad do školy alebo na letný piknik.

Mexická placka s tuniakom
Foto: recipes.sainsburys.co.uk

Ingrediencie:

  • 100 tuniakov vo vlastnej šťave
  • 100 g mozarelly
  • 2 mrkvy
  • 1 zrelé avokádo
  • 3 paradajky
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ červenej cibule
  • 1 lyžica olivového oleja
  • šťava z 1 limetky
  • 100 g konzervovanej kukurice
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Najprv si pripravte paradajkovú salsu. Paradajky nakrájajte na drobné kocky, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, rozotrený cesnak, soľ, korenie a pokvapkajte limetkovou šťavou. Dajte odležať.
  • Nastrúhajte mozarellu a zmiešajte ju s nastrúhanou mrkvou a tuniakom.
  • Zrelé avokádo zbavte kôstky a rozdrvte ho vidličkou. Zmiešajte s tuniakovou zmesou a kukuricou, osoľte a okoreňte.
  • Vezmite tortillu, posypte ju syrom a naň dajte paradajkovú salsu. Potom pridajte zmes s tuniakom a tortillu preložte napoly.
  • Dajte ju opiecť na panvicu z oboch strán zhruba 2-3 minúty. Nakrájajte na trojuholníky a podávajte s ľadovým šalátom.

TIP: Pre spestrenie do zmesi pridajte ešte fazuľu alebo olivy.

Vege quesadilla s čiernymi fazuľami

Ako už stálo v nadpise, sľúbili sme recepty s mäsom aj bez. Vegetariánsky variant tu preto rozhodne nesmie chýbať. Bohatá chuť fazule, avokáda a koriandra vás presvedčí o tom, že mäso netreba.

Príprava quesadilly na panvici
Foto: gimmedelicious.com

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 100 g čiernych fazule
  • 2 avokáda
  • 1 hrsť čerstvého koriandra
  • 1 limetka
  • 200 g čedaru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 4 tortilly
  • 1 lyžička mexického (taco) korenia
  • korenie
  • soľ

Postup:

  • Na olivovom oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu spoločne s na kocky nakrájanou paprikou, kým nebudú papriky mäkké (2-3 minúty).
  • Pridajte čierne fazule a korenie. Varte ďalšiu minútu, potom odstavte.
  • V menšej miske vidličkou natlačte avokádo, pridajte šťavu z limetky, koriander, korenie a soľ.
  • Vezmite tortillu, potrite ju avokádovou zmesou a potom pridajte zmes s fazuľami a zasypte syrom.
  • Tortillu preložte napoly a opečte na väčšom ohni po dobu 2-3 minút. Podávajte s kyslou smotanou.

Tak čo, našli ste medzi našimi receptami svoju inšpiráciu?

Táto mexická dobrota je vhodná ako na večeru, tak napríklad na desiatu a hlavne pri jej príprave môžete zapojiť fantáziu.

Napríklad nájdete vlastnú náplň, ktorá tie ostatné strčia do vrecka.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.