Nie je nad skvelý dezert!
A presne o tom je nasledujúci článok.
Pripravili sme si totiž pre vás tie najlepšie pudingové rezy v 5 božských podobách.
Vyskúšajte variantu s banánom a piškótami či napríklad vegánsku verziu s jahodami.
Užite si to!
Rezy s čokoládovým pudingom a kyslou smotanou
Luxusné rezy, ktoré sú jemné, chutné a skvele vyvážené. Znie to skvele? Tak si ich poďte pripraviť. Je to hračka!
Čo budete potrebovať
- 5 bielkov
- 5 žĺtkov
- 5 lyžíc bieleho cukru
- 5 lyžíc tortovej múky
- 12 g prášku do pečiva
- 12 g vanilkového cukru
- 150 ml oleja
- 150 ml vody
- 2 lyžice kakaového prášku
Na čokoládový puding:
- 80 g čokoládového pudingu v prášku
- 1 l mlieka
- 3 lyžice bieleho cukru
- 12 g vanilkového cukru
Na polevu:
- 500 g kyslej smotany
- 50 g šľahačky v prášku
- strúhaná čokoláda
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Pripravte si plech s rozmermi 43 × 37,6 cm a vyložte ho papierom na pečenie.
- Vyšľahajte žĺtky s cukrami do krémova.
- Potom pomaly pridávajte olej, vodu, múku, prášok do pečiva a kakao.
- V samostatnej miske ušľahajte bielky a opatrne ich vmiešajte do cesta. T
- cesto nalejte na plech.
- Pripravte si puding podľa návodu na obale.
- Akonáhle puding vychladne, pridajte ho do cesta na rezy – jednu polievkovú lyžicu.
- Pečte 15 minút alebo kým nevyjde špáradlo vložené do stredu rezov čisté.
- Buchtu nechajte úplne vychladnúť.
- V inej mise šľahajte kyslú smotanu a šľahačku v prášku.
- Keď je krém tuhý, pridajte poriadnu vrstvu na rezy.
- Posypte postrúhanou čokoládou a nechajte aspoň 4 hodiny vychladiť v chladničke.

Pudingové rezy z lístkového cesta
Tento múčnik je neuveriteľne jednoduchý na prípravu a pritom chutí tak dobre, že sa stane vašim novým obľúbeným dezertom. Listové cesto pokryté bohatou a krémovou pudingovou náplňou a preliate šľahačkou s čokoládovým sirupom? Delikatesa!
Čo budete potrebovať
- 1 šálka vody
- 1/4 lyžičky soli
- 1/2 šálky masla
- 4 vajcia
- 2 balenia instantného vanilkového pudingu
- 1 šálka hladkej múky
- 230 g smotanového syra, veľmi mäkkého
- 3 a 1/2 šálok mlieka
- 230 g smotany na šľahanie
- 1/4 šálky čokoládového sirupu
- 1 lyžička cukru múčka
Postup
- Predhrejte rúru na 230 °C a vymažte plech s rozmermi 23 × 33 cm.
- Zvarte vodu, maslo a soľ.
- Odstráňte z ohňa a nalejte do misy.
- Pridajte múku a ručne šľahajte, kým sa nevytvoria gule, alebo šľahajte niekoľko minút elektrickým šľahačom, kým nebude všetko dobre premiešané.
- Cesto chlaďte 10 minút.
- Do cesta pridajte vajcia a šľahajte, kým nebude zmes hustá a hladká.
- Povrch cesta by mal mať saténový lesk.
- Znovu ochlaďte na asi 5 minút.
- Nalejte do vymastenej formy a pečte 15 minút.
- Pichnite nožom asi 15-krát do stredu, ktorý je nafúknutý, aby mohol uniknúť vzduch.
- Znížte teplotu rúry na 175 ° C a pečte ďalších 20 minút.
- Pred pridaním krémovej náplne nechajte cesto na plechu asi 30 – 45 minút vychladnúť.
- V mise prešľahajte zmäknutý smotanový syr.
- Vyšľahajte puding a mlieko.
- Dobre premiešajte.
- Pridajte k smotanovému syru a najprv pomaly premiešajte a potom dobre prešľahajte.
- Prelejte na upečené rezy.
- Dobre vychladenú smotanu na šľahanie šľahajte elektrickým šľahačom najskôr na najnižšom stupni a keď začne šľahačka hustnúť, zvýšte rýchlosť.
- Nakoniec pridajte do šľahačky práškový cukor.
- Šľahačku naneste na rezy a pokvapkajte a pokvapkajte čokoládovým sirupom.
- Uchovávajte v chladničke.

Ak doma nemáte kvalitný šľahač, možno sa vám budú hodiť naše recenzie na tie najlepšie elektrické šľahače . Kto vyhral v našom porovnaní?
Banánové rezy s domácim vanilkovým pudingom
Tieto rezy sú bohaté a dokonale chutné! Prekypujú banánovou chuťou, sú vláčne a škorica a vanilka im dodávajú ten správny šmrnc. To jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 2 a 1/2 šálok hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- 3/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky jedlej sódy
- 2 šálky kryštálového cukru
- 3 veľké vajcia
- 1 šálka rastlinného oleja
- 1/2 šálky cmaru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 šálky roztlačených, prezretých banánov (asi 3 až 4 veľké banány)
Na puding:
- 1/2 šálky kryštálového cukru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- štipka soli
- 2 šálky plnotučného mlieka
- 2 veľké žĺtky
- 1 lyžica vanilkovej pasty
- 1/2 lyžice slaného masla
Ďalšie ingrediencie:
- 4 – 5 veľkých, čerstvých banánov, nakrájaných na plátky
- 2 šálky smotany na šľahanie
- 1/4 šálky práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 20 piškótov, hrubo rozdrvených
- 2 lyžice slaného masla, rozpustené
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžička kryštálového cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Nastriekajte plech s rozmermi 23 x 33 cm olejom v spreji.
- Do misy preosejte múku, prášok do pečiva, škoricu, soľ a jedlú sódu.
- Cukor, vajcia, olej, cmar a vanilku šľahajte vo veľkej mise elektrickým šľahačom na strednú rýchlosť asi 2 minúty.
- Pridajte múku do zmesi cukru (pridávajte po tretinách a po každom pridaní šľahajte na nízku rýchlosť, pokiaľ nebude zmes hladká).
- Vmiešajte roztlačené banány a cesto preneste na pripravený plech.
- Pečte uprostred predhriatej rúry, kým špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté, 30 až 35 minút.
- Preneste na mriežku a nechajte 10 minút chladnúť.
- Pomocou rukoväte varešky vyvŕtajte po celej buchte hlboké otvory (asi 5 naprieč a 6 dole, celkom teda 30 otvorov).
- Vo veľkom hrnci ušľahajte cukor, kukuričný škrob a soľ; rozšľahajte v mlieku.
- Všľahajte žĺtky.
- Za stáleho miešania priveďte do varu.
- Okamžite znížte teplotu na minimum a za stáleho miešania varte 1 až 2 minúty, kým nie je puding dostatočne hustý.
- Puding nalejte cez jemné sito do veľkej misy.
- Vmiešajte vanilkovú pastu a maslo.
- Za občasného miešania ochlaďte, kým nebude puding vlažný, asi 15 minút.
- Na buchtu rovnomerne rozotrite puding.
- Zakryte rezy potravinárskou fóliou a pritlačte ju priamo na puding.
- Buchtu chlaďte aspoň 2 hodiny, ale najlepšie cez noc.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Odstráňte z rezov fóliu.
- Plátky banánu rovnomerne rozložte na puding.
- Vo veľkej mise šľahajte smotanu, práškový cukor a vanilku elektrickým šľahačom pri stredne vysokej rýchlosti, kým vám nevznikne hustá zmes.
- Rozprestrite zmes na banány v rovnomernej vrstve.
- V miske zmiešajte drvené piškóty, rozpustené maslo, múku a kryštálový cukor.
- Zmes prstami roztlačte, aby ste vytvorili malé hrudky a rozprestrite ich na plech.
- Pečte v predhriatej rúre, kým nebudú chrumkavé a hnedé, 5 až 6 minút.
- Nechajte vychladnúť.
- Rezy potrite šľahačkou, posypte posýpkou a podávajte.

Objavte podobné tipy
Piškótové rezy s jablkami, pudingom a šľahačkou
Tieto rezy sú úžasne vláčne a krémové a vaši hostia a rodina ho budú milovať. Kombinácii piškóty, jabĺk, pudingu, šľahačky a čokolády jednoducho nejde odolať!
Čo budete potrebovať
- 3 vajcia
- 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru
- 1/2 šálky slnečnicového, kukuričného alebo repkového oleja
- 1 a 3/4 šálky mlieka
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na jablkovú náplň:
- 1 kg jabĺk zbavených jadrovníkov a olúpaných
- 4 šálky vody
- 1 a 1/2 šálky – 2 1/2 šálky kryštálového cukru
- 2 vanilkové pudingy
Na polevu:
- 1 a 3/4 šálky smotany na šľahanie
- 1 lyžica kryštálového cukru
- čokoládové posypky alebo strúhaná čokoláda
Postup
- Najprv si pripravte piškótu.
- Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
- V inej mise zmiešajte žĺtky s cukrom, pridajte olej, mlieko, múku a prášok do pečiva.
- Miešajte, kým sa všetko nezapracuje.
- Lyžicou alebo stierkou opatrne vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.
- Nalejte zmes na veľký (25 x 25 cm) plech, ktorý si predtým vymažte tukom a vysypte múkou.
- Pečte v predhriatej rúre na 170 stupňov Celzia asi 20 – 30 minút alebo kým drevená špajľa zapichnutá doprostred buchty nevyjde čistá.
- Nechajte vychladnúť.
- Každé jablko nakrájajte na 8 plátkov.
- Do veľkého hrnca dajte jablká, vodu a cukor. Varte, kým jablká nezmäknú.
- Jablká vyberte z tekutiny a položte na upečené cesto.
- Tekutinu použite namiesto mlieka na prípravu pudingu podľa návodu výrobcu.
- Nalejte puding na jablká.
- Smotanu šľahajte s cukrom, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
- Natrite na puding.
- Posypte strúhanou čokoládou alebo čokoládovou posypkou.
- Pred podávaním nechajte v chladničke vychladnúť aspoň 2 hodiny.

Vyskúšajte aj naše netradičné recepty na buchty z piškóty, po ktorých sa len zaprášia!
Vegánske jahodové rezy s pudingom
Úžasný vegánsky jahodový múčnik, ktorý sa skladá z nadýchaného cesta, pudingovej náplne a čerstvých jahôd, si zamilujete! Neobsahuje vajcia, mliečne výrobky, lepok ani rafinovaný cukor a navyše sa pripravuje z jednoduchých ingrediencií.
Čo budete potrebovať
Suché ingrediencie na cesto:
- 150 g ovsenej múky (v prípade potreby bezlepkovej)
- 100 g granulovaného sladidla podľa výberu
- 80 g ryžovej múky
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1/3 lyžičky soli
Mokré ingrediencie na cesto:
- 160 ml rastlinného mlieka
- 1/2 zrelého banánu
- 3 lyžice oleja
- 1 lyžica citrónovej alebo limetkovej šťavy
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na puding:
- 5 lyžíc kukuričného škrobu
- 400 ml rastlinného mlieka
- 5 lyžíc granulovaného sladidla podľa výberu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/8 lyžičky mletej kurkumy
Na polevu:
- 450 g jahôd nakrájaných na plátky
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 lyžica granulovaného sladidla podľa výberu
- 240 ml vody
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a vyložte obdĺžnikový plech papierom na pečenie (ideálne s rozmermi 26x16x4 cm).
- Ak máte oveľa väčší plech, ingrediencie zdvojnásobte.
- Všetky suché ingrediencie na cesto zmiešajte v mise metličkou.
- Mokré ingrediencie spracujte v mixéri alebo kuchynskom robote a zmes nalejte do misy so suchými ingredienciami.
- Miešajte metličkou, kým sa všetko nespojí.
- Cesto nechať asi 5 minút oddýchnuť.
- Cesto nalejte do vymastenej formy a pečte v rúre 20–25 minút, alebo pokiaľ nevyjde špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
- Buchtu nechajte úplne vychladnúť.
- Jahody umyte a nakrájajte.
- Všetky ingrediencie na puding pridajte do hrnca a miešajte metličkou, kým v ňom nezostanú žiadne hrudky.
- Za stáleho miešania priveďte zmes do varu.
- Nechajte variť 30 sekúnd a vypnite oheň.
- Puding nalejte na cesto a rovnomerne rozotrite.
- Navrch pridajte jahody.
- Pridajte vodu, kukuričný škrob a sladidlo do hrnca a šľahajte, kým v zmesi nezostanú žiadne hrudky.
- Za stáleho miešania priveďte zmes do varu.
- Zmes bude spočiatku zakalená, ale akonáhle sa uvarí, bude číra.
- Nechajte variť 30 sekúnd a vypnite oheň.
- Zmes naložte na jahody.
- Múčnik preložte do chladničky aspoň na 60 minút (lepšie dlhšie), aby stuhol.
- Nakrájajte a podávajte!

Nielen pre vegánov tiež máme vegánske recepty na pečivo , ktoré nerozoznáte od toho tradičného!
3 tipy, ako vylepšiť váš puding
- Použite nesladené kondenzované mlieko.
Vymeňte bežné mlieko za plechovku kondenzovaného mlieka a vytvoríte krémovejší, dekadentnejší puding. Nielen, že bude mať luxusnú textúru, ale výrazne zlepší aj jeho chuť. Pre tropický nádych siahnite po kokosovom mlieku z konzervy. - Pridajte kvapku alkoholu.
Do pudingu môžete pridať trochu likéru ako je napríklad Kahlua alebo Chambord. Koňak a bourbon sú tiež lahôdkou, najmä ak pracujete s čokoládou alebo maslovou zmesou, a korenený rum sa zase skvele hodí k banánovému pudingu. - Zmiešajte ho so sladkou prísadou.
Posypte puding nasekanými orechmi, čokopecičkami alebo korením, ako je škorica alebo čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok. Môžete ho tiež ozdobiť posypkami.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!