Luxusné recepty na rezy s pudingom 5x inak. Pochutí si celá rodina. Inšpirujte sa!

Nie je nad skvelý dezert!

A presne o tom je nasledujúci článok.

Pripravili sme si totiž pre vás tie najlepšie pudingové rezy v 5 božských podobách.

Vyskúšajte variantu s banánom a piškótami či napríklad vegánsku verziu s jahodami.

Užite si to!

Rezy s čokoládovým pudingom a kyslou smotanou

Luxusné rezy, ktoré sú jemné, chutné a skvele vyvážené. Znie to skvele? Tak si ich poďte pripraviť. Je to hračka!

Čo budete potrebovať

  • 5 bielkov
  • 5 žĺtkov
  • 5 lyžíc bieleho cukru
  • 5 lyžíc tortovej múky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 12 g vanilkového cukru
  • 150 ml oleja
  • 150 ml vody
  • 2 lyžice kakaového prášku

Na čokoládový puding:

  • 80 g čokoládového pudingu v prášku
  • 1 l mlieka
  • 3 lyžice bieleho cukru
  • 12 g vanilkového cukru

Na polevu:

  • 500 g kyslej smotany
  • 50 g šľahačky v prášku
  • strúhaná čokoláda

Postup

  • Rúru predhrejte na 180 °C.
  • Pripravte si plech s rozmermi 43 × 37,6 cm a vyložte ho papierom na pečenie.
  • Vyšľahajte žĺtky s cukrami do krémova.
  • Potom pomaly pridávajte olej, vodu, múku, prášok do pečiva a kakao.
  • V samostatnej miske ušľahajte bielky a opatrne ich vmiešajte do cesta. T
  • cesto nalejte na plech.
  • Pripravte si puding podľa návodu na obale.
  • Akonáhle puding vychladne, pridajte ho do cesta na rezy – jednu polievkovú lyžicu.
  • Pečte 15 minút alebo kým nevyjde špáradlo vložené do stredu rezov čisté.
  • Buchtu nechajte úplne vychladnúť.
  • V inej mise šľahajte kyslú smotanu a šľahačku v prášku.
  • Keď je krém tuhý, pridajte poriadnu vrstvu na rezy.
  • Posypte postrúhanou čokoládou a nechajte aspoň 4 hodiny vychladiť v chladničke.
Čokoládové rezy s pudingom a kyslou smotanou.
www.mykhailaeats.com

Pudingové rezy z lístkového cesta

Tento múčnik je neuveriteľne jednoduchý na prípravu a pritom chutí tak dobre, že sa stane vašim novým obľúbeným dezertom. Listové cesto pokryté bohatou a krémovou pudingovou náplňou a preliate šľahačkou s čokoládovým sirupom? Delikatesa!

Čo budete potrebovať

  • 1 šálka vody
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 šálky masla
  • 4 vajcia
  • 2 balenia instantného vanilkového pudingu
  • 1 šálka hladkej múky
  • 230 g smotanového syra, veľmi mäkkého
  • 3 a 1/2 šálok mlieka
  • 230 g smotany na šľahanie
  • 1/4 šálky čokoládového sirupu
  • 1 lyžička cukru múčka

Postup

  • Predhrejte rúru na 230 °C a vymažte plech s rozmermi 23 × 33 cm.
  • Zvarte vodu, maslo a soľ.
  • Odstráňte z ohňa a nalejte do misy.
  • Pridajte múku a ručne šľahajte, kým sa nevytvoria gule, alebo šľahajte niekoľko minút elektrickým šľahačom, kým nebude všetko dobre premiešané.
  • Cesto chlaďte 10 minút.
  • Do cesta pridajte vajcia a šľahajte, kým nebude zmes hustá a hladká.
  • Povrch cesta by mal mať saténový lesk.
  • Znovu ochlaďte na asi 5 minút.
  • Nalejte do vymastenej formy a pečte 15 minút.
  • Pichnite nožom asi 15-krát do stredu, ktorý je nafúknutý, aby mohol uniknúť vzduch.
  • Znížte teplotu rúry na 175 ° C a pečte ďalších 20 minút.
  • Pred pridaním krémovej náplne nechajte cesto na plechu asi 30 – 45 minút vychladnúť.
  • V mise prešľahajte zmäknutý smotanový syr.
  • Vyšľahajte puding a mlieko.
  • Dobre premiešajte.
  • Pridajte k smotanovému syru a najprv pomaly premiešajte a potom dobre prešľahajte.
  • Prelejte na upečené rezy.
  • Dobre vychladenú smotanu na šľahanie šľahajte elektrickým šľahačom najskôr na najnižšom stupni a keď začne šľahačka hustnúť, zvýšte rýchlosť.
  • Nakoniec pridajte do šľahačky práškový cukor.
  • Šľahačku naneste na rezy a pokvapkajte a pokvapkajte čokoládovým sirupom.
  • Uchovávajte v chladničke.
Rezy s krémovou pudingovou náplňou a preliate šľahačkou s čokoládovým sirupom servírované na tanieriku.
www.plowingthroughlife.com

Ak doma nemáte kvalitný šľahač, možno sa vám budú hodiť naše recenzie na tie najlepšie elektrické šľahače . Kto vyhral v našom porovnaní?

Banánové rezy s domácim vanilkovým pudingom

Tieto rezy sú bohaté a dokonale chutné! Prekypujú banánovou chuťou, sú vláčne a škorica a vanilka im dodávajú ten správny šmrnc. To jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 2 a 1/2 šálok hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 2 šálky kryštálového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 1 šálka rastlinného oleja
  • 1/2 šálky cmaru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálky roztlačených, prezretých banánov (asi 3 až 4 veľké banány)

Na puding:

  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • štipka soli
  • 2 šálky plnotučného mlieka
  • 2 veľké žĺtky
  • 1 lyžica vanilkovej pasty
  • 1/2 lyžice slaného masla

Ďalšie ingrediencie:

  • 4 – 5 veľkých, čerstvých banánov, nakrájaných na plátky
  • 2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 20 piškótov, hrubo rozdrvených
  • 2 lyžice slaného masla, rozpustené
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička kryštálového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Nastriekajte plech s rozmermi 23 x 33 cm olejom v spreji.
  • Do misy preosejte múku, prášok do pečiva, škoricu, soľ a jedlú sódu.
  • Cukor, vajcia, olej, cmar a vanilku šľahajte vo veľkej mise elektrickým šľahačom na strednú rýchlosť asi 2 minúty.
  • Pridajte múku do zmesi cukru (pridávajte po tretinách a po každom pridaní šľahajte na nízku rýchlosť, pokiaľ nebude zmes hladká).
  • Vmiešajte roztlačené banány a cesto preneste na pripravený plech.
  • Pečte uprostred predhriatej rúry, kým špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté, 30 až 35 minút.
  • Preneste na mriežku a nechajte 10 minút chladnúť.
  • Pomocou rukoväte varešky vyvŕtajte po celej buchte hlboké otvory (asi 5 naprieč a 6 dole, celkom teda 30 otvorov).
  • Vo veľkom hrnci ušľahajte cukor, kukuričný škrob a soľ; rozšľahajte v mlieku.
  • Všľahajte žĺtky.
  • Za stáleho miešania priveďte do varu.
  • Okamžite znížte teplotu na minimum a za stáleho miešania varte 1 až 2 minúty, kým nie je puding dostatočne hustý.
  • Puding nalejte cez jemné sito do veľkej misy.
  • Vmiešajte vanilkovú pastu a maslo.
  • Za občasného miešania ochlaďte, kým nebude puding vlažný, asi 15 minút.
  • Na buchtu rovnomerne rozotrite puding.
  • Zakryte rezy potravinárskou fóliou a pritlačte ju priamo na puding.
  • Buchtu chlaďte aspoň 2 hodiny, ale najlepšie cez noc.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Odstráňte z rezov fóliu.
  • Plátky banánu rovnomerne rozložte na puding.
  • Vo veľkej mise šľahajte smotanu, práškový cukor a vanilku elektrickým šľahačom pri stredne vysokej rýchlosti, kým vám nevznikne hustá zmes.
  • Rozprestrite zmes na banány v rovnomernej vrstve.
  • V miske zmiešajte drvené piškóty, rozpustené maslo, múku a kryštálový cukor.
  • Zmes prstami roztlačte, aby ste vytvorili malé hrudky a rozprestrite ich na plech.
  • Pečte v predhriatej rúre, kým nebudú chrumkavé a hnedé, 5 až 6 minút.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Rezy potrite šľahačkou, posypte posýpkou a podávajte.
Rezy z banánov s pudingom, šľahačkou a piškótami servírované na tanierikoch.
www.southernliving.com

Piškótové rezy s jablkami, pudingom a šľahačkou

Tieto rezy sú úžasne vláčne a krémové a vaši hostia a rodina ho budú milovať. Kombinácii piškóty, jabĺk, pudingu, šľahačky a čokolády jednoducho nejde odolať!

Čo budete potrebovať

  • 3 vajcia
  • 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1/2 šálky slnečnicového, kukuričného alebo repkového oleja
  • 1 a 3/4 šálky mlieka
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na jablkovú náplň:

  • 1 kg jabĺk zbavených jadrovníkov a olúpaných
  • 4 šálky vody
  • 1 a 1/2 šálky – 2 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 2 vanilkové pudingy

Na polevu:

  • 1 a 3/4 šálky smotany na šľahanie
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • čokoládové posypky alebo strúhaná čokoláda

Postup

  • Najprv si pripravte piškótu.
  • Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
  • V inej mise zmiešajte žĺtky s cukrom, pridajte olej, mlieko, múku a prášok do pečiva.
  • Miešajte, kým sa všetko nezapracuje.
  • Lyžicou alebo stierkou opatrne vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.
  • Nalejte zmes na veľký (25 x 25 cm) plech, ktorý si predtým vymažte tukom a vysypte múkou.
  • Pečte v predhriatej rúre na 170 stupňov Celzia asi 20 – 30 minút alebo kým drevená špajľa zapichnutá doprostred buchty nevyjde čistá.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Každé jablko nakrájajte na 8 plátkov.
  • Do veľkého hrnca dajte jablká, vodu a cukor. Varte, kým jablká nezmäknú.
  • Jablká vyberte z tekutiny a položte na upečené cesto.
  • Tekutinu použite namiesto mlieka na prípravu pudingu podľa návodu výrobcu.
  • Nalejte puding na jablká.
  • Smotanu šľahajte s cukrom, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
  • Natrite na puding.
  • Posypte strúhanou čokoládou alebo čokoládovou posypkou.
  • Pred podávaním nechajte v chladničke vychladnúť aspoň 2 hodiny.
Rezy z piškótového cesta, jabĺk a pudingu, ozdobené šľahačkou a strúhanou čokoládou.
www.kitchennostalgia.com

Vyskúšajte aj naše netradičné recepty na buchty z piškóty, po ktorých sa len zaprášia!

Vegánske jahodové rezy s pudingom

Úžasný vegánsky jahodový múčnik, ktorý sa skladá z nadýchaného cesta, pudingovej náplne a čerstvých jahôd, si zamilujete! Neobsahuje vajcia, mliečne výrobky, lepok ani rafinovaný cukor a navyše sa pripravuje z jednoduchých ingrediencií.

Čo budete potrebovať

Suché ingrediencie na cesto:

  • 150 g ovsenej múky (v prípade potreby bezlepkovej)
  • 100 g granulovaného sladidla podľa výberu
  • 80 g ryžovej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/3 lyžičky soli

Mokré ingrediencie na cesto:

  • 160 ml rastlinného mlieka
  • 1/2 zrelého banánu
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na puding:

  • 5 lyžíc kukuričného škrobu
  • 400 ml rastlinného mlieka
  • 5 lyžíc granulovaného sladidla podľa výberu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/8 lyžičky mletej kurkumy

Na polevu:

  • 450 g jahôd nakrájaných na plátky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžica granulovaného sladidla podľa výberu
  • 240 ml vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a vyložte obdĺžnikový plech papierom na pečenie (ideálne s rozmermi 26x16x4 cm).
  • Ak máte oveľa väčší plech, ingrediencie zdvojnásobte.
  • Všetky suché ingrediencie na cesto zmiešajte v mise metličkou.
  • Mokré ingrediencie spracujte v mixéri alebo kuchynskom robote a zmes nalejte do misy so suchými ingredienciami.
  • Miešajte metličkou, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto nechať asi 5 minút oddýchnuť.
  • Cesto nalejte do vymastenej formy a pečte v rúre 20–25 minút, alebo pokiaľ nevyjde špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  • Buchtu nechajte úplne vychladnúť.
  • Jahody umyte a nakrájajte.
  • Všetky ingrediencie na puding pridajte do hrnca a miešajte metličkou, kým v ňom nezostanú žiadne hrudky.
  • Za stáleho miešania priveďte zmes do varu.
  • Nechajte variť 30 sekúnd a vypnite oheň.
  • Puding nalejte na cesto a rovnomerne rozotrite.
  • Navrch pridajte jahody.
  • Pridajte vodu, kukuričný škrob a sladidlo do hrnca a šľahajte, kým v zmesi nezostanú žiadne hrudky.
  • Za stáleho miešania priveďte zmes do varu.
  • Zmes bude spočiatku zakalená, ale akonáhle sa uvarí, bude číra.
  • Nechajte variť 30 sekúnd a vypnite oheň.
  • Zmes naložte na jahody.
  • Múčnik preložte do chladničky aspoň na 60 minút (lepšie dlhšie), aby stuhol.
  • Nakrájajte a podávajte!
Rezy s pudingom a jahodami.
www.elavegan.com

Nielen pre vegánov tiež máme vegánske recepty na pečivo , ktoré nerozoznáte od toho tradičného!

3 tipy, ako vylepšiť váš puding

  1. Použite nesladené kondenzované mlieko.
    Vymeňte bežné mlieko za plechovku kondenzovaného mlieka a vytvoríte krémovejší, dekadentnejší puding. Nielen, že bude mať luxusnú textúru, ale výrazne zlepší aj jeho chuť. Pre tropický nádych siahnite po kokosovom mlieku z konzervy.
  2. Pridajte kvapku alkoholu.
    Do pudingu môžete pridať trochu likéru ako je napríklad Kahlua alebo Chambord. Koňak a bourbon sú tiež lahôdkou, najmä ak pracujete s čokoládou alebo maslovou zmesou, a korenený rum sa zase skvele hodí k banánovému pudingu.
  3. Zmiešajte ho so sladkou prísadou.
    Posypte puding nasekanými orechmi, čokopecičkami alebo korením, ako je škorica alebo čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok. Môžete ho tiež ozdobiť posypkami.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.