Tieto recepty na grilovaného pstruha sú neodolateľné! Ochutnajte jeho lahodné mäsko

Lahodné, diétne a zdravé. To sú naše recepty na grilovaného pstruha.

Ochutnajte najrôznejšie kombinácie, ktoré sa vám rozplynú na jazyku.

Aký si pripravíte, ako prvý?

Pstruh na grile s cesnakom a bylinkami

Jednoduchá kombinácia oleja s cesnakom a bylinkami s vínnym octom funguje ako dokonalá omáčka na ryby. Skvelou prílohou sú potom naše zapečené zemiaky s karfiolom , tie vám nesmú ujsť.

Čo budeme potrebovať

  • 40 ml olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
  • 1/2 lyžičky sušenej šalvie
  • 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
  • 2 lyžice vínneho octu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 8 filétov zo pstruha

Postup

  • Zapáľte gril alebo zahrejte platňu. V malom nerezovom hrnci zmiešajte olej, cesnak, šalvia a rozmarín.
  • Varte na miernej teplote, kým cesnak nezačne hnednúť, asi 2 minúty. Odoberte z platne a ihneď vmiešajte ocot, soľ a korenie.
  • Filety z pstruha vložíme do strednej sklenenej misky alebo nerezovej panvice.
  • Rybu posypte zvyšnou soľou.
  • Pridajte polovicu zmesi oleja a octu a obaľte.
  • Rybu grilujte alebo opekajte kožou dole 2 minúty. Otočte a grilujte, kým nebude hotová.
  • Pri podávaní rozšľahajte zvyšnú zmes oleja a octu a nalejte ju na teplého pstruha.

Ak nemáte možnosť pstruha ogrilovať, potom si kúpte najlepšiu grilovaciu panvicu a upečte si ho doma na platni. Aké sú tie najlepšie panvice na grilovanie sa dozviete v našej recenziu!

Dokonale dochutený pstruh s cesnakom a bylinkami.
Zdroj: cravingsjournal.com

Grilovaný pstruh v alobale

Veľmi ľahký recept na pstruha z grilu vyžaduje iba 4 prísady a je hotový za menej ako 25 minút. Je tiež nízkosacharidový a bezlepkový! Perfektný ako večera vo vyťaženom týždni. Ak hľadáte ďalšie recepty s rybami, pozrite sa na našich 5 receptov s lososom na masle , ktoré si musíte urobiť na večeru.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g filétov z pstruha dúhového
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice rozpusteného masla (môžete použiť ghí)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletého kôpru

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Odrežte list alobalu dostatočne veľký, aby sa pstruh úplne zabalil.
  • Vložte pstruha do alobalu.
  • Dochuťte ho soľou a korením.
  • Pstruha pokvapkajte rozpusteným maslom.
  • Navrch dajte mletý cesnak a čerstvý mletý kôpor.
  • Strany fólie prehneme cez pstruha a úplne ho zakryte.
  • Pečte asi 13 minút.
  • Potom otvorte alobal a opekajte na grile ďalšie 3 minúty.

Jedná sa o lahodný recept na grilovaného pstruha, ktorý sa naozaj hodí k roztlačenému karfiolu, karfiolovej ryži , pečeným zeleným fazuľkám alebo dokonca pečenému ružičkovému kelu . Ale pokiaľ vám nevadí jesť sacharidy, môžete túto rybu podávať s lahodnou pečenou ryžou.

Celá ryba zabalená v alobale a upečená so zeleninou.
Zdroj: stonegableblog.com

Pečený pstruh na grile s limetkou

Tento ľahký recept na grilovaného pstruha ponúka fantastickú chuť čerstvej ryby, soli, cukru, čerstvého kôpru a plátkov limetky. Rybu grilujte niekoľko minút na priamom ohni, aby sa dobre opekla a získala nádych po grilovaní. Ďalšie nápady na grilovaciu sezónu , nájdete u nás!

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžička jemnej morskej soli
  • 2 lyžičky cukru
  • 4 ks pstruha
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 60 g vetvička kôpru
  • 2 stredné limetky (každá nakrájaná na tenké plátky)

Postup

  • Zmiešajte 2 šálky vody, morskú soľ a cukor v plytkej miske a pridajte rybu.
  • Nechajte odstáť 20 minút a potom zlejte.
  • Pripravte oheň na drevenom uhlí. Nechajte uhlie horieť, kým plamene neuhasnú. Presypte horúce uhlíky na jednu stranu grilu.
  • Grilovací rošt potrite olejom a položte rošt nad uhlie.
  • Posypte rybie mäso soľou a korením.
  • Plátky kôpru a limetky rozdeľte rovnomerne na rybu.
  • Umiestnite pstruhy na priame teplo a grilujte 4 minúty.
  • Otočte a preložte ho na nepriame teplo. Grilujte 12 minút alebo pokiaľ nebude ryba hotová.
Celá ryba dochutená citrónom a bylinkami.
Zdroj: feastingathome.com

Ako ugrilovať celú rybu?

Krok 1: Pripravte rybu a gril
Prvá vec, ktorú musíte pri grilovaní rýb urobiť, je pripraviť ako rybu, tak gril. Gril si nastavte na dvojzónové grilovanie, aby ste mali možnosť rybu presunúť z teplejšieho miesta grilu do chladnejšieho, podľa toho, ako sa pečie.

Ďalšou vecou je dôkladne vyčistiť a naolejovať grilovací rošt. Toto je krok, ktorý odporúčame pre všetky tipy grilovania, ale ešte dôležitejšie je pri rybách – pretože ryba je jemnejšia, je pravdepodobnejšie, že sa roztrhne, ak sa prilepí na gril, a špinavý, nenamazaný grilovací rošt.

Nakoniec ruby vyberte z chladničky asi 20 alebo 30 minút pred pečením, aby mali izbovú teplotu. Dôkladne ju osušte, aby sa odstránila prebytočná vlhkosť na koži, vypchám dutinu ryby aromatickými ingredienciami a dochuťte ju zvnútra i zvonku soľou a korením. Potom ju celú potrite olejom.

Krok 2: Umiestnite rybu na gril
Rybu nastavte pod uhlom 45 ° ku grilovaciemu roštu. To je tajomstvo, ako získať na rybách pekné šrafované grilovacie značky.

Krok 3: Čas sa obrátiť
Zasuňte obracačku dole cez grilovací rošt sa môžete pokúsiť zdvihnúť rybu zospodu. Pokiaľ odoláva, prestaňte skúšať a nechajte ju variť dlhšie, kým sa koža neuvoľní a vy rybu otočíte. Ďalej je to len otázka čakania, až sa uvarí. Pokiaľ si myslíte, že koža je príliš hnedá, než sa ryba prepečie, jednoducho ju presuňte do chladnejšej časti grilu.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.