Lahodné, diétne a zdravé. To sú naše recepty na grilovaného pstruha.
Ochutnajte najrôznejšie kombinácie, ktoré sa vám rozplynú na jazyku.
Aký si pripravíte, ako prvý?
Pstruh na grile s cesnakom a bylinkami
Jednoduchá kombinácia oleja s cesnakom a bylinkami s vínnym octom funguje ako dokonalá omáčka na ryby. Skvelou prílohou sú potom naše zapečené zemiaky s karfiolom , tie vám nesmú ujsť.
Čo budeme potrebovať
- 40 ml olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
- 1/2 lyžičky sušenej šalvie
- 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
- 2 lyžice vínneho octu
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 8 filétov zo pstruha
Postup
- Zapáľte gril alebo zahrejte platňu. V malom nerezovom hrnci zmiešajte olej, cesnak, šalvia a rozmarín.
- Varte na miernej teplote, kým cesnak nezačne hnednúť, asi 2 minúty. Odoberte z platne a ihneď vmiešajte ocot, soľ a korenie.
- Filety z pstruha vložíme do strednej sklenenej misky alebo nerezovej panvice.
- Rybu posypte zvyšnou soľou.
- Pridajte polovicu zmesi oleja a octu a obaľte.
- Rybu grilujte alebo opekajte kožou dole 2 minúty. Otočte a grilujte, kým nebude hotová.
- Pri podávaní rozšľahajte zvyšnú zmes oleja a octu a nalejte ju na teplého pstruha.
Ak nemáte možnosť pstruha ogrilovať, potom si kúpte najlepšiu grilovaciu panvicu a upečte si ho doma na platni. Aké sú tie najlepšie panvice na grilovanie sa dozviete v našej recenziu!

Grilovaný pstruh v alobale
Veľmi ľahký recept na pstruha z grilu vyžaduje iba 4 prísady a je hotový za menej ako 25 minút. Je tiež nízkosacharidový a bezlepkový! Perfektný ako večera vo vyťaženom týždni. Ak hľadáte ďalšie recepty s rybami, pozrite sa na našich 5 receptov s lososom na masle , ktoré si musíte urobiť na večeru.
Čo budeme potrebovať
- 450 g filétov z pstruha dúhového
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 lyžice rozpusteného masla (môžete použiť ghí)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletého kôpru
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Odrežte list alobalu dostatočne veľký, aby sa pstruh úplne zabalil.
- Vložte pstruha do alobalu.
- Dochuťte ho soľou a korením.
- Pstruha pokvapkajte rozpusteným maslom.
- Navrch dajte mletý cesnak a čerstvý mletý kôpor.
- Strany fólie prehneme cez pstruha a úplne ho zakryte.
- Pečte asi 13 minút.
- Potom otvorte alobal a opekajte na grile ďalšie 3 minúty.
Jedná sa o lahodný recept na grilovaného pstruha, ktorý sa naozaj hodí k roztlačenému karfiolu, karfiolovej ryži , pečeným zeleným fazuľkám alebo dokonca pečenému ružičkovému kelu . Ale pokiaľ vám nevadí jesť sacharidy, môžete túto rybu podávať s lahodnou pečenou ryžou.

Objavte podobné tipy
Pečený pstruh na grile s limetkou
Tento ľahký recept na grilovaného pstruha ponúka fantastickú chuť čerstvej ryby, soli, cukru, čerstvého kôpru a plátkov limetky. Rybu grilujte niekoľko minút na priamom ohni, aby sa dobre opekla a získala nádych po grilovaní. Ďalšie nápady na grilovaciu sezónu , nájdete u nás!
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžička jemnej morskej soli
- 2 lyžičky cukru
- 4 ks pstruha
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- 60 g vetvička kôpru
- 2 stredné limetky (každá nakrájaná na tenké plátky)
Postup
- Zmiešajte 2 šálky vody, morskú soľ a cukor v plytkej miske a pridajte rybu.
- Nechajte odstáť 20 minút a potom zlejte.
- Pripravte oheň na drevenom uhlí. Nechajte uhlie horieť, kým plamene neuhasnú. Presypte horúce uhlíky na jednu stranu grilu.
- Grilovací rošt potrite olejom a položte rošt nad uhlie.
- Posypte rybie mäso soľou a korením.
- Plátky kôpru a limetky rozdeľte rovnomerne na rybu.
- Umiestnite pstruhy na priame teplo a grilujte 4 minúty.
- Otočte a preložte ho na nepriame teplo. Grilujte 12 minút alebo pokiaľ nebude ryba hotová.

Ako ugrilovať celú rybu?
Krok 1: Pripravte rybu a gril
Prvá vec, ktorú musíte pri grilovaní rýb urobiť, je pripraviť ako rybu, tak gril. Gril si nastavte na dvojzónové grilovanie, aby ste mali možnosť rybu presunúť z teplejšieho miesta grilu do chladnejšieho, podľa toho, ako sa pečie.
Ďalšou vecou je dôkladne vyčistiť a naolejovať grilovací rošt. Toto je krok, ktorý odporúčame pre všetky tipy grilovania, ale ešte dôležitejšie je pri rybách – pretože ryba je jemnejšia, je pravdepodobnejšie, že sa roztrhne, ak sa prilepí na gril, a špinavý, nenamazaný grilovací rošt.
Nakoniec ruby vyberte z chladničky asi 20 alebo 30 minút pred pečením, aby mali izbovú teplotu. Dôkladne ju osušte, aby sa odstránila prebytočná vlhkosť na koži, vypchám dutinu ryby aromatickými ingredienciami a dochuťte ju zvnútra i zvonku soľou a korením. Potom ju celú potrite olejom.
Krok 2: Umiestnite rybu na gril
Rybu nastavte pod uhlom 45 ° ku grilovaciemu roštu. To je tajomstvo, ako získať na rybách pekné šrafované grilovacie značky.
Krok 3: Čas sa obrátiť
Zasuňte obracačku dole cez grilovací rošt sa môžete pokúsiť zdvihnúť rybu zospodu. Pokiaľ odoláva, prestaňte skúšať a nechajte ju variť dlhšie, kým sa koža neuvoľní a vy rybu otočíte. Ďalej je to len otázka čakania, až sa uvarí. Pokiaľ si myslíte, že koža je príliš hnedá, než sa ryba prepečie, jednoducho ju presuňte do chladnejšej časti grilu.