Tiež milujete grilovanie?
Ale už vám dochádza inšpirácia?
Vyskúšajte naše recepty na grilovanie v alobale!
Máme pre vás 5 pochúťok, ktoré uspokoja aj tie najväčšie fajnšmejkre.
Tak poďme na to!
Grilovaná zelenina v alobale s balzamikovou zálievkou
Výborný teplý predjedlo, doplnok ku grilovaným mäsám, ale aj samostatný hlavný chod, ktorým určite potešíte nielen vegetariánov či hostí na diéte.
INGREDIENCIA
- 3 papriky
- 1 cuketa zelená, nakrájaná na plátky
- 2 huby Portobello alebo veľké šampiňóny
- 1 biela alebo fialová cibuľa, nakrájaná na hrubé plátky
- 2 paradajky nakrájané na polovicu
- 1 kukurica, rozkrájaná na klátiky
Na zálievku:
- 3/4 šálky kvalitného olivového oleja
- 1/4 šálky kvalitného balzamikového octu
- 1 lyžica rozotreného cesnaku
- 1 lyžica čerstvo nakrájanej bazalky
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana a sušeného tymiánu (alebo čerstvý rozmarín a tymián)
- 1 lyžička soli
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
POSTUP
- V miske zmiešajte všetky ingrediencie na zálievku.
- Všetku nakrájanú zeleninu a huby zalejte pripravenou zálievkou.
- Nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu.
- Zeleninu zabaľte do alobalu a vytvorte pevné balíčky.
- Vložte buď priamo na gril, alebo môžete grilovať aj v rúre pri 180 ° C asi 20 -30 minút.

Grilovaný hermelín s olivami
K letu patrí grilovanie ak nemu aj šťavnaté steaky, misky plné čerstvého šalátu a …GRILOVANÝ HERMELÍN! Pochutnajú si na ňom mäsožravce aj vegetariáni a je to rýchla a jednoduchá pochúťka, ktorú pripravíte raz dva.
INGREDIENCIA
- 2 hermelíny
- 1 červená cibuľa
- 10 zelených olív plnených cesnakom
- 4 strúčiky cesnaku
- trocha oleja
- grilovacie korenie
- pizza korenie
POSTUP
- Najprv si nastrihajte 2 kusy alobalu, väčšie štvorce, aby ste ich mohli aj s plnkou zavinúť do balíčka.
- Nakrájajte si červenú cibuľu a zelené olivy.
- Hermelín vyberte z alobalu a ten vyhoďte.
- Do stredu alobalu nalejte trošku oleja, posypte grilovacím korením a naň položte hermelín.
- Hermelín posypte pripravenou cibuľou a olivami, vrch aj dookola.
- Pokvapkajte troškou oleja, zasyptee pizza korením, zaviňte do balíčkov a dáme na gril.
- Podávajte s domácimi chipsmi alebo pečenými zemiakmi s rozmarínom, prípadne len tak so šalátom.

Vyskúšajte aj našich ďalších 6 najlepších receptov s hermelínom a vykúzlite svojim stravníkom spokojný úsmev na perách.
Objavte podobné tipy
Losos na grile s citrónom a kôprom
Kto by nemiloval lososa! A čo ešte grilovaného. Vyskúšajte nasledujúci recept, ktorý je jednoduchý a chutný a zaručene sa stane hitom vašich letných grilovačiek.
INGREDIENCIA
- 750 g filetu z lososa
- 1 malý zväzok čerstvého kôpru
- 1 stredný citrón plus ďalší na podávanie
- 2 lyžice rozpusteného masla alebo repkového či olivového oleja
- 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 3/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
POSTUP
- Lososa vyberte z chladničky a nechajte 10 minút stáť pri izbovej teplote, zatiaľ čo si pripravíte ostatné suroviny.
- Predhrejte vonkajší gril na teplotu cca 190 stupňov celzia.
- Plech na pečenie s okrajom (dostatočne veľký, aby sa doň vošiel kus lososa) vyložte veľkým kusom hliníkovej fólie.
- Alobal zľahka postriekajte olejom v spreji.
- Potom doprostred naaranžujte niekoľko vetvíc kôpru.
- Citróny nakrájajte na tenké plátky a polovicu plátkov poskladajte doprostred s kôprom.
- Navrch položte lososa.
- Lososa pokvapkajte rozpusteným maslom.
- Posypte soľou a korením.
- Navrch nasypte cesnak a na lososa položte ešte trochu kôpru a zvyšné plátky citróna.
- Nakrájajte asi lyžicu zostávajúceho kôpru a nechajte si ho na podávanie.
- Sklopte strany alobalu hore a cez vrch lososa, kým nebude úplne uzavretý.
- Pokiaľ váš kus alobalu nie je dostatočne veľký, položte naň druhý kus a prehnite okraje tak, aby sa vytvoril uzavretý balíček.
- Vnútri alobalu ponechajte malý priestor na cirkuláciu vzduchu.
- Zabaleného lososa opatrne nasuňte na gril.
- Zatvorte gril a grilujte lososa 14–18 minút, kým nebude v najhrubšej časti takmer úplne prepečený.
- Doba grilovania sa bude líšiť v závislosti od hrúbky vašich filiet.
- Otvorte gril a opatrne otvorte alobal tak, aby bol vršok ryby úplne odkrytý (pozor na horúcu paru).
- Zatvorte gril a pokračujte v grilovaní, kým nie je ryba úplne prepečená, ešte asi 3 minúty.
- Vyberte lososa z grilu.
- Pokiaľ sa vám zdá, že losos stále nie je úplne hotový, môžete alobal zabaliť späť hore a nechať ho niekoľko minút odpočinúť.
- Nenechávajte ho však v alobale príliš dlho.
- Ak chcete podávať, nakrájajte lososa na porcie.
- Odstráňte vrchné vetvičky kôpru a vyhoďte.
- Posypte čerstvo nasekaným kôprom a doplňte extra citrónovou šťavou podľa potreby.

Máme pre vás aj ďalšie chutné recepty na ryby na grile 6x inak . Pochutí si naozaj každý!
Grilované kuracie prsia v BBQ omáčke so zeleninou
Šťavnaté kuracie mäso naložené v BBQ omáčke grilovanej so zeleninou v alobale zaručene uspokojí vaše chuťové bunky! Lahodné balíčky si môžete pripraviť na grile aj v rúre.
INGREDIENCIA
- 1 batát, nakrájaný na kocky
- 2 papriky, nakrájané na plátky
- 1 cuketa, nakrájaná na polkolieska
- 4 vykostené kuracie prsia bez kože
- 4 plátky slaniny
- 2 lyžičky soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička chilli
- 1 lyžička mletej papriky
- ½ lyžičky sušenej cibule
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- ⅓ šálky barbecue omáčky
- čerstvý koriander na podávanie
- nakrájané avokádo na podávanie
POSTUP
- Rozpáľte gril na stredne vysokú teplotu.
- Na čistú pracovnú plochu položte 4 veľké kusy odolnej hliníkovej fólie (alebo zdvojenej bežnej hliníkovej fólie).
- Na každý kúsok alobalu položte rovnaké množstvo batátov, papriky a cukety plus 1 kuracie prsia a 1 plátok slaniny.
- Zmiešajte soľ, korenie, chilli, mletú papriku, sušenú cibuľu a sušený cesnak v malej miske.
- Kurča a zeleninu pokvapkajte olivovým olejom a posypte korením.
- Votrite korenie a olej do kuracích pŕs a poriadne zmesou obaľte aj zeleninu.
- Kurča položte na zeleninu a prsíčka potrite polovicou barbecue omáčky.
- Zabaľte každý balíček tak, že spojíte dve strany k sebe, sklopíte alobal dole do stredu a prehnete dva konce balíčka.
- Grilujte balíčky po dobu 15-20 minút, kým kurča nedosiahne vnútornú teplotu 73 °C a zemiaky nie sú uvarené.
- Z každého balíčka vyberte plátok slaniny a nakrájajte na kúsky.
- Posypte zmes v balíčku nakrájanou slaninou.
- Kurča potrite zvyšnú barbecue omáčkou a ozdobte plátkami čerstvého koriandra a avokáda.
- Užite si to!

Grilované zemiaky v alobale
Tento jednoduchý recept na grilované zemiaky v alobale sú skvelou letnou prílohou. Navyše majú úžasnú výraznú chuť!
INGREDIENCIA
- 1 kg baby zemiakov, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
- 1 červená paprika, nakrájaná
- 1 žltá paprika, nakrájaná
- 1 šálka nakrájanej sladkej cibule
- 3 strúčiky cesnaku, olúpané a rozdrvené
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 1/4 šálky korenia fajita
- 1/4 šálky čerstvého nasekaného koriandra
POSTUP
- Predhrejte si gril.
- Vo veľkej mise zmiešajte zemiaky, papriku, cibuľu a cesnak.
- V malej miske prešľahajte limetkovú šťavu, olivový olej a fajita korenia.
- Nalejte koreniacu zmes na zemiaky a premiešajte, aby sa obalili.
- Umiestnite dva listy silného alobalu na rovný povrch a nasypte zemiaky do stredu.
- Sklopte strany hore okolo zemiakov a utesnite hore tým, že strany pritlačíte k sebe, aby ste vytvorili balíček.
- Balíček položte priamo na grilovací rošt a pečte 25–30 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.
- Zemiaky po 15 minútach nezabudnite skontrolovať av prípade potreby ich rýchlo premiešať, aby sa dno nepripálilo.
- Pred otvorením preneste balíček na rovný povrch.
- Ihneď podávajte s nasekaným koriandrom.

Nielen grilované jedlá, ale aj chrumkavé kúsky pečiva, si smiete pripraviť v sendvičovačoch. Vedeli ste o tom? Pozrite sa, čo ďalšie tento šikovný spotrebič vie. Odpovede nájdete v našej recenzii sendvičovačov .
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!