Skvelé recepty na rezančeky z bravčového mäsa 4x inak. Pokrmy, ktoré sa vám vryjú do pamäte!

Aké pokrmy si pripraviť z bravčového mäsa vám poradíme práve v tomto článku!

Pripravili sme si pre vás tie najchutnejšie recepty na bravčové rezančeky, ktoré sú vždy niečím kvapku odlišné od bežnej klasiky. A dajú sa k nim pripravovať akékoľvek oblohy a prílohy podľa vašej fantázie.

Nechajte sa zlákať chutnými a výživnými pokrmami pre vašu rodinu či priateľov.

Bravčové rezančeky na karí

Hrejivé karí vyrobené z jemných prúžkov bravčového mäsa a ochutené feniklom, kurkumou a kokosovým mliekom, ktoré najlepšie chutí s ryžou.

Ingrediencie

  • 750 g bravčového stehna
  • 2 lyžice slnečnicového oleja alebo kokosového oleja
  • 1 lyžička semienok feniklu, môžete aj vynechať
  • 2 sušené červené čili papričky, môžete aj vynechať
  • 2 cibule, jemne nakrájané na kocky
  • 5 strúčikov cesnaku, rozomleté
  • 1 štipka morskej soli
  • 1 štipka čerstvo mletého korenia
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 400 g paradajok v konzerve
  • 1 čerstvá zelená čili paprička, nasekaná
  • 1 polievková lyžica čerstvého zázvoru
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 200 ml mlieka, príp. kokosové mlieko
  • 100 g fazuľových strukov
  • hrsť čerstvých lístkov koriandra, nasekaného
  • 1 limetka

Postup

  • Zahrejte širokú panvicu a pridajte olej.
  • Akonáhle je horúci, pridajte celé semienka feniklu a červené chilli papričky (ak máte a chcete použiť).
  • Pridajte cibuľu a restujte, kým nezačne hnednúť, potom pridajte prelisovaný cesnak.
  • Bravčové mäso nakrájajte na prúžky.
  • Mäso dochuťte soľou, korením a 1/2 lyžičky kurkumy.
  • Do panvice s cibuľou zamiešajte konzervované paradajky, zelené čili, nastrúhaný zázvor a premiešajte.
  • Akonáhle sa začne zmes variť, pridajte zostávajúce kurkumu, mletú rascu a koriander a premiešajte. Nechajte zmes zredukovať a zhustnúť.
  • Pridajte mäso a premiešajte, aby sa pokrylo omáčkou.
  • Znížte teplotu a varte 5 až 10 minút.
  • Nalejte (kokosové) mlieko a prehrejte.
  • Následne pridajte nasekané fazule a varte ďalších 5 až 10 minút, kým nie sú fazuľa uvarené.
  • Ku koncu dochuťte, pridajte lístky koriandra a vyžmýkajte limetku.
  • Podávajte s ryžou.
bravčové karí s ryžou a nechtíkom citróna
zdroj: amummytoo.co.uk

Bravčové rezančeky na smotane

Lahodná zelenina, cestoviny s mäsom a to všetko pokryté a obalené v lahodnej smotanovej omáčke. Na rodinný obed ideálna voľba.

Ingrediencie

  • 500 g bravčového stehna alebo bábiky
  • 225 g cestovín (penne, vrtuľky, mašličky)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 červená paprika, nakrájaná na plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na plátky
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g smotany na varenie
  • 100 g kyslej smotany
  • 1/4 šálky parmezánu
  • 1 čajová lyžička chilli korenia
  • 1/4 čajová lyžička rasce
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  • paradajky, nasekaný koriander

Postup

  • Cestoviny uvarte podľa návodu na obale.
  • Mäso nakrájajte na rezančeky, osoľte, okoreňte a opražte na panvici, kým nie je hnedé a opečené.
  • Mäso vyberte z panvice, pridajte olivový olej a na strednej teplote nechajte opäť rozpáliť.
  • Vložte papriky a restujte, kým nezmäknú. Potom odložte na tanier.
  • Do panvice vylejte smotany, vložte parmezán, chilli, rascu a mletú sladkú papriku.
  • Vyšľahajte pomocou metly a nechajte dusiť, kým nezačne omáčka hustnúť.
  • Keď je omáčka hustá, pridajte bravčové mäso, orestované papriky a premiešajte, kým nie je všetko obalené a teplé.
  • Podávajte s cestovinami.
smotanová omáčka s mäsom a zeleninou
zdroj: therecipecritic.com

Čo tak vymeniť prílohy a namiesto ryže urobiť treba niektorý z týchto šalátov z cícera ? Chute medze nemajú!

Pikantné bravčové rezančeky

Prúžky z bravčového mäsa s lepkavou, ale štipľavou omáčkou je naozaj len pre tých, ktorí majú radi štipľavé. Najlepšie tento pokrm chutí s ryžou a zeleninou.

Ingrediencie

  • 680 g bravčového mäsa
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja, arašidového oleja
  • 5 strúčikov cesnaku, lisované cez lis na cesnak
  • zázvor o veľkosti 2 palcov, nastrúhaný
  • 1/2 šálky jemného medu
  • 1/4 šálky srirachy omáčky
  • štipka chilli korenia
  • 1 lyžica vínneho octu

Postup

  • V malej miske zmiešajte tekutý med, srirachy omáčku a ocot. Odložte bokom.
  • Bravčové mäso nakrájajte na rezančeky, posypte soľou, čiernym korením a poriadne premiešajte.
  • Do veľkej panvice na strednom ohni nalejte olej a nechajte rozpáliť.
  • Mäso opatrne pridajte do panvice a začnite opekať zo všetkých strán, kým nie je mäso hnedé.
  • Hotové mäso vyberte z panvice a preložte na tanier.
  • Panvicu vráťte späť na platničku a pridajte cesnak a zázvor.
  • Miešajte, kým zmes nebude voňať, po dobu 30 sekúnd.
  • Zvýšte teplotu na maximum a nalejte omáčkovú zmes z medu do panvice. Za stáleho miešania priveďte do varu.
  • Hneď potom prihoďte štipku čili korenia.
  • Keď omáčka zhustne, vráťte bravčové mäso späť do panvice a neustále premiešavajte, aby sa všetky kúsky mäsa obalili.
  • Omáčku postupne zredukujte na silnú lepkavú glazúru, ktorú pri servírovaní polejete mäso.
  • Podávajte s ryžou a zeleninovou prílohou.
pálivé kúsky bravčového s ryžou
zdroj: foodiewithfamily.com

Veľká noc sa rýchlo blíži, tak sa dobre pripravte a vyskúšajte niečo nové ako sú tieto recepty na šaláty do veľkonočného obdobia .

Bravčové na hubách

Chutná bravčová bábika so smotanovou omáčkou a hubami, ku ktorej sa hodia halušky alebo aj iná chutná príloha. Neváhajte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 600 g bravčovej bábiky
  • 1 cibuľa
  • 250 g hladkej múky
  • soľ, korenie
  • štipka muškátového orieška
  • 3 vajcia
  • 250 g húb
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 polievková lyžica masla
  • sladká mletá paprika
  • 1 čajová lyžička paradajkovej pasty
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • paradajky, listový šalát, petržlen na oblohu

Postup

  • V miske zmiešajte múku, soľ a čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok.
  • Pridajte asi 50 ml vody a miešajte dohladka.
  • Následne primiešajte vajcia a ďalších 75 ml vody.
  • Začnite mixovať ručným mixérom, aby vzniklo cesto.
  • Vo veľkom hrnci priveďte solenú vodu do varu.
  • Cesto pretláčajte cez strúhadlo či tomu podobný kuchynský kúsok a varte, kým nezačnú vyplávať prúžky cesta na povrch. Potom ich lyžicou postupne vyťahujte z vody.
  • Bravčovú bábiku osušte, nakrájajte na úzke prúžky.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky. Huby očistite a nakrájajte na plátky.
  • Na panvici rozpáľte olej a pridajte bravčové mäso. Restujte na prudkom ohni, kým mäso nezhnedne. Potom vyberte z panvice.
  • Do panvice pridajte čajovú lyžičku masla, cibuľu, huby a restujte 3 až 4 minúty na strednom ohni.
  • Bravčové mäso vráťte do panvice a posypte mletou paprikou.
  • Pridajte paradajkový pretlak a hovädzí vývar.
  • Zakryte a duste na miernom ohni asi 10 minút.
  • Pridajte smotanu a opäť priveďte do varu.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Servírujte s cestovinovými rezančekmi a zeleninovou oblohou z paradajok, listového šalátu, petržlenovou vňaťou a pod.
hubová - mäsová zmes s oblohou z listového šalátu a paradajok
zdroj: eatsmarter.com

A keď už sme u tých húb, skúšali ste niekedy plnené šampiňóny ? Ak nie, tak neváhajte a pustite sa do nich.

Niečo navyše

Áno, bravčové mäso sa dá pripravovať na nespočetné množstvo spôsobov.
Skvele sa hodí na grilovaciu sezónu, kedy na jeho konzumáciu môžete pripraviť dipy rôznych chutí.


Nižšie som si pre vás dovolila pripraviť, mnou niekoľkokrát pripravovaný, recept na cibuľkový dip. Neraz zožal úspech, tak ho neváhajte vyskúšať!

Cibuľkový dip

Ingrediencie

  • 200 ml kyslej smotany
  • 100 ml smotanového jogurtu
  • 2 zelené cibuľky, nasekané najemno
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička tymiánu

Postup

  • Všetky ingrediencie poriadne zmiešajte vo väčšej miske.
  • Ochuťte soľou, čiernym korením a tymianom.
  • Pred podávaním nechajte aspoň hodinu odpočívať, kým sa chute prepoja.
jogurtový - smotanový dip s jarnou cibuľkou ku grilovanému mäsu
zdroj: sweetpealifestyle.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.