Skvelé recepty na rolády s mäsom aj bez! Vyskúšajte ich všetky

Máte radi zaujímavé chuťové kombinácie?

Milujete šťavnatú chuť mäsa?

Čo tak vyskúšať osvedčené aj nevšedné recepty na mäsové rolády?

Kuracia roláda s brokolicou a syrom

Lahodná kombinácia brokolice a pečeného syra patrí k našim najobľúbenejším . Urobte si túto šťavnatú roládu ako rýchly obed a užite si jej neodolateľne chrumkavú krúžku!

Čo budete potrebovať

  • 300 g jemne nasekanej brokolice
  • 8 tenkých kuracích prsných rezňov
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky vody
  • 120 g strúhanky
  • 8 plátkov syra typu čedar, krolewski
  • soľ

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 °C.
  • Brokolicu dajte do taniera, podlejte lyžičkou vody, prikryte a dajte na 1 minútu do mikrovlnnej rúry.
  • Potom vyberte a osoľte.
  • Plátky kurčaťa osoľte z oboch strán.
  • Do stredu plátku umiestnite plátok syra a 2 polievkové lyžice brokolice.
  • Zamotajte roládu tak, aby syr nevyčuhoval von a pevne utiahnite na všetkých stranách. Zaistite pomocou špáradiel.
  • Rolku obaľte v rozšľahanom vajíčku a strúhanke, potom vložte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Jemne postriekajte olejom zo všetkých strán a pečte cca 25 minút.
  • Potom vyberte z rúry, odstráňte špáradlá a servírujte so zemiakovou kašou, šťouchanými zemiakmi alebo vareným kuskusom.

Z kuracieho mäsa si môžete pripraviť aj tieto výborné závitky !

Nakrájané kúsky rolády plnené syrom a brokolicou.
Zdroj: pieceofketopyatt.com

Morčacia roláda plnená sušenými paradajkami

Vyskúšajte slnkom sušené paradajky, ktoré do vašej kuchyne vnesú kúsok horúceho Talianska. Ich výrazná chuť sa skvele hodí k jemnému kuraciemu mäsu. Roládu servírujte s ľahkým šalátkom alebo napríklad misou hranoliek, podľa toho, aký veľký máte hlad.

Čo budete potrebovať

  • 500 g morčacích pŕs
  • štipka soli a korenia
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 lyžička estragónu
  • 2 lyžice kozieho syra
  • 80 g sušených paradajok nakrájaných na malé kúsky
  • 100 g nakrájaného póru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 30 g píniových orieškov

Postup

  • Rúru predhrejte na 220 °C.
  • Naklepte krutie rezne na tenké plátky. Osoľte a okoreňte z oboch strán, posypte korením.
  • Na jednu stranu namažte tenkú vrstvu kozieho syra.
  • V panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom sušené paradajky s pórom a orieškami.
  • Na každý plátok dajte dve lyžice orestovanej zmesi a pevne zabaľte. Zafixujte pomocou špáradiel alebo nite.
  • Vkladajte rolky do vymasteného pekáča a zvrchu ešte potrite olejom. Pečte cca 25 minút.

Skúste napríklad tieto batátové hranolky !

Mäsová roláda s paradajkami a syrom.
Zdroj: natashaskitchen.com

Plnená bravčová roláda s jablkami a brusnicami

Pokiaľ patríte medzi milovníkov sladko-slaných chuťových kombinácií, túto roládu plnenú ovocnou náplňou si jednoducho zamilujete.

Čo budete potrebovať

  • 1,5 kg vykostené bravčové bábiky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 150 ml jablčného muštu
  • tri lyžice octu
  • 100 g cukru
  • 1 veľká cibuľa, olúpaná, nakrájaná na plátky
  • 180 g sušených jabĺk
  • 75 g sušených brusníc
  • 1 polievková lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžica horčičného semienka
  • pol lyžičky kajenského korenia

Postup

  • Rúru predhrejte na 220 °C.
  • Mäso pozdĺžne rozrežte a rozklepte na veľký tenký plátok. Môžete ho tiež rozrezať na niekoľko častí, ktoré položíte vedľa seba a pomocou naklepania spojíte. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
  • V hrnci zmiešajte všetky zostávajúce ingrediencie. Na miernom ohni priveďte do varu a nechajte cca 20 minút prevariť. Potom rozmixujte.
  • Mäso rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne pomažte uvarenou náplňou. Časť môžete nechať na potretie zhora. Podlejte niekoľkými lyžicami vody a dajte do rúry.
  • Pečte 45 – 60 minút a počas pečenia podlievajte výpekom. Pokiaľ je mäso na suchu, pridajte niekoľko lyžíc vody alebo zvyšok marinády.
  • Po vybratí z rúry krájajte na plátky a podávajte so šťouchaným alebo vareným zemiakom.
Upečená mäsová roláda plnená jablkami.
Zdroj: tatyanaseverydayfood.com

Jemná roláda z mletého mäsa

Lahodné pečené roládky, sú rýchly a jednoduchý recept na plnenú mäsovú roládu vyrobenú z tenkého plátku hovädzieho mäsa, plnený mletým bravčovým mäsom, zrolovaný, a potom zabalený v slanine.

Čo budeme potrebovať

  • 4 tenké plátky hovädzieho mäsa
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 4 plátky slaniny
  • 1/2 lyžičky oregana
  • 1/4 lyžičky soli
  • 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 1-2 lyžice olivového oleja

Postup

  • Do strednej misy pridajte mleté bravčové mäso, oregano a soľ, premiešajte, aby sa spojili.
  • Na pracovnú plochu položte jeden plátok hovädzieho, pridajte 1/4 bravčovej zmesi, prehnite boky hovädzieho mäsa a zrolujte.
  • Rolku zabaľte do 1 – 2 plátkami slaniny a zaistite povrázkom, kam zaviažete aj vetvička rozmarínu.
  • Mäso, pokvapkajte olivovým olejom a posypte trochou soli, pečte v rúre na 150 stupňov.
  • Necháme 3 minúty odležať, odstránime špagát a nakrájame a podávame.
Malé roládky z dvoj kombinácie mäsa.
Zdroj: thedutchtable.com

Hovädzie rolády so špargľou

Hoci špargľa patrí medzi tradičné české potraviny, s jeho prípravou si často nevieme rady. Vyskúšajte tieto krehké korenené rolky z hovädzieho mäsa plnené špargľovými stonkami a určite si pochutnáte.

Čo budete potrebovať

  • 1 zväzok zelenej špargle zbavenej tvrdých koncov
  • 3 polievkové lyžice hoisin omáčky (môžete použiť aj sójovú)
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 polievková lyžica ryžového octu
  • 1 čajová lyžička sezamového oleja
  • ½ lyžičky drveného červeného korenia
  • 1 menší pór nakrájaný na malé kúsky
  • 1 polievková lyžica repkového oleja
  • lyžička soli
  • lyžička čerstvo mletého korenia
  • 900 g steakového mäsa z oponky (bránica)
  • 2 lyžičky sezamových semienok

Postup

  • V strednej miske zmiešajte hoisin omáčku, vodu, paradajkový pretlak, ocot, sezamový olej a drvené červené korenie. Dajte 2 polievkové lyžice zmesi do malej misky. Odložte zvyšok bokom.
  • Vo veľkej mise zmiešajte špargľu, pór, repkový olej, soľ a korenie.
  • Mäso nakrájajte na dlhé plátky a vyklepte do tenka. Na hornú stranu mäsa natrite 2 polievkové lyžice omáčky.
  • Na mäso nasypte vždy trochu nakrájaného póru a položte niekoľko stoniek špargle. Pevne zarolujte a zaistite špáradlá.
  • Restujte z každej strany 5 minút, potom prikryte pokrievkou a nechajte dopiecť ešte ďalších 5 minút.
  • Hotové mäso posypte sezamovými semienkami a podávajte s jazmínovou ryžou.
Tanierik plný jemného hovädzieho mäsa v omáčke so semienkami.
Zdroj: buzzfeed.com

Klasická hovädzia roláda

Nesmieme zabudnúť rolády v štýle španielskych vtáčikov, ktoré sú stálice českej kuchyne. Náplň zvoľte podľa toho, čo máte rádiklasikou sú párky, kyslý uhoriek, varené vajcia alebo rôzna zelenina. Uvarte si k nim domácu knedľu, alebo ich kombinujte s ryžou- oboje stojí za to!

Čo budete potrebovať

  • 4 plátky hovädzie sviečkové
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 120 g slaniny
  • 30 g masla alebo olivového oleja
  • 3 malé cibule
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 veľká mrkva
  • 1 stonka zeleru
  • 2 veľké nakladané uhorky
  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať
  • plnotučná horčica
  • 300 ml hovädzieho vývaru

Postup

  • Plátky mäsa rozklepte paličkou do tenka, osoľte a okoreňte z oboch strán az jednej strany potrite horčicou.
  • Slaninu a cibuľu nakrájajte najemno. Uhorky nakrájajte na tenké plátky.
  • Na každý plátok mäsa dajte trochu cibule, slaniny a petržlenovej vňate a niekoľko plátkov uhorky. Pevne zrolujte a zaistite špáradlá.
  • Vo vysokom hrnci opekajte rolády niekoľko minút zo všetkých strán, kým sa mäso nezatiahne. Pridajte jemne nasekanú mrkvu, cibuľu a zeler, osoľte a okoreňte. Pridajte trochu hovädzieho vývaru, nechajte variť prikryté po dobu 1,5 hodiny, alebo pokiaľ nebude hovädzie mäso mäkké. Počas varenia je možné pridať viac hovädzieho vývaru.
  • Vyberte rolády z hrnca a rozmixujte omáčku. Podľa potreby môžete zahustiť múkou.
  • Vráťte rolády do omáčky a nechajte ešte niekoľko minút prebublať.
pečená chrumkavá mäsová rolka so špenátom.
Zdroj: buzzfeed.com

Syrová roláda so špenátom

Táto bezmästá roláda s jemným syrom a čerstvým špenátom, je niečo čo nesmie chýbať na žiadnom party stole, najmä ak sú vaši priatelia vegetariáni!

Čo budeme potrebovať

  • 1 zväzok čerstvého špenátu
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • Lístkové cesto
  • Rozšľahané vajcia
  • 250 g ricotty

Postup

  • Listy špenátu dobre opláchnite a vložte do veľkého hrnca na strednú teplotu, varte, kým listy nezvädnú.
  • Odoberte z platne, špenát sceďte, mierne vychladnite, pevne stlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu a nakrájajte najemno.
  • Vložte cibuľu do rozohriatej, tukom vymastenej veľkej panvice a miešajte, kým cibuľa nezmäkne.
  • Vmiešame nakrájaný špenát, varíme, kým sa neodparí tekutina.
  • Pridajte ricottu.
  • Pokračujte v miešaní, kým sa špenát a ricotta nespoja.
  • Špenátovú zmes preložte do misy, mierne vychladnite.
  • Vmiešame parmezán a dochutíme soľou a korením.
  • Cesto rozvaľkáme a doprostred naložíme špenátovú zmes a zabalíme.
  • Špenátovú roládu potrieme rozšľahaným vajcom a podľa potreby posypte trochou parmezánu.
  • Roládu dáme na vymastený plech a pečieme 20-25 minút v rúre vyhriatej na 200 ° C dozlatista.

Najlepšie panvice, ktoré v tomto recepte môžete použiť sú vyhodnotené v tejto recenzii na hlboké panvičky s pokrievkou .
Pokiaľ chcete mäsovú verziu, tak do špenátovej zmesi zamiešajte varené kuracie mäso.

Opečená roládka
Zdroj: iwashyoudry.com

Tipy na náplne do rolád

  • Mäkký syr, bazalkové pesto, parmezán, morčacia alebo kuracia šunka
  • Mäkký smotanový syr, strúhaný čedar, korenie do Tacos, nakrájané varené kura, odkvapkané paradajky z konzervy, mletý cesnak, jarná cibuľka, koriander
  • Baby špenát, sušené paradajky, bazalka, paprika
  • Smotanový syr, červená paprika, žltá paprika, mrkva, baby špenát, fialová kapusta, varené kuracie mäso
  • Smotanový syr, majonéza, sušené paradajky, slanina
  • Mäkký syr, syr feta, pažítka, brusnice
  • Smotanový syr, pálivá omáčka, modrý syr, biely čedar, jarná cibuľka
  • Klobása, Smotanový syr, dijonská horčica, jarná cibuľka, cesnak, korenie

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.