Plnená mäsová roláda

Recept na smaženú kuracie roládu s brokolicou a syrom.

Milujete šťavnatú chuť mäsa ?

Restujte z každej strany 5 šúchanie, potom prikryte pokrievkou a nechajte dopiecť ešte ďalších 5 minút.

Po vybratí z rúry krájajte na plátky a podávajte so zemiakovou alebo varenými zemiakmi.

Vyskúšajte rôzne mäsa aj náplne podľa našich receptov a vyberte si tú naj !

Rolády z hovädzieho mäsa

Na plnenie rolády môžeme použiť všetky druhy mäsa, ktoré možno rozkrojiť na plát, to znamená časti zo stehna alebo pliecka, u bravčového mäsa aj vykostený bôčik alebo môžeme použiť mäso mleté, ktoré po ochutenie na plát upravíme. Rolády možno pripraviť aj z hydinového mäsa. Plát mäsa si môžeme nechať rozkrojiť u mäsiara, kúpiť už pripravený, ako sa predávajú napr. Hydinové rolády alebo si doma rozkrojíme plát z vhodného kusu mäsa sami. Nie je to tak zložité, ako to vyzerá. Postupujeme tak, že vlákna musia byť pozdĺžne, pretože potom sa porcie krája naprieč cez vlákno. Postupne na obe strany ostrým nožom odrezávame časti mäsa, až sa nám rozvinie plát.

Burger roláda vo slaninové kabátiku

Ktoré mäso plníme ako roládu

štipka soli a korenia

  • 55 g cibule, nasekané na drobno
  • 2 plátky slaniny nakrájanej na drobno
  • 100 g cukru
  • 30 g parmezánu
  • 1 lyžička korenia
  • 1 polievková lyžica repkového oleja
  • postup:

plnené

  • servírujte s ľahkým salátkem
  • Na mäso nasypte vždy trochu nakrájaného póru a položte niekoľko stoniek špargle. Pevne zrolujte a zaistite špáradlami.
  • Plátky kurčaťa osoľte z oboch strán.
  • pečenie rolády
  • Pre nami zvolenú náplň pripravujeme suroviny tak, že okrem údeniny a syrov väčšinou všetko podusíme alebo predvaríme. Ak si pripravujeme nejakú zmes, tak ju výrazne ochutíme. Platí tu stará a rokmi preverená zásada, že mäsu ponechávame jeho prirodzenú chuť a výraznú alebo dokonca pikantnú chuť, ktorá pri pečení prechádza do mäsa, potom dodáva až náplň.
Recept na roládu z bravčového mäsa s hubami a slaninou.
Zdroj: goodkitchenblog.wordpress.com

Na jednu stranu namažte tenkú vrstvu kozieho syra.

Ak sa nám nešťastnou náhodou podarí mäso prerezať, poradíme si dvoma možnými spôsobmi. Buď cez otvor zrežeme z ďalšej časti kúsok mäsa, ktorý rozklepeme tak, aby sa mäso spojilo. Alebo na otvor pod plnku rozložíme plátky salámy, slaniny alebo vaječnú omeletu a náplň nám potom pri pečení nevyteká.

štipka soli a korenia

  • lahodnú kuracie rolku
  • určite si pochutnáte
  • Zdroj: justapinch.com
  • šťavnatú chuť mäsa
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, olúpané, nakrájané na plátky
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 2 veľké nakladané uhorky
  • 2 lyžice olivového oleja

plnené

  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať
  • Ich príprava nie je zložitá a možnosti plnenia sú prakticky neobmedzené!
  • 80 g sušených paradajok nakrájaných na malé kúsky
  • Vyberte rolády z hrnca a rozmixujte omáčku. Podľa potreby môžete zahustiť múkou.
  • Skúste tentoraz variť netradične podľa videoreceptu, uvidíte, že je to zábavné, jednoduché a rýchle!
  • V panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom sušené paradajky s pórom a oriešky.
Pozrite sa tiež na video s týmto receptom:
2 strúčiky cesnaku

8 plátkov syra typu čedar, Krolewski

Príprava náplne do rolády

štipka soli a korenia

  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky soli
  • Bravčová roláda plnená hubami a slaninou
  • 10 plátkov slaniny
  • Recept na hovädzí roládu plnenú špargľou na japonský spôsob.
  • 3 polievkové lyžice vody

plnené

  • Recept na hovädzí roládu v štýle španielskeho vtáčika.
  • Brokolicu dajte do taniera, podlejte lyžičkou vody, prikryte a dajte na 1 minútu do mikrovlnnej rúry. Potom vyberte a osoľte.
  • 8 tenkých kuracích pŕs
  • Plátky mäsa rozklepejte paličkou na tenko, osoľte a okoreňte z oboch strán a z jednej strany potrite horčicou.
soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku

Zdroj: natashaskitchen.com

Naplnenú a ovinutú niťou spevnenú roládu vložíme do pekáča, pridáme tuk, maslo alebo masť, a na povrchu ju trochu osolíme a posypeme rascou. Pečieme pri strednej teplote. Počas pečenia prelievame vypečenou šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo vývarom. Ak chceme pikantné a hustejšie šťavu, môžeme pod roládu rozprestrieť plátky cibule. Po upečení necháme trochu vychladnúť, odstránime nite a veľmi ostrým nožom krájame na plátky. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Prílohu prelievame vypečenou šťavou. Môžeme podávať aj s trochou omáčky, ktorú pripravíme tak, že vypečenou šťavu zaprášime trochou múky, opražíme, podlejeme vodou alebo smotanou, povaríme a dochutíme alebo zvlášť pripravíme dobre ochutenú studenú omáčku z jogurtu a majonézy. Doplníme kompótom, zeleninovou oblohou alebo zeleninovým šalátom.

Bravčová roláda plnená jablkami a brusnicami

Pečte 45 – 60 minút a počas pečenia podlievajte výpekom. Ak je mäso na suchu, pridajte niekoľko lyžíc vody alebo zvyšok marinády.

štipka soli a korenia

  • 1,5 kg vykostené bravčovej panenky
  • Kuracie roláda s brokolicou a syrom
  • 150 ml jablčného muštu
  • 120 g strúhanky
  • lyžička soli
  • Recept na kuracie roládu s ricottou a špenátom.
  • 2 lyžice kozieho syra
  • Zdroj: lizzylovesfood.com
  • 1 zväzok zelenej špargle zbaveného tvrdých koncov
  • 300 g jemne nasekané brokolica
  • Predhrejte rúru na 180 ° C.

plnené

  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať
  • Mleté mäso spracujeme podobne ako na fašírka, ochutíme a na navlhčenú mikroténe si pripravíme plát. S jeho pomocou potom po naplnení roládu zvinieme.
  • Na každý plátok mäsa dajte trochu cibule, slaniny a petržlenovej vňate a niekoľko plátkov uhorky. Pevne zrolujte a zaistite špáradlami.
  • Mäso rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne pomažte uvarenú náplňou. Časť môžete nechať na potretie zhora. Podlejte niekoľkými lyžicami vody a dajte do rúry.
  • V hrnci zmiešajte všetky zostávajúce ingrediencie. Na miernom ohni priveďte do varu a nechajte cca 20 minút prevariť. Potom rozmixujte.
  • Vkladajte rolky do vymasteného pekáča a zvrchu ešte potrite olejom. Pečte cca 25 minút.
Bravčová roláda s jablkami a brusnicami.
2 strúčiky cesnaku

30 g masla alebo olivového oleja

Čím masovú roládu plníme

štipka soli a korenia

  • príprava nie je zložitá
  • Pevne zrolujte a zaistite špáradlami.
  • Náplň vyberte podľa toho, čo máte radi
  • Predhrejte rúru na 220 ° C.
  • máte radi českú klasiku
  • zaujímavé chuťové kombinácie
  • patrí k našim najobľúbenejším
  • 15 g čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • Rolády z kuracieho mäsa
1 polievková lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku

plnené

Čo tak vyskúšať osvedčené aj nevšedný plnené masové rolády?

75 g sušených brusníc

Príprava mäsa na roládu

Ak patríte medzi milovníkov sladko-slaných chuťových kombinácií, túto roládu plnenú ovocnou náplňou si jednoducho zamilujete.

1 polievková lyžica ryžového octu

Na prípravu plnené rolády si môžete vybrať niektorý z našich receptov v kategórii Mäso. A ak máte vlastný zaujímavý recept, uvítame, keď sa s nami o neho podelíte.

štipka soli a korenia

  • Roláda z kuracieho mäsa plnená sušenými paradajkami
  • V miske zmiešajte dohromady syr ricotta, špenát a parmezán.
  • 100 g nakrájaného póru
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • Japonské hovädzie roládky so špargľou
  • 2 vykostené kuracie prsia bez kože
  • 170 g hríbikov nakrájaných na plátky
  • 50 g rozmrazeného špenátu zbaveného vody
  • ½ lyžičky drveného červeného korenia
  • 3 malé cibule
  • vyžaduje trochu dlhšiu prípravu
  • 1 menšie pór nakrájaný na malé kúsky
  • 2 lyžičky sezamových semienok

plnené

  • Vráťte rolády do omáčky a nechajte ešte niekoľko minút prebublať.
  • Vložte do pekáča vymasteného olejom a pečte cca 30 minút pri 220 ° C. Potom vyberte z rúry a podávajte.
  • Mäso nakrájajte na dlhé plátky a vyklepte na tenko. Na hornú stranu mäsa natrite 2 polievkové lyžice omáčky.
  • Naklepte kuracie rezne na tenké plátky. Osoľte a okoreňte z oboch strán, posypte korením.
  • Slaninu a cibuľu nakrájajte na jemno. Uhorky nakrájajte na tenké plátky.
3 polievkové lyžice hoisin omáčky (môžete použiť i sójovou)
1 lyžička tymianu

300 ml hovädzieho vývaru

Masový plát na roládu naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Osvedčená je obyčajná plnotučná horčica. Kremžská horčica je chuťovo nevýrazná a rôzne pikantné horčice potom príliš zvýrazňujú svoju chuť a potláčajú tak chuť náplne. Mäso môžeme potierať aj prelisovaným cesnakom alebo sypať pikantným korením, vždy však s ohľadom na použitú náplň. Naplnenú roládu pevne ovinieme nebielenou niťou.

štipka soli a korenia

  • roláda s hríbovou náplňou
  • Talianska kuracie roláda s ricottou a špenátom
  • 120 g slaniny
  • 1 lyžica horčičného semienka
  • masové rolády
  • 8 plátkov syra typu čedar, gouda
  • 1 stonku zeleru
  • 4 plátky šunky
  • 30 g píniových orieškov
  • Rúru predhrejte na 220 ° C.
  • 500 g kuracích pŕs
  • Rolády z bravčového mäsa

plnené

  • Na každý plátok dajte dve lyžice orestované zmesi a pevne zabaľte. Zafixujte pomocou špáradiel alebo nite.
  • Vo veľkej mise zmiešajte špargľa, pór, repkový olej, soľ a korenie.
  • Vykostené kuracie prsia naklepte na tenko, osoľte a okoreňte z oboch strán a na jednu stranu namažte vrstvu špenátové zmesi.
  • Plniť masové rolády možno podľa vlastnej fantázie prakticky čímkoľvek. Veľmi častou náplňou je zmes z osmažených vajec, ktoré sa kladie na roládu a doplní sa tenkým párkom alebo klobásou, pozdĺžne kladenými uhorkami a prúžky napoly uvarené mrkvy. Ale ako už bolo povedané, možno voliť najrôznejšie plnky podľa chuti a možností. Môžeme zvoliť napr. Náplň z hubovej praženice, z mletého mäsa, z pečene, z klobásové alebo miešané zmesi, z varených vajec, zo zeleninových zmesí, z ryže so zeleninou, zo žemlí, zo syrov alebo vrstvenou náplň z rôznych surovín. Možností je veľmi veľa, takže roláda môže byť zakaždým aspoň trochu iná.
  • Hotové mäso posypte sezamovými semienkami a podávajte s jasmínovou ryžou.
  • 2 lyžičky talianskeho korenia (rozmarín, tymián, rímska rasca)
Máte radi zaujímavé chuťové kombinácie?
1 lyžička estragónu

1 čajová lyžička sezamového oleja

Neuveriteľne dobrá a pritom jednoduchá rolka z hovädzieho mletého mäsa, ktorá chutí ako burger a predsa to nie je burger. Vyskúšajte!

štipka soli a korenia

  • 910 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 vajcia
  • tri lyžice octu
  • 115 g strúhanky
  • 150 g syra ricotta
  • plnotučná horčica
  • jednoduchá rolka
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1,5 lyžičky morskej soli
  • Zdroj: eatingwell.com

plnené

  • pol lyžičky kajenského korenia
  • Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, vajcia, strúhanku, soľ, korenie a natlačení cesnak. Miešajte, kým sa všetky suroviny dokonale nespoja.
  • Rozložte mäsovú zmes rovnomerne na plech vyložený hliníkovou fóliou. Na ňu rozložte plátky šunky, syra a špenátové listy. Pomocou fólie zabaľte v pevnú roládu.
  • Nádobu na pečenie alebo pekáčik vyložte plátkami slaniny a položte na ne masovú roládu (bez hliníkovej fólie). Slaninu obaľte rovnomerne okolo rolády.
  • Pečte 25 minút. Potom zvýšte teplotu na 260 ° C a pečte ďalších 20 minút, kým sa neurobí zlatistá chrumkavá chrastičky. Vyberte z rúry a podávajte.
Roláda z mletého mäsa v štýle Bürger recept.
2 strúčiky cesnaku

Kuracie roláda so sušenými paradajkami recept.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.