Avokádová nátierka s paradajkami je recept, ktorý rozhodne nebudete robiť len raz.
Chuť je úplne dokonalá a táto kombinácia sa hodí takmer ku všetkému.
Tipy, ako si na ňom ešte pochutnať nájdete na konci článku!
Avokádová nátierka s paradajkami a cesnakom
Toast s paradajkami a nátierkou z avokáda je obľúbený sendvič s krémovou a cesnakovou náplňou. Je to perfektné letné občerstvenie, ktoré je možné podávať na chlebe, tortille, toastu alebo našej domácej bagete ako výživný obed alebo desiatu!
Čo budeme potrebovať
- 1 avokádo (zrelé)
- 1 strúčik cesnaku
- 40 g majonézy
- čierne korenie
- 1 bageta (nakrájaná na plátky)
Postup
- Nakrájajte zrelého avokádo a vložte ho do misky.
- Rozdrvte vidličkou.
- Vmiešajte majonézu a prelisovaný cesnak.
- Nátierku z avokáda namažte nakrájanú bagetu.
- Navrch dajte čerstvo nakrájané paradajky a čerstvo mleté čierne korenie.

Nátierka z avokáda s opečenými paradajkami
Jednoduché, ľahké a chutné to je toast s pečenými paradajkami a avokádovou nátierkou. Krémová textúra, sladké paradajky, pokvapkané balzamikom opečené toasty posúvajú na úplne novú úroveň.
Čo budeme potrebovať
- 3 rímske paradajky
- talianske korenie
- panenský olivový olej
- soľ
- 2 zrelá avokáda
- šťava z 1 limetky
- 4 plátky celozrnného chleba
- petržlen
- balzamikový ocot
- vločky červenej papriky
Postup
- Predhrejte rúru na 160 stupňov a vyložte plytký plech papierom na pečenie.
- Paradajky nakrájajte na plátky a dajte na pekáč.
- Posypte talianskym korením, morskou soľou a pokvapkajte trochou olivového oleja.
- Paradajky opekajte 15 až 20 minút.
- Zatiaľ čo sa paradajky opekajú, nakrájajte avokádo na polovicu, odstráňte kôstku a dužinu dajte so misy.
- Pridajte limetkovú šťavu a roztlačte avokádo, kým nedosiahne požadovanú štruktúru.
- Chleba opečte v sendvičovači alebo v rúre.
- Avokádovú nátierku rozotrite na toasty a položte na ňu plátky opečených paradajok, pokvapkajte balzamikom a ozdobte petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.

Pošírované vajcia s roztlačeným avokádom a paradajkami
Recept na avokádovou nátierkou s paradajkami a pošírovným vajcom je dokonalými raňajkami na pokojné nedeľné ráno. Ochutnajte a presvedčte sa sami, aké chutné to môže byť. Podávajte k nemu aj smoothie z hrušiek a zdravé raňajky sú kompletné.
Čo budeme potrebovať
- 2 paradajky (rozpolené)
- ½ lyžičky oleja
- 2 vajcia
- 1 malé zrelé avokádo
- 2 plátky chleba
- 2 hrsti rukoly
Postup
- Rozpáľte nepriľnavú panvicu, reznú plochu paradajok veľmi ľahko potrieme trochou oleja a potom ich opečieme reznou stranou dole na panvici, kým nezmäknú a ľahko skaramelizujú.
- Medzitým rozohrejte hrniec s vodou a lyžičkou octu, opatrne rozklepnite vajcia a nechajte 1-2 minúty povariť, kým nie sú bielky pevné, ale žĺtky stále tekuté.
- Avokádo roztlačte a namažte na chlieb.
- Pridajte vajcia, okoreňte a ku každej porcii pridajte hrsť rukoly.
- Paradajky podávajte vedľa.
Pripravte si aj domáci chlieb z domácej pekárne , ktorú si môžete vybrať, vďaka našej detailnej recenziu! Pripravujte si pečivo ako z kamennej pekárne.

Objavte podobné tipy
Guacamole so slaninou, syrom a paradajkami
Grilovaný syrový toast so slaninou, avokádovou nátierkou a paradajkami! Príliš dobré jedlo na to, aby ste odolali! Rovnako tak neodoláte ďalším avokádovým receptom, ako je kuracia quesadilla .
Čo budeme potrebovať
- 2 plátky slaniny
- 2 plátky chleba
- 2 lyžičky masla
- čedar
- 2 plátky paradajok
- 1/2 zrelého avokáda
Postup
- Vložte slaninu do veľkej nepriľnavej panvice a opekajte stredne miernu teplotu ohňu, občas obracajte, kým nie je celá chrumkavá.
- Preložte slaninu na tanier vyložený papierovou utierkou.
- vysušte panvicu od tuku a zahrejte ju na strednú teplotu.
- Oba plátky chleba potrite zmäkčeným maslom a položte na panvicu, asi 2 minúty.
- Preložte na doštičku opečenou stranou hore.
- Na krajec chleba položte jeden plátok syra, potom slaninu, paradajku a roztlačené avokádo.
- Navrch dajte druhý plátok syra a sendvič uzavrite.
- Na panvicu položte sendvič a opekajte, kým nie je z oboch strán zlatisto opečené a syr sa nerozpustí, približne 8 minút.

Toast s údeným lososom a paradajkovo-avokádovou nátierkou
Posuňte priemerný avokádový toast s paradajkami na novú úroveň pomocou niekoľkých chutných prísad navrstvené na hutný chlieb. Čerstvý údený losos, zrelé cherry paradajky, bohatá balzamiková poleva a čerstvá bazalka vytvárajú kombináciu chutí a textúr, ktoré dokonale dopĺňajú krémové avokádo! Vyskúšajte aj ďalšie varianty na nátierky s avokádom .
Čo budeme potrebovať
- avokádo
- chlieb
- údeného lososa
- cherry paradajky (rozpolené)
- balzamikový ocot
- čerstvú bazalku
Postup
- Opečte niekoľko chleba.
- Na chlieb rozotrite rozomleté avokádo, kúsky údeného lososa, polovičky cherry paradajok, čerstvú bazalku a trošku balzamikového octu.
- Dochuťte soľou a korením.

Kam sa dá avokádo pridať?
Pripravte si avokádový krém
Pre maslový krém v recepte na čokoládovú tortu použite zrelé avokádo zmiešané s nesladenou čokoládou, maslom, vanilkovým extraktom, cukrom a trochou soli. Avokádo by malo byť zrelé, aby sa dužina dokonale spojila s krémom.
Použite avokádo na prípravu zdravších dezertov
Avokádom môže nahradiť maslo a olej v niektorých receptoch na dezerty a vajcia v receptoch na zmrzlinu a torty.
Vmiešajte avokádo do nápoja
Avokádo s kondenzovaným mliekom a ľadom, podávané ako nápoj aj dezert, je atraktívne, pretože je sladké, krémové, osviežujúce a plné chuti. Môžete ho doplniť čímkoľvek, čo považujete za chutné, ako je mango, želé alebo tapiokové perly.
Pripravte si avokádovú margaritu
Avokádo robí mrazenú margaritu krémovejšou. Ak chcete vyrobiť avokádovo-koriandrovú mrazenú margaritu, zmiešajte avokádo, koriander, limetkovú šťavu a soľ a potom pridajte pyré do zmesi margarity. Zmiešajte ingrediencie s kockami ľadu, kým nebude hladká.