Vychutnajte si recepty na nátierku z avokáda a paradajok na rôzne spôsoby! Neodoláte

Avokádová nátierka s paradajkami je recept, ktorý rozhodne nebudete robiť len raz.

Chuť je úplne dokonalá a táto kombinácia sa hodí takmer ku všetkému.

Tipy, ako si na ňom ešte pochutnať nájdete na konci článku!

Avokádová nátierka s paradajkami a cesnakom

Toast s paradajkami a nátierkou z avokáda je obľúbený sendvič s krémovou a cesnakovou náplňou. Je to perfektné letné občerstvenie, ktoré je možné podávať na chlebe, tortille, toastu alebo našej domácej bagete ako výživný obed alebo desiatu!

Čo budeme potrebovať

  • 1 avokádo (zrelé)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 40 g majonézy
  • čierne korenie
  • 1 bageta (nakrájaná na plátky)

Postup

  • Nakrájajte zrelého avokádo a vložte ho do misky.
  • Rozdrvte vidličkou.
  • Vmiešajte majonézu a prelisovaný cesnak.
  • Nátierku z avokáda namažte nakrájanú bagetu.
  • Navrch dajte čerstvo nakrájané paradajky a čerstvo mleté čierne korenie.
Opečená bageta s nátierkou z avokáda a paradajkou.
Zdroj: thewholeserving.c o m

Nátierka z avokáda s opečenými paradajkami

Jednoduché, ľahké a chutné to je toast s pečenými paradajkami a avokádovou nátierkou. Krémová textúra, sladké paradajky, pokvapkané balzamikom opečené toasty posúvajú na úplne novú úroveň.

Čo budeme potrebovať

  • 3 rímske paradajky
  • talianske korenie
  • panenský olivový olej
  • soľ
  • 2 zrelá avokáda
  • šťava z 1 limetky
  • 4 plátky celozrnného chleba
  • petržlen
  • balzamikový ocot
  • vločky červenej papriky

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov a vyložte plytký plech papierom na pečenie.
  • Paradajky nakrájajte na plátky a dajte na pekáč.
  • Posypte talianskym korením, morskou soľou a pokvapkajte trochou olivového oleja.
  • Paradajky opekajte 15 až 20 minút.
  • Zatiaľ čo sa paradajky opekajú, nakrájajte avokádo na polovicu, odstráňte kôstku a dužinu dajte so misy.
  • Pridajte limetkovú šťavu a roztlačte avokádo, kým nedosiahne požadovanú štruktúru.
  • Chleba opečte v sendvičovači alebo v rúre.
  • Avokádovú nátierku rozotrite na toasty a položte na ňu plátky opečených paradajok, pokvapkajte balzamikom a ozdobte petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.
Opečený chlieb s roztlačeným avokádom a opečenou paradajkou na vrchu.
Zdroj: thecuriousplate.com

Pošírované vajcia s roztlačeným avokádom a paradajkami

Recept na avokádovou nátierkou s paradajkami a pošírovným vajcom je dokonalými raňajkami na pokojné nedeľné ráno. Ochutnajte a presvedčte sa sami, aké chutné to môže byť. Podávajte k nemu aj smoothie z hrušiek a zdravé raňajky sú kompletné.

Čo budeme potrebovať

  • 2 paradajky (rozpolené)
  • ½ lyžičky oleja
  • 2 vajcia
  • 1 malé zrelé avokádo
  • 2 plátky chleba
  • 2 hrsti rukoly

Postup

  • Rozpáľte nepriľnavú panvicu, reznú plochu paradajok veľmi ľahko potrieme trochou oleja a potom ich opečieme reznou stranou dole na panvici, kým nezmäknú a ľahko skaramelizujú.
  • Medzitým rozohrejte hrniec s vodou a lyžičkou octu, opatrne rozklepnite vajcia a nechajte 1-2 minúty povariť, kým nie sú bielky pevné, ale žĺtky stále tekuté.
  • Avokádo roztlačte a namažte na chlieb.
  • Pridajte vajcia, okoreňte a ku každej porcii pridajte hrsť rukoly.
  • Paradajky podávajte vedľa.

Pripravte si aj domáci chlieb z domácej pekárne , ktorú si môžete vybrať, vďaka našej detailnej recenziu! Pripravujte si pečivo ako z kamennej pekárne.

Nátierkou natretý chlieb s pošírovaným vajcom a cherry paradajkami.
Zdroj: jordanseasyentertaining.com

Guacamole so slaninou, syrom a paradajkami

Grilovaný syrový toast so slaninou, avokádovou nátierkou a paradajkami! Príliš dobré jedlo na to, aby ste odolali! Rovnako tak neodoláte ďalším avokádovým receptom, ako je kuracia quesadilla .

Čo budeme potrebovať

  • 2 plátky slaniny
  • 2 plátky chleba
  • 2 lyžičky masla
  • čedar
  • 2 plátky paradajok
  • 1/2 zrelého avokáda

Postup

  • Vložte slaninu do veľkej nepriľnavej panvice a opekajte stredne miernu teplotu ohňu, občas obracajte, kým nie je celá chrumkavá.
  • Preložte slaninu na tanier vyložený papierovou utierkou.
  • vysušte panvicu od tuku a zahrejte ju na strednú teplotu.
  • Oba plátky chleba potrite zmäkčeným maslom a položte na panvicu, asi 2 minúty.
  • Preložte na doštičku opečenou stranou hore.
  • Na krajec chleba položte jeden plátok syra, potom slaninu, paradajku a roztlačené avokádo.
  • Navrch dajte druhý plátok syra a sendvič uzavrite.
  • Na panvicu položte sendvič a opekajte, kým nie je z oboch strán zlatisto opečené a syr sa nerozpustí, približne 8 minút.
Toastový chlieb s avokádom a opečenou slaninou.
Zdroj: thecozyapron.com

Toast s údeným lososom a paradajkovo-avokádovou nátierkou

Posuňte priemerný avokádový toast s paradajkami na novú úroveň pomocou niekoľkých chutných prísad navrstvené na hutný chlieb. Čerstvý údený losos, zrelé cherry paradajky, bohatá balzamiková poleva a čerstvá bazalka vytvárajú kombináciu chutí a textúr, ktoré dokonale dopĺňajú krémové avokádo! Vyskúšajte aj ďalšie varianty na nátierky s avokádom .

Čo budeme potrebovať

  • avokádo
  • chlieb
  • údeného lososa
  • cherry paradajky (rozpolené)
  • balzamikový ocot
  • čerstvú bazalku

Postup

  • Opečte niekoľko chleba.
  • Na chlieb rozotrite rozomleté avokádo, kúsky údeného lososa, polovičky cherry paradajok, čerstvú bazalku a trošku balzamikového octu.
  • Dochuťte soľou a korením.
Chlebík s avokádom, lososom a paradajkou.
Zdroj: twohealthykitchens.com

Kam sa dá avokádo pridať?

Pripravte si avokádový krém

Pre maslový krém v recepte na čokoládovú tortu použite zrelé avokádo zmiešané s nesladenou čokoládou, maslom, vanilkovým extraktom, cukrom a trochou soli. Avokádo by malo byť zrelé, aby sa dužina dokonale spojila s krémom.

Použite avokádo na prípravu zdravších dezertov

Avokádom môže nahradiť maslo a olej v niektorých receptoch na dezerty a vajcia v receptoch na zmrzlinu a torty.

Vmiešajte avokádo do nápoja

Avokádo s kondenzovaným mliekom a ľadom, podávané ako nápoj aj dezert, je atraktívne, pretože je sladké, krémové, osviežujúce a plné chuti. Môžete ho doplniť čímkoľvek, čo považujete za chutné, ako je mango, želé alebo tapiokové perly.

Pripravte si avokádovú margaritu

Avokádo robí mrazenú margaritu krémovejšou. Ak chcete vyrobiť avokádovo-koriandrovú mrazenú margaritu, zmiešajte avokádo, koriander, limetkovú šťavu a soľ a potom pridajte pyré do zmesi margarity. Zmiešajte ingrediencie s kockami ľadu, kým nebude hladká.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.