Zdravé stravovanie vyžaduje málo tučné mäso a zeleninu s obmedzením soli a korenia.
Najvhodnejšie mäso na takú prípravu jedla sa javí mäso kuracie.
Vyskúšajte naše chutné recepty na kuracie plátky.
Prírodné kuracie plátky s paradajkami
Obľúbenou zeleninou vhodnú aj k zapekanie sú paradajky.
INGREDIENCIE
- olivový olej
- 400 g kuracích pŕs
- asi 3 paradajky
- 3 lyžice bieleho jogurtu
- mletá sladká paprika
- soľ
- tvrdý syr
- sójová omáčka
POSTUP
- Na oleji orestujeme nakrájané paradajky.
- Osolíme ich a ochutíme sójovou omáčkou.
- Nakoniec pridáme biely jogurt.
- Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme, posypeme mletou paprikou a na panvici na tuku orestujeme z oboch strán.
- Chvíľu mäso podusíme, až zmäkne.
- Šťavu zahustíme solamylom.
- Na tanieriku kurací plátok zdobíme restovanými paradajkami a posypeme strúhaným syrom.

Objavte podobné tipy
Diétne kuracie plátky s paprikou a pórom
Zdravé kuracie plátky môžeme doplniť vlastne akúkoľvek zeleninou, aj keď najvhodnejší a najchutnejšie sa javí papriky a pór.
INGREDIENCIE
- 500 g kuracích plátkov
- paprika
- pór
- soľ
- korenie gyros alebo grilovacie
- olej
POSTUP
- Kuracie plátky umyjeme a osolíme a posypeme korením.
- Papriky a pór nakrájame a pridáme k mäsu.
- Spoločne premiešame a necháme v chlade odležať.
- Mäsovú zmes so zeleninou potom na oleji orestujeme domäkka.
- Podávame so zemiakovými hranolkami.

Pečené kuracie plátky v rúre
Neviete, čo uvariť z kyslej kapusty? Doplňte ho kuracím plátkom a nápad na obed je hotový.
INGREDIENCIE
- 500 g kuracích plátkov
- balenie kyslej kapusty
- soľ
- korenie mleté
- grilovacie korenie alebo gyros
- cibuľa
- olej
POSTUP
- Kuracie plátky opláchneme, osolíme a posypeme grilovacím korením.
- Zapekaciu misku vymažeme tukom, poukladáme vymačkaným kyslou kapustou a poukladáme kuracími plátkami.
- Navrch pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu. Nevadí Ak nám tuk naviac, tak mäso môžeme doplniť anglickou slaninou.
- Mierne podlejeme a zapekáme domäkka v rúre.

Ako tepelne upraviť kuracie mäso?
Prsné kuracie plátky môžeme upravovať na všetky spôsoby.
Pre kombináciu so zeleninou je najvhodnejšie pečenie, zapekanie a dusenie, ale môžeme ich zeleninou aj plniť a potom smažiť alebo pripraviť rýchlu minútku s použitím zeleniny.
K pečenému, zapékanému kuraciemu mäsu a kuracím minútkam so zeleninou sa hodia rôzne upravené zemiaky alebo dusená ryža.