Zostalo vám od obeda kuracie mäso a neviete čo s ním?
Skúste tieto recepty na nátierky z pečeného kurčaťa a nebudete ľutovať.
Recepty sú veľmi jednoduché a zvládne ich naozaj každý.
Poďte si s nami pochutnať!
Nátierka z pečeného kurčaťa a parmezánom
Naozaj skvele dochutená nátierka, ktorá je ako šitá na mieru milovníkom syra. Táto nátierka syry doslova preteká av kombinácii s kuracím mäsom je priamo na zožratie.
Čo budeme potrebovať
- 250 g syra Ricotta
- 500 g kuracích pŕs
- Štipka soli
- Štipka korenia
- 4 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice studenej vody
- 230 g strúhanej mozzarelly
- 230 g eidamu
- 30 g parmezánu
- 250 g omáčky Marinara (alebo pasírovaných paradajok)
- 100 g strúhanky
Na posypku
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice parmezánu
- 1 lyžička petržlenovej vňate
- 2 lyžice strúhanej mozzarelly
- 2 lyžice strúhaného eidamu
Postup
- Ricottu necháme v sýtku odkvapkať
- Predhrejeme si rúru na 220 stupňov
- Odkvapkaný syr ochutíme soľou a korením
- Umyté a očistené kura osolíme a okoreníme podľa chuti
- Na panvici si rozohrejeme olej
- Kuracie prsia opekáme z každej strany na rozpálenom oleji
- Opekáme z každej približne 6 minút, kým nie sú dostatočne prepečené
- Keď sú prsia hotové, vypneme sporák a do panvice nalejeme vodu
- Vodu miešame kým sa nezvarí a na kurčaťu sa nevytvorí sklený obal
- Kurča presunieme do misy, aby vychladlo
- Potom kura naporciujeme na malé kocky
- Ricottu zmiešame v mise s 230 g mozzarelly, eidamu a 30 g parmezánu
- Syrovú zmes premiešame
- Do syrovej zmesi pridáme kura a omáčku Marinara
- Zmes spolu zmiešame, kým sa všetko nespojí
- Konečne zmiešame strúhanku a 2 lyžice oleja v mise, kde bolo kura
- Strúhanku premiešame, aby sa zmesou obalila
- Kuraciu zmes preložíme do zapekacej misy
- Navrch dáme strúhankovú zmes
- Posypeme 3 lyžicami parmezánu a 2 lyžicami mozzarelly a eidamu
- Zapekaciu misu dáme do predhriatej rúry a pečieme do zhnednutia približne 20 minút
- Keď kuracie mäso vyberieme z rúry necháme ho aspoň 10 minút odpočinúť
- Dozdobíme petržlenovou vňaťou
- Podávame buď samostatne na tanierik alebo bagetou/krekrom naberáme priamo z pekáča
Namiesto ricotty môžeme použiť smotanový syr.

Kuracia nátierka s grilovanou zeleninou
Zelenina by v našom jedálničku nemala chýbať, a preto vám prinášame recept na nátierku, ktorá jej obsahuje. Poďte si vychutnať kombináciu kurčaťa a grilovanej zeleniny na opečenom krajci chleba.
Čo budeme potrebovať
- 1 malá cuketa
- 150 g ružičiek brokolice
- ½ strednej červenej cibule (nakrájaná na veľké kocky)
- 1 červená paprika (nakrájaná na veľké kocky)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- lyžička soli
- 230 g smotanového syra
- ½ lyžičky cesnaku v prášku
- ½ lyžičky cibule v prášku
- lyžička sušenej bazalky
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 varené kuracie prsia
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Cuketu orežeme na oboch koncoch a rozpolíme
- Odstránime semienka a nakrájame na malé kúsky
- Nakrájanú cuketu spoločne s ružičkami brokolice, cibuľou, paprikou a cesnakom vložíme do väčšej misy
- Prilejeme olivový olej
- Zeleninu premiešame, aby sa v oleji obalila
- Vyložíme ju na plech, posypeme soľou
- Zeleninu pečieme 20 minút, kým nezmäkne
- Vo vedľajšej mise medzitým zmiešame smotanový syr, cesnakové korenie, cibuľové korenie, bazalku a citrónovú šťavu
- V kuchynskom robote si rozomelieme kuracie prsia, kým nebudú úplne jemné
- Kuracie rozomleté mäso zmiešame so syrovou zmesou
- Zeleninu vyberieme z rúry a necháme ju vychladnúť
- Potom ju preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme
- Rozmixovanú zeleninu vmiešame do kuracej zmesi
- Osolíme a operíme podľa našich preferencií
- Nátierku prikryjeme a uložíme do chladničky
- Necháme ju oddýchnuť aspoň 2 hodiny
- Nátierku podávame s chlebom, toastom alebo krekry

Rýchla nátierka z kuracieho mäsa
Ak vám nezostáva čas, skúste s nami túto super rýchlu nátierku, ktorá je hotová v dvoch krokoch. Ideálne ako občerstvenie keď k vám zamieri neočakávaná návšteva!
Čo budeme potrebovať
- 2 varené prsia kuracieho mäsa
- 230 g smotanového syra
- 50 g stopkového zeleru
- 75 g majonézy
- 2 lyžice cibule (najemno nakrájané)
- 1 lyžička cibuľového prášku
- ½ lyžička soli
Postup
- Všetky prísady vložíme do kuchynského robota
- Prísady v mixéri spracujeme nahrubo
- Podávame ako nátierku na kuracie sendviče

Objavte podobné tipy
Toastová nátierka z pečeného kurčaťa
Nátierka, ktorá je skvelá ako popoludňajšia desiata. Je ľahká a nezaťaží vám zažívanie, takže vaše popoludnie bude produktívne.
Čo budeme potrebovať
- 2 varené kuracie prsia
- 75 g majonézy
- Soľ
- Bylinkové korenie (bez pridanej soli)
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- Štipka kajenského korenia
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na malé kocky
- Preložíme ho do misy
- Pridáme majonézu, osolíme a okoreníme
- Všetko spolu premiešame
- Dochutíme bylinkovým, cesnakovým a cibuľovým korením
- Podľa chuti pridáme kajenské korenie
- Natrieme na plátky opečeného chleba a podávame

Krémová kuracia nátierka
Nátierka z pečeného kurčaťa, ktorá sa na opečené hrianke úplne rozplynie.
Čo budeme potrebovať
- 300 g varených kuracích pŕs
- Sušené paradajky v olivovom náleve
- Strúčik cesnaku
- ½ strednej cibule (nadrobno nakrájaná)
- Veľká paprika (očistená)
- 2 polievkové lyžice majonézy
- Lyžica korenie na pečené kuracie
Postup
- Vo veľkej mise zmiešame na drobno nakrájané kuracie mäso, spoločne s majonézou, paprikou, cibuľou, cesnakom a korením
- Zmes spolu poriadne premiešame, aby sa ingrediencie spojili
- Podávame s toastovým chlebom, alebo opečenou hriankou

Kuracie tofu nátierka
Vegánska alternatíva k receptom na nátierky z pečeného kurčaťa. Vegánstvo je rozšíreným životným štýlom a možno mnoho vašich priateľov sa s týmto životným štýlom stotožňuje. Táto nátierka je presne to pravé čo im môžete naservírovať a určite ich tým neurazíte.
Čo budeme potrebovať
- 250 g pevného tofu
- lyžice sójovej omáčky
- lyžička korenia na pečené kurča
- lyžička cibuľového korenia
- 1 stopkový zeler (nadrobno nakrájaný)
- 2 jarné cibuľky (nakrájaná na malé kúsky)
- 1 citrón
- Štipka sušeného kôpru (nepovinné)
- 120 ml vegánskej majonézy
Postup
- Tofu necháme cez noc zamraziť
- Ráno ho vyberieme a necháme ho rozmraziť
- Po rozmrazení ho roztlačíme
- Pridáme sóju a korenie na kura, cibuľové korenie, jarnú cibuľku, stopkový zeler, šťavu z citróna a majonézu
- Nátierku premiešame a uložíme do chladničky
Ďalšie možné alternatívy, ako pohostiť vašich vegánskych alebo vegetariánskych priateľov nájdete v týchto receptoch so sušenými paradajkami .

Nátierka z pečeného kurčaťa a vajíčkom
Kuracia nátierka oživené uvareným vajíčkom natvrdo. Táto nátierka je veľmi obľúbená do sendvičov, ktoré sa servírujú v amerických bistroch. Priblížte si chuť Ameriky aj vo vašej kuchyni.
Čo budeme potrebovať
- 6 natvrdo uvarených vajec (nakrájaných na kocky)
- 2 kyslé uhorky
- Lyžicu kyslého uhorkového nálevu
- 80 g majonézy
- 2 stopkaté zelery (nakrájaný na malé kúsky)
- ½ cibuľa (najemno nakrájaná)
- 2 lyžičky čerstvej petržlenovej vňate
- 500 g vareného kuracieho mäsa
- Soľ
- Korenie
- Celozrnný chlieb
Postup
- Do misy pridáme nakrájané vajcia, nakrájané kyslé uhorky spolu s nálevom, zeler, cibuľu, petržlen a nakrájané kura
- Vmiešame majonézu
- Množstvo majonézy prispôsobíme tomu, akú konzistenciu chceme, aby nátierka mala
- Dochutíme podľa seba soľou a korením
- Nátierku prikryjeme a necháme v chladničke na 1 – 2 hodiny odležať
- Nátierku natierame na krajce celozrnného chleba

Kuracie mäso je všeobecne považované za mäso ideálne do diéty. Ak aj vy sa snažíte zhodiť niekoľko prebytočných kíl, odporúčame vám vyskúšať tieto skvelé recepty na rizoto z kuracieho mäsa . Oživíte si tak možno dosť stereotypný jedálniček.