Najlepšie recepty na nátierky z kuracieho mäsa. Nechajte si chutiť!

Zostalo vám od obeda kuracie mäso a neviete čo s ním?

Skúste tieto recepty na nátierky z pečeného kurčaťa a nebudete ľutovať.

Recepty sú veľmi jednoduché a zvládne ich naozaj každý.

Poďte si s nami pochutnať!

Nátierka z pečeného kurčaťa a parmezánom

Naozaj skvele dochutená nátierka, ktorá je ako šitá na mieru milovníkom syra. Táto nátierka syry doslova preteká av kombinácii s kuracím mäsom je priamo na zožratie.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g syra Ricotta
  2. 500 g kuracích pŕs
  3. Štipka soli
  4. Štipka korenia
  5. 4 lyžice olivového oleja
  6. 3 lyžice studenej vody
  7. 230 g strúhanej mozzarelly
  8. 230 g eidamu
  9. 30 g parmezánu
  10. 250 g omáčky Marinara (alebo pasírovaných paradajok)
  11. 100 g strúhanky

Na posypku

  1. 2 lyžice olivového oleja
  2. 3 lyžice parmezánu
  3. 1 lyžička petržlenovej vňate
  4. 2 lyžice strúhanej mozzarelly
  5. 2 lyžice strúhaného eidamu

Postup

  1. Ricottu necháme v sýtku odkvapkať
  2. Predhrejeme si rúru na 220 stupňov
  3. Odkvapkaný syr ochutíme soľou a korením
  4. Umyté a očistené kura osolíme a okoreníme podľa chuti
  5. Na panvici si rozohrejeme olej
  6. Kuracie prsia opekáme z každej strany na rozpálenom oleji
  7. Opekáme z každej približne 6 minút, kým nie sú dostatočne prepečené
  8. Keď sú prsia hotové, vypneme sporák a do panvice nalejeme vodu
  9. Vodu miešame kým sa nezvarí a na kurčaťu sa nevytvorí sklený obal
  10. Kurča presunieme do misy, aby vychladlo
  11. Potom kura naporciujeme na malé kocky
  12. Ricottu zmiešame v mise s 230 g mozzarelly, eidamu a 30 g parmezánu
  13. Syrovú zmes premiešame
  14. Do syrovej zmesi pridáme kura a omáčku Marinara
  15. Zmes spolu zmiešame, kým sa všetko nespojí
  16. Konečne zmiešame strúhanku a 2 lyžice oleja v mise, kde bolo kura
  17. Strúhanku premiešame, aby sa zmesou obalila
  18. Kuraciu zmes preložíme do zapekacej misy
  19. Navrch dáme strúhankovú zmes
  20. Posypeme 3 lyžicami parmezánu a 2 lyžicami mozzarelly a eidamu
  21. Zapekaciu misu dáme do predhriatej rúry a pečieme do zhnednutia približne 20 minút
  22. Keď kuracie mäso vyberieme z rúry necháme ho aspoň 10 minút odpočinúť
  23. Dozdobíme petržlenovou vňaťou
  24. Podávame buď samostatne na tanierik alebo bagetou/krekrom naberáme priamo z pekáča

Namiesto ricotty môžeme použiť smotanový syr.

Kuracie dip so syrom a chrumkavou bagetkou.
Zdroj: closetcooking.com

Kuracia nátierka s grilovanou zeleninou

Zelenina by v našom jedálničku nemala chýbať, a preto vám prinášame recept na nátierku, ktorá jej obsahuje. Poďte si vychutnať kombináciu kurčaťa a grilovanej zeleniny na opečenom krajci chleba.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 malá cuketa
  2. 150 g ružičiek brokolice
  3. ½ strednej červenej cibule (nakrájaná na veľké kocky)
  4. 1 červená paprika (nakrájaná na veľké kocky)
  5. 2 strúčiky cesnaku
  6. 2 lyžice olivového oleja
  7. lyžička soli
  8. 230 g smotanového syra
  9. ½ lyžičky cesnaku v prášku
  10. ½ lyžičky cibule v prášku
  11. lyžička sušenej bazalky
  12. 2 lyžice citrónovej šťavy
  13. 2 varené kuracie prsia

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Cuketu orežeme na oboch koncoch a rozpolíme
  3. Odstránime semienka a nakrájame na malé kúsky
  4. Nakrájanú cuketu spoločne s ružičkami brokolice, cibuľou, paprikou a cesnakom vložíme do väčšej misy
  5. Prilejeme olivový olej
  6. Zeleninu premiešame, aby sa v oleji obalila
  7. Vyložíme ju na plech, posypeme soľou
  8. Zeleninu pečieme 20 minút, kým nezmäkne
  9. Vo vedľajšej mise medzitým zmiešame smotanový syr, cesnakové korenie, cibuľové korenie, bazalku a citrónovú šťavu
  10. V kuchynskom robote si rozomelieme kuracie prsia, kým nebudú úplne jemné
  11. Kuracie rozomleté mäso zmiešame so syrovou zmesou
  12. Zeleninu vyberieme z rúry a necháme ju vychladnúť
  13. Potom ju preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme
  14. Rozmixovanú zeleninu vmiešame do kuracej zmesi
  15. Osolíme a operíme podľa našich preferencií
  16. Nátierku prikryjeme a uložíme do chladničky
  17. Necháme ju oddýchnuť aspoň 2 hodiny
  18. Nátierku podávame s chlebom, toastom alebo krekry
Zeleninovo-kuracia nátierka s orechmi a krekrami.
Zdroj: insimoneskitchen.com

Rýchla nátierka z kuracieho mäsa

Ak vám nezostáva čas, skúste s nami túto super rýchlu nátierku, ktorá je hotová v dvoch krokoch. Ideálne ako občerstvenie keď k vám zamieri neočakávaná návšteva!

Čo budeme potrebovať

  1. 2 varené prsia kuracieho mäsa
  2. 230 g smotanového syra
  3. 50 g stopkového zeleru
  4. 75 g majonézy
  5. 2 lyžice cibule (najemno nakrájané)
  6. 1 lyžička cibuľového prášku
  7. ½ lyžička soli

Postup

  1. Všetky prísady vložíme do kuchynského robota
  2. Prísady v mixéri spracujeme nahrubo
  3. Podávame ako nátierku na kuracie sendviče
Rýchla a chutná kuracia nátierka s majonézou a petržlenom.
Zdroj: lordbyronskitchen.com

Toastová nátierka z pečeného kurčaťa

Nátierka, ktorá je skvelá ako popoludňajšia desiata. Je ľahká a nezaťaží vám zažívanie, takže vaše popoludnie bude produktívne.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 varené kuracie prsia
  2. 75 g majonézy
  3. Soľ
  4. Bylinkové korenie (bez pridanej soli)
  5. 1 lyžička cesnakového prášku
  6. 1 lyžička cibuľového prášku
  7. Štipka kajenského korenia

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky
  2. Preložíme ho do misy
  3. Pridáme majonézu, osolíme a okoreníme
  4. Všetko spolu premiešame
  5. Dochutíme bylinkovým, cesnakovým a cibuľovým korením
  6. Podľa chuti pridáme kajenské korenie
  7. Natrieme na plátky opečeného chleba a podávame
Hora toastových chlebov s nátierkou z kuracieho mäsa.
Zdroj: www.dontgobaconmyheart.co.uk

Krémová kuracia nátierka

Nátierka z pečeného kurčaťa, ktorá sa na opečené hrianke úplne rozplynie.

Čo budeme potrebovať

  1. 300 g varených kuracích pŕs
  2. Sušené paradajky v olivovom náleve
  3. Strúčik cesnaku
  4. ½ strednej cibule (nadrobno nakrájaná)
  5. Veľká paprika (očistená)
  6. 2 polievkové lyžice majonézy
  7. Lyžica korenie na pečené kuracie

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešame na drobno nakrájané kuracie mäso, spoločne s majonézou, paprikou, cibuľou, cesnakom a korením
  2. Zmes spolu poriadne premiešame, aby sa ingrediencie spojili
  3. Podávame s toastovým chlebom, alebo opečenou hriankou
Krémová nátierka natretá na slanom krekri.
Zdroj: browneyedbaker.com

Kuracie tofu nátierka

Vegánska alternatíva k receptom na nátierky z pečeného kurčaťa. Vegánstvo je rozšíreným životným štýlom a možno mnoho vašich priateľov sa s týmto životným štýlom stotožňuje. Táto nátierka je presne to pravé čo im môžete naservírovať a určite ich tým neurazíte.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g pevného tofu
  2. lyžice sójovej omáčky
  3. lyžička korenia na pečené kurča
  4. lyžička cibuľového korenia
  5. 1 stopkový zeler (nadrobno nakrájaný)
  6. 2 jarné cibuľky (nakrájaná na malé kúsky)
  7. 1 citrón
  8. Štipka sušeného kôpru (nepovinné)
  9. 120 ml vegánskej majonézy

Postup

  1. Tofu necháme cez noc zamraziť
  2. Ráno ho vyberieme a necháme ho rozmraziť
  3. Po rozmrazení ho roztlačíme
  4. Pridáme sóju a korenie na kura, cibuľové korenie, jarnú cibuľku, stopkový zeler, šťavu z citróna a majonézu
  5. Nátierku premiešame a uložíme do chladničky

Ďalšie možné alternatívy, ako pohostiť vašich vegánskych alebo vegetariánskych priateľov nájdete v týchto receptoch so sušenými paradajkami .

Vegánska alternatíva kuracie nátierky z tofu.
Zdroj: valisesetgourmandises.com

Nátierka z pečeného kurčaťa a vajíčkom

Kuracia nátierka oživené uvareným vajíčkom natvrdo. Táto nátierka je veľmi obľúbená do sendvičov, ktoré sa servírujú v amerických bistroch. Priblížte si chuť Ameriky aj vo vašej kuchyni.

Čo budeme potrebovať

  1. 6 natvrdo uvarených vajec (nakrájaných na kocky)
  2. 2 kyslé uhorky
  3. Lyžicu kyslého uhorkového nálevu
  4. 80 g majonézy
  5. 2 stopkaté zelery (nakrájaný na malé kúsky)
  6. ½ cibuľa (najemno nakrájaná)
  7. 2 lyžičky čerstvej petržlenovej vňate
  8. 500 g vareného kuracieho mäsa
  9. Soľ
  10. Korenie
  11. Celozrnný chlieb

Postup

  1. Do misy pridáme nakrájané vajcia, nakrájané kyslé uhorky spolu s nálevom, zeler, cibuľu, petržlen a nakrájané kura
  2. Vmiešame majonézu
  3. Množstvo majonézy prispôsobíme tomu, akú konzistenciu chceme, aby nátierka mala
  4. Dochutíme podľa seba soľou a korením
  5. Nátierku prikryjeme a necháme v chladničke na 1 – 2 hodiny odležať
  6. Nátierku natierame na krajce celozrnného chleba
Kuracie mäso s vareným vajcom na liste studeného šalátu.
Zdroj: i.pinimg.com

Kuracie mäso je všeobecne považované za mäso ideálne do diéty. Ak aj vy sa snažíte zhodiť niekoľko prebytočných kíl, odporúčame vám vyskúšať tieto skvelé recepty na rizoto z kuracieho mäsa . Oživíte si tak možno dosť stereotypný jedálniček.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.