Najlepšie recepty na králičie mäso pečené s kapustou nájdete jedine u nás! Ochutnajte

Ako chutí najlepší pečený králik s kapustou?

To sa dozviete v našich receptoch, ktoré sme si pre vás pripravili.

Ochutnajte tie najlahodnejšie kombinácie vôbec spoločne s vybranými vínami.

Aké sú tie najlepšie? To sa dozviete na konci článku!

Pečený králik s kapustou

Tento recept na králika pečeného v rúre obsahuje veľa kapusty a slaniny. Je to naozaj veľmi ľahké. Všetku prácu za vás urobí čas a trocha bieleho vína. Alebo si pripravte delikátne recepty s králikom na 10 spôsobov !

Čo budeme potrebovať

  • 1 malá kapusta
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 mrkva (nakrájaná na kolieska)
  • 1 kvaka (na kocky)
  • 3 cibuľa (nakrájané)
  • 250 g slaniny (nakrájané na prúžky)
  • 1 králik (nakrájaný na 6 až 8 kusov)
  • 80 ml suchého bieleho vína
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 165 °C.
  • Umiestnite veľký hrniec s vodou na vysokú teplotu. Prikryte a priveďte do varu.
  • Medzitým z kapusty odstráňte krajné listy. Kapustu nakrájajte na prúžky kapusty.
  • Kapustu vložíme do vriacej vody. Po piatich minútach ho stiahnite z platne a sceďte.
  • Zahrejte 2 lyžice olivového oleja vo veľkej panvici na strednú teplotu.
  • Pridajte mrkva, kvaka, cibuľu a slaninu. Varte na strednú teplotu za občasného miešania, kým cibuľa nezmäkne a slanina sa neopečie asi 10 minút.
  • Vyberte zeleninu a slaninu z panvice a dajte bokom.
  • Na panvici na strednú teplotu rozohrejte ďalšie 2 lyžice olivového oleja.
  • Pridajte kúsky králika a opekajte zo všetkých strán asi 5 minút.
  • Umiestnite vrstvu kapustových listov na dno 4 litrovej holandskej rúry.
  • Pridajte dva kúsky králika a bohato posypte soľou a korením.
  • Pridajte časť zmesi zeleniny a slaniny.
  • Pokračujte vrstvením kapusty, králika a zeleniny a zakončite vrstvou kapusty.
  • Kapustu zalejte vínom a vložte holandskú rúru do predhriatej rúry. Pečte 1 hodinu a 20 minút.
Zemiaková kaša s kúskami králičieho mäsa.
Zdroj: sadieskitchentable.com

Králik na červenej kapuste pečený v rúre

nie je nič lepšie ako krehké králičie mäso upečené s sladkastou červenou kapustou. Recept na túto dobrotu si môžete vďaka nám pripraviť aj u vás doma! Podávajte ho s lahodným domácim chlpatými knedľami a po celej hostine sa v okamihu zľahne zem!

Čo budeme potrebovať

  • 1 králik (nakrájaný na 6 kusov)
  • 2 mrkvy
  • 2 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička
  • korenie
  • 1 lyžička nového korenia
  • 750 ml suchého bieleho vína
  • soľ
  • čerstvo mleté paprika
  • 3 lyžice prepusteného masla
  • 100 g údenej slaniny (nakrájaná)
  • 3 klinčeky
  • 150 g hlivy ustricovej
  • 1 malá červená kapusta
  • 1 kyslé jablko
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica vínneho octu
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica džemu z červených ríbezlí

Postup

  • Králika umyte, osušte a dajte do misy. Olúpte a nakrájajte mrkvu, cibuľu a cesnak. Pridajte ku králikovi spolu s guličkami korenia, novým korením a bielym vínom. Marinujte, zakryté, cez noc.
  • Druhý deň mäso vyberte z marinády.
  • Preceďte cez sito a mäso osušte. Mäso osoľte, okoreňte a orestujte na 2 lyžiciach masla.
  • Vyberte z panvice a potrite trochou marinády.
  • Vo veľkej holandskej rúre orestujte slaninu a klinčeky.
  • Pridajte 250 ml marinády. Pridajte králika, prikryte a na miernom ohni duste asi 30 minút.
  • Hlivu nakrájajte na rezančeky.
  • Kapustu nakrájajte nadrobno. Jablko nakrájajte na kocky.
  • Kapustu a jablko podusíme na masle 2–3 minúty.
  • Pridajte 150 ml marinády, ocot, cukor a džem.
  • Na miernej teplote prikrytej duste asi 45 minút do zmäknutia. Dochuťte soľou a korením.
  • Na zvyšnom masle poduste huby, dochuťte soľou a korením a na posledných 15 minút varenia vmiešajte do králičej zmesi.
  • Králika vyberiete z panvice, omáčku preceďte do čistej rajnice a nechajte prevariť.
  • Dochuťte soľou a korením. Králika podávajte na kapustovom lôžku s omáčkou.

Viete že nekrehkejšie králičie mäso si môžete vychutnať vďaka pomalým hrncom? Aký je ten najlepší sa dozviete v našejrecenzii na elektrické hrnce .

Hrniec plný králičieho mäsa a opečené mrkvy.
Zdroj: morningchores.com

Pečený plnený králik s kapustou

Nič nepríde nazmar v tomto elegantnom recepte na pečeného králika s kapustou. Celý vykostený králik sa naplní mäsom z stehna, obalí sa v kapustových listoch a slanine a pečie sa. Ochutnajte pôjde vám hlava okolo rovnako ako z týchto receptov na králika pečeného v rúre .

Čo budeme potrebovať

  • 560 g vykosteného králika
  • 12 plátkov slaniny (nakrájané)
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 1/2 bielej kapusty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu
  • 10 čerstvých lístkov šalvie
  • soľ
  • korenie

Na plnku

  • strúhaná kôra ½ malého citróna
  • ½ lyžice tymiánu
  • 1 lyžica petržlenu
  • 175 g bravčovej klobásy
  • 1 lyžička strúhanky
  • ½ cibule
  • 50 g jablká
  • soľ
  • korenie
  • 150 ml suchého bieleho vína

Postup

  • Najprv rozložte kolieska cibule a plátky kapusty po celom pekáči v jednej vrstve a potom na ne rozotrite pretlačený cesnak a tymián.
  • Teraz okoreňte králičie mäso a naaranžujte ich na cibuli. Potom na kúsky králika dajte plátky slaniny.
  • Ďalej si pripravte plnku zmiešaním všetkých ingrediencií (okrem vína) dohromady a vytvarovaním zmesi do 12 malých guličiek.
  • Umiestnite ich medzi králičie mäso a sem tam zastrčte vetvičky tymiánu a šalvie.
  • Pekáč vložte do rúry a pečte 20 minút.
  • Opekajte ďalších 15–20 minút, alebo kým slanina a šalvia nie sú chrumkavé a králik uvarený.
  • Mäso vyberte a pekáč so šťavou umiestnite na platňu a pridajte suché víno.
  • Priveďte do varu a prebubľujte asi 5 minút, kým sa nezredukuje asi na tretinu.
  • Skontrolujte korenie a omáčkou prelejte králika a plnku.
Servírovacia tácka plná králičieho mäsa so zemiakmi.
Zdroj: pardonyourfrench.com

Aké víno servírovať s králikom?

Králičie mäso si opäť získava obľubu ako pochúťka. Ako jemné a chudé mäso získava väčšinu chutí v závislosti od spôsobu prípravy, omáčke, s ktorou sa podáva, a tak ďalej.

Najlepšie červené víno na pitie s králikom

Králik je chudé mäso jemnej chuti, takže žiadne víno s ním spárované by nemalo prebiť jeho chuť, ale naopak mäso zjemniť a ešte viac vyzdvihnúť. Odporúčame zvoliť Pinot Noir, Syrah alebo Gama.

Najlepšie biele víno na pitie s králikom

Rôznorodosť spôsobov, akými sa králičie mäso pripravuje, z neho robí skvelú prílohu k radu bielych vín vrátane vzácneho, ale veľmi odporúčaného bieleho Viognier. Ďalej by ste nemali zabudnúť ani na Veltlínske zelené alebo Chardonnay.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.