Chystáte večierok a chceli by ste tentoraz svojich hostí pohostiť niečím novým?
Potom vyskúšajte naše luxusné recepty na jednohubky z tortily v 6 rôznych variantoch.
Máme pre vás vynikajúcu mini tacos, plnené rolky či pizza jednohubky.
Pochutnáte si!
Mini tortily s krevetami, avokádom a salsou
Chcete svojim hosťom ponúknuť niečo nové? Niečo na čom si naozaj pochutnajú? Potom vyskúšajte tento recept! Luxusné malé tortily s roztlačeným avokádom, grilovanými krevetami a paradajkovou salsou si zamiluje úplne každý.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice nasekaného koriandra plus 1 polievková lyžica navyše
- 1 lyžička rímskej rasce
- štipka chilli vločiek
- 1 lyžica limetkovej šťavy plus 1 lyžička navyše
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 2 lyžičky olivového oleja
- 12 veľkých kreviet, olúpaných
- 4 celozrnné tortilly
- olivový olej v spreji
- 1 veľká paradajka, zbavená semienok, nakrájaná na kocky
- 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
- ½ stredne zrelého avokáda, olúpaného, dužina roztlačte
- čerstvo mleté čierne korenie
POSTUP
- Zmiešajte koriander, rímsku rascu, čili vločky, limetkovú šťavu, cesnak a olivový olej v strednej sklenenej alebo keramickej miske.
- Pridajte krevety a premiešajte, aby sa obalili.
- Prikryte a nechajte 30 minút marinovať v chladničke.
- Medzitým zohrejte rúru na 180 °C.
- Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- Z tortíl vykrájajte pomocou vykrajovača 12 malých koliesok.
- Kolieska tortily položte na pripravený plech a zľahka postriekajte olivovým olejom.
- Pečte 6–7 minút, v polovici doby pečenia otočte, kým nezozlátnu a nebudú krásne chrumkavé.
- Dajte stranou vychladnúť.
- Do malej misky dajte paradajky, jarnú cibuľku, lyžicu koriandra a limetkovú šťavu.
- Premiešajte a dochuťte čiernym korením.
- Veľkú grilovaciu panvicu nastavte na vysokú teplotu.
- Z kreviet straste prebytočnú marinádu a grilujte 1–2 minúty z každej strany.
- Na každé koliesko tortily rozprestrite pol lyžičky avokáda.
- Navrch dajte grilované krevety a lyžicu salsy.
- Ihneď podávajte.

Zaujímajú vás aj ďalšie výborné krevetové recepty ? Poradíme vám, ako na nich!
Špenátové tortilové rolky plnené údeným lososom
Lahodné špenátové tortily plnené údeným lososom, krémovým syrom, špenátom a čerstvými bylinkami sú jednoduchým a zdravým predjedlom, ktorý vytvoríte iba za 10 minút!
INGREDIENCIA
- 2 špenátové tortily
- 110 – 170 g smotanového syra
- 1 lyžica nasekaného čerstvého kôpru
- ½ lyžice pažítky
- 1/8 lyžičky cesnakového prášku
- 2-3 šálky špenátu
- 110 – 170 g údeného lososa
POSTUP
- V malej miske zmiešajte smotanový syr, kôpor, pažítku a cesnakový prášok.
- Položte obe tortily na pracovnú dosku a na každú rovnomerne rozprestrite smotanový syr, pričom ponechajte asi centrimeter miesta okolo okrajov.
- Smotanový syr na jednej strane rozprestrite až po okraj, pretože túto stranu použijete na „utesnenie“ rolky.
- Špenát rovnomerne rozdeľte medzi vaše dve tortily a potom na špenát rozdeľte údeného lososa.
- Každú tortilu pevne zrolujte a konce zastrčte.
- Je dôležité ich zrolovať čo najtesnejšie, aby rolky pri krájaní zostali pohromade.
- Malým zúbkovaným nožom odrežte okraje každej tortily a potom každú nakrájajte na centimetrové kolieska.
- Mali by ste mať asi 14-16 roliek.
- Servírujte!

Mini tacos s mletým hovädzím mäsom
Tieto malé tacos s mletým hovädzím mäsom sú perfektným pohostením na večierky a oslavy. Ľahko sa pripravujú, potešia každého hosťa a úžasne spestrí vaše menu.
INGREDIENCIA
- 10 veľkých pšeničných alebo kukuričných tortíl
Na mleté mäso:
- 500 chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžica rastlinného oleja
- ½ šálky cibule, jemne nakrájané
- 1 lyžica chilli prášku
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- 1 lyžička mletej rasce
- ¼ lyžičky sušeného oregana
- ½ lyžičky papriky
- ½ lyžičky soli a korenia (alebo podľa chuti)
Na topping (podľa preferencií):
- 1 šálka strúhaného syra
- 1 šálka nakrájaných paradajok
- 1 šálka nakrájaného šalátu
- 1 šálka kukuričné salsy
- 1 šálka pico de gallo
- 3 avokáda, nakrájaná na kocky
- ½ šálky kyslej smotany
- 1 zväzok nasekaného koriandra
- klinky limetky, na ozdobu
POSTUP
- Pomocou okrúhleho vykrajovača na pečivo (asi 7,5 až 10 cm v priemere) vykrájajte z väčších tortíl malé kolieska.
- Z jednej veľkej tortily by ste mali byť schopní získať 2 až 3 malé kolieska.
- To sa bude líšiť v závislosti od veľkosti vašich tortíl.
- Cieľom je mať asi 24-30 mini tacos.
- Postriekajte malé tortily olejom v spreji a zahrejte ich na 10 sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby boli pružné.
- Otočte formu na muffiny dnom nahor a postriekajte olejom v spreji.
- Umiestnite malé kolieska z tortíl medzi časti formy na muffiny tak, aby vytvorili tvar taco.
- Pečte pri 190 stupňoch Celzia asi 5-8 minút alebo pokiaľ nebudú tacos ľahko zlaté.
- Nechajte na forme trochu vychladnúť, aby držali tvar.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
- Do panvice pridajte mleté hovädzie mäso a cibuľu a rozlámte stierkou.
- Restujte, kým hovädzie mäso nezhnedne (asi 6-8 minút).
- Pridajte čili prášok, cesnakový prášok, rímsky rascu, oregano, papriku, soľ a korenie.
- Dobre premiešajte.
- Hovädzie mäso nechajte na sporáku, kým ho nie ste pripravení nadávať na tacos.
- Naplňte každé mini taco kopčekom náplne z mletého hovädzieho mäsa.
- Pridajte na taco topping podľa voľby, napr. strúhaný syr, paradajky, hlávkový šalát, avokádo, kukuričnú salsu atď. podľa osobných preferencií.
- Dobrú chuť!

Máme pre vás aj ďalšie 4 báječné recepty na tacos s mäsom aj bez mäsa. Inšpirujte sa mexickou kuchyňou!
Objavte podobné tipy
Domáce jednohubky z tortily s tuniakom
Tieto vynikajúce jednohubky môžu skvele poslúžiť ako chutná desiata, pohostenie pre hostí, ale aj ľahká večera. Navyše je také jednoduché ich pripraviť!
INGREDIENCIA
- 6 ks tortíl
- 150 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 150 g smotanového syra
- 2 paradajky nakrájané na plátky
- 4 listy šalátu
- petržlenová vňať
- soľ a korenie
POSTUP
- Zmiešajte syr a petržlenovú vňať v miske.
- Osoľte a okoreňte.
- Vytvorenou zmesou namažte tortily.
- Pridajte vrstvu tuniaka, plátky paradajok a šalátu.
- Starostlivo zabaľte a nakrájajte na plátky – jednohubky.

Tortilové košíčky plnené kukuričnou salsou
Čakáte hostí a neviete, čo im pripraviť, aby si pochutnali? Potom vyskúšajte nasledujúci recept! Vyzerá efektne, skvele chutí a navyše nie je náročný na prípravu.
INGREDIENCIA
- 3 veľké pšeničné tortily
- olivový olej v spreji
- 400 g konzervovanej kukurice, scedené a prepláchnuté
- 1/2 stredného avokáda, jemne nasekaného
- 1 stredná paradajka, zbavená semienok, nakrájaná nadrobno
- 1 dlhá červená chilli paprička, zbavená semienok, nakrájaná nadrobno
- 2 lyžice najemno nasekaných lístkov čerstvého koriandra
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 a 1/2 lyžice limetkovej šťavy
POSTUP
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Ľahko vymastite dve formy na muffiny.
- Tortily zabaľte do alobalu.
- Pečte 5 až 7 minút.
- Vyberte 1 tortillu z alobalu a zvyšné tortily nechajte zakryté.
- Pomocou vykrajovača s priemerom 6,5 cm vykrájajte z tortily 8 koliesok.
- Vtlačte kolieska do pripravených otvorov vo forme.
- Opakujte so zvyšnými tortilami.
- Postriekajte olejom.
- Pečte 7 až 10 minút alebo kým nebudú svetlo zlaté a chrumkavé.
- Preneste košíčky na mriežku, aby vychladli.
- Medzitým v mise zmiešajte kukuricu, avokádo, paradajky, chilli, koriander, olej a limetkovú šťavu.
- Rozdeľte zmes na upečené košíčky.
- Dobrú chuť!

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Inšpirujte sa naším testom!
Pizza jednohubky z tortily
Na tieto chrumkavé a úžasne syrové mini pizze potrebujete iba 4 ingrediencie a 10 minút! Pečte dozlatista vo forme na muffiny.
INGREDIENCIA
- 8 pšeničných tortíl
- 3/4 šálky paradajkovej omáčky na pizzu
- 1 a 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
- 3/4 šálky malých kúskov pikantnej salámy (voliteľne)
- 1 lyžička nasekanej čerstvej petržlenovej vňate alebo bazalky (voliteľne)
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Ľahko vymažte formu na muffiny.
- Z každej tortily pomocou vykrajovača vykrájajte 2-3 kolieska.
- Každé koliesko vtlačte do formičky na muffiny.
- Do stredu každého kolieska pridajte lyžičku omáčky.
- Navrch nasypte syr, potom kúsky pikantnej salámy.
- Pečte 10–12 minút, alebo kým mini pizze nezezlátnu a nerozvonia sa.
- Voliteľne posypte nasekanou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.
- Pred vybratím na servírovací tanier nechajte mini pizze mierne vychladnúť.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!