Nákyp s mäsom na 3 rôzne spôsoby

Mäso upravujeme rôznymi spôsobmi. Medzi minútkovým úpravami, pečením, vyprážaním alebo dusením zostávajú trochu bokom masové nákypy.

Masový nákyp pritom patrí medzi dobre stráviteľné jedlá a hodí sa preto ako pre deti, tak pre staršie osoby a v neposlednom rade aj pre choré osoby, ktoré majú predpísanú šetriacu diétu bez výrazného obmedzenia surovín.

Ak neviete, ako masový nákyp pripraviť, využite našich 3 receptov, vďaka ktorým si masový nákyp zamilujete.

Diétne masový nákyp

Recept vhodný pre všetkých, ktorí redukujú svoju nadváhu a pritom je veľmi chutný.

INGREDIENCIE

  • 200 g hovädzie mäso zadné
  • 200 g morčacie prso
  • 150 g grahamových rožkov
  • 150 ml mäsový vývar
  • petržlenová vňať, zelerová vňať
  • 20 g maslo
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Hovädzie a morčacie mäso umyjeme, očistíme a dáme variť.
  2. Radšej varíme každej mäso zvlášť, pretože hovädzie mäso potrebuje dlhší čas na to, aby bolo mäkké.
  3. Medzitým si pripravíme např.formu srnčí chrbát, ktorý si vymastíme ľahko maslom.
  4. Rožky nakrájame na kocky a pokvapkáme mäsovým vývarom, aby zvlhli.
  5. Uvarené mäso necháme vychladnúť a pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s navlhčenými rožky.
  6. Bylinky umyjeme a nasekáme na veľmi najemno.
  7. K zomletému mäsu s rožky, pridáme nasekané bylinky a maslo, podľa chuti osolíme a okoreníme.
  8. Dobre premiešame a dáme do vymastenej nádoby.
  9. Vložíme do rúry, zakryjeme alobalom, aby sa nám nevytvárali tvrdé časti na povrchu nákypu počas zapekanie.
  10. Zapekáme cca 30 min. pri teplote 180 ° C.
Tip : Tento masový nákyp lze doplnit i růžičkovou kelom a to tak, že kel vložíme dovnitř do směsi a společně ji upečeme. Nebo lze kel pomlít a přimíchat do směsi s masem..

masový nákyp mimibazar.sk

pastiersky koláč

Pôvodne to malo byť jedlo sa zvyškov v kuchyni, teraz sa z neho stala super pochúťka.

INGREDIENCIE

pre 4 osoby

  • 600 g hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľu, nakrájanú nadrobno
  • 2 mrkvy na malé kúsky
  • 4 strúčiky cesnaku, pokrájaný na drobné kúsky
  • trochu hladkej múky na poprášenie mäsa
  • olivový olej
  • soľ, korenie na dochutenie
  • pár kvapiek worcesterskej omáčky
  • lyžicu paradajkového pretlaku
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • lyžicu drvených rozmarínových lístkov
  • 1/2 lyžice tymiánových lístkov

INGREDIENCIE

na zemiakovú kašu

  • 900 g zemiakov
  • 80 ml smotany
  • 80 g masla
  • 1 žĺtok

POSTUP

  1. Vo väčšom hrnci uvaríme olúpané zemiaky nakrájané na menšie kúsky.
  2. Do hrnca nalejeme trochu olivového oleja, orestujeme cibuľu s mrkvou nakrájanú na drobnejšie kúsky.
  3. Akonáhle získa zlatistú farbu, pridáme cesnak a mleté ​​hovädzie mäso.
  4. Ľahko osolíme a okoreníme a restujeme ďalšie tri minúty.
  5. Potom zmes zaprášime múkou a znova premiešame.
  6. Pomaly prilievame vývar, vmiešame lyžicu pretlaku, pridáme bylinky a pár kvapiek worcesterskej omáčky.
  7. Necháme ešte približne 15 minút prebublávať a občas premiešame, aby sa zmes nepripálila.
  8. Naposledy ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a korením.
  9. Hotovú zmes nalejeme do vhodnej zapekacej misky a rovnomerne rozprestrieme pomocou silikónové stierky.
  10. Rozohrejeme rúru na 200 stupňov.
  11. Zlejeme vodu zo zemiakov, vsypeme ich do misy kuchynského robotou.
  12. Pridáme smotanu a maslo, a pomocou šľahacie metly v robote vytvoríme hladkú zemiakovú kašu, do ktorej nakoniec pridáme žĺtok.
  13. Kašu navrstvíme na mäsovú zmes, vložíme do rúry a necháme zapekať asi 25 – 30 minút, kým nebude povrch kaše krásne zlatistý.

pastiersky koláč blog.kitchenaid.cz

Taliansky mäsový koláč

Skvelý chutný koláč, ktorým nahradíte večeru.

INGREDIENCIE

pre 4 osoby

  • 1 kg Hovädzie mleté mäso
  • 620 g listového špenátu 620 g
  • 11 ks plátkov lístkového cesta
  • 400 g mletých konzervovaných paradajok
  • 2 ks rozšľahaných vajec
  • 100 g strúhaného syra čedar
  • 100 g strúhaného syra ementál
  • 100 g plnotučného taveného syra
  • 90 g masla (z toho 60 g na rozohriatie 30 g do mäsovej zmesi)
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 strúčiky rozotreného cesnaku
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 kávová lyžička cukru
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Príprava masové vrstvy: v hrnci rozohrejeme maslo a vložíme mleté mäso, ktoré asi 15 minút opekáme.
  2. Prisypeme múku a ďalej miešame, po chvíli pridáme paradajky, paradajkový pretlak, cukor, cesnak, korenie a posolíme.
  3. Mäsovú zmes dobre premiešame so všetkými prísadami a za občasného miešania dusíme asi 40 minút.
  4. Príprava špenátové vrstvy: čerstvo umytý nakrájaný špenát dáme do kastróla a miešame, kým listy nepovadnou (vodu nepridávame).
  5. Potom osušíme a zmiešame s čedar, ementálom, taveným syrom a vajcami. Zmes dosolíme, prípadne okoreníme.
  6. Do zapekacej misy vložíme vrstvu masové náplne, na ktorú navrstvíme špenát so syrom.
  7. Celý povrch starostlivo prekryjeme plátkami lístkového cesta, ktoré môžeme podľa svojej fantázie cez seba ozdobne navrstviť.
  8. Koláč vložíme do rúry a pečieme asi 25 minút dozlatista.
  9. Chrumkavé porcie koláče podávame teplé.

Tip: Masový nákyp so špenátom možno obmeniť aj v základnej surovine, ak nemáme príliš v obľube špenát, možno ho nahradiť cuketou. Cuketu len očistíme a vnútro vydlabeme, potom už len stačí nastrúhať a máme ďalšie chutný mäsový nákyp s príchuťou cukety.

Taliansky mäsový koláč forum.prokuhnyu.ru

Kromě základních surovin, které pro přípravu běžného nákypu zcela postačí, je řada dalších surovin, kterými nákyp doplníme co do chuti nebo barevnosti. Mezi tyto suroviny patří například sýry, zelenina, zelené natě, bylinky, houby, koření, rybí maso.

Ak nie ste masoví či máte radšej sladké jedlá, určite vyskúšajte veľmi obľúbený ryžový nákyp.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.