Najlepšie recepty z rebarbory

Hoci rebarbora je zelenina, svoje využitie nachádza skôr v sladkej kuchyni. Jej jemne kyslastá chuť a šťavnatosť ju predurčujú k tomu, aby tvorila náplň najrôznejších múčnikov.

Môže sa aj konzervovať ako kompót alebo džem. Na použitie v čerstvom stave je jej sezóna pomerne krátka, zhruba od mája do konca júna.

Z rebarbory ​​používame stopky bez listov . V záhradke pestovanou rebarboru zberáme pred kvetom a stonky neodrezávame, ale vylamujeme. Pred použitím zlúpnite tuhú šupku. Svetlozelenú dužinu stopiek potom pokrájame. Väčšinou sa krája na kocky alebo špalíčky o dĺžke asi 3 cm.

Poďme teda na samotnej sladké recepty z rebarbory!

Tradičný rebarborový koláč

Znamenitý dezert, ktorý je zároveň pikantná aj sladký.

INGREDIENCIE na koláč

  • 1 a 1/3 hrnčeka hladkej múky
  • 125 g masla
  • 1 hrnček cukru
  • štipka soli
  • štipka škorice
  • štipka muškátového orieška
  • 4 hrnčeky nasekané rebarbory
  • 1/3 hrnčeka nasekaných vlašských orechov

INGREDIENCIE na posýpku

  • 1 hrnček múky
  • 2/3 hrnčeka cukru
  • 100 g masla

POSTUP

  1. Rúru si predhrejeme na 180 ° C.
  2. Do misy dáme 1 hrnček múky, maslo a štipku soli.
  3. Pridáme 4 lyžice vody a vypracujeme cesto.
  4. Vložíme do koláčovej formy.
  5. V mise premiešame zvyšok ingrediencií na koláč.
  6. Nalejeme do formy na cesto.
  7. Potom spoločne zapracujeme ingrediencie na posýpku.
  8. Posypeme koláč.
  9. Pečieme asi 50 minút.

Hotový recept na výborný rebarborový koláč

Tip : podívejte se na rady, jak rebarboru vypěstovat.

Jednoduchá rebarborová marmeláda

Skvelá marmeláda do palaciniek aj na chleba.

INGREDIENCIE

  • 500 g pokrájané rebarbory
  • 250 g cukru
  • 1/2 želírfixu

POSTUP

  1. Rebarboru podlejeme vodou a chvíľu povaríme.
  2. Rozmixujeme a pridáme cukor.
  3. Varíme ďalších 10 minút.
  4. Marmeládu nalejeme do pohárov.

Hotový recept na vynikajúce Rebarborovú marmeládu

Tip : Skleničky po naplnění otočíme dnem vzhůru, marmeláda se tak zakonzervuje.

Marmeláda z rebarbory a jahôd

Kombináciu rebarbory a jahôd si jednoducho zamilujete.

INGREDIENCIE

  • 250 g rebarbory
  • 250 g jahôd
  • 250 g cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/2 želírfixu

POSTUP

  1. Rebarboru s jahodami podlejeme vodou a chvíľu povaríme.
  2. Rozmixujeme a pridáme cukor.
  3. Varíme ďalších 10 minút.
  4. Vmiešame citrónovú šťavu.
  5. Marmeládu nalejeme do pohárov.

Hotový recept na skvelú marmeládu z rebarbory

Predstavili sme vám tri odskúšané recepty s rebarborou.

Pri sladkom pečení si rebarbora rozumie s jahodami a lesným ovocím , ale aj s kivi a banány.

Pre pikantnú chuť skúste rebarboru pridať do zeleninového šalátu. Navrch dajte kozí syr a báječná večere je na stole.

Skúste si aj ďalšie sladké recepty s rebarborou.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.