Najlepšie recepty na upečenú hydinu

Pečené mäso je krehké, chutné a jednoduché na prípravu. Jedná sa najtradičnejšie úpravu mäsa.

Vďaka rúre to máme o niečo jednoduchšie ako naši predkovia, ktorí rožnili mäso na ohni. Stačí mäso pripraviť a rúra urobí zvyšok práce za nás.

Inšpirujte sa 3 ľahkými recepty na pečenú hydinu!

chrumkavá morka

Výborná morka, čo zachutí celé rodine.

INGREDIENCIE

  • 1 morka
  • 1/2 hrnčeka soli
  • 1 lyžica prášku do pečiva

POSTUP

  1. Premiešame soľ s práškom do pečiva.
  2. Morku osušíme a nasolíme zo všetkých strán.
  3. Necháme do druhého dňa odpočinúť v chladničke.
  4. Rozohrejeme rúru na 150 ° C.
  5. Morku voľne položíme na mriežku.
  6. Na dno rúry dáme pekáčik, aby zachytil kvapkajúcej výpek.
  7. Pečieme približne 4 hodiny.
  8. Ku koncu pečenia zvýšime stupňa, kôrka tak bude chrumkavá.
  9. Necháme 30 minút odpočinúť.
  10. Podávame.

Hotový recept na pečenú hydinu - najlepšie pečená morka

Hus s jablkami

Báječná hus, čo sa rozpadá na tanieri.

INGREDIENCIE

  • 1 hus
  • 2 jablká
  • 1 pomaranč
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • rasca

POSTUP

  1. Rúru rozohrejeme na 150 ° C.
  2. Hus očistíme.
  3. Jablká, cibuľu a pomaranč olúpeme a nakrájame.
  4. Vnútro husi vytrieme soľou a vložíme jablká, pomaranč a cibuľu.
  5. Povrch husi tiež osolíme a posypeme rascou.
  6. Hus dáme na pekáč a podlejeme vodou.
  7. Pečieme približne 3 hodiny.
  8. V priebehu pečenia hus podlievame.
  9. Podávame.

Hotový recept na pečenú hydinu - skvelá pečená hus

Kačica k nedeľnému obedu

Tradičné kačica pre každú príležitosť.

INGREDIENCIE

  • 1 kačica
  • 50 g masla
  • 1 l vývaru
  • soľ
  • rasca

POSTUP

  1. Rúru predhrejeme na 160 ° C.
  2. Kačicu očistíme a naporcujeme.
  3. Mäso osolíme a posypeme rascou.
  4. Dáme do pekáča, podlejeme vývarom a poukladáme plátky masla.
  5. Pečieme približne 2 hodiny.
  6. Ku koncu pečenia teplotu zvýšime, dosiahneme tak chrumkavú kôrku.
  7. V priebehu pečenia kačicu podlievame vývarom.

Hotový recept na pečenú hydinu - výtečná pečená kačica

Predstavili sme vám tri recepty na pečenú hydinu.

Výhodou receptov je, že sú takmer bez práce. V priebehu pečenia si môžete napríklad čítať alebo sa venovať iným činnostiam.

Ak držíte diétu, prílohové knedle s kapustou nahraďte zemiakmi a zeleninovým šalátom. Pečenú hydinu si môžete dopriať bez výčitiek.

Vyskúšajte tiež kurča v alobale.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.