Grilovanie neodmysliteľne patrí k letným mesiacom. Niet nad krásne počasie, okruh dobrých priateľov, ale čo je hlavné, nie je nad skvelé jedlo.
Grilované mäso, grilovaná údenina či zelenina, to všetko si môžeme dopriať za použitia grilu a skvelých receptov.
Preto vám prinášame 3 recepty na grilovanú údeninu , aby ste k letnej pohode mohli pridať aj poriadnej chuťové zážitky.
Grilované plnené parky
ingrediencie:
- 8 silných párkov
- 8 plátkov tvrdého syra
- 8 plátkov anglickej slaniny
- horčica alebo kečup
- grilovacie korenie
- olej
postup
- Párky pozdĺžne niekoľkokrát narežeme zhruba do dvoch tretín a zárezy vytrieme horčicou alebo kečupom.
- Do každého zárezu zložíme a vsunieme plátok syra.
- Naplnené párky ovinieme plátkom anglickej slaniny (bez hornej kožičky) a asi dvakrát naprieč prepichneme špáradlami alebo krátkymi ihlami, aby sa nerozvinuli.
- Potrieme olejom zmiešaným s grilovacím korením a grilujeme do prehriatie.

Vhodné je podávať párky s pečivom či grilovanou alebo čerstvou zeleninou.
Objavte podobné tipy
2. Grilované syrovo-slaninový klobása
ingrediencie
- 4 paprikové klobásy
- 2 plátky ementálu
- 2 plátky anglickej slaniny
postup
- Klobásy pozdĺžne nakrojíme do troch štvrtín.
- Plátky syra a slaniny pozdĺžne rozpolíme.
- Klobásy naplníme prúžky syra, zabalíme do slaniny a zopneme špáradlami.
- Grilujeme kým nie je slanina chrumkavá.

Grilovaný šalát plnený cibuľou
ingrediencie
- 16 silnejších plátkov salámy
- 2 veľké cibule
- 2 lyžice oleja
- 4 plátky syra
- 3 lyžičky plnotučnej horčice
- soľ
- grilovacie korenie
postup
- Plátky salámy rozložíme, na polovicu z nich poukladáme kolieska cibule potretá olejom, plátky syra, upravené na veľkosť salámy, a nakoniec dám opäť kolieska cibule.
- Zakryjeme druhou polovicou koliesok salámy a mierne osolíme a posypeme grilovacím korením.
- Do stredu koliesok zapichneme špáradlá, ktorá vopred namočíme vo vode, aby sa nepálili.
- Okraje salámy potrieme olejom, rozložíme na mriežku grile a po oboch stranách grilujeme.

Ak nechceme salámu na kolieska, skvelú variantom je ho grilovať vcelku, narezaný podľa fotky a naplnený podľa ingrediencií v recepte. Aj tento spôsob chutí skvele.
Vhodnou prílohou pre tento pokrm sú zemiaky, chlieb, horčica alebo zelenina.
Ak máte radšej údeniny marinované, aj pre toto máme riešenie. K údeninám sa najviac hodia horčicovej-pivné marináda, ktorej základom je pivo, soľ, horčica, chilli, cibuľa, sójová omáčka a trstinový cukor. Do hotovej marinády len údeniny naložíte a po uležanie hodíte na gril a máte hotovo.
Nezabúdajme, že nielen k údeninám, ale ku každému grilovanie sa hodí zelenina. Vyskúšajte si preto náš skvelý a jednoduché recepty na jarné zeleninové šaláty . / strong>