Originálne recepty na rezy s mrkvou 5x inak. Pečieme zdravo, jednoducho a chutne!

Premýšľate, čo upiecť svojej rodine dobrého?

Chcete, aby múčnik obsahoval aj zdravé ingrediencie?

Potom vyskúšajte naše lahodné recepty na mrkvové rezy v 5 rôznych variantoch.

Nájdete u nás aj vegánsky či bezlepkový variant, takže si na svoje príde naozaj každý.

Užite si to!

Mrkvové rezy s jablkami

Neuveriteľne jednoduché rezy z mrkvy, jabĺk a vlašských orechov, ktoré zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. Tak poďme na to!

Čo budete potrebovať

  • 2 šálky cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a ½ šálky rastlinného oleja
  • 2 šálky hladkej múky
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a ½ šálky mrkvy, nastrúhané
  • 1 a ½ šálky jabĺk, nasekaných
  • 1 šálka vlašských orechov, nasekaných

Postup

  • Zmiešajte cukor, vajcia, vanilku a olej.
  • Suché ingrediencie preosejte a vmiešajte do tekutej zmesi.
  • Pridajte mrkva, jablká a orechy.
  • Nalejte cesto na plech s rozmermi 23 x33 cm a pečte v rúre vyhriatej na 160℃ 60 až 70 minút.
  • Ak chcete, potrite polevou zo smotanového syra.
  • Nechajte si chutiť!
Rezy z mrkvy, jabĺk a vlašských orechov s polevou na tanieri.
www.recipeland.com

Vyskúšajte aj naše výborné mrkvové recepty na 13 rôznych spôsobov! Chcete sladká, dusená, pečená alebo krémová? Ochutnajte ich všetky.

Bezlepkové rezy z mrkvy a ananásu s vanilkovou polevou

Tento ľahký múčnik z mrkvy s polevou zo smotanového syra je neuveriteľne vláčny a lahodný. Navyše keď do mrkvových rezov pridáte konzervovaný ananás a kokos, povýšite ich o stupeň vyššie.

Čo budete potrebovať

  • 2 šálky bezlepkovej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička morskej soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
  • 3 veľké vajcia
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • ½ šálky trstinového cukru
  • ½ šálky masla izbovej teploty
  • ½ šálky kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky mrkvy, nastrúhané
  • 1 šálka konzervovaných kúskov ananásu, odkvapkaných
  • 1 šálka strúhaného kokosu
  • 1 šálka vlašských orechov, nasekaných

Na polevu:

  • 230 g syra Philadelphia
  • 1/2 šálky masla, zmäkčeného
  • štipka soli
  • 4 a 1/2 šálky práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy

Postup

  • Predhrejte si rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Plech s rozmermi 23 x 33 cm vymažte kokosovým olejom alebo maslom a dajte bokom.
  • Vo veľkej mise prešľahajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, škoricu a muškátový oriešok.
  • Dajte bokom.
  • Do misy vášho stolného mixéra pridajte vajcia, kryštálový cukor a trstinový cukor.
  • Šľahajte dohromady 2-3 minúty.
  • K zmesi pridajte maslo, kyslú smotanu a vanilku a miešajte asi 1-2 minúty.
  • Suché ingrediencie pridajte k mokrým a šľahajte, kým sa nespoja.
  • Do zmesi pridajte nastrúhanú mrkvu, ananás, strúhaný kokos a vlašské orechy a stierkou premiešajte.
  • Cesto nalejte na vymastený plech.
  • Pečte 30 minút.
  • Upečenú buchtu nechajte vychladnúť a medzitým si pripravte polevu.
  • Pridajte smotanový syr, maslo a štipku soli do misy stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom.
  • Šľahajte do hladka, asi 1 minútu.
  • Pridajte práškový cukor a miešajte na najnižšiu rýchlosť, pokiaľ sa cukor nezapracuje do zmesi.
  • Pridajte vanilku a citrónovú šťavu a miešajte ďalších 30 sekúnd až 1 minútu, kým nebude poleva hladká a krémová.
  • Po úplnom vychladnutí polevu namažte na buchtu a podávajte.
Múčnik z mrkvy s polevou zo smotanového syra na papieri na pečenie.
www.smallfarmbiglife.com

Premýšľate, aký kávovar by pasoval do vašej domácnosti? Pozrite sa na naše recenzie najlepších kávovarov Tchibo a možno si vyberiete svojho favorita!

Mrkvové rezy z ovsenej múky s pomarančovou polevou

Úžasné rezy z mrkvy a ovsenej múky s polevou zo smotanového syra a pomarančov ocenia aj tí najväčší gurmáni. Sú vláčne a krásne voňavé!

Čo budete potrebovať

Na suché ingrediencie:

  • 200 g ovsenej múky
  • 200 g trstinového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička mletej škorice

Na mokré ingrediencie:

  • 2 malé vajcia
  • ¾ šálky gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g surovej nastrúhanej mrkvy

Na polevu:

  • 170 g smotanového syra
  • 1 lyžička pomarančovej kôry
  • 1,5 lyžice pomarančovej šťavy
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Najprv si pripravte polevu.
  • Vo veľkej mise pomocou ručného alebo stolného mixéra šľahajte smotanový syr, trstinový cukor, pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru a vanilkový extrakt na strednú rýchlosť, kým sa všetko nespojí a nebudete mať krémovú polevu.
  • Nechajte ju vychladiť v chladničke aspoň hodinu, alebo pokiaľ poleva nedrží tvar.
  • Do misy pridajte ovsenú múku, trstinový cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a škoricu.
  • V samostatnej miske rozšľahajte vajcia, potom pridajte grécky jogurt, vanilkový extrakt a nastrúhanú mrkvu a dobre premiešajte.
  • Suché ingrediencie vsypte do mokrých ingrediencií a jemne miešajte, kým cesto nie je hladké.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Pekáč s rozmermi 23 x 33 cm vyložte papierom na pečenie.
  • Nalejte cesto do pekáča a pečte po dobu 35 minút.
  • Ak špáradlo zapichnuté do stredu buchty vyjde čisté, buchta je hotová.
  • Nechajte úplne vychladnúť v pekáči, potrite vychladenou polevou, nakrájajte na štvorce a servírujte.
Rezy z mrkvy a ovsenej múky s polevou zo smotanového syra a pomarančov.
www.fashionchefinkitchen.com

Mrkvovo-banánové rezy s datľami a kokosom

Tieto zdravé rezy z mrkvy, banánov, kokosu, datlí a mandľovej múky sa nielen ľahko pripravujú, ale aj skvele chutia. Pripravte svojim deťom zdravú desiatu, za ktorú vám ich telo poďakuje.

Čo budete potrebovať

  • 2 stredné mrkvy, olúpané a nakrájané nahrubo
  • 8 datlí Medjool, bez kôstok
  • 2 stredné zrelé banány
  • 2 šálky mandľovej múky
  • 2 šálky sušeného kokosu

Postup

  • Rúru predhrejte na 175 °C.
  • Vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie štvorcovú formu s priemerom 20 cm.
  • Zmiešajte mrkvu a datle v kuchynskom robote a mixujte, kým nie sú nasekané najemno.
  • Možno budete musieť počas procesu niekoľkokrát zoškrabnúť strany.
  • Pridajte banány, mandľovú múku a kokos a mixujte pri vysokej rýchlosti, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Nalejte do pripravenej formy, uhlaďte a pečte 45–50 minút, kým nie je vršok zlatisto hnedý a rezy prepečené.
  • Vyberte z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť vo forme.
  • Potom preklopte na doštičku, nakrájajte a podávajte.
Rezy z mrkvy, banánov, kokosu, datlí a mandľovej múky na tanieriku.
www.perthhealthfertility.com.au

Máme pre vás tiež chutné recepty na jemné muffiny s mrkvou ! Skúste naše sladké aj slané varianty.

Vegánske rezy z mrkvy s polevou z kešu orieškov

Zdravá vegánska verzia klasickej mrkvovej torty s polevou z kešu orechov poteší chuťové bunky nielen vegánov. Obsahuje málo cukru, zdravú celozrnnú špaldovú múku a skvelú textúru jej dodávajú hrozienka a vlašské orechy. To jednoducho musíte ochutnať!

Čo budete potrebovať

  • 125 ml rastlinného mlieka
  • 75 ml oleja
  • 125 g trstinového cukru
  • kôra z 1 pomaranča
  • šťava z polovice pomaranča
  • 200 g špaldovej celozrnnej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • ½ lyžičky mletého zázvoru
  • ¼ lyžičky strúhaného muškátového orieška
  • 125 g mrkvy, olúpané a nastrúhané
  • 50 g vlašských orechov, nahrubo nasekaných
  • 50 g hrozienok

Na polevu:

  • 150 g kešu orieškov (namočených na aspoň 4 hodiny, ale najlepšie cez noc)
  • 100 ml kešu mlieka (alebo mandľového mlieka)
  • 4 vykôstkované datle (alebo 1-2 lyžice javorového sirupu)
  • štipka morskej soli
  • ¼ lyžičky mletej škorice
  • šťava z ½ pomaranča
  • 4-6 polovičiek vlašských orechov, nasekaných (voliteľne)

Postup

  • Kešu orechy dajte do misky a zalejte čerstvou vodou.
  • Misu zakryte a nechajte aspoň štyri hodiny, najlepšie však cez noc, lúhovať.
  • Predhrejte rúru na 180℃.
  • Vo veľkej mise prešľahajte mlieko, olej a cukor.
  • Pomaranč olúpte, kôru postrúhajte a pridajte ju k mliečnej zmesi spolu so šťavou z polovice pomaranča.
  • Preosejte suché ingrediencie a vmiešajte ich do zmesi mlieka a cukru.
  • Najlepšie je miešať cesto čo najmenej, inak bude tuhé.
  • Jemne vmiešajte nastrúhanú mrkvu, vlašské orechy a hrozienka.
  • Cesto vložte do 20 cm formy vyloženej papierom na pečenie a pečte v strede rúry po dobu tridsiatich minút.
  • Buchta je hotová, keď špajle zapichnutá do stredu vyjde čistá.
  • Nechajte vo forme pätnásť minút vychladnúť a potom vyklopte na mriežku vyloženú utierkou.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Pripravte si polevu.
  • Sceďte a prepláchnite kešu orieškami cez sito.
  • Vložte ich do mixéra spolu so zvyšnými prísadami na polevu.
  • Mixujte, kým nebude poleva mať hladkú krémovú konzistenciu.
  • Vychladnutú buchtu preklopte na doštičku tak, aby vrch buchty smeroval nahor.
  • Navrch rozotrite kešu polevu.
  • Pokiaľ chcete, nasypte navrch nasekané vlašské orechy.
  • Nakrájajte na dvanásť kusov a podávajte.
Rezy s mrkvou a polevou z kešu orieškov na tanieri.
www.tinandthyme.uk

A ako sa vám naše dnešné recepty na mrkvové rezy páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.