Vynikajúce recepty na placky z kapusty 5x inak. Jednoduché, rýchle a výživné!

Už vás nebaví stále dookola pripravovať rovnaké vyprážané pokrmy, pretože vám dochádza inšpirácia?

Potom vyskúšajte naše recepty na kapustové placky, ktoré sú jedinečné, zdravé a neuveriteľne chutné!

Máme pre vás varianty z kyslej i hlávkovej kapusty.

Užite si to!

Karbonátky z kyslej kapusty

Luxusné placky z kyslej kapusty sú jednoduché a rýchle. Skvele vás zasýtia a po náročnom dni prídu vhod. Užite si ich!

Ingrediencie

  • 300 g kyslej kapusty, dobre odkvapkanej
  • 190 ml mlieka
  • 1 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička sušenej saturejky (voliteľne)
  • 130 g hladkej múky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • rastlinný olej alebo prepustené maslo

Postup

  1. Kyslú kapustu nakrájajte nadrobno.
  2. V strednej miske zmiešajte mlieko, vajcia, rascu a saturejku, ak používate.
  3. Vmiešajte múku.
  4. Dochuťte soľou a korením.
  5. Pridajte kyslú kapustu a premiešajte.
  6. Rozpáľte tenkú vrstvu oleja vo veľkej panvici na strednom plameni, kým malé množstvo cesta pridaného k tuku nezasyčí a neprská.
  7. Postupne dávajte do panvice dve lyžice zmesi na jednu placku (mali by sa vám do panvice vojsť asi štyri naraz).
  8. Vidličkou rozprestrite na osemcentimetrové kolieska.
  9. Vymažte, kým spodné strany nezhnednú, asi päť minút.
  10. Obráťte placky a smažte dozlatista, ešte asi päť minút.
  11. Preložte na papierovú utierku, aby odkvapkal prebytočný tuk a dochuťte soľou.
  12. Opakujte so zvyšným cestom a podľa potreby pridajte do panvice ďalší olej.
  13. Podávajte horúce.
Placky z kyslej kapusty servírované na tanieriku s vidličkou.
www.kosher.com

Máme pre vás tiež 10 luxusných receptov na fašírky z cukety , ktoré musíte vyskúšať. Nové a nevšedné kombinácie!

Kapustové placky s cesnakovým dipom

Tieto pikantné placky z kapusty sú jednoduché na prípravu a skvele chutia! V kombinácii s krémovým cesnakovým dipom si naozaj pochutnáte.

Ingrediencie

Na placky:

  • 500 g kapusty, nakrájanej na tenké plátky (pozri poznámku #1)
  • 2-4 lyžice olivového oleja na vyprážanie
  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná na kocky
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • 2 lyžičky talianskeho korenia alebo sušenej petržlenovej vňate + oregano
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • voliteľne: 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 1 hrnček mlieka (akéhokoľvek druhu)
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy alebo limetkovej šťavy

Na cesnakový dip:

  • 1/2 šálky kyslej smotany (alebo bieleho jogurtu)
  • 1 lyžica citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/4 lyžičky soli a korenia (alebo podľa chuti)

Postup

  1. Kapustu nakrájajte na tenké plátky, dajte do misy a pretlačte rukou, aby sa nalámalo a trochu zmäklo.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie a dobre premiešajte.
  3. V stredne veľkej mise zmiešajte všetky mokré ingrediencie a prešľahajte dohromady, rozklepnite vajcia.
  4. Pridajte mokré ingrediencie k suchým a šľahajte, kým sa nespoja.
  5. Pridajte nakrájanú kapustu a miešajte, kým sa všetka kapusta nepremieša s cestíčkom.
  6. Možno budete musieť použiť vidličku, ak je vaša metla silikónová a príliš mäkká na to, aby sa kapusta a cestíčko premiešalo dohromady.
  7. Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja.
  8. Do rozpáleného oleja pridajte asi 1/4 šálky cesta a stiahnite plameň na stredne nízky.
  9. Vymažte 4–5 minút alebo do zlatohneda.
  10. Pomocou silikónovej stierky opatrne placky otočte a smažte z druhej strany 3–4 minúty alebo do zlatista.
  11. Vyberte placky na tanier, aby vychladli, pridajte trochu olivového oleja a osmažte aj zvyšné placky.
  12. Zmiešajte všetky ingrediencie na dip v malej miske a dobre premiešajte.
  13. Podávajte s teplými kapustovými plackami.
Placky z kapusty s krémovým cesnakovým dipom servírované na tanieriku.
www.babaganosh.org

Vegánske kapustové fašírky

Vyskúšajte tento najdokonalejší recept na vyprážané vegánske placky z kapusty s mrkvou, kurkumou a ľanových semienok. Zamilujete sa!

Ingrediencie

  • 2 lyžice ľanových semienok
  • 7 lyžíc vody
  • 500 g kapusty
  • 200 g mrkvy
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička kurkumy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. V malej miske premiešajte ľanové semienka s vodou.
  2. Počas prípravy zeleniny nechajte zhustnúť.
  3. Kapustu umyte a mrkva olúpte.
  4. Potom oboje nakrájajte na malé kúsky.
  5. Nakrájanú kapustu a mrkvu zmiešajte v mise s múkou, práškom do pečiva, kurkumou a štedrou štipkou soli a korenia.
  6. Pridajte aj zmes ľanových semienok.
  7. Zmiešajte všetky ingrediencie. (Zmes bude trochu mokrá a lepkavá.)
  8. Vytvarujte zo zmesi fašírky.
  9. Rozpáľte panvicu s 3-4 lyžicami oleja.
  10. Opatrne pridajte karbonátky.
  11. Nechajte smažiť 5 minút, kým nebudú chrumkavé a zlaté.
  12. Otočte ich a smažte dozlatista aj z druhej strany.
  13. Po upečení položte na tanier s papierovými utierkami, aby pustili prebytočný tuk.
  14. Dobrú chuť!
Vegánske placky z kapusty s mrkvou, kurkumou a ľanových semienok servírované na tanieriku a zaliate dipom.
www.micadeli.com

Vyskúšajte tiež naše recepty na karfiolové placky, ktoré patria medzi veľmi chutné bezmäsité jedlá!

Nízkosacharidové placky z kyslej kapusty

Luxusné placky z kyslej kapusty a zeleniny s nízkym obsahom sacharidov nielen uspokoja vaše chuťové bunky, ale sú tiež zdravé a výživné. Sú hotové iba za 20 minút a preto si ich môžete pripraviť, aj keď práve nemáte veľa času.

Ingrediencie

  • 1/2 stredného zeleru, nastrúhaného
  • 1 veľká mrkva, nastrúhaná
  • 1 veľká cuketa, nastrúhaná
  • 1 šálka scedeného kyslej kapusty
  • 1 malá žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • chilli vločky alebo akékoľvek sušené bylinky podľa chuti
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 4 stredné vajcia
  • 2 lyžice masla, ghí alebo kačacieho tuku na vyprážanie

Postup

  1. Zeler a mrkva dajte do misky s vodou a so štipkou soli.
  2. Nechajte 15 minút máčať.
  3. Preložte na mušelínovú utierku spolu s cuketou a kyslou kapustou.
  4. Vytlačte vodu a šťavu z kyslej kapusty.
  5. Tekutinu zlikvidujte.
  6. Scedenú zeleninu dajte do misy, zmiešajte s vajcami, korením a čili vločkami. Premiešajte.
  7. Na panvici rozohrejte trochu masla (asi 1/2 polievkovej lyžice) na 3 placky (asi 70 g na každú placičku).
  8. Vymažte na miernom strednom ohni 5 až 6 minút.
  9. Uistite sa, že teplota nie je príliš vysoká, aby sa placky nespálili.
  10. Otočte a smažte ďalších 5 až 6 minút z druhej strany.
  11. Opakujte, kým nie sú všetky placky hotové.
  12. Podávajte napríklad s žeruchou, ďalšou kyslou kapustou, avokádom alebo chrumkavou slaninou či údeným lososom s krémovým syrom.
Placky z kyslej kapusty a zeleniny servírované na tanierikoch so šalátom a ďalším kapustou.
www.ketodietapp.com

Japonské kapustové placky so sriracha majonézou

Chcete ochutnať zase niečo nové? Potom sú pre vás tieto japonské placky z kapusty s pikantnou majonézou tou pravou voľbou!

Ingrediencie

Na sriracha majonézu:

  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžice štipľavej omáčky sriracha
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Na placky:

  • 2 extra veľké vajcia
  • 120 ml vody
  • 1 a ½ lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica praženého sezamového oleja
  • 120 g hladkej múky
  • ½ hlávky kapusty, nakrájanej
  • 1 mrkva, olúpaná a nastrúhaná
  • 3 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
  • rastlinný olej, na vyprážanie

Postup

  1. V malej miske zmiešajte majonézu, srirachu a citrónovú šťavu.
  2. Miešajte, aby sa všetko dobre spojilo.
  3. Vo veľkej mise ušľahajte vajcia, vodu, sójovú omáčku a sezamový olej do hladka.
  4. Za stáleho šľahania pridávajte po niekoľkých lyžiciach múku, kým nevznikne husté, hladké cesto.
  5. Do cesta pridajte kapustu, mrkvu a jarnú cibuľku.
  6. Poriadne premiešajte.
  7. V nepriľnavej alebo liatinovej panvici rozohrejte na strednom plameni kvapku oleja.
  8. Po zahriatí pridajte naberačku cesta.
  9. Zatlačte na rozpálenú panvicu, aby ste vytvorili kruh s hrúbkou asi 1 cm a prikryte pokrievkou.
  10. Vymažte 3–5 minút dozlatista, potom otočte a smažte ďalšie 3–4 minúty.
  11. Preložte na nahriaty tanier a prikryte alobalom.
  12. Udržujte v teple, zatiaľ čo pripravujete zvyšné placky, v prípade potreby pridajte do panvice viac oleja.
  13. Pokvapkajte sriracha majonézou a posypte nakrájanou jarnou cibuľkou.
Japonské placky z kapusty s pikantnou majonézou servírované na tanieriku s hráškovými strukmi a príborom.
www.easyfood.ie

A ako vám naše recepty na placky z kapusty chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.