Šalát nemusí byť len nudný, ako si niektorí z vás určite myslia.
Vyskúšajte naše recepty na kuracie šalát s majonézou a presvedčte sa o opaku!
Máme pre vás varianty s ovocím, cestovinami aj zeleninou.
Nájdite si svojho favorita!
Kurací šalát s jablkami
Tento šalát z kuracieho mäsa, sladkých jabĺk, sušených brusníc a ľahkého krémového dresingu je ľahký na prípravu, sýty a zároveň skvele osvieži v horúcich letných dňoch.
Čo budete potrebovať
- 3 šálky nakrájaného vareného kurčaťa
- 1 jablko, nakrájané
- 1/4 šálky nakrájanej červenej cibule
- 1/4 šálky sušených brusníc
- 1/3 šálky majonézy
- 1/3 šálky bieleho jogurtu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžica červeného vínneho octu
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia
Postup
- Varené kuracie mäso a jablko nakrájajte na malé kúsky.
- Červenú cibuľu nakrájajte nadrobno.
- Vložte mäso, jablko, cibuľu a sušené brusnice do veľkej misy.
- V miske zmiešajte majonézu, jogurt, dijonskú horčicu, červený vínny ocot, soľ a korenie.
- Miešajte do hladka.
- Suroviny na šalát v mise prelejte zálievkou a poriadne premiešajte.
- Podávajte ihneď alebo dajte do chladničky, kým nebudete pripravení podávať.

Vyskúšajte aj naše ďalšie vynikajúce recepty na kuracie šaláty . Zdravá večera ale aj desiata po tréningu!
Šalát s pečeným kuracím prsiam, zeleninou a pikantným dresingom
Luxusný kurací šalát s hlávkovým šalátom, uhorkou, cherry paradajkami, červenou cibuľou, vareným vajcom a vynikajúcim pikantným majonézovým dresingom, ktorý pokrm posúva na úplne novú úroveň. To jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
Na šalát:
- 4 šálky hlávkového šalátu, nakrájaného
- 1 šálka uhorky, nakrájané na plátky
- 1/2 šálky cherry paradajok, nakrájaných na plátky
- ½ šálky červenej cibule, nakrájané na plátky
- 1 stredné pečené kuracie prsník
- 1 varené vajcia
Na dresing:
- 1/2 šálky majonézy
- 2 lyžice štipľavej omáčky Sriracha alebo akékoľvek iné štipľavé omáčky podľa vašej voľby
- 1 lyžička čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Do veľkej šalátovej misy pridajte najskôr hlávkový šalát a potom naň naservírujte uhorku, cherry paradajky, červenú cibuľu, pečené kuracie mäso nakrájané na plátky a rozpolené varené vajcia.
- V malej miske zmiešajte majonézu, Srirachu, citrónovú šťavu a soľ a korenie.
- Potom ochutnajte, prípadne dochuťte a nalejte na šalát.
- Dobrú chuť!

Cestovinový šalát s kuracím mäsom a stopkovým zelerom
Jednoduchý recept na šalát z kolienok, majonézy, horčice, řapíkatého zeleru, cibule a kuracieho mäsa, ktorý skvele funguje ako príloha, ale aj výdatný hlavný chod.
Čo budete potrebovať
- 450 g kolienok
- 1 šálka majonézy
- 4 lyžičky horčice
- 1 lyžička ochutenej soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1/2 šálky nakrájanej cibule
- 1/2 šálky nakrájaného rapíkatého zeleru
- 2 a 1/2 šálky nakrájaného vareného kurčaťa
Postup
- Priveďte do varu vodu vo veľkom hrnci a varte kolienka podľa návodu na obale.
- Medzitým vo veľkej mise zmiešajte majonézu, horčicu, ochutenú soľ, čierne korenie, cibuľu, stopkový zeler a kuracie mäso.
- Dajte bokom.
- Kolienka opláchnite v studenej vode a veľmi dobre sceďte.
- Pridajte do misy k zmesi s kuracím mäsom a všetko dôkladne premiešajte.
- Podávajte alebo nechajte v chladničke, kým nebudete pripravení na podávanie.

Vyskúšajte aj naše ďalšie perfektné recepty na šaláty z cestovín as kuracím mäsom . Krehké mäso v krémovej zálievke vás úplne dostane!
Objavte podobné tipy
Kurací šalát s ananásom a domácou karí majonézou
Tento vynikajúci šalát vás očarí intenzívnou chuťou karí a ananásu. Jemná textúra hlávkového šalátu a pečeného kurčaťa spolu s chrumkavými praženými mandľami prináša jedinečný chuťový zážitok, ktorý si budete chcieť užívať znova a znova.
Čo budete potrebovať
- 400 g kuracích pŕs
- 120 g konzervovaného ananásu vrátane šťavy z konzervy
- 1 hlávkový šalát
- 3 lyžice pražených nasekaných mandlí
- 200 ml rastlinného oleja
- 1 vajce
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1 lyžička kari korenia
- ¼ lyžičky soli
Postup
- Konzervovaný ananás sceďte a šťavu si dajte bokom.
- Kuracie prsia nakrájajte na kocky a tie pridajte do plastového vrecka.
- Pridajte soľ a 1 lyžičku karí a korenia do mäsa poriadne votrite.
- Pridajte 5 lyžíc ananásovej šťavy.
- Vytlačte z vrecka všetok vzduch a uzavrite ho.
- Nechajte kura 20 minút marinovať a rúru medzitým predhrejte na 200 °C.
- Rozklepnite vajcia do vysokej nádoby.
- Mixujte tyčovým mixérom pohybom hore a dole, pokiaľ vajcia nezdvojnásobia svoj objem a nespenia.
- Opatrne prilievajte olej pomalým nepretržitým prúdom za stáleho pohybu mixérom hore a dole.
- Pred pridaním všetkého oleja by mala zmes emulgovať.
- Po dokončení pridajte 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 lyžičku karí a 1/4 lyžičky soli.
- Kuracie kúsky položte na plech a pečte pri 200 ° asi 10 minút alebo kým nebudú hotové (skontrolujte, či je najväčší kus prepečený tak, že ho rozkrojíte na polovicu a uvidíte, či je prepečený).
- Pred pridaním do šalátu mäso nechajte vychladnúť, aby listy šalátu nezvädli.
- Nakrájajte hlávkový šalát a položte ho na dno servírovacej misy.
- Ananás nakrájajte na malé kúsky.
- Pridajte kuracie mäso a kúsky ananásu doprostred šalátu.
- Navrch dajte pražené nasekané mandle.
- Šalát pokvapkajte karí majonézou alebo ju podávajte bokom.
- Užite si to!

Na domácu majonézu potrebujete kvalitný ponorný mixér. Produktov na slovenskom trhu je veľa, a výber toho pravého tak nie je vždy jednoduchý. Na čo sa sústrediť a ako spoznať kvalitné prevedenie? Pozrite sa našu recenziu tyčových mixérov a nájdite si svojho favorita!
Šalát s kuracím mäsom, hroznovým vínom a vodnými gaštanmi
Ochutnajte kuracie šalát, ktorý je všetko, len nie obyčajný! Kombinácia nakrájaného mäsa, chrumkavého řapíkatého zeleru, hroznového vína, vodných gaštanov a jarnej cibuľky v krémovom dresingu je jednoducho neodolateľná!
Čo budete potrebovať
- 240 g ml majonézy
- 230 g syra Philadelphia, zmäkčeného
- 1 lyžička koreniacej soli
- 450 g vareného a nakrájaného kurčaťa
- 360 g nakrájaného rapíkatého zeleru
- 480 g rozpoleného hrozna bez kôstok
- 230 g konzervovaných vodných gaštanov, scedených a nasekaných
- 75 g nakrájanej jarnej cibuľky
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte majonézu, syr Philadelphia a dochuťte soľou.
- Pridajte zvyšné ingrediencie a jemne premiešajte.
- Ihneď podávajte ako samostatný šalát alebo v sendviči.

Ako pripraviť kuracie mäso do šalátu?
Do kuracieho šalátu môžete použiť akékoľvek kuracie mäso, ktoré si vopred pripravíte a to jedným z nasledujúcich spôsobov:
- Pošírovanie : Kuracie prsia vložte do hrnca s vriacim kuracím vývarom. Prikryte a varte, kým nedosiahnete vnútornú teplotu 73 stupňov Celzia.
- Pečenie : Položte kuracie mäso na plech a zľahka ho dochuťte soľou a korením. Pečte pri teplote 200 stupňov Celzia po dobu 25 minút alebo pokiaľ nedosiahnete vnútornú teplotu 73 stupňov Celzia.
- Varenie v pomalom hrnci: Kuracie prsia vložte na dno pomalého hrnca. Pridajte asi 1/2 šálky vývaru a zľahka dochuťte soľou a korením. Prikryte a varte na LOW po dobu 3-4 hodín alebo pokiaľ nedosiahnete vnútornú teplotu 173 stupňov Celzia.
- Grilovanie: Mäso si pripravte na grile a potom ho jednoducho oberte od kosti, odstráňte kožu a nakrájajte ho nahrubo.
- Kúpte si konzervované mäso: Je to skôr taká núdzovka, pokiaľ práve doma nemáte čerstvé mäso alebo sa s ním nechcete robiť.
A ako sa vám naše dnešné recepty na kuracie šalát s majonézou páčili? Napíšte nám do komentárov!