Vedeli ste, že carpaccio si môžete pripraviť aj z repy?
To ocenia nielen vegetariáni, ale aj milovníci zdravých pochúťok.
Máme pre vás skvelé recepty na carpaccio z červenej repy v 6 rôznych variantoch, ktoré nielen že výborne chutia, ale aj nádherne vyzerajú.
Nájdite si svojho favorita!
Repové carpaccio so syrom feta a reďkovkami
Tento recept sa bude vynímať medzi všetkými predjedlami! Vyzerá totiž úplne božsky a rovnako tak aj chutí. Užite si ho aj ako zdravú večeru či ľahký obed.
Čo budete potrebovať
- 50 g varenej červenej repy nakrájanej na jemné plátky (môžete použiť aj hotovú v náleve)
- 20 g syra feta, rozdrobeného
- listy baby špenátu
- klíčky červenej repy
- 5 červených reďkoviek nakrájaných na plátky
- trochu brusníc na ozdobenie
- čierne korenie a soľ podľa chuti
- pár kvapiek olivového oleja
Postup
- Červenú repu naaranžujte na tanier.
- Na stred červenej repy pridajte lístky baby špenátu, klíčky červenej repy, reďkovky a brusnice.
- Na všetko rozdrobte fetu a ochuťte čiernym korením a soľou.
- Servírujte!

Máme pre vás aj jednoduché a originálne recepty na carpaccio zo surového mäsa . Inšpirujte sa!
Carpaccio z červenej repy s pomarančovo-horčičnou zálievkou
Vyskúšajte tento krásny, nenáročný, zdravý a hlavne chutný recept na repové carpaccio s luxusnou zálievkou, semienkami granátového jablka, parmezánom a rukolou. Na tradičné carpaccio si ani nespomeniete!
Čo budete potrebovať
Na carpaccio:
- 2 stredne veľké červené repy
- soľ
- čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 hrsť rukoly
- 2 lyžice semienok granátového jablka
- 1 lyžica píniových orieškov
- 10-12 tenkých plátkov parmezánu alebo iného tvrdého syra (na krájanie použite škrabku na syr alebo na zemiaky)
Na zálievku:
- 2 lyžice pomarančovej šťavy
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička bieleho vínneho octu
- 1 lyžička horčica
- 1/2 lyžičky horčičných semienok
- 2 lyžičky balzamikovej redukcie
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ºC.
- Vezmite kus alobalu dostatočne veľký na zabalenie 2 červených rep.
- Repy položte na alobal, posypte soľou a korením, potrite 2 lyžicami olivového oleja a pevne zabaľte.
- Vložte ich do rúry na 40 minút.
- Pripravte si zálievku zmiešaním pomarančovej šťavy, olivového oleja, vínneho octu, horčice, horčičného semienka, štipky soli a čierneho korenia.
- Keď je červená repa hotová, nechajte ju vychladnúť, olúpte a nakrájajte na tenké plátky ostrým nožom.
- Vezmite dva taniere a zostavte carpaccio.
- Plátky červenej repy rovnomerne rozdeľte a na tanieroch ich naaranžujte tak, aby sa mierne prekrývali.
- Doprostred dajte rukolu, okolo nej naaranžujte plátky parmezánu a lyžicou nalejte na carpaccio zálievku.
- Posypete semienkami granátového jablka a píniovými orieškami.
- Zalejte trochou balzamikovej redukcie a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Dobrú chuť!

Repové carpaccio s mozzarellou
Ďalší variant úžasného vegetariánskeho carpaccia – tentoraz s mozzarellou a šifónádou z bazalky. Jednoduché, efektné a úplne delikátne! Podávajte s chlebom ako hlavný chod či samotné ako predjedlo.
Čo budete potrebovať
- 2 mozzarelly
- 2 stredné červené repy
- 2 stredné paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- malá hrsť čerstvej bazalky
- šťava z 1 citróna
- 4 lyžice olivového oleja
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Paradajky nakrájajte na kocky.
- Cesnak nasekajte a potom v mise zmiešajte spolu s paradajkami a polovicou olivového oleja.
- Dajte bokom a nechajte vylúhovať chute, zatiaľ čo budete pripravovať zvyšok pokrmu.
- Olúpte repu a potom ju pomocou mandolíny nakrájajte na čo najjemnejšie plátky.
- Nastavte mandolínu na najtenšie nastavenie plátkov a snažte sa, aby plátky boli hrubé asi 1 mm alebo menej.
- Mozzarellu nakrájajte najemno a potom si pripravte šifónádu z bazalky.
- Zarovnajte všetky lístky bazalky, zrolujete ich po dĺžke a potom ich nakrájajte najemno, aby ste vytvorili stuhy.
- Červenú repu a mozzarellu naaranžujte na dva dva taniere.
- Naaranžujte krúžky červenej repy, moté mozzarellu, opäť červenú repu a mozzarellu a nakoniec červenú repu.
- Všetko pokvapkajte citrónovou šťavou a zvyšným olivovým olejom a posypte čerstvo mletým čiernym korením a bazalkou.
- Podávajte s paradajkou uprostred taniera.

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty s červenou repou , po ktorých sa budete olizovať! Máme slané aj sladké varianty.
Objavte podobné tipy
Vegánske carpaccio z červenej repy konzervovanej v soli
Tenké plátky červenej repy marinovanej v soli sa takmer rozplývajú na jazyku a stanú sa tak perfektným základom pre vaše vegánske carpaccio. Podávajte so smotanovým dresingom z pečeného cesnaku, čerstvou bazalkou a kaparmi.
Čo budete potrebovať
Na carpaccio:
- 2 veľké červené repy, olúpané a nakrájané na tenké plátky na mandolíne
- 2 lyžičky morskej soli
- 120 ml aquafaby (vegánsky sneh), izbové teploty
- makadamové orechy
- korenie
- čerstvá bazalka
- kapary
Na dresing:
- 120 ml kešu smotany
- 30 ml olivového oleja
- 30 ml čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 10 g pečeného cesnaku
- 11 g mäkkého bieleho miso
- 1 lyžička sherry octu
- 1 lyžička mletej horčice
- 1/4 lyžičky kokosového cukru
- štipka soli
Postup
- Plátky repy dajte do nádoby s vekom.
- Posypte morskou soľou a vidličkou všetko premiešajte.
- Nádobu zakryte a repu nechajte 24 hodín marinovať v chladničke.
- Po 12 hodinách nádobou pretrepte, aby sa soľ rozprestrela.
- Po 24 hodinách priveďte nechajte repu zahriať na linke na izbovú teplotu.
- Marinovanú repu pridajte do sitka, aby pustila prebytočnú šťavu.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Dajte kus papiera na pečenie na kuse alobalu na štvorcový plech.
- Pridajte aquafabu do strednej misy.
- Šľahajte, kým nespení a nestane sa bielou.
- Pridajte repu a vidličkou premiešajte.
- Nezabudnite obaliť všetku repu.
- Vyberte repu z misy a navŕšte ju na stred papiera na pečenie.
- Jemne repu vidličkou rozprestrite a ponechajte okraj 3,5 cm.
- Prebytočnou tekutinou prelejte repu.
- Repu zabaľte do a pečte 25 minút.
- Vyberte plech z rúry a nechajte repu v balíčku ešte 5 minút.
- Otvorte balíček a nechajte repu odstáť, kým úplne nevychladne.
- Použite ihneď alebo uchovávajte v chladničke, kým nebudete pripravení ju použiť.
- Takto pripravená repa vám vydrží až 1 týždeň.
- Na dresing pridajte kešu smotanu, olej, citrónovú šťavu, pečený cesnak, miso, ocot, horčicu, kokosový cukor a soľ do mixéra.
- Rozmixujte do hladka.
- Použite ihneď alebo uchovávajte v uzavretej nádobe v chladničke po dobu až 1 týždňa alebo v mrazničke po dobu až 3 mesiacov.
- Ak chcete zostaviť carpaccio, naneste na servírovací tanier trochu dresingu.
- Repu naaranžujte na dresing.
- Pokvapkajte ešte trochou dresingu a ozdobte bazalkou a kaparmi.
- Posypte čiernym korením a nastrúhanými makadamovými orieškami.

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie najlepšie hodnotených elektrických krájačov potravín . Kto vyhral v našom teste?
Repové carpaccio s kozím syrom
Červená repa snáď najlepšie chutí v kombinácii s čerstvým kozím syrom. A presne takú kombináciu nájdete v tomto recepte!
Čo budete potrebovať
- 4 varené červené repy
- 1 surová červená repa
- 150 g čerstvého kozieho syra
- 6 lyžíc olivového oleja
- 6 vlašských orechov
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Uvarenú repu nakrájajte veľmi jemne nožom alebo mandolínou na tenké plátky.
- Surovú repu nakrájajte pokiaľ možno mandolínou na veľmi tenké plátky.
- Repu naaranžujte na taniere striedavo varenú a surovú.
- Na carpaccio z repy naaranžujte malé guličky čerstvého kozieho syra.
- Jadrá vlašských orechov nasekajte nadrobno.
- Nasypte na carpaccio.
- Pridajte olivový olej, trochu soli a korenia.
- Servírujte!

Carpaccio z červenej repy s rukolou a lieskovými orieškami
Toto pôsobivé a pritom nenáročné sezónne predjedlo vám počas leta dodá dokonalú osviežujúcu a pritom sladkú chuť. Vyskúšajte kombináciu s rukolou a lieskovými orieškami. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 500 g červenej repy
- 50 g celých lieskových orechov
- šťava a kôra z ½ citróna
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica oleja z lieskových alebo vlašských orechov
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice
- 1 lyžička javorového sirupu
- 70 g rukoly
Postup
- Červenú repu duste 40 minút alebo do zmäknutia.
- Sceďte a nechajte vychladnúť.
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Lieskové orechy pečte v rúre 10 minút alebo dozlatista.
- Nechajte vychladnúť a potom nahrubo nasekajte.
- Olúpte červenú repu a nakrájajte na tenké plátky.
- Rozložte na 4 malé taniere.
- Citrónovú šťavu vyšľahajte s olejmi, horčicou a javorovým sirupom.
- Podľa chuti okoreňte.
- Rukolu premiešajte v zálievke a pridajte hrsť na každý tanier.
- Posypte lieskovými orieškami a citrónovou kôrou.
- Dobrú chuť!

Pripravili sme si pre vás aj podrobný článok o repe , kde sa o tejto zdravo zelenine dozviete veľa zaujímavostí.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!