Domáce recepty na paličky z kurčaťa v 5 najchutnejších variantoch. Skúste ich pečené aj grilované

Kuracie paličky sú vďačné a chutné jedlo, ktoré nikdy neurazia, ale o to viac dokáže nadchnúť!

My sme si pre vás dnes pripravili 5 vynikajúcich receptov na kuracie paličky, na ktorých si pochutí celá rodina.

Vyskúšajte ich pečené, grilované alebo podávané s dokonalým kapustovým šalátom so šošovkou.

Tak sa na to poďme spoločne pozrieť!

Pečené kuracie paličky so zeleninou

Pripravte si tento jednoduchý, cenovo dostupný a lahodný pokrm pečený v rúre. Paličky majú veľa chuti av kombinácii s batátmi, paprikou, cherry paradajkami a šampiňónmi tvoria výživné jedlo, ktoré je vhodné pre celú rodinu.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg kuracích paličiek
  • 2 batáty, olúpané a nakrájané
  • 1 paprika nakrájaná na kocky
  • 1 červená cibuľa nakrájaná na kocky
  • ½ šálky cherry paradajok, rozpolených
  • ½ šálky šampiňónov nakrájaných na štvrtky
  • 4 lyžice balzamika
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička provensálskych byliniek
  • morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rúru na 230 stupňov Celzia.
  • V miske prešľahajte balzamikový ocot, olej, cesnak a provensálske bylinky a potom dochuťte.
  • Kuracie paličky a batáty potrite polovicou prešľahanej zmesi, dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 15 minút.
  • Vo veľkej miske zmiešajte zeleninu a zvyšnú zmes balzamika a oleja a premiešajte.
  • Zeleninovú zmes pridajte k paličkám a batátom a pečte ďalších 15 až 20 minút.
  • Užite si to!
Kuracie mäso s batátmi, paprikou, cherry paradajkami a šampiňónmi.
www.paleoleap.com

Ak ste práve v procese vyberania rúry do kuchyne, potom sa vám možno budú hodiť naše recenzie vstavaných rúr , v ktorých vám poradíme, ako si vybrať tú správnu.

BBQ kuracie paličky z grilu

Tieto grilované BBQ paličky sú ako z iného sveta! Ľahko sa pripravujú, sú plné chuti a dokonale šťavnaté. Stanú sa hitom vašich letných grilovačiek!

Čo budete potrebovať

Na kuracie paličky:

  • 1 kg kuracích paličiek
  • 1/2 šálky bbq omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja

Na korenie:

  • 3/4 lyžičky chilli prášku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky údené papriky
  • 1/4 lyžičky cibuľového prášku
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia (voliteľné)

Postup

  • Všetko korenie vložte do misky a lyžicou premiešajte.
  • Každú kuraciu paličku osušte papierovými utierkami.
  • Paličky pokvapkajte olejom a okoreňte zmesou korenia.
  • Dobre premiešajte, aby sa každá palička dôkladne obalila.
  • Pokiaľ používate plynový gril, predhrejte ho na cca 200 °C.
  • Pridajte kuracie paličky na čisté, dobre naolejované rošty a grilujte.
  • Každý kúsok po niekoľkých minútach otočte a grilujte, kým koža nezhnedne a zo všetkých strán nechrumká.
  • Znížte teplotu na cca 150 ° C a zatvorte gril.
  • Grilujte asi 25 minút, v polovici zastavte, aby ste paličky raz otočili.
  • Pokiaľ používate gril na uhlie, vytvorte dve tepelné zóny (jednu so stredne vysokou teplotou a jednu so stredne nízkou teplotou) premiestnením väčšiny dreveného uhlia na jednu stranu grilu.
  • Začnite tým, že paličky položíte priamo nad zdroj tepla a každých pár minút ich otočíte, ako koža zhnedne.
  • Akonáhle je koža zhnedlá a chrumkavá, presuňte paličky od zdroja tepla do nepriamej (stredne nízkej) zóny ohrevu.
  • Prikryte a grilujte ďalších asi 25 minút, v polovici zastavte, aby ste paličky obrátili.
  • Nakoniec každú paličku potrite bbq omáčkou.
  • Skontrolujte vnútornú teplotu, aby ste sa uistili, že je kura upečené na ~74 °C a ihneď podávajte!
Grilované BBQ paličky na tanieri.
www.cookathomemom.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na grilovanú hydinu 5x inak. Vyskúšajte napríklad grilované kačacie prsia či úžasnú glazovanú morku. Mňam!

Kuracie s ryžou a fazuľami z jednej panvice

Jednoduchá večera z jednej panvice z kuracích paličiek, aromatického korenia, sušeného ovocia, ryže, fazule a čerstvých byliniek, ktorú si môžete prispôsobiť svojej chuti a potešiť tak svoje chuťové bunky.

Čo budete potrebovať

  • 8 kuracích paličiek
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 lyžička mletej škorice alebo rímskej rasce
  • 1 lyžička mletej kurkumy, karí korenia alebo mletého koriandra
  • 1/2 šálky bielej ryže
  • 425 g konzervovaných fazule, prepláchnutých
  • 1/2 šálky sušeného ovocia, ako je ríbezle, hrozienka, čerešne alebo brusnice (voliteľne)
  • 1/2 lyžičky drvených vločiek chilli (voliteľne)
  • 1/4 šálky nahrubo nasekaných jemných byliniek, ako je koriander, petržlenová vňať, mäta, bazalka a/alebo kôpor

Postup

  • Ochuťte paličky zo všetkých strán lyžičkou soli a lyžičkou čierneho korenia.
  • Rozpáľte olej vo veľkej hlbokej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte paličky a restujte, raz v polovici otočte, kým koža nezíska zlatohnedú farbu, celkom asi 10 minút.
  • Preneste na tanier.
  • Pridajte cibuľu, škoricu a kurkumu na tuk v panvici a restujte na stredne vysokom ohni za stáleho miešania, kým sa všetko nerozvonia, asi 1 minútu.
  • Pridajte ryžu a miešajte, aby sa obalila korením.
  • Pridajte 1 a 1/4 šálky horúcej vody, zoškrabnite opečené kúsky z panvice, potom vmiešajte fazuľu, sušené ovocie (ak používate), červené chilli (ak používate) a zvyšné 1/2 lyžičky soli.
  • Paličky vložte späť do panvice a priveďte tekutinu do varu.
  • Okamžite znížte teplotu na minimum, prikryte a varte, kým ryža nezmäkne a kura nie je prepečené, 20–25 minút.
  • Odstráňte z ohňa a nechajte 5 minút sedieť.
  • Našuchorte ryžu vidličkou a potom posypte bylinami.
  • Nechajte si chutiť!
Pokrm z jednej panvice z kuracieho mäsa, aromatického korenia, sušeného ovocia, ryže, fazule a čerstvých byliniek.
www.epicurious.com

Vyskúšajte aj naše praktické a rýchle recepty z jedného hrnca , po ktorých sa len zaprášia. Ochutnajte ich všetky!

Kuracie paličky na mede

Pečené kuracie paličky marinované v dokonalej omáčke z medu, sójovej omáčky a cesnaku sú všetko, len nie nudné! Skvelý pokrm na náročné pracovné dni, kedy nemáte čas tráviť hodiny v kuchyni.

Čo budete potrebovať

  • 1/4 šálky medu
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
  • soľ a korenie
  • 10 kuracích paličiek
  • 1 lyžička pražených sezamových semienok na ozdobu
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané na kocky
  • ryža, na podávanie

Postup

  • V malej miske zmiešajte med, sójovú omáčku, sezamový olej, cesnak, zázvor a štipku soli a korenia.
  • Paličky osoľte, okoreňte, ochuťte a vložte do vrecka na zips.
  • Nalejte k nim tekutú zmes, vrecko uzavrite, odstráňte čo najviac vzduchu a marinujte v chladničke aspoň dve hodiny (najlepšie cez noc).
  • Marinádu nevyhadzujte.
  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Paličky položte na plech vyložený alobalom alebo papierom na pečenie.
  • Pečte približne 35 minút (každých 10 minút zalievajte marinádou) alebo pokiaľ teplomer vložený do najhrubšej časti neukáže 74ºC.
  • Paličky posypte sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou a podávajte s ryžou.
Paličky marinované v dokonalej omáčke z medu, sójovej omáčky a cesnaku, ozdobené sezamom a jarnou cibuľkou.
www.bellyfull.net

Paličky marinované v javorovom sirupe so šalátom zo šošovky a kapusty

Tieto kuracie paličky sú marinované v luxusnej zmesi javorového sirupu a sherry octu, pečené do dokonalosti a podávané s vynikajúcim šalátom zo šošovky, hrášku a kapusty. Delikatesa!

Čo budete potrebovať

  • 12 kuracích paličiek
  • 125 ml javorového sirupu
  • 60 ml sherry octu
  • 2 lyžičky údené papriky
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky (môžete použiť mandolínu)
  • 1 lyžička korenia sumac (alebo aj sumah či skúmavka)
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 400 g konzervované šošovky
  • 1 šálka mrazeného hrášku, rozmrazeného
  • ¼ červenej kapusty (môžete použiť aj bielu), jemne nakrájanú
  • 1 šálka lístkov mäty a plocholistej petržlenovej vňate, jemne nasekaných, plus navyše na podávanie

Postup

  • Urobte tri 5mm zárezy ostrým nožom na každej strane každej paličky.
  • V miske zmiešajte javorový sirup, polovicu octu, papriku a 2 lyžice olivového oleja.
  • Pridajte paličky, okoreňte a premiešajte, aby sa obalili.
  • Marinujte 15 minút (alebo dlhšie, pokiaľ to čas dovolí).
  • Predhrejte rúru na 220°C.
  • Paličky s marinádou dajte do veľkého pekáča a pečte, podlievajte každých 10 minút, po dobu 50 minút alebo pokiaľ nie sú prepečené a dozlatista.
  • Výpok nalejte do malého hrnca a varte 3 minúty alebo do zhustnutia.
  • Dajte bokom.
  • Paličky voľne zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočívať.
  • Medzitým zmiešajte v miske cibuľu, zvyšný ocot, škumpu a ½ lyžičky soli a nechajte 5 minút odležať.
  • Sceďte a octový nálev dajte do malej misky s horčicou a zvyšným olejom, okoreňte a premiešajte.
  • Do veľkej misy dajte šošovku, hrášok, kapustu a bylinky.
  • K šošovkovej zmesi pridajte dresing, okoreňte a premiešajte.
  • Šalát dajte na veľký tanier, navrch dajte paličky a tie potrite redukovanou marinádou.
  • Posypte čerstvými bylinkami.
Paličky marinované v luxusnej zmesi javorového sirupu a sherry octu, pečené do dokonalosti a podávané s vynikajúcim šalátom zo šošovky, hrášku a kapusty na tanieri.
www.delicious.com.au

A ako sa vám naše dnešné recepty na kuracie paličky páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.