Vynikajúce recepty na kuracie mäso s hubami na 5 rôznych spôsobov. Vyskúšajte ich všetky!

Premýšľate, ako si tentokrát zase pripravíte kura?

Čo tak vyskúšať naše recepty na kura na hubách 5x inak!

Sú jednoduché, lahodné a užije si ich celá rodina.

Máme pre vás variantu so slaninou, z pomalého hrnca či na ázijský spôsob.

Užite si to!

Kuracie rezančeky na hubách so slaninou

Jednoduchý a chutný pokrm, ktorý zvládnete pripraviť behom chvíľky! Vychutnajte si kuracie mäso spolu s lesnými hubami, slaninkou, bielym vínom a smotanou. Je to lahôdka!

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia, nakrájané na rezančeky
  • 200 g zmesi lesných húb (môžete použiť akýkoľvek druh huby)
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 plátky slaniny nakrájané na 1 cm kúsky
  • 1 malý pohár bieleho vína (alebo malý pohár kuracieho vývaru)
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Rozpáľte stredne veľkú panvicu na strednom plameni.
  • Keď je horúca, pridajte polovicu olivového oleja a opečte kuracie rezančeky zo všetkých strán.
  • Vyberte kura z panvice.
  • Potom pridajte zvyšný olivový olej, cibuľu, huby a slaninu a opekajte, kým slanina nezačne byť chrumkavá.
  • Pridajte mäso späť do panvice, aj s prípadnou šťavou, a ďalej pridajte aj cesnak a biele víno.
  • Priveďte do varu a potom stiahnite plameň na mierny.
  • Nakoniec pridajte smotanu a nasekanú petržlenovú vňať a pomaly priveďte do varu.
  • Podávajte s dusenými zelenými fazuľkami a cukrovým hráškom.
Kuracie mäso s lesnými hubami, slaninkou, bielym vínom a smotanou servírované na tanieri s hráškovými strukmi.
www.celebrityslim.com.au

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na zapečené huby na 7 rôznych spôsobov. Pochutnáte si!

Pikantné dusené kuracie s shiitake

Na krehké, šťavnaté a voňavé čínske dusené kuracie mäso s hubami shiitake vám stačí pri varení vynaložiť len malé úsilie, napriek tomu chutí úplne úžasne. Hodí sa ako pre rýchlu večeru počas pracovného týždňa, tak aj pre nejakú špeciálnu príležitosť.

Čo budete potrebovať

  • 500 g kuracích stehenných rezňov bez kože, nakrájaných na kúsky
  • 8 plátkov zázvoru
  • 1 lyžička svetlej sójovej omáčky
  • ½ lyžičky tmavej sójovej omáčky
  • ½ lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžička ryžového vína Shaoxing
  • ¼ lyžičky sezamového oleja
  • 1 štipka mletého bieleho korenia
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 1 veľká hrsť sušených húb shiitake (namočených cez noc do vody)
  • 4 chilli papričky bird´s eye, zbavené semienok a nakrájané (voliteľne)
  • 1 stonka jarnej cibuľky, jemne nasekaná

Postup

  • Kuracie kúsky vložte do misy.
  • Pridajte zázvor, obe sójové omáčky, ustričovú omáčku, ryžové víno, sezamový olej, mleté čierne korenie a kukuričný škrob.
  • Dobre premiešajte a nechajte asi 10 minút marinovať.
  • Potom pridajte shiitake a chilli.
  • Premiešajte a preložte na hlboký tanier.
  • Vo woku alebo v hrnci priveďte vodu do varu.
  • Hlboký tanier s kuracím mäsom a hubami dajte do paráčika a varte v pare na strednom plameni po dobu 20 minút.
  • Ozdobte jarnou cibuľkou a ihneď podávajte.
Čínske dusené kuracie mäso s hubami shiitake v miske s vedľa položenými paličkami.
www.redhousespice.com

Kuracie so zemiakmi a krémovou omáčkou z pomalého hrnca

Tento úžasný pokrm z pomalého hrnca si môže bez výčitiek vychutnať celá rodina. Krémová omáčka, ktorá neobsahuje žiadne mliečne výrobky, je plná šampiňónov a kokosového mlieka a ochutená cibuľou, cesnakom a citrónovou šťavou. Mňam!

Čo budete potrebovať

Na kuracie mäso:

  • 2 lyžice avokádového oleja
  • cca 2 kg naporciovaného kurčaťa na kúsky, s kosťou
  • 500 g zemiakov, nakrájaných na 5 cm kúsky

Na krémovú omáčku:

  • 1 lyžica avokádového oleja
  • 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 230 g šampiňónov, nakrájaných
  • 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
  • 420 ml konzervovaného kokosového mlieka
  • ½ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice tapiokovej múky
  • 1 lyžica talianskeho korenia
  • ½ lyžičky morskej soli alebo podľa chuti

Postup

  • Avokádový olej rozohrejte vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote a pridajte cibuľu.
  • Za občasného miešania restujte, kým cibuľa nezačne hnednúť, asi 5 minút.
  • Vmiešajte šampiňóny a cesnak, posypte morskou soľou a panvicu zakryte.
  • Varte za občasného miešania, kým šampiňóny nezmäknú a nezhnednú, asi 5 až 8 minút.
  • Vmiešajte kokosové mlieko, citrónovú šťavu a talianske korenie a priveďte do varu.
  • Vmiešajte tapiokovú múku a pokračujte vo varení za pravidelného miešania, kým omáčka nezhustne, asi 5 minút.
  • Pridajte avokádový olej do veľkej liatinovej alebo nerezovej panvice a zahrejte ho na vysokú teplotu.
  • Akonáhle je panvica veľmi horúca (175 stupňov Celzia alebo viac), pridajte kuracie kúsky kožou dole.
  • Opekajte 3 až 5 minút, alebo pokiaľ nie je kožička pekne zlatistá. P
  • povedalopte na druhú stranu a opekajte ďalšie 2 až 3 minúty (zatiaľ nie je nutné kura prepekať).
  • Pravdepodobne to budete musieť urobiť v 2 až 3 dávkach, v závislosti od veľkosti vašej panvice a množstva kurčaťa, ktoré použijete.
  • Pridajte zemiaky do pomalého hrnca, potom aj opečené kura a omáčku.
  • Všetko trochu premiešajte a potom priklopte pokrievkou.
  • Pomaly varte v režime HIGH 3 až 4 hodiny alebo v režime LOW 6 až 8 hodín, alebo pokiaľ kurča nie je mäkké a prepečené.
  • Podávajte kura a zemiaky s množstvom omáčky a užite si to!
Kuracie mäso, zemiaky a šampiňónová omáčka v pomalom hrnci.
www.theroastedroot.net

Stále ešte nie ste hrdým majiteľom hrnca na pomalé varenie? Potom sa vám možno budú hodiť naše recenzie pomalých hrncov ! Kto vyhral v našom porovnaní?

Cestoviny s karamelizovanou cibuľkou, kuracím mäsom a hubami

Huby, karamelizovaná cibuľka a štipka chilli dodávajú týmto jednoduchým kuracím cestovinám ten správny šmrnc, vďaka ktorému na ne len tak nezabudnete!

Čo budete potrebovať

  • 1 kuracie prsia, s hmotnosťou cca170 g
  • 1/4 šálky plus 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • morská soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • 170 g cestovín farfalle
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 2 šálky hlivy ustricovej, veľké kusy nakrájajte na polovice
  • 1 a 1/2 šálky húb shiitake, nakrájaných na tenké plátky
  • 1/8 lyžičky vločiek chilli
  • 1/2 šálky nakrájaných paradajok (čerstvých, ak je sezóna, alebo z konzervy)
  • čerstvá petržlenová vňať
  • parmezán, na ozdobu

Postup

  • Kuracie prsník ochuťte 1/8 lyžičky morskej soli a čerstvo mletým čiernym korením.
  • V malej panvici rozohrejte 1 lyžicu extra panenského olivového oleja na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte mäso a restujte 1 minútu.
  • Mäso otočte, znížte plameň, prikryte a varte 8 minút.
  • Zložte panvicu z platne a nechajte prikryté 10 minút, potom kura naporciujte vidličkou.
  • Medzitým vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte zvyšný extra panenský olivový olej na vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu a restujte 5 minút, kým nezačne hnednúť.
  • Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd.
  • Pridajte všetky huby a varte, kým nezmäknú a nezhnednú, asi 10 minút.
  • Vmiešajte chilli a paradajky.
  • Pridajte cestoviny a nakrájané kura do panvice a premiešajte, aby sa dobre obalili.
  • Bohato dochuťte morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  • Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou a parmezánom.
Kuracie cestoviny s hubami servírované na tanieri s vidličkou.
www.foodandwine.com

A čo naše výborné recepty na cestoviny s kuracím mäsom zapečené v rúre ? Táto krémová pochúťka vám nesmie uniknúť!

Kuracie stehná so šampiňónovou omáčkou a ryžou

Nie je nad chutné jedlá z jednej nádoby! A presne taký je aj tento recept. Pripravte si kuracie stehná s krémovou omáčkou zo šampiňónov a ryžou a ušpiňte iba jednu panvicu!

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 6-8 kuracích stehien s kosťou a kožou
  • 6-8 stredných šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 5-6 strúčikov cesnaku, lisovaného
  • 1 lyžica sušenej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/4 šálky smotany na šľahanie
  • 1 šálka dlhozrnnej bielej ryže

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Vo veľkej panvici vhodnej do rúry s pokrievkou rozohrejte olivový olej na strednom plameni na sporáku.
  • Kuracie stehná osoľte, okoreňte a pridajte do panvice.
  • Opekajte kurča asi 4-5 minút z každej strany.
  • Vyberte kura z panvice a vypustite prebytočný tuk, ponechajte lyžičku alebo dve v panvici.
  • Do panvice pridajte šampiňóny, cibuľu a cesnak a restujte za stáleho miešania 4–5 minút, alebo kým nezmäknú.
  • Pridajte petržlen, tymian, soľ a korenie a premiešajte.
  • Pridajte kuracie vývar, smotanu a ryžu a premiešajte.
  • Tekutinu priveďte do varu.
  • Položte kura na ryžu a prikryte panvicu.
  • Panvicu vložte do predhriatej rúry a pečte 35 minút.
  • Zložte pokrievku a pokračujte v pečení ďalších 10 minút, alebo kým ryža nezmäkne.
  • Nechajte si chutiť!
Kuracie stehná s krémovou omáčkou zo šampiňónov a ryžou a naberačkou.
www.bake-eat-repeat.com

Pozrite sa aj na náš užitočný katalóg húb , v ktorom sa dozviete veľa zaujímavých informácií o tých najobľúbenejších druhoch!

A ako vám naše dnešné recepty na kura na hubách chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.