Tie najlepšie recepty na bravčové so smotanou na jednom mieste. Vyskúšajte ich všetky!

Smotanu môžeme použiť napríklad pri príprave bravčového mäsa.

Krásne ho zjemní a dodá mu lahodnú chuť.

S trochou ďalších ingrediencií potom vykúzlime výborný obed, ktorý sa hodí ako vo všedný, tak vo sviatočný deň.

Máme pre vás 5 skvelých receptov na bravčové mäso na smotane, na ktorých si pochutí celá vaša rodina!

Tak poďme na to.

Bravčová pliecko na paprike so smotanou

Tento recept je skvelý v tom, že bravčové mäso môžeme nahradiť aj iným druhom mäsa napríklad kuracím alebo teľacím a vždy to bude perfektne fungovať. Navyše je jednoduchý a veľmi chutný!

INGREDIENCIA

  • 2–3 lyžice masti alebo masla
  • 750 g bravčovej plece, nakrájané na kocky
  • 2 menšie cibule, nakrájané nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1,5 lyžice hladkej múky
  • 1,5 lyžice mletej sladkej papriky
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • 200 ml vývaru

POSTUP

  1. V hrnci rozohrejte tuk a opečte na ňom mäso zo všetkých strán.
  2. Potom mäso vyberte z hrnca a nasypte doň cibuľu a cesnak, opečte ich, aby cibuľa zosklovatela a cesnak sa nepripálil.
  3. Vráťte k nim mäso, zaprášte múkou a krátko opražíme.
  4. Odstavte a vmiešajte papriku, jemne osoľte a okoreňte.
  5. Podlejte vývarom a premiešajte.
  6. Priveďte do varu, zmiernite oheň, priklopte a zhruba 30–45 minút duste domäkka.
  7. Ku koncu opatrne vmiešajte smotanu na šľahanie.
  8. Osoľte a okoreňte.
  9. Prehrejte, ale už nevarte.
  10. Podávajte s ľubovoľnou prílohou.
Bravčové mäso na paprike s cestovinami servírované na tanieri.
www.tasteofhome.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty s bravčovým mäsom na paprike . Máme pre vás 6 luxusných variantov!

Sviečková z bravčového mäsa

Sviečková patrí medzi najobľúbenejšie české jedlá. Všetci ju poznáme pripravovanú s hovädzím mäsom, ale skvele chutí aj s mäsom bravčovým. Použite bravčovú bábiku a nebudete sklamaní!

INGREDIENCIA

  • 450 g bravčovej bábiky
  • 60 g údenej slaniny
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1/2 zeleru
  • 100 ml 33% smotany na šľahanie
  • 3 lyžice 20% smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 bobkový list
  • 4 guličky čierneho korenia
  • 3 guličky nového korenia
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • mletá paprika podľa chuti
  • štipka kryštálového cukru
  • šťava z 1 citróna

POSTUP

  • Bravčovú bábiku umyte a osušte.
  • Zeleninu očistite, umyte a nakrájajte na kolieska a kocky.
  • Slaninu nakrájajte na kocky a dajte do rozpáleného hrnca pustiť tuk.
  • Do hrnca potom pridajte nakrájanú cibuľu so štipkou cukru a opečte.
  • Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán.
  • Mäso odložte do misy a do hrnca k cibuli pridajte zeleninu.
  • Pridajte mletú papriku a podlejte vodou.
  • Vráťte do hrnca späť mäso a pod pokrievkou duste 40 minút.
  • Keď je mäso a zelenina mäkké, premiešajte smotanu na šľahanie s múkou.
  • Vyberte mäso a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérom.
  • Pridajte do hrnca smotanu s múkou a nechajte prejsť varom.
  • Nakoniec pridajte aj 20% smotanu, premiešajte a nechajte na slabom plameni prebublať.
  • Ochuťte šťavou z jedného citróna.
  • Podávajte s domácou knedľou, kolieskom citróna a brusnicami.
  • Dobrú chuť!
Bravčová bábika so sviečkovou omáčkou a žemľovými knedľami servírovaná na tanieri s kolieskom citróna a brusnicami. Vedľa je položený príbor a pohár červeného vína.
www.varecha.pravda.sk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek , kde sa dočítate všetko potrebné pre správnu voľbu. Kto vyhral v našom porovnaní?

Smotanové bravčové mäso s jablkami a ciderom

Lahodný a jemný pokrm z bravčového mäsa, smotany, cideru, jabĺk a gaštanov je skvelý na zahriatie počas zimných dní. Pripravte si ho v pomalom hrnci alebo klasicky na varnej doske.

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 kg bravčovej plece, nakrájané na kocky
  • 200 g nakrájanej prerastenej slaniny
  • 2 veľké cibule, nakrájané nadrobno
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 2 pastieri, olúpané a nakrájané na kocky
  • 200 g varených gaštanov
  • 3 jablká, olúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané na plátky
  • 120 ml suchého cideru (v prípade varenia bez pomalého hrnca budete potrebovať 250 ml)
  • 120 ml kuracieho vývaru (v prípade varenia bez pomalého hrnca budete potrebovať 250 ml)
  • 1 polievková lyžica nasekanej šalvie alebo 2 lyžičky sušenej šalvie
  • 1 lyžička soli
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica kukuričnej múky alebo škrobu, zriedená v 1 polievkovej lyžici studenej vody
  • soľ a korenie na dochutenie

POSTUP

Metóda bez pomalého hrnca:

  • Bravčové mäso osoľte a okoreňte.
  • Rozpáľte olej v liatinovom hrnci s pokrievkou.
  • Opekajte bravčové mäso po dávkach na stredne vysokom ohni.
  • Hrniec mäsom nepreplňujte, pretože sa potom mäso skôr dusí ako restuje.
  • Orestované mäso dajte bokom.
  • Pridajte bravčovú masť a varte, kým sa nesfarbí a nezačne sa v hrnci tvoriť časť tuku.
  • Hrniec podlejte troškou jablčného cideru alebo vývaru a oškrabajte všetky zhnedlé kúsky.
  • Znížte teplotu, pridajte cibuľu a varte 5 minút za občasného miešania.
  • Vmiešajte na plátky nakrájaný cesnak, pastier, jablká, soľ, šalvia (ak používate), 1 šálka (250 ml) cideru a 1 šálka (250 ml) kuracieho vývaru.
  • Priveďte do varu.
  • Vráťte bravčové mäso do hrnca a premiešajte.
  • Prikryte pokrievkou a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C dve hodiny, kým bravčové mäso nezmäkne.
  • Vyberte z rúry a na sporáku priveďte k miernemu varu.
  • Vmiešajte smotanu a kašu z kukuričnej múky a zahrievajte 3–4 minúty.
  • Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.

Metóda s pomalým hrncom:

  • Postupujte podľa pre metódu bez pomalého hrnca a potom všetko preneste do pomalého hrnca.
  • Varte na nízku teplotu 7-8 hodín alebo 5-6 na vysokú teplotu.
Pokrm z bravčového mäsa, smotany, cideru, jabĺk a gaštanov vo veľkom hrnci s lyžicou, ozdobený čerstvými bylinkami.
www.supergoldenbakes.com

Bravčové rezančeky so smotanou na kari

Tento pokrm je jednoduchý na prípravu, nenáročný na ingrediencie a zároveň veľmi chutný. Suroviny používajte podľa potreby.

INGREDIENCIA

  • 400 g bravčového mäsa
  • mleté korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • kari korenie
  • sušený cesnak
  • smotana na varenie
  • kukuričný škrob
  • olej
  • mrkva
  • sterilizovaná uhorka

POSTUP

  • Mäso nakrájajte na rezančeky, ktoré osoľte a ponorte ich do nálevu, ktorý si pripravíte z olivového oleja, sušeného cesnaku, korenia a karí.
  • Premiešajte a nechajte odstáť v náleve aspoň hodinu.
  • Mäso potom vyberte a na miernom ohni opekajte domäkka.
  • Prilejte smotanu a pridajte nakrájané malé uhorky a nastrúhanú mrkvu.
  • Všetko povarte a nakoniec zahustite kukuričným škrobom.
  • Pokrm podávame s uvarenými cestovinami alebo s dusenou ryžou.
Bravčové mäso s karí omáčkou, ryžou a zeleninou na tanieri.
www.dobruchut.aktuality.sk

Bravčové kotlety so smotanovou omáčkou so šampiňónmi

Výborné a jednoduché bravčové kotlety so smotanovou omáčkou s cesnakom, byliniek a šampiňónmi sa skvele hodia na večeru cez všedný deň, ale aj cez víkend. Pripravte si ich pokojne hneď dnes!

INGREDIENCIA

  • 4 bravčové kotlety, s kosťou alebo bez (asi 2,5 cm hrubé)
  • 1 lyžička koreniacej soli (podľa chuti)
  • 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla

Na smotanovú omáčku:

  • 1 šálka nakrájaných šampiňónov
  • 2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica čerstvého nasekaného tymiánu
  • 4 strúčiky cesnaku, rozotrené
  • 3/4 šálky smotany na varenie

POSTUP

  • Kotlety ochuťte koreniacou soľou a korením.
  • V panvici alebo v hrnci rozohrejte olej a maslo na stredne vysokom plameni, kým sa maslo nerozpustí.
  • Opekajte kotlety asi 3-4 minúty z každej strany, kým nezozlátnu a stred už nie je jasne ružový (ak potrebujete, smažte po dávkach).
  • Preložte na teplý tanier.
  • Dajte bokom.
  • Pridajte šampiňóny do maslovej šťavy v panvici a restujte 3-4 minúty na strednom plameni.
  • Oškriabte všetky zvyšky, ktoré ostali z kotliet.
  • Keď sú šampiňóny opečené, pridajte polovicu petržlenu, polovicu tymiánu a všetok prelisovaný cesnak; restujte 30 sekúnd, kým nebude zmes voňavá.
  • Zalejte smotanou a varte 3-4 minúty do mierneho zhustnutia.
  • Dochuťte soľou a čiernym korením, podľa vašej chuti.
  • Pridajte kotlety späť do omáčky, nechajte minútu povariť, aby sa prehriali.
  • Ozdobte zvyšnými bylinkami a ihneď podávajte.
Bravčové mäso s hubovou omáčkou.
www.cafedelites.com

A čo ľudia, ktorí majú intoleranciu na laktózu?
Aj tí si môžu vychutnať skvelú chuť pravej smotany, ale bez laktózy. Bezlaktózová smotana má nielen skvelú chuť, ale obsahuje všetky prírodné zložky, ktoré robia mliečne výrobky plnohodnotné: vitamíny, minerálne látky (ako napr. vápnik), bielkoviny a tuk.

A ako vám naše dnešné recepty chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.