Skvelé recepty na lievance z jabĺk vám spríjemnia každé ráno! Aký variant vyskúšate ako prvý?

Hľadáte inšpiráciu, ako si spríjemniť ranné vstávanie?

Pripravte si naše jedinečné recepty na jablčné lievance!

Vôňa škorice vás hneď prebudí a zvyšok rodiny vytiahne z postele!

Skúste ich!

Jablčné lievance so škoricovým maslom

Tieto nadýchané lievance s jablkami sú plné kyslých a sladkých jabĺk pre dokonalé raňajky. Ako si ešte viac spríjemniť ráno? Pripravte si k tomu ešte sladkú z ovsených vločiek !

Čo budeme potrebovať

  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžičky sódy
  • 2 vajcia
  • 285 ml cmar
  • 4 lyžice mlieka
  • 85 g rozpusteného masla
  • 2 malé jablká (ošúpané, zbavené jadrovníka a nastrúhané)
  • 50 g sušených brusníc
  • javorový sirup
  • 85 g zmäknutého masla
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • 2 lyžičky práškového cukru

Postup

  • Na výrobu škoricového masla zmiešajte 85 g zmäknutého masla, štipku soli, lyžičku škorice a 2 lyžičky práškového cukru.
  • Zmes potom zabaľte do potravinárskej fólie, vytvarujte valček a nechajte vychladiť.
  • V mise zmiešame múku, sódu a štipku soli.
  • Uprostred urobte jamku, do ktorej postupne zašľahajte vajcia, následne cmar, mlieko a rozpustené maslo.
  • Akonáhle je zmes hladká, vmiešame nastrúhané jablká a brusnice.
  • Na nepriľnavej panvici rozpustite trochu masla.
  • Keď je panvica horúca, pridajte cesto.
  • Varte 2-3 minúty, kým sa neobjavia bublinky a spodok nestuhne a nezezlátne.
  • Otočte a varte ešte pár minút.
  • Jablkové lievance preložte na tanier, zakryte papierom na pečenie a udržujte v teple.
  • Ak chcete lievance podávať, naskladajte ich na tanier, navrch dajte poriadny kúsok škoricového masla a pokvapkajte javorovým sirupom.

Krásne a symetrické lievance neurobíte bez kvalitnej nepriľnavej panvice z ocele ! Najlepšie je, že sú na nej urobené výdute, z ktorých budete vyberať lívanec jeden ako druhý!

Hora nadýchaných zlatistých lievancov posypaných práškovým cukrom.
Zdroj: onafm.canalblog.com

Lievance s karamelizovanými jablkami

Lievance sú vždy obľúbenými raňajkami, ale sladký jablkový topping zaradí tieto krásky do inej ligy. Jablká sú jednoducho dokonalou surovinou, čo dokladajú aj tieto recepty na jablčné torty v 4 dokonalých prevedeniach!

Čo budeme potrebovať

  • 3 veľké vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžica slnečnicového oleja

Na karamelizované jablká

  • 50g masla
  • práškový cukor
  • 3 olúpané jablká (nakrájané)
  • 100 ml vaječného likéru Advocaat (alebo iný vaječný likér)
  • ľahko vyšľahaná hustá smotana

Postup

  • Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia, pridajte múku, cukor a mlieko a ušľahajte do hladka. Cesto by malo byť dostatočne husté, aby pomaly padalo z lyžice.
  • Na panvici rozohrejte na strednú teplotu trochu slnečnicového oleja.
  • Pridajte cesto a pečte lievance.
  • Lievance môžete otočiť, keď bublinky vystúpia na povrch.
  • Lievance otočte a varte asi dve minúty.
  • Pre karamelizované jablká rozohrejte maslo v malom hrnci na strednú teplotu. Pokiaľ sú vaše jablká veľmi kyslé, pridajte do masla trochu práškového cukru a varte, kým sa cukor nerozpustí.
  • Pridajte nakrájané jablká a za občasného miešania varte do mäkka a zlatisto hnedej farby.
  • Nalejte polovicu Advocaata a nechajte prebublať a zredukovať.
  • Lievance podávajte preliate jablky, posypané práškovým cukrom a zostávajúcim Advocaatom s kopčekom šľahačky.

Vaječný likér si môžete vychutnať aj v špeciálnom nápoji známom ako Affogato! Stačí vám iba dve ingrediencie! Aké sa dozviete v našom článku o tomto lahodnom talianskom nápoji .

Biely tanierik s kúskami jabĺčok upečených v karameli.
Zdroj: thebigmansworld.com

Zdravé jablčné lievance s ovsenými vločkami

Recept na lievance z jabĺk priamo z mixéra! Tieto nadýchané bezlepkové lievančeky sú vyrobené z ovsených vločiek, jablčného pyré, nádychu javorového sirupu a škorice pre tie najchutnejšie zdravé raňajky ideálne pre deti i dospelých. Ochutnajte aj ďalšie sladké bezlepkové dobroty, ako sú tieto palacinky bez lepku .

Čo budeme potrebovať

  • 180 g nesladeného jablčného pyré
  • 2 vajcia
  • 60 ml nesladeného mandľového mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 250 g mletých ovsených vločiek
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • ¼ lyžičky nového korenia
  • ¼ lyžičky muškátového orieška
  • ¼ lyžičky soli
  • kokosový olej

Postup

  • Pridajte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte na najvyššiu rýchlosť, kým ingrediencie nebudú úplne hladké, asi 30 sekúnd až 1 minútu.
  • Nechajte cesto odležať v mixéri, zatiaľ čo zahrievate panvicu.
  • Pokiaľ je cesto príliš husté, možno budete musieť do mixéra pridať pár lyžíc mlieka navyše.
  • Ľahko potrite panvicu kokosovým olejom a zapnite na strednú teplotu.
  • Akonáhle je panvica horúca, pridajte cesto a každú placku varte 2–4 minúty, kým sa ľahko nenafúknu a neuvidíte na okrajoch niekoľko bubliniek.
  • Obráťte koláče a pečte dozlatista.
Lievance z jabĺk preliate javorovým sirupom.
Zdroj: cookieandkate.com

Lievance z jabĺk az hrnčeka

Hrnčekový recept na jablčné lievance je jednoduchý a hotový raz, dva! Ak hľadáte ďalšie rýchle a chutné recepty , pozrite sa na náš web, kde sú len tie najlepšie!

Ale ak vám hrnčekové meranie nesedí v zátvorke nájdete klasickú gramáž.

Čo budeme potrebovať

  • 1 ½ šálky špaldovej múky (150 g)
  • ½ šálky jablčného pyré (150 g)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ šálky mlieka (125 ml)
  • 1 lyžica javorového sirupu (15 ml)

Postup

  • Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady a mixujte do hladka, kým zmes bude hustá.
  • Po lyžiciach pridajte cesto na stredne rozohriatu vymastenú panvicu.
  • Keď sa vytvorí bublinky lievance obráťte.
Nadýchané lievance preliate omáčkou z javorového sirupu a kúskami jabĺk.
Zdroj: cooktoria.com

Ďalšie tipy na recepty s jablkami

Nikdy nie je príliš skoro začať viac vo svojej kuchyni používať jablká! Medzi všetkými tými jablkovými koláčmi, jablčnými tortami, pečenými jablčnými ovsenými vločkami na raňajky a dokonca aj večerami inšpirovanými jablkami je v podstate zločin nejesť na jeseň jablko denne.

Zamilujte si všetky rôzne odrody jabĺk v lahodných receptoch. Kde ale so všetkými tými jablkami vôbec začať? Kedykoľvek máte po ruke tony jabĺk, ihneď by ste mali premýšľať o jablčnom džeme, jablčnom masle a množstve jablčného muštu.

Jablká tiež dodávajú veľa obľúbeným slaným jedlám, od japonského karí po indickú polievku Mulligatawny. Bravčové kotlety a jablká sú najlepšími priateľmi, ale ak potrebujete ďalší dôkaz, vyskúšajte naše bravčové mäso s jablkami a ciderom .

Jablká tiež dodávajú chrumkavosť a sladkosť rôznym šalátov, skúste náš chrumkavý šalát s repou a kúskami jabĺk , sendvič s kuracím mäsom, jablkom a šalátom.

Potrebujete ešte viac nápadov, čo urobiť s jablkami? Vyskúšajte naše jednoduché jablčné dezerty a lahodné recepty na jablčné grófčiny rezy . Naozaj už cítite všetky jesenné chute?

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.