Hľadáte inšpiráciu, ako si spríjemniť ranné vstávanie?
Pripravte si naše jedinečné recepty na jablčné lievance!
Vôňa škorice vás hneď prebudí a zvyšok rodiny vytiahne z postele!
Skúste ich!
Jablčné lievance so škoricovým maslom
Tieto nadýchané lievance s jablkami sú plné kyslých a sladkých jabĺk pre dokonalé raňajky. Ako si ešte viac spríjemniť ráno? Pripravte si k tomu ešte sladkú z ovsených vločiek !
Čo budeme potrebovať
- 300 g hladkej múky
- 2 lyžičky sódy
- 2 vajcia
- 285 ml cmar
- 4 lyžice mlieka
- 85 g rozpusteného masla
- 2 malé jablká (ošúpané, zbavené jadrovníka a nastrúhané)
- 50 g sušených brusníc
- javorový sirup
- 85 g zmäknutého masla
- 0,5 lyžičky soli
- 1 lyžička škorice
- 2 lyžičky práškového cukru
Postup
- Na výrobu škoricového masla zmiešajte 85 g zmäknutého masla, štipku soli, lyžičku škorice a 2 lyžičky práškového cukru.
- Zmes potom zabaľte do potravinárskej fólie, vytvarujte valček a nechajte vychladiť.
- V mise zmiešame múku, sódu a štipku soli.
- Uprostred urobte jamku, do ktorej postupne zašľahajte vajcia, následne cmar, mlieko a rozpustené maslo.
- Akonáhle je zmes hladká, vmiešame nastrúhané jablká a brusnice.
- Na nepriľnavej panvici rozpustite trochu masla.
- Keď je panvica horúca, pridajte cesto.
- Varte 2-3 minúty, kým sa neobjavia bublinky a spodok nestuhne a nezezlátne.
- Otočte a varte ešte pár minút.
- Jablkové lievance preložte na tanier, zakryte papierom na pečenie a udržujte v teple.
- Ak chcete lievance podávať, naskladajte ich na tanier, navrch dajte poriadny kúsok škoricového masla a pokvapkajte javorovým sirupom.
Krásne a symetrické lievance neurobíte bez kvalitnej nepriľnavej panvice z ocele ! Najlepšie je, že sú na nej urobené výdute, z ktorých budete vyberať lívanec jeden ako druhý!

Lievance s karamelizovanými jablkami
Lievance sú vždy obľúbenými raňajkami, ale sladký jablkový topping zaradí tieto krásky do inej ligy. Jablká sú jednoducho dokonalou surovinou, čo dokladajú aj tieto recepty na jablčné torty v 4 dokonalých prevedeniach!
Čo budeme potrebovať
- 3 veľké vajcia
- 300 g hladkej múky
- 150 g krupicového cukru
- 100 ml mlieka
- 1 lyžica slnečnicového oleja
Na karamelizované jablká
- 50g masla
- práškový cukor
- 3 olúpané jablká (nakrájané)
- 100 ml vaječného likéru Advocaat (alebo iný vaječný likér)
- ľahko vyšľahaná hustá smotana
Postup
- Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia, pridajte múku, cukor a mlieko a ušľahajte do hladka. Cesto by malo byť dostatočne husté, aby pomaly padalo z lyžice.
- Na panvici rozohrejte na strednú teplotu trochu slnečnicového oleja.
- Pridajte cesto a pečte lievance.
- Lievance môžete otočiť, keď bublinky vystúpia na povrch.
- Lievance otočte a varte asi dve minúty.
- Pre karamelizované jablká rozohrejte maslo v malom hrnci na strednú teplotu. Pokiaľ sú vaše jablká veľmi kyslé, pridajte do masla trochu práškového cukru a varte, kým sa cukor nerozpustí.
- Pridajte nakrájané jablká a za občasného miešania varte do mäkka a zlatisto hnedej farby.
- Nalejte polovicu Advocaata a nechajte prebublať a zredukovať.
- Lievance podávajte preliate jablky, posypané práškovým cukrom a zostávajúcim Advocaatom s kopčekom šľahačky.
Vaječný likér si môžete vychutnať aj v špeciálnom nápoji známom ako Affogato! Stačí vám iba dve ingrediencie! Aké sa dozviete v našom článku o tomto lahodnom talianskom nápoji .

Objavte podobné tipy
Zdravé jablčné lievance s ovsenými vločkami
Recept na lievance z jabĺk priamo z mixéra! Tieto nadýchané bezlepkové lievančeky sú vyrobené z ovsených vločiek, jablčného pyré, nádychu javorového sirupu a škorice pre tie najchutnejšie zdravé raňajky ideálne pre deti i dospelých. Ochutnajte aj ďalšie sladké bezlepkové dobroty, ako sú tieto palacinky bez lepku .
Čo budeme potrebovať
- 180 g nesladeného jablčného pyré
- 2 vajcia
- 60 ml nesladeného mandľového mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžica javorového sirupu
- 250 g mletých ovsených vločiek
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- ¼ lyžičky nového korenia
- ¼ lyžičky muškátového orieška
- ¼ lyžičky soli
- kokosový olej
Postup
- Pridajte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte na najvyššiu rýchlosť, kým ingrediencie nebudú úplne hladké, asi 30 sekúnd až 1 minútu.
- Nechajte cesto odležať v mixéri, zatiaľ čo zahrievate panvicu.
- Pokiaľ je cesto príliš husté, možno budete musieť do mixéra pridať pár lyžíc mlieka navyše.
- Ľahko potrite panvicu kokosovým olejom a zapnite na strednú teplotu.
- Akonáhle je panvica horúca, pridajte cesto a každú placku varte 2–4 minúty, kým sa ľahko nenafúknu a neuvidíte na okrajoch niekoľko bubliniek.
- Obráťte koláče a pečte dozlatista.

Lievance z jabĺk az hrnčeka
Hrnčekový recept na jablčné lievance je jednoduchý a hotový raz, dva! Ak hľadáte ďalšie rýchle a chutné recepty , pozrite sa na náš web, kde sú len tie najlepšie!
Ale ak vám hrnčekové meranie nesedí v zátvorke nájdete klasickú gramáž.
Čo budeme potrebovať
- 1 ½ šálky špaldovej múky (150 g)
- ½ šálky jablčného pyré (150 g)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ šálky mlieka (125 ml)
- 1 lyžica javorového sirupu (15 ml)
Postup
- Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady a mixujte do hladka, kým zmes bude hustá.
- Po lyžiciach pridajte cesto na stredne rozohriatu vymastenú panvicu.
- Keď sa vytvorí bublinky lievance obráťte.

Ďalšie tipy na recepty s jablkami
Nikdy nie je príliš skoro začať viac vo svojej kuchyni používať jablká! Medzi všetkými tými jablkovými koláčmi, jablčnými tortami, pečenými jablčnými ovsenými vločkami na raňajky a dokonca aj večerami inšpirovanými jablkami je v podstate zločin nejesť na jeseň jablko denne.
Zamilujte si všetky rôzne odrody jabĺk v lahodných receptoch. Kde ale so všetkými tými jablkami vôbec začať? Kedykoľvek máte po ruke tony jabĺk, ihneď by ste mali premýšľať o jablčnom džeme, jablčnom masle a množstve jablčného muštu.
Jablká tiež dodávajú veľa obľúbeným slaným jedlám, od japonského karí po indickú polievku Mulligatawny. Bravčové kotlety a jablká sú najlepšími priateľmi, ale ak potrebujete ďalší dôkaz, vyskúšajte naše bravčové mäso s jablkami a ciderom .
Jablká tiež dodávajú chrumkavosť a sladkosť rôznym šalátov, skúste náš chrumkavý šalát s repou a kúskami jabĺk , sendvič s kuracím mäsom, jablkom a šalátom.
Potrebujete ešte viac nápadov, čo urobiť s jablkami? Vyskúšajte naše jednoduché jablčné dezerty a lahodné recepty na jablčné grófčiny rezy . Naozaj už cítite všetky jesenné chute?