Najlepšie recepty na polievky z tekvice hokkaido! Inšpirujte sa

Hľadáte recept na jednoduchú letnú i zimnú večeru ?

Vyskúšajte niektorý náš recept na tekvicovú polievku !

Máme niekoľko variantov a je len na vás, ktorú zvolíte.

Obľúbite si vegánsky variant s kokosovým mliekom alebo pikantný verziu pre gurmánov?

Vyskúšajte ich všetky!

Recept na tekvicovú polievku (základnú)

Najjednoduchší a najznámejší variant tekvicovej polievky nesmie chýbať ani na našom zozname. Pokiaľ s hokkaido ešte len začínate, tento recept na vynikajúcu polievku určite vyskúšajte . Až si budete istí v kramflekoch, nebojte sa experimentovať s rôznymi surovinami navyše , ako napríklad pražené oriešky, mrkva alebo chilli.

INGREDIENCIA

  • Tekvica s hmotnosťou 1,2 kg
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané, celé
  • 750 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 50 ml vody
  • Soľ a korenie
  • 150 ml smotany

POSTUP:

  1. Tekvicu nakrájajte na 3 cm plátky. Olúpte šupku a vydlabte dužinu s jadrami. Nakrájajte na kúsky.
  2. Dajte tekvica, cibuľu, cesnak, vývar a vodu do hrnca a priveďte do varu. Varte na miernom ohni, kým nie je tekvica mäkká.
  3. Odoberte z ohňa a tyčovým mixérom rozmixujte dohladka.
  4. Dochuťte soľou a korením a prilejte smotanu.
  5. Podávajte ozdobené trochou smotany.
Recept na obľúbenú krémovú polievku z tekvice.
Zdroj: recipetineats.com

Sledujete radšej videá s receptami? Pozrite sa na video recept na túto skvelú tekvicovú polievku :

Krémová polievka z tekvice hokkaido

Ako už napovedá názov, tento variant polievky je plný korenia a exotických ingrediencií. Ale nemusíte sa báť, mieru pálivosti volíte len vy sami.

INGREDIENCIA

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 hrnčeky mrkvy nakrájané na štvrtiny
  • 1 stredná cibuľa nakrájaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 stredná tekvica hokkaido
  • 2 lyžičky chili
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia (nemusí byť)
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • Šťava z 1 limetky
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • Soľ a korenie podľa chuti

POSTUP:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Tekvicu rozkrojte a vydlabajte vnútro.
  3. Položte rezom dole na plech a pridajte mrkvu a cibuľu. Všetko pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Pečte cca 30 minút, potom pridajte cesnak a pečte ďalších 10 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  4. Všetky pečené suroviny vložte do mixéra a pridajte korenie, vývar a limetkovú šťavu. Rozmixujte do hladka.
  5. Pridajte kokosové mlieko a zamiešajte.
  6. Pokiaľ je polievka dostatočne teplá, môžete ihneď podávať. V opačnom prípade prelejte do hrnca a prehrejte na miernom ohni.
Recept na mexickú tekvicovú polievku.
Zdroj: simplyquinoa.com

Vyskúšajte aj ďalšie krémové polievky , ktoré vás zahrejú nielen v zimnom období.

Bezlepková polievka z pečenej tekvice (vegán)

Zdravší variant krémovej polievky z tekvice hokkaido vás prekvapí svojou plnou chuťou a nezaťaží organizmus ani našu planétu viac, než je nevyhnutné. Objavte kúzlo vegánskej varianty tekvicovej polievky, ktorá vám pohladí bruško zvnútra .

INGREDIENCIA

  • polovica tekvica Hokkaido
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 160 g zeleninového vývaru
  • 70 g kokosového mlieka
  • soľ podľa chuti
  • kokosové mlieko
  • tekvicový olej
  • pečené tekvicové semienka

POSTUP:

  1. Rozrežte tekvicu na polovice, vydlabajte semienka a vnútro potrite olivovým olejom a osoľte.
  2. Dajte piecť do rúry rezom dole na 200 ° C po dobu cca 20 minút. Potom otočte rezom hore a pečte ďalších 10 minút, alebo pokiaľ nie je tekvica mäkká.
  3. Tekvicu olúpte, pokiaľ má tvrdú šupku a nakrájajte na kocky.
  4. Vložte tekvicu do mixéra, zalejte vývarom a pridajte kokosové mlieko a soľ. Mixujte dohladka.
  5. Polievku nalejte do hrnca a varte niekoľko minút.
  6. Servírujte horúce ozdobené kvapkou tekvicového oleja, kokosového mlieka a posypané praženými tekvicovými semienkami.
Recept na zdravú krémovú tekvicovú polievku.
Zdroj: elephantasticvegan.com

Zaujímate sa o zdravý životný štýl a skúšate radi vegánske recepty? Potom musíte ochutnať aj lahodné vegánske dobroty z póru !

Hokkaido polievka s karamelizovanou cibuľou

Sladká chuť pečenej tekvice sa výborne dopĺňa s inými sladkastými ingredienciami. Vyskúšajte napríklad lahodnú kombináciu s karamelizovanou cibuľkou , ktorá povýši vašu polievku na gurmánsky zážitok !

INGREDIENCIA

  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 stredne veľké cibule nakrájané na malé kúsky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 plechovku tekvicového pyré
  • 1/2 lyžičky papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 2 šálky zeleninového vývaru s nízkym obsahom sodíka
  • tekvicové semienka na ozdobu

POSTUP:

  1. Vo veľkom hrnci rozohrejte na miernom plameni olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte asi 15 minút. Pridajte štipku soli a restujte ďalších 5 minút. Dajte pozor, aby sa cibuľka nespálila.
  2. Keď je cibuľa hotová, pridajte citrónovú šťavu. Zamiešajte a zoškrabnite všetky pripečené kúsky z dna hrnca. Varte, kým sa kvapalina takmer úplne neodparí.
  3. Potom pridajte tekvica, papriku, cesnak, soľ, korenie a vývar a nechajte cca 5 minút variť.
  4. Pomocou tyčového mixéra rozmixujte dohladka.
  5. Podávajte horúce, ozdobené tekvicovými semienkami.
Recept na polievku z tekvice s karamelizovanou cibuľkou.
Zdroj: withfoodandlove.com

Máte radi chuť karamelizovanej cibule? Vyskúšajte tie najlepšie recepty na cibuľovú polievku .

Tekvicová polievka so zázvorom a mrkvou

Ďalšia zo skvelých vegánskych polievok poteší aj skutočných gurmánov . Vyskúšajte orientálnu kombináciu so zázvorom a sladkou mrkvou , na ktoré si pochutná celá rodina.

INGREDIENCIA

  • 4 mrkvy
  • 1 kúsok čerstvého zázvoru
  • 500 ml vody
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička kokosového oleja
  • tekvicový olej na ozdobu
  • 0,5 lyžičky drveného kokosu

POSTUP:

  1. Olúpte zázvor a polovicu postrúhajte. Druhú polovicu zázvoru nakrájajte na malé kúsky.
  2. Olúpte a nakrájajte mrkvu na silnejšie kolieska.
  3. V hrnci zahrejte kokosový olej a pridajte nasekanú mrkvu a zázvor. Restujte, kým nezačne mrkva hnednúť. Pridajte vodu, priveďte do varu a varte cca 10 minút.
  4. Pomocou tyčového mixéra rozmixujte do hladka.
  5. Pridajte soľ a nechajte prejsť varom.
  6. Podávajte horúce, posypané strúhaným zázvorom, kokosom a pokvapkané tekvicovým olejom.
Recept na krémovú tekvicovú polievku so zázvorom a mrkvou.
Zdroj: elephantasticvegan.com

Zaujíma vás, ako fungujú drviče kuchynského odpadu ? Mrknite sa! Tiež vám poradíme s ich výberom.

Už viete, ktorý variant tekvicovej polievky zvíťazí u vás?

Nech už si vyberiete ktorúkoľvek, najlepšie si ju vychutnáte horúcu, podávanú s čerstvým chrumkavým pečivom .

Trúfate si na upečenie vlastných hústičiek či bagetiek?

Pozrite sa na naše skvelé tipy a recepty na pečenie domáceho pečiva , s ktorými ich zvládnete aj vy !

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.