Hovädzie minútky strong> aneb viete, ako upraviť kvalitné hovädzie mäso počas chvíľky?
Hovädzie je veľmi obľúbené, ale len ak … áno, len pokiaľ nie je tuhé.
Ako pripraviť lahodnú a rýchlu strong> večeru si môžete prečítať v tomto článku, v ktorom ponúkame 3 jednoduché recepty na hovädzie minútky! Strong>
Minútkový hovädzí guláš
INGREDIENCIE
- 4 plátky hovädzieho z roštenky
- 3 lyžice oleja
- 250 g šampiňónov
- 3 papriky
- 3 cibule
- 1 cesnak
- worcester / sójová omáčka podľa chuti
- pažítka
POSTUP
- Mäso a papriku nakrájame na rezance, pokvapkáme olejom, premiešame a do druhého dňa necháme v chladničke.
- Mäso osmažíme sprudka na oleji.
- Po niekoľkých minútach osolíme a okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, dochutíme prípadne omáčkami.
- Dusíme ešte 8 minút.
- Servírujeme s ryžou alebo so zemiakmi.
Objavte podobné tipy
Vyprážaný hovädzí rezeň
INGREDIENCIE
- 4 plátky hovädzieho steaku
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, korenie
- 4 lyžice oleja
- 2 vajcia
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- pol hrnčeka hladkej múky
- hrnček strúhanky
POSTUP
- Tenké plátky hovädzieho mäsa narežeme po okrajoch a rozklepeme.
- Olúpaný cesnak vymiešame so soľou a korením a premiešame s lyžicou oleja. Touto zmesou mäso z oboch strán potrieme.
- Ak pripravíme mäso deň dopredu, zabalíme steaky do fólie a necháme v chladničke do 2.dňa.
- Pripravené plátky hovädzieho obalíme v trojobale.
- Mäso sprudka osmažíme z oboch strán vo vyššej vrstve oleja.
- Servírujeme so zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou.
Roštenky z hovädzieho mäsa
INGREDIENCIE
- 4 lyžice oleja
- 4 plátky z roštenky
- 3 cibule
- 1 cesnak
- soľ, korenie
- worcester
- hrsť šampiňónov
POSTUP
- Naklepané roštenky na okraji narežeme, posolíme, na rozpálenom tuku prudko opečieme a vyberieme.
- Do rovnakej panvice vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridáme roštenky a šampiňóny, mierne podlejeme vodou a worcestrem a dusíme 5 minút, pred koncom pridáme 3 lyžice smotany.
- Medzitým si pripravíme rýchlu zemiakovú prílohu, napríklad zemiakové krokety do rúry.
- Servírujeme s bylinkami.
Marináda k hovädziemu
INGREDIENCIE
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 vetvičky petržlenovej vňate
- 3 vetvičky tymiánu
- 3 bobkové listy
- ½ lyžičky muškátového orieška
- 10 rozdrvených guľôčok čierneho korenia
- 5 klinčekov
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 0.75 l červeného vína
- 2 lyžice oleja
- pol téglika smotany
- soľ a korenie
POSTUP
- Všetko dobre premiešame, mäso vložíme do marinády.
- Necháme odležať do druhého dňa.
Tip na záver:
K minútkam sa hodí predovšetkým rôzne upravené zemiaky strong>. Z varených to sú jednoduché uvarené alebo šťouchané zemiaky aj zemiaková kaša, malé zemiakové placky, alebo vyprážané guličky z zemiakovej kaše.
Ďalšou vhodnou prílohou je dusená ryža, ktorú môžeme ľahko dochutiť ďalšími prísadami. Inšpirovať sa môžete našimi receptami na ryžu ako prílohu.
Ktorá minútka najviac bodovala u vás? Pochváľte sa strong> v sekcii komentárov pod článkom!