Málokto rád trávi v kuchyni večnosť.
Zároveň by ste však radi svojej rodine dopriali chutné a výdatné jedlo.
Presne preto pre vás máme recepty na gnocchi so syrovou omáčkou v 5 lahodných variantách.
Skúste ich s kuracím mäsom, brokolicou alebo artičoky!
Gnocchi s omáčkou z 3 syrov
Kto by nemiloval syr! A čo potom takú omáčku z 3 druhov syrov premiešanú so zemiakovými haluškami! Ozdobte praženými vlašskými orechmi a čerstvou pažítkou a získate tak jednoduché, ale gurmánske jedlo.
Čo budete potrebovať
- 1 šálka jemne nastrúhaného parmezánu
- 1/2 šálky mascarpone
- 1/4 šálky mlieka
- 100 g jemného plesňového syra
- 625 g zemiakových nokov
- 2/3 šálky nahrubo nasekaných vlašských orechov, opražených
- 1 lyžica nasekané čerstvé pažítky
- rukola, na servírovanie
Postup
- Parmezán, mascarpone, mlieko a plesňový syr dajte do hrnca na strednú teplotu.
- Zahrievajte za častého miešania 3 až 4 minúty alebo pokiaľ nebudete mať hladkú omáčku (zmes nenechajte dôjsť k varu).
- Dochuťte čiernym korením.
- Medzitým varte gnocchi v hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale, kým nezmäknú.
- Sceďte a vráťte do hrnca.
- Pridajte syrovú omáčku.
- Premiešajte
- Gnocchi naložte do misiek.
- Navrch dajte vlašské orechy a pažítku.
- Podávajte s rukolou.

Zemiakové halušky s brokolicou a syrovou omáčkou
Pripravte si rýchlu bezmäsú večeru, ktorú zvládnete pripraviť za 20 minút a ešte si na nej pochutí celá rodina!
Čo budete potrebovať
- 800 g gnocchi
- 1 brokolica nakrájaná na ružičky veľkosti sústa
- 150 g krémového syra
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 lyžička talianskeho korenia
- ¾ šálky kuracieho vývaru
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- ½ lyžičky vločiek červeného chilli alebo podľa potreby
- soľ a korenie podľa potreby
Postup
- Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci, pridajte gnocchi a varte podľa návodu na obale, väčšinou to bývajú 2-3 minúty.
- Uvarené gnocchi spoznáte podľa toho, že vyplávajú na hladinu vody.
- Gnocchi spoznáte, že sú uvarené, keď vyplávajú na hladinu vody.
- Gnocchi vyberte dierovanou lyžicou z vriacej vody a dajte ich bokom.
- Do vriacej vody pridajte ružičky brokolice, vypnite plameň a pokračujte v príprave krémovej omáčky.
- Rozohrejte panvicu na stredne vysokom plameni, kým nebude horúca, pridajte maslo a olivový olej a zahrievajte, kým sa nerozpáli a maslo sa nerozpustí.
- Orestujte nakrájanú cibuľu, kým nebude mäkká a voňavá, pridajte krémový syr a kurací vývar a premiešajte.
- Pridajte talianske korenie, vločky chilli a parmezán a miešajte, kým sa parmezán nerozpustí.
- Brokolicu sceďte a pridajte do omáčky, varte 1 minútu alebo pokiaľ sa omáčka mierne nezredukuje.
- Uvarené gnocchi vmiešajte do omáčky, ochutnajte a podľa potreby osoľte a pridajte čierne korenie.
- Nechajte ešte 2-3 minúty prevariť, omáčka by v tejto chvíli mala byť zredukovaná a krémová.
- Zložte z ohňa a ihneď podávajte s kvapkou čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy.
- Nechajte si chutiť!

Možno vás budú zaujímať naše recenzie panvíc nemeckej značky Woll . Kto vyhral v našom porovnaní?
Objavte podobné tipy
Gnocchi so syrom, hráškom a šunkou
Jednoduchší recept už snáď ani nemôže existovať! A pritom je taký chutný. Zemiakové halušky podávané so syrovou omáčkou, hráškom a nakrájanou šunkou si zamilujú nielen vaše deti.
Čo budete potrebovať
- 500 g gnocchi
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky plnotučného mlieka
- 1/2 šálky strúhaného čedaru
- 1/3 šálky strúhaného syra Asiago
- 1/3 šálky strúhaného parmezánu
- 1/2 šálky mrazeného hrášku
- 200 g šunky nakrájanej na kocky
Postup
- Vodu v hrnci priveďte do varu na vysokom plameni.
- Pridajte gnocchi a varte, kým nevyplávajú na povrch.
- Sceďte a dajte bokom, kým nebudete pripravení na použitie.
- Umiestnite veľkú panvicu s vysokým okrajom na stredný plameň a pridajte maslo.
- Akonáhle je maslo rozpustené, pridajte cesnak a restujte asi 30 sekúnd, kým nebude voňavý.
- Vmiešajte múku.
- Pomaly zašľahajte mlieko.
- Neustále šľahajte, pokiaľ nie je zmes hladká a nezačne ľahko hustnúť.
- Pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte trochu mlieka.
- Znížte teplotu na minimum.
- Pridajte všetok syr, hrášok a šunku.
- Miešajte, kým sa syr nerozpustí.
- Vmiešajte gnocchi a podávajte teplé.

A čo naše recepty na tekvicové gnocchi ? Tekvicu používame buď priamo do nokov alebo do omáčky. Navyše pre vás máme aj vegánsky a bezlepkový variant, takže u nás si príde na svoje úplne každý!
Zemiakové halušky s artičokami a baby špenátom
Perfektná dekadentná príloha alebo hlavný chod z jednej panvice, ktoré prídete na chuť! Nezašpiníte hromadu zbytočného riadu, pokrm máte na tanieri za pár minút a pritom sa jedná o takú lahôdku.
Čo budete potrebovať
- 230 g syra Philadelphia, zmäkčeného
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 šálka kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 500 g gnocchi
- 400 g konzervovaných artičokov (balených vo vode), prepláchnutých, scedených a nakrájaných
- 2 šálky čerstvého baby špenátu
- 1 šálka čerstvo nastrúhaného parmezánu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Philadephiu nechajte chvíľu odležať na linke.
- Artičoky nakrájajte nahrubo.
- Pridajte olivový olej do panvice na stredný plameň.
- Vmiešajte Philadephiu, kým sa nerozpustí.
- Pridajte cesnak a varte asi minútu.
- Prilejte kuracie vývar a omáčku miešajte, kým nebude hladká.
- Pridajte gnocchi a artičoky.
- Premiešajte.
- Pridajte do panvice baby špenát.
- Zakryte panvicu a nechajte 5 minút variť.
- Vmiešajte syr a nechajte gnocchi variť odkryté ďalších pár minút, kým nebudú hotové.
- Pokrm podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením a ihneď podávajte.

Gnocchi s kuracím mäsom, syrom a slaninou
Zemiakové halušky, chrumkavá slanina, jemné kuracie mäso a krémová syrová omáčka! Už sa vám zbiehajú sliny? Tak sa poďte pozrieť na náš recept.
Čo budete potrebovať
- 6 plátkov slaniny nakrájaných na malé kúsky
- 2 kuracie prsia nakrájané na kúsky veľkosti sústa
- 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 1 štipka talianskeho korenia
- 500 g nevarených gnocchi
- 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V hlbokej panvici na stredne vysokom ohni opečte slaninu, kým nie je chrumkavá (asi 10 minút).
- Medzitým si pripravte mäso.
- Akonáhle je slanina hotová, vyberte ju z panvice a na panvici nechajte asi lyžicu tuku.
- Zvyšok tuku vyhoďte alebo uložte na iné použitie.
- Pridajte mäso do panvice a restujte 2-3 minúty za častého miešania, alebo kým zvonku nezbelie.
- Pokiaľ sa kura pri pokuse o zamiešanie lepí, dajte mu trochu viac času, aby sa prirodzene uvoľnilo.
- Do panvice pridajte cesnak a poriadne premiešajte.
- Znížte teplotu na strednú a potom do panvice pridajte kurací vývar, smotanu, talianske korenie, gnocchi a slaninu.
- Dobre premiešajte.
- Zakryte panvicu a varte 4 minúty.
- Zložte pokrievku a varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne podľa vašich predstáv, občas premiešajte.
- Vmiešajte parmezán a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Ihneď podávajte.

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na krehké kuracie mäso s nadýchanými gnocchi . Pripravte si túto lahôdku ako praví Taliani!
A ako sa vám naše dnešné recepty na gnocchi so syrovou omáčkou páčili? Napíšte nám do komentárov!