Vyskúšané recepty na zemiakové halušky so syrovou omáčkou. Hľadáte tipy na rýchly obed alebo večeru?

Málokto rád trávi v kuchyni večnosť.

Zároveň by ste však radi svojej rodine dopriali chutné a výdatné jedlo.

Presne preto pre vás máme recepty na gnocchi so syrovou omáčkou v 5 lahodných variantách.

Skúste ich s kuracím mäsom, brokolicou alebo artičoky!

Gnocchi s omáčkou z 3 syrov

Kto by nemiloval syr! A čo potom takú omáčku z 3 druhov syrov premiešanú so zemiakovými haluškami! Ozdobte praženými vlašskými orechmi a čerstvou pažítkou a získate tak jednoduché, ale gurmánske jedlo.

Čo budete potrebovať

  • 1 šálka jemne nastrúhaného parmezánu
  • 1/2 šálky mascarpone
  • 1/4 šálky mlieka
  • 100 g jemného plesňového syra
  • 625 g zemiakových nokov
  • 2/3 šálky nahrubo nasekaných vlašských orechov, opražených
  • 1 lyžica nasekané čerstvé pažítky
  • rukola, na servírovanie

Postup

  • Parmezán, mascarpone, mlieko a plesňový syr dajte do hrnca na strednú teplotu.
  • Zahrievajte za častého miešania 3 až 4 minúty alebo pokiaľ nebudete mať hladkú omáčku (zmes nenechajte dôjsť k varu).
  • Dochuťte čiernym korením.
  • Medzitým varte gnocchi v hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale, kým nezmäknú.
  • Sceďte a vráťte do hrnca.
  • Pridajte syrovú omáčku.
  • Premiešajte
  • Gnocchi naložte do misiek.
  • Navrch dajte vlašské orechy a pažítku.
  • Podávajte s rukolou.
Omáčka z 3 druhov syrov so zemiakovými haluškami podávaná s vlašskými orechmi a rukolou na tanieri s vedľa položenou vidličkou a lyžicou.
www.taste.com.au

Zemiakové halušky s brokolicou a syrovou omáčkou

Pripravte si rýchlu bezmäsú večeru, ktorú zvládnete pripraviť za 20 minút a ešte si na nej pochutí celá rodina!

Čo budete potrebovať

  • 800 g gnocchi
  • 1 brokolica nakrájaná na ružičky veľkosti sústa
  • 150 g krémového syra
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • ¾ šálky kuracieho vývaru
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky vločiek červeného chilli alebo podľa potreby
  • soľ a korenie podľa potreby

Postup

  • Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci, pridajte gnocchi a varte podľa návodu na obale, väčšinou to bývajú 2-3 minúty.
  • Uvarené gnocchi spoznáte podľa toho, že vyplávajú na hladinu vody.
  • Gnocchi spoznáte, že sú uvarené, keď vyplávajú na hladinu vody.
  • Gnocchi vyberte dierovanou lyžicou z vriacej vody a dajte ich bokom.
  • Do vriacej vody pridajte ružičky brokolice, vypnite plameň a pokračujte v príprave krémovej omáčky.
  • Rozohrejte panvicu na stredne vysokom plameni, kým nebude horúca, pridajte maslo a olivový olej a zahrievajte, kým sa nerozpáli a maslo sa nerozpustí.
  • Orestujte nakrájanú cibuľu, kým nebude mäkká a voňavá, pridajte krémový syr a kurací vývar a premiešajte.
  • Pridajte talianske korenie, vločky chilli a parmezán a miešajte, kým sa parmezán nerozpustí.
  • Brokolicu sceďte a pridajte do omáčky, varte 1 minútu alebo pokiaľ sa omáčka mierne nezredukuje.
  • Uvarené gnocchi vmiešajte do omáčky, ochutnajte a podľa potreby osoľte a pridajte čierne korenie.
  • Nechajte ešte 2-3 minúty prevariť, omáčka by v tejto chvíli mala byť zredukovaná a krémová.
  • Zložte z ohňa a ihneď podávajte s kvapkou čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy.
  • Nechajte si chutiť!
Noky so syrom a brokolicou v panvici.
www.thedinnerbite.com

Možno vás budú zaujímať naše recenzie panvíc nemeckej značky Woll . Kto vyhral v našom porovnaní?

Gnocchi so syrom, hráškom a šunkou

Jednoduchší recept už snáď ani nemôže existovať! A pritom je taký chutný. Zemiakové halušky podávané so syrovou omáčkou, hráškom a nakrájanou šunkou si zamilujú nielen vaše deti.

Čo budete potrebovať

  • 500 g gnocchi
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 1/2 šálky strúhaného čedaru
  • 1/3 šálky strúhaného syra Asiago
  • 1/3 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/2 šálky mrazeného hrášku
  • 200 g šunky nakrájanej na kocky

Postup

  • Vodu v hrnci priveďte do varu na vysokom plameni.
  • Pridajte gnocchi a varte, kým nevyplávajú na povrch.
  • Sceďte a dajte bokom, kým nebudete pripravení na použitie.
  • Umiestnite veľkú panvicu s vysokým okrajom na stredný plameň a pridajte maslo.
  • Akonáhle je maslo rozpustené, pridajte cesnak a restujte asi 30 sekúnd, kým nebude voňavý.
  • Vmiešajte múku.
  • Pomaly zašľahajte mlieko.
  • Neustále šľahajte, pokiaľ nie je zmes hladká a nezačne ľahko hustnúť.
  • Pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte trochu mlieka.
  • Znížte teplotu na minimum.
  • Pridajte všetok syr, hrášok a šunku.
  • Miešajte, kým sa syr nerozpustí.
  • Vmiešajte gnocchi a podávajte teplé.
Zemiakové halušky podávané so syrovou omáčkou, hráškom a nakrájanou šunkou v miske.
www.nutmegnanny.com

A čo naše recepty na tekvicové gnocchi ? Tekvicu používame buď priamo do nokov alebo do omáčky. Navyše pre vás máme aj vegánsky a bezlepkový variant, takže u nás si príde na svoje úplne každý!

Zemiakové halušky s artičokami a baby špenátom

Perfektná dekadentná príloha alebo hlavný chod z jednej panvice, ktoré prídete na chuť! Nezašpiníte hromadu zbytočného riadu, pokrm máte na tanieri za pár minút a pritom sa jedná o takú lahôdku.

Čo budete potrebovať

  • 230 g syra Philadelphia, zmäkčeného
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 šálka kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 500 g gnocchi
  • 400 g konzervovaných artičokov (balených vo vode), prepláchnutých, scedených a nakrájaných
  • 2 šálky čerstvého baby špenátu
  • 1 šálka čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Philadephiu nechajte chvíľu odležať na linke.
  • Artičoky nakrájajte nahrubo.
  • Pridajte olivový olej do panvice na stredný plameň.
  • Vmiešajte Philadephiu, kým sa nerozpustí.
  • Pridajte cesnak a varte asi minútu.
  • Prilejte kuracie vývar a omáčku miešajte, kým nebude hladká.
  • Pridajte gnocchi a artičoky.
  • Premiešajte.
  • Pridajte do panvice baby špenát.
  • Zakryte panvicu a nechajte 5 minút variť.
  • Vmiešajte syr a nechajte gnocchi variť odkryté ďalších pár minút, kým nebudú hotové.
  • Pokrm podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením a ihneď podávajte.
Noky so syrovou omáčkou a špenátom na tanieri.
www.saltandlavender.com

Gnocchi s kuracím mäsom, syrom a slaninou

Zemiakové halušky, chrumkavá slanina, jemné kuracie mäso a krémová syrová omáčka! Už sa vám zbiehajú sliny? Tak sa poďte pozrieť na náš recept.

Čo budete potrebovať

  • 6 plátkov slaniny nakrájaných na malé kúsky
  • 2 kuracie prsia nakrájané na kúsky veľkosti sústa
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 1 štipka talianskeho korenia
  • 500 g nevarených gnocchi
  • 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • V hlbokej panvici na stredne vysokom ohni opečte slaninu, kým nie je chrumkavá (asi 10 minút).
  • Medzitým si pripravte mäso.
  • Akonáhle je slanina hotová, vyberte ju z panvice a na panvici nechajte asi lyžicu tuku.
  • Zvyšok tuku vyhoďte alebo uložte na iné použitie.
  • Pridajte mäso do panvice a restujte 2-3 minúty za častého miešania, alebo kým zvonku nezbelie.
  • Pokiaľ sa kura pri pokuse o zamiešanie lepí, dajte mu trochu viac času, aby sa prirodzene uvoľnilo.
  • Do panvice pridajte cesnak a poriadne premiešajte.
  • Znížte teplotu na strednú a potom do panvice pridajte kurací vývar, smotanu, talianske korenie, gnocchi a slaninu.
  • Dobre premiešajte.
  • Zakryte panvicu a varte 4 minúty.
  • Zložte pokrievku a varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne podľa vašich predstáv, občas premiešajte.
  • Vmiešajte parmezán a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  • Ihneď podávajte.
Zemiakové halušky s mäsom, slaninou a syrom na tanieri.
www.saltandlavender.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na krehké kuracie mäso s nadýchanými gnocchi . Pripravte si túto lahôdku ako praví Taliani!

A ako sa vám naše dnešné recepty na gnocchi so syrovou omáčkou páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.