Najchutnejšie recepty na rezance po čínsku s kuracím na jednom mieste. Vyskúšajte ich všetky!

Ste fanúšikovia ázijskej kuchyne?

Nemôžete odolať tej božskej umami chuti a zároveň milujete rýchle a jednoduché jedlá?

Potom sú naše recepty na čínske rezance s kuracím mäsom to pravé pre vás!

Pripravte si luxusný obed či večeru a to do 30 minút.

Čínske chrumkavé rezance Chow Mein

Chrumkavé rezance s lahodnou čínskou omáčkou s kuracím mäsom a zeleninou si zamilujete! Navyše sú jednoduché na prípravu a na stole ich môžete mať už za 20 minút.

Čo budete potrebovať

  • 150 g kuracieho mäsa, nakrájaného na tenké plátky
  • 1 lyžica arašidového alebo rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané najemno
  • 1/2 cibuľa nakrájaná na plátky
  • 1 malá mrkva, pozdĺžne rozpolená a nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 potom choi, oddeľte stonky a listy a stonky narežte zvisle na tyčinky
  • 2 jarné cibuľky nakrájané na 5 cm kúsky
  • 2 šálky kapusty, nakrájané na 2,4 cm štvorčeky
  • 125 ml vody

Na omáčku:

  • 1 lyžica ustrícovej omáčky
  • 2 lyžice čínskeho vína na varenie (shaoxing)
  • 1,5 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 1/4 lyžičky sezamového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • štipka bieleho korenia
  • 185 ml kuracieho vývaru
  • 3 lyžice kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu

Na chrumkavé rezance:

  • 200 g rezancov chow mein
  • 4 lyžice vody
  • 2 lyžice arašidového alebo rastlinného oleja

Postup

  • Zmiešajte všetky prísady na omáčku okrem kukuričnej múky a kuracieho vývaru.
  • Odoberte 1 polievkovú lyžicu omáčky a premiešajte s kuracím mäsom.
  • Nechajte marinovať 10 minút.
  • Pridajte do omáčky kukuričnú múku alebo škrob a miešajte, kým nebude omáčka
  • Zapnite rúru na nízku teplotu (potrebujete to iba na to, aby rezance zostali teplé).
  • Rezance rozdeľte na 2 časti a vytvarujte ich do 20cm koliesok.
  • Udržujte ich zamotané – pri varení tak držia pohromade.
  • Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja na stredne vysokom plameni.
  • Vložte 1 rezancové koliesko do panvice a pokvapkajte 2 lyžicami vody.
  • Počkajte, až sa voda odparí, potom panvicou zľahka poklepte a nechajte rezance variť ďalšie 1 až 2 minúty, kým nebude spodok rezancov zlatisto hnedý (pre kontrolu nadvihnite špachtľou).
  • Presuňte rezance na tanier a otočte ich hore dnom späť do panvice.
  • Varte ešte 1 a 1/2 – 2 minúty dozlatista, potom preložte na plech a vložte do rúry, aby zostali teplé.
  • Opakujte so zvyšným rezancovým kolieskom.
  • V prípade potreby pridajte do panvice 1 lyžicu oleja a zvýšte plameň na vysoký.
  • Pridajte cesnak a cibuľu a restujte 30 sekúnd.
  • Pridajte kuracie mäso a restujte, kým nezbelie.
  • Ďalej pridajte mrkva a stonky potom choi a restujte 30 sekúnd.
  • Do panvice pridajte tiež kapustu a listy potom choi a varte 1 minútu, kým nezačnú vädnúť.
  • Prilejte kuracie vývar, vodu, potom omáčku a premiešajte.
  • Nechajte 1 – 2 minúty prevariť, kým omáčka nezhustne do sirupovej konzistencie.
  • Na tanier položte rezancové koliesko a na jeho stred naložte kuraciu zmes so zeleninou (okraje nechajte chrumkavé).
  • Spotrebujte všetku omáčku, aby rezance krásne nasiakli.
  • Podávajte ihneď!
Chrumkavé rezance s lahodnou čínskou omáčkou s kuracím mäsom a zeleninou v miske s čínskymi paličkami.
www.recipetineats.com

Studené rezance s trhaným kuracím mäsom

Tento úžasný sečuánsky pokrm je extrémne populárny v celej Číne. Je chutný av horúcich dňoch krásne ochladí. Vyskúšajte ho aj vy s naším jednoduchým návodom!

Čo budete potrebovať

  • 1 kuracie prsník
  • 2 plátky zázvoru
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná na 7,5 cm prúžky
  • 2 porcie rezancov podľa vašej voľby
  • 1/2 šalátové uhorky, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 a 1/2 šálky fazuľových klíčkov
  • 1/3 – 1/2 šálky pražených arašidov, nahrubo nasekaných
  • 1 jarná cibuľka, nasekaná najemno
  • malá hrsť nasekaného čerstvého koriandra

Na omáčku:

  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 4 lyžice ryžového octu
  • 3 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 2 – 3 lyžičky chilli oleja (vynechajte, ak nemáte radi pikantné)
  • soľ podľa chuti

Postup

  • Naplňte malý hrniec dostatočným množstvom vody, aby bolo kuracie prsník ponorené (ale ešte mäso do vody nepridávajte) a pridajte zázvor a jarnú cibuľku.
  • Keď voda dôjde k varu, pridajte kura a znovu priveďte do varu.
  • Okamžite hrniec prikryte, vypnite oheň a nechajte kura 22–25 minút vo vode.
  • Medzitým si pripravte zvyšok ingrediencií.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v miske.
  • Uvarte si rezance podľa návodu na obale.
  • Rezance sceďte a dôkladne prepláchnite pod studenou vodou.
  • Ak ich nebudete jesť hneď, vmiešajte asi 1-2 lyžičky oleja, aby sa nezlepili.
  • Zmiešajte rezance, natrhané kuracie mäso, prúžky uhorky, fazuľové klíčky, sekané arašidy, jarnú cibuľku a koriander.
  • Všetko zalejte omáčkou a premiešajte.
  • Dobrú chuť!
Rezance s kuracím mäsom a zeleninou na tanieroch s vedľa položenými paličkami.
www.thewoksoflife.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na čínske rezance 4x inak. S mäsom aj bez!

Ázijské rezance s kuracím a zeleninou

Užite si tieto lahodné vaječné rezance s kuracím mäsom a farebnou zeleninou, to všetko je premiešané s dokonalou čínskou omáčkou. Vaša rodina neuverí, že ste si jedlo nepriniesli z čínskeho bistra!

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 300 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na tenké plátky
  • 280 g čínskych predvarených rezancov
  • 3/4 šálky húb shiitake nakrájaných na tenké plátky
  • 1/2 šálky nakrájanej alebo nastrúhanej mrkvy
  • 1/4 šálky řapíkatého zeleru, nakrájaného na tenké plátky
  • 1/2 šálky červenej papriky nakrájanej na tenké plátky
  • 1 lyžička nasekaného cesnaku
  • 1/2 lyžičky nasekaného zázvoru
  • 1/4 šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžice hoisin omáčky
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 1/4 šálky nakrájanej jarnej cibuľky (použite iba tmavo zelenú časť)
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rastlinný olej vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte kuracie mäso a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Restujte 3–4 minúty z každej strany alebo do zlatohneda.
  • Vyberte mäso z panvice.
  • Pridajte do panvice huby, mrkva, stopkatý zeler a červenú papriku a restujte 4-5 minút alebo kým všetko nezmäkne.
  • Pridajte cesnak a zázvor a restujte 30 sekúnd.
  • Ďalej pridajte rezance spolu s kuracím mäsom.
  • Premiešajte.
  • V malej miske prešľahajte kurací vývar, omáčku hoisin, sójovú omáčku, sezamový olej a kukuričný škrob.
  • Nalejte omáčku do panvice a priveďte do varu.
  • Varte 1 minútu alebo kým omáčka nezhustne.
  • Posypte jarnou cibuľkou a podávajte.
Vaječné rezance s kuracím mäsom a farebnou zeleninou na tanieri.
www.dinneratthezoo.com

Ryžové rezance s marinovanými kuracími rezančekmi, mrkvou a fazuľkami

Dokonalé kombináciu jemných kuracích kúskov, ryžových rezancov a farebnej chrumkavej zeleniny rozhodne prídete na chuť. Navyše všetko zvládnete pripraviť za menej ako 30 minút. Ideálna ako rýchly obed či ľahká večera!

Čo budete potrebovať

  • 150 g kuracích prsných alebo stehenných rezňov
  • 120 g ryžových rezancov vermicelli
  • 1 malá mrkva, nakrájaná na prúžky julienne
  • ½ cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 10-12 zelených fazuliek, nakrájaných na polovice
  • 1 červená chilli paprička, nakrájaná na tenké plátky (voliteľne)
  • 2-3 jarné cibuľky, nakrájané na 5 cm kúsky
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja

Na omáčku:

  • 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžička tmavej sójovej omáčky
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • ¼ lyžičky bieleho korenia

Na marinádu na kuracie mäso:

  • 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • ¼ lyžičky bieleho korenia

Postup

  • Najprv namočte ryžové rezance na 4-5 minút do teplej vody.
  • Sceďte vodu a dajte bokom.
  • Zmiešajte ingrediencie na omáčku v malej miske.
  • Kuracie mäso nakrájajte na tenké plátky.
  • Niekoľko minút ho marinujte spolu so sójovou omáčkou, sezamovým olejom a bielym korením.
  • Mrkvové rezančeky a zelené fazuľky nakrájajte na polovice.
  • Zahrejte wok alebo panvicu na stredne vysokom plameni a pokvapkajte 2 lyžicami oleja.
  • Pridajte kuracie mäso a za stáleho miešania opekajte 1-2 minúty, kým nie je prepečené.
  • Potom pridajte zelené fazuľky, mrkvu a plátky cibule a za stáleho miešania restujte ďalšiu 1 minútu.
  • Pridajte rezance do woku a zalejte zmesou omáčky.
  • Dobre premiešajte a varte ďalšiu 1 minútu.
  • Pridajte jarnú cibuľku a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne spojili.
  • Ozdobte nakrájanou jarnou cibuľkou a ihneď podávajte!
Kuracie kúsky, ryžové rezance a farebná chrumkavá zelenina na tanieri, to všetko ozdobené jarnou cibuľkou.
www.khinskitchen.com

Na ázijské jedlá sa skvele hodí hlboká panvica wok. Pokiaľ ju ešte nemáte vo svojej kuchyni, nezabudnite sa pozrieť na naše recenzie najlepších panvíc wok a zistite, aká je pre vás tá ideálna!

Restované kuracie mäso s kešu orieškami a zeleninou na čínsky spôsob

Chrumkavé kúsky kurčaťa a rezance sa skvele hodia do chutnej, pikantnej omáčky spolu s praženými kešu orieškami a zeleninou. Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina!

Čo budete potrebovať

Na kuracie mäso:

  • 700 g kuracích pŕs bez kože a kostí, nakrájaných na 2,5 cm kúsky
  • 1 a ½ lyžice kukuričného škrobu
  • ¾ lyžičky soli
  • 3 lyžice rastlinného oleja

Na restovanú zmes:

  • 250 g rezancov
  • 1 lyžička rastlinného oleja
  • 1 lyžica prelisovaného cesnaku
  • 2-3 celé červené čili papričky
  • 1 šálka ružičiek brokolica
  • ½ šálky papriky nakrájanej na kocky
  • ½ šálky cukety nakrájané na kocky
  • ½ šálky pražených kešu orechov

Na omáčku:

  • 2 lyžice ryžového octu
  • 4 lyžice omáčky Hoisin
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • soľ podľa chuti
  • na ozdobu opečené sezamové semienka a nakrájaná jarná cibuľka

Postup

  • Rezance uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente.
  • Sceďte a dajte bokom.
  • Kuracie mäso osušte a uistite sa, že nie je mokré.
  • Mäso premiešajte s kukuričným škrobom a soľou.
  • Na veľkej širokej panvici rozohrejte olej a pridajte kúsky kurčaťa, dávajte pozor, aby ste panvicu nepreplnili.
  • Možno budete musieť pracovať po dávkach.
  • Kurča opekajte 3 minúty z oboch strán, kým nebude svetlo hnedé a chrumkavé.
  • Zohrejte zvyšný olej na rovnakej panvici alebo použite wok, pokiaľ ho máte.
  • Pridajte cesnak a celé červené chilli.
  • Restujte asi minútu a potom pridajte brokolicu, papriku, cuketu a kuracie mäso.
  • Za stáleho miešania smažte na vysokej teplote po dobu 2-3 minút, kým zelenina mierne nezmäkne, ale neprevarí sa.
  • Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte v malej miske.
  • Pridajte omáčku a rezance, všetko dobre premiešajte a varte, kým omáčka úplne nepokryje rezance.
  • Vmiešajte opražené kešu orieškami, posypte sezamovými semienkami, jarnou cibuľkou a podávajte horúce.
Chrumkavé kúsky kurčaťa a rezance v pikantnej omáčke spolu s praženými kešu orieškami a zeleninou na panvici.
www.myfoodstory.com

A čo tak vyskúšať naše skvelé recepty na čínskej Kung Pao ? Posvietime si nielen na kuracie, ale aj na bravčový a vegetariánsky variant!

A ako sa vám naše dnešné recepty na čínske rezance s kuracím mäsom páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.