Ste fanúšikovia ázijskej kuchyne?
Nemôžete odolať tej božskej umami chuti a zároveň milujete rýchle a jednoduché jedlá?
Potom sú naše recepty na čínske rezance s kuracím mäsom to pravé pre vás!
Pripravte si luxusný obed či večeru a to do 30 minút.
Čínske chrumkavé rezance Chow Mein
Chrumkavé rezance s lahodnou čínskou omáčkou s kuracím mäsom a zeleninou si zamilujete! Navyše sú jednoduché na prípravu a na stole ich môžete mať už za 20 minút.
Čo budete potrebovať
- 150 g kuracieho mäsa, nakrájaného na tenké plátky
- 1 lyžica arašidového alebo rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané najemno
- 1/2 cibuľa nakrájaná na plátky
- 1 malá mrkva, pozdĺžne rozpolená a nakrájaná na tenké prúžky
- 1 potom choi, oddeľte stonky a listy a stonky narežte zvisle na tyčinky
- 2 jarné cibuľky nakrájané na 5 cm kúsky
- 2 šálky kapusty, nakrájané na 2,4 cm štvorčeky
- 125 ml vody
Na omáčku:
- 1 lyžica ustrícovej omáčky
- 2 lyžice čínskeho vína na varenie (shaoxing)
- 1,5 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 1/4 lyžičky sezamového oleja
- 1 lyžička cukru
- štipka bieleho korenia
- 185 ml kuracieho vývaru
- 3 lyžice kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu
Na chrumkavé rezance:
- 200 g rezancov chow mein
- 4 lyžice vody
- 2 lyžice arašidového alebo rastlinného oleja
Postup
- Zmiešajte všetky prísady na omáčku okrem kukuričnej múky a kuracieho vývaru.
- Odoberte 1 polievkovú lyžicu omáčky a premiešajte s kuracím mäsom.
- Nechajte marinovať 10 minút.
- Pridajte do omáčky kukuričnú múku alebo škrob a miešajte, kým nebude omáčka
- Zapnite rúru na nízku teplotu (potrebujete to iba na to, aby rezance zostali teplé).
- Rezance rozdeľte na 2 časti a vytvarujte ich do 20cm koliesok.
- Udržujte ich zamotané – pri varení tak držia pohromade.
- Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja na stredne vysokom plameni.
- Vložte 1 rezancové koliesko do panvice a pokvapkajte 2 lyžicami vody.
- Počkajte, až sa voda odparí, potom panvicou zľahka poklepte a nechajte rezance variť ďalšie 1 až 2 minúty, kým nebude spodok rezancov zlatisto hnedý (pre kontrolu nadvihnite špachtľou).
- Presuňte rezance na tanier a otočte ich hore dnom späť do panvice.
- Varte ešte 1 a 1/2 – 2 minúty dozlatista, potom preložte na plech a vložte do rúry, aby zostali teplé.
- Opakujte so zvyšným rezancovým kolieskom.
- V prípade potreby pridajte do panvice 1 lyžicu oleja a zvýšte plameň na vysoký.
- Pridajte cesnak a cibuľu a restujte 30 sekúnd.
- Pridajte kuracie mäso a restujte, kým nezbelie.
- Ďalej pridajte mrkva a stonky potom choi a restujte 30 sekúnd.
- Do panvice pridajte tiež kapustu a listy potom choi a varte 1 minútu, kým nezačnú vädnúť.
- Prilejte kuracie vývar, vodu, potom omáčku a premiešajte.
- Nechajte 1 – 2 minúty prevariť, kým omáčka nezhustne do sirupovej konzistencie.
- Na tanier položte rezancové koliesko a na jeho stred naložte kuraciu zmes so zeleninou (okraje nechajte chrumkavé).
- Spotrebujte všetku omáčku, aby rezance krásne nasiakli.
- Podávajte ihneď!

Studené rezance s trhaným kuracím mäsom
Tento úžasný sečuánsky pokrm je extrémne populárny v celej Číne. Je chutný av horúcich dňoch krásne ochladí. Vyskúšajte ho aj vy s naším jednoduchým návodom!
Čo budete potrebovať
- 1 kuracie prsník
- 2 plátky zázvoru
- 1 jarná cibuľka, nakrájaná na 7,5 cm prúžky
- 2 porcie rezancov podľa vašej voľby
- 1/2 šalátové uhorky, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 a 1/2 šálky fazuľových klíčkov
- 1/3 – 1/2 šálky pražených arašidov, nahrubo nasekaných
- 1 jarná cibuľka, nasekaná najemno
- malá hrsť nasekaného čerstvého koriandra
Na omáčku:
- 2 lyžičky cukru
- 1 lyžica sezamového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 4 lyžice ryžového octu
- 3 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 2 – 3 lyžičky chilli oleja (vynechajte, ak nemáte radi pikantné)
- soľ podľa chuti
Postup
- Naplňte malý hrniec dostatočným množstvom vody, aby bolo kuracie prsník ponorené (ale ešte mäso do vody nepridávajte) a pridajte zázvor a jarnú cibuľku.
- Keď voda dôjde k varu, pridajte kura a znovu priveďte do varu.
- Okamžite hrniec prikryte, vypnite oheň a nechajte kura 22–25 minút vo vode.
- Medzitým si pripravte zvyšok ingrediencií.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v miske.
- Uvarte si rezance podľa návodu na obale.
- Rezance sceďte a dôkladne prepláchnite pod studenou vodou.
- Ak ich nebudete jesť hneď, vmiešajte asi 1-2 lyžičky oleja, aby sa nezlepili.
- Zmiešajte rezance, natrhané kuracie mäso, prúžky uhorky, fazuľové klíčky, sekané arašidy, jarnú cibuľku a koriander.
- Všetko zalejte omáčkou a premiešajte.
- Dobrú chuť!

Máme pre vás aj ďalšie recepty na čínske rezance 4x inak. S mäsom aj bez!
Objavte podobné tipy
Ázijské rezance s kuracím a zeleninou
Užite si tieto lahodné vaječné rezance s kuracím mäsom a farebnou zeleninou, to všetko je premiešané s dokonalou čínskou omáčkou. Vaša rodina neuverí, že ste si jedlo nepriniesli z čínskeho bistra!
Čo budete potrebovať
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 300 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na tenké plátky
- 280 g čínskych predvarených rezancov
- 3/4 šálky húb shiitake nakrájaných na tenké plátky
- 1/2 šálky nakrájanej alebo nastrúhanej mrkvy
- 1/4 šálky řapíkatého zeleru, nakrájaného na tenké plátky
- 1/2 šálky červenej papriky nakrájanej na tenké plátky
- 1 lyžička nasekaného cesnaku
- 1/2 lyžičky nasekaného zázvoru
- 1/4 šálky kuracieho vývaru
- 2 lyžice hoisin omáčky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- 1/4 šálky nakrájanej jarnej cibuľky (použite iba tmavo zelenú časť)
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rastlinný olej vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
- Pridajte kuracie mäso a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Restujte 3–4 minúty z každej strany alebo do zlatohneda.
- Vyberte mäso z panvice.
- Pridajte do panvice huby, mrkva, stopkatý zeler a červenú papriku a restujte 4-5 minút alebo kým všetko nezmäkne.
- Pridajte cesnak a zázvor a restujte 30 sekúnd.
- Ďalej pridajte rezance spolu s kuracím mäsom.
- Premiešajte.
- V malej miske prešľahajte kurací vývar, omáčku hoisin, sójovú omáčku, sezamový olej a kukuričný škrob.
- Nalejte omáčku do panvice a priveďte do varu.
- Varte 1 minútu alebo kým omáčka nezhustne.
- Posypte jarnou cibuľkou a podávajte.

Ryžové rezance s marinovanými kuracími rezančekmi, mrkvou a fazuľkami
Dokonalé kombináciu jemných kuracích kúskov, ryžových rezancov a farebnej chrumkavej zeleniny rozhodne prídete na chuť. Navyše všetko zvládnete pripraviť za menej ako 30 minút. Ideálna ako rýchly obed či ľahká večera!
Čo budete potrebovať
- 150 g kuracích prsných alebo stehenných rezňov
- 120 g ryžových rezancov vermicelli
- 1 malá mrkva, nakrájaná na prúžky julienne
- ½ cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 10-12 zelených fazuliek, nakrájaných na polovice
- 1 červená chilli paprička, nakrájaná na tenké plátky (voliteľne)
- 2-3 jarné cibuľky, nakrájané na 5 cm kúsky
- 2-3 lyžice rastlinného oleja
Na omáčku:
- 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 lyžička tmavej sójovej omáčky
- 1 lyžička sezamového oleja
- ¼ lyžičky bieleho korenia
Na marinádu na kuracie mäso:
- 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
- 1 lyžička sezamového oleja
- ¼ lyžičky bieleho korenia
Postup
- Najprv namočte ryžové rezance na 4-5 minút do teplej vody.
- Sceďte vodu a dajte bokom.
- Zmiešajte ingrediencie na omáčku v malej miske.
- Kuracie mäso nakrájajte na tenké plátky.
- Niekoľko minút ho marinujte spolu so sójovou omáčkou, sezamovým olejom a bielym korením.
- Mrkvové rezančeky a zelené fazuľky nakrájajte na polovice.
- Zahrejte wok alebo panvicu na stredne vysokom plameni a pokvapkajte 2 lyžicami oleja.
- Pridajte kuracie mäso a za stáleho miešania opekajte 1-2 minúty, kým nie je prepečené.
- Potom pridajte zelené fazuľky, mrkvu a plátky cibule a za stáleho miešania restujte ďalšiu 1 minútu.
- Pridajte rezance do woku a zalejte zmesou omáčky.
- Dobre premiešajte a varte ďalšiu 1 minútu.
- Pridajte jarnú cibuľku a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne spojili.
- Ozdobte nakrájanou jarnou cibuľkou a ihneď podávajte!

Na ázijské jedlá sa skvele hodí hlboká panvica wok. Pokiaľ ju ešte nemáte vo svojej kuchyni, nezabudnite sa pozrieť na naše recenzie najlepších panvíc wok a zistite, aká je pre vás tá ideálna!
Restované kuracie mäso s kešu orieškami a zeleninou na čínsky spôsob
Chrumkavé kúsky kurčaťa a rezance sa skvele hodia do chutnej, pikantnej omáčky spolu s praženými kešu orieškami a zeleninou. Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina!
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 700 g kuracích pŕs bez kože a kostí, nakrájaných na 2,5 cm kúsky
- 1 a ½ lyžice kukuričného škrobu
- ¾ lyžičky soli
- 3 lyžice rastlinného oleja
Na restovanú zmes:
- 250 g rezancov
- 1 lyžička rastlinného oleja
- 1 lyžica prelisovaného cesnaku
- 2-3 celé červené čili papričky
- 1 šálka ružičiek brokolica
- ½ šálky papriky nakrájanej na kocky
- ½ šálky cukety nakrájané na kocky
- ½ šálky pražených kešu orechov
Na omáčku:
- 2 lyžice ryžového octu
- 4 lyžice omáčky Hoisin
- 1 lyžica sójovej omáčky
- soľ podľa chuti
- na ozdobu opečené sezamové semienka a nakrájaná jarná cibuľka
Postup
- Rezance uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente.
- Sceďte a dajte bokom.
- Kuracie mäso osušte a uistite sa, že nie je mokré.
- Mäso premiešajte s kukuričným škrobom a soľou.
- Na veľkej širokej panvici rozohrejte olej a pridajte kúsky kurčaťa, dávajte pozor, aby ste panvicu nepreplnili.
- Možno budete musieť pracovať po dávkach.
- Kurča opekajte 3 minúty z oboch strán, kým nebude svetlo hnedé a chrumkavé.
- Zohrejte zvyšný olej na rovnakej panvici alebo použite wok, pokiaľ ho máte.
- Pridajte cesnak a celé červené chilli.
- Restujte asi minútu a potom pridajte brokolicu, papriku, cuketu a kuracie mäso.
- Za stáleho miešania smažte na vysokej teplote po dobu 2-3 minút, kým zelenina mierne nezmäkne, ale neprevarí sa.
- Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte v malej miske.
- Pridajte omáčku a rezance, všetko dobre premiešajte a varte, kým omáčka úplne nepokryje rezance.
- Vmiešajte opražené kešu orieškami, posypte sezamovými semienkami, jarnou cibuľkou a podávajte horúce.

A čo tak vyskúšať naše skvelé recepty na čínskej Kung Pao ? Posvietime si nielen na kuracie, ale aj na bravčový a vegetariánsky variant!
A ako sa vám naše dnešné recepty na čínske rezance s kuracím mäsom páčili? Napíšte nám do komentárov!