Recepty na poháre plné cheesecaku! Vyskúšajte všetky naše recepty a zvoľte si svojho obľúbenca

Vyzerajú krásne a chutia ešte lepšie!

Pripravte sa naše recepty na cheesecake do pohára.

A či neviete, či je lepšie použiť smotanový syr alebo mascarpone?

Túto dilemu vám pomôžeme rozlúsknuť na konci článku.

Nepečený cheesecake do pohára s černicami

Mascarpone je skvelou ingredienciou na prípravu neskutočne jednoduchého dezertu v pohári. Pridáva mu krémovosť a bohatosť, ktorá je dochutená ostrosťou černíc. Černice si zavarte podľa našich receptov a používajte domáce zásoby!

Čo budeme potrebovať

  • 150 g černíc
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 citrón (jemne nastrúhaná kôra a šťava)
  • 4 sušienky
  • kúsok masla (rozpustený)
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 125 g mascarpone alebo ricotty

Postup

  • Do malého hrnca pridajte černice, práškový cukor a 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy.
  • Mierne zahrievajte 3-4 minúty alebo kým černice nezačnú praskať. Nechajte vychladnúť.
  • Medzitým zmiešajte rozdrvené sušienky a rozpustené maslo.
  • Vsypte do 2 pohárov.
  • Do mascarpone alebo ricotty jemne vmiešajte zvyšok citrónovej šťavy, citrónovú kôru a práškový cukor.
  • Do pohárov rozdeľte mascarpone, potom naň lyžičkou nalejte černice a ich šťavu.
Lahodný trojvrstvový koláč s mascarpone, sušenkovou krustou a ostružinami.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Tvarohový koláč s kyslou smotanou v pohári

Tento recept je venovaný domácim nepečeným cheesecakom v pohári. Použite tento jednoduchý postup, keď potrebujete rýchly dezert, ktorý poteší všetkých stravníkov a je hotový za 30 minút. Bavte sa aj s rôznymi príchuťami a polevami. Alebo si pripravte jeden z našich dokonalých receptov na jahodový cheesecake , neodoláte!

Čo budeme potrebovať

  • 30 g masla (rozpusteného)
  • 100 g grahamových sušienok
  • 240 ml hustej smotany
  • 230 g plnotučného tvarohu
  • 65 g kryštálového cukru
  • 30 g kyslej smotany
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžičky čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Maslo rozpustite v mikrovlnnej rúre a vmiešajte sušienky. Zmes bude pripomínať mokrý piesok.
  • Do každého pohára pridajte asi 2 polievkové lyžice.
  • Mixérom vyšľahajte studenú hustú smotanu do tuha.
  • Vyšľahajte tvaroh, cukor, kyslú smotanu, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt na stredne vysokú rýchlosť, pokiaľ nebude hladká a krémová.
  • Vmiešajte šľahačku do tvarohovej náplne, kým sa nespoja.
  • Na kruste v pohároch navrstvite niekoľko veľkých lyžíc náplne.
  • Pred pridaním polevy ich chlaďte aspoň 30 minút a až 3 dni.

Polevu odporúčame pridať priamo pri podávaní alebo až 2 hodiny vopred.
Zakryte a zvyšné poháre s cheeseecakom uložte v chladničke po dobu až 5 dní.
Tipy na toping:
Poleva: Čokoládová ganache, jahodový toping, čučoriedková omáčka, šľahačka, náplň do višňového koláča, citrónový tvaroh, slaný karamel.
Ozdoby: Čerstvé jahody, nakrájané ovocie, orechy, čokoládové lupienky, plátky citróna, plátky limetky, strúhaný kokos, farebné sypanie, mäta
.

Malý pohár naplnený krémom, sušenkovým základom a ozdobený malinou.
Zdroj: sohappyyoulikedit.com

Oreo cheesecake v skle

Dózy na tvarohové koláče No Bake Oreo sú plné chuti sušienok a smotany! Jednoduchý dezert bez pečenia, prípravy a úplne zhovievavý dezert. Naučte sa robiť Oreo cheesecake v dóze pomocou tohto jednoduchého receptu. Ak hľadáte niečo pompéznejšie, nie je nič jednoduchšie ako si pripraviť dokonalú oreo tortu !

Čo budeme potrebovať

  • 12 Oreo sušienok
  • 1 lyžica cukru
  • 30 g rozpusteného masla
  • 230 g smotanový syr
  • 50 g cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 10 rozdrvených Oreo sušienok

Na šľahačku

  • 240 ml hustej smotany na šľahanie
  • 2 lyžice cukru
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
  • ďalší Oreo

Postup

  • Rozdrvte 12 sušienok a zmiešajte s 1 lyžicou cukru a rozpusteným maslom, kým sa dôkladne nespoja.
  • Krustu rozdeľte rovnomerne medzi 4 poháre.
  • So smotanového syra vmiešajte 50 g cukru, ½ lyžičky vanilkového extraktu a štipku soli.
  • Zmes šľahajte, kým sa cukor úplne nezapracuje a zmes nebude hladká, asi 1-2 minúty.
  • 10 čokoládových sušienok rozdrvte nahrubo a vmiešajte do syrovej náplne.
  • Lyžicou pridajte náplň do pohárov.
  • Poháre dajte do chladničky na 6–12 hodín, aby stuhli.
  • Až budete pripravení na podávanie, pripravte si šľahačku.
  • Vyšľahajte si hustú smotanu, cukor a vanilkový extrakt. Šľahajte, kým šľahačka nezačne tvoriť tuhé vrcholy.
  • Na každý cheesecake rovnomerne naneste šľahačku a posypte drvenými Oreo.
Poháre so šľahačkou a oreo sušienkami.
Zdroj: lifeasmama.com

Plnené poháre mascarpone a sušienkami s bielou čokoládou

Lahodný malinový cheesecake s bielou čokoládou v pohári je domáci nepečený dezert s tvarohovou náplňou, čerstvým malinovým pyré a chrumkavou krustou z grahamových sušienok.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g mascarpone
  • 130 g bielej čokolády (rozpustené)
  • 2 lyžice hustej smotany
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na malinové pyré

  • 1 šálka čerstvých malín
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica vody

Na kruste

  • 3 grahamové sušienky (rozdrvené)
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • 1 lyžička kryštálového cukru

Na ozdobu

  • Čerstvé maliny
  • Hobliny z bielej čokolády
  • Rozdrvené kúsky grahamového sušienky

Postup

  • Rozpusteným maslom zalejte rozdrvené grahamového sušienky.
  • Dobre premiešajte, aby sa spojili.
  • Vo veľkej mise vyšľahajte mascarpone a cukor do hladka. Pridajte bielu čokoládu, smotanu a vanilku a miešajte, kým zmes nebude hladká a krémová.
  • Do malého hrnca pridajte maliny, cukor a vodu. Maliny roztlačte šťouchadlom na zemiaky a varte na strednú teplotu, kým nezačnú bublať. Znížte teplotu na minimum a za častého miešania varte, kým sa nezredukujú na polovicu.
  • Do pohárov pridajte krustu, náplň z mascarpone, malinové pyré a ozdoby – 3 čerstvé maliny, hoblinkami bielej čokolády a posýpku zo sušienok.

K takej dobrote, ako je cheesecake do pohára nemôžete servírovať nič iné ako výbornú kávu! Vyberte si ten najlepší kávovar na kapsule a doveďte svoju sladkú bodku k dokonalosti.

Poháre naplnené sušienkami, tvarohom a ovocím.
Zdroj: satoridesignforliving.com

Čokoládový cheesecake s čučoriedkami do pohára

Tento jednoduchý recept na nepečený tvarohový koláč s čokoládou a čučoriedkami v dóze je bohatý, hustý a krémový a bez pridaného cukru. Lahodný, ale nie príliš sladký, je to jednoduchý recept, ktorý je možné pripraviť na rodinné večere, nedeľné grilovanie a stretnutie s priateľmi.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g mandľovej múky
  • 30 g masla
  • 2 lyžice kokosového cukru
  • 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 450 g smotanového syra
  • 240 ml smotany
  • 50 g kokosového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • Navrch čerstvé alebo mrazené čučoriedky
  • Čokoládová tyčinka bez cukru

Postup

  • Na základ zmiešajte múku, maslo a cukor.
  • Zmes rozdeľte do šiestich pohárov.
  • Počas prípravy zvyšku tvarohového koláča ich dajte do chladničky.
  • Do veľkej misy vložte smotanový syr, cukor, kakaový prášok a vanilkový extrakt. Premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • V inej miske ušľahajte hustú smotanu, kým nebude pevná.
  • Ďalej zmiešajte šľahačku so smotanovým syrom.
  • Náplň na cheesecake náplň rozdeľte do pripravených pohárov a dajte na jednu až dve hodiny do chladničky, aby cheesecake stuhol.
  • Pred podávaním ozdobte čerstvým ovocím, šľahačkou alebo strúhanou čokoládou.
Veľký pohár naplnený čokoládovými sušienkami, čokoládovým mascarpone a šľahačkou.
Zdroj: gastrosenses.com

Mascarpone vs. smotanový syr

Je lepšie do cheesecaku pridávať smotanový syr alebo mascarpone? Poďte sa s nami pozrieť na základné rozdiely a či je možné ich v receptoch zamieňať.

Mascarpone vs. smotanový syr: Aký je rozdiel?

Mascarpone a smotanový syr sú biele, mäkké syry s jemnou chuťou, ale sú medzi nimi rozdiely.

Chuť: Mascarpone má jemne sladkastú, takmer orechovú chuť so sviežim maslovým charakterom. Mascarpone je menej pikantný ako porovnateľné syry, ako je ricotta a klasický smotanový syr. Smotanový syr je pevnejší a chuťovo výraznejší ako jeho taliansky náprotivok.

Textúra: Smotanový syr má hladkú textúru, ktorá je mäkká a ľahko sa rozotiera. Mascarpone má mazľavejšiu zamatovú textúru a zanecháva bohatý pocit v ústach.

Obsah tuku: Smotanový syr vyrobený z hustej smotany a plnotučného mlieka má obsah tuku päťdesiatpäť percent. Mascarpone sa vyrába z maslového tuku a má vyšší obsah tuku, až sedemdesiatpäť percent tuku.

Môže sa mascarpone a smotanový syr zamieňať v receptoch?

Mnoho receptov vyžaduje kombináciu smotanového syra a mascarpone, takže v závislosti od použitia môže byť smotanový syr dobrou náhradou, najmä v pečive. Môžete tiež pridať lyžicu kyslej smotany alebo smotany na šľahanie, aby ste napodobnili vzdušnú, rozplývavú konzistenciu mascarpone v pokrmoch, ako je rizoto alebo polievka.

Ak chcete použiť mascarpone miesto smotanového syra v cheesecaku, pridajte trochu citrónovej šťavy, aby mal cheesecake charakteristickú kyslosť. Použitie mascarpone môže vytvoriť chuťovo príjemnejší tvarohový koláč. Náhradu mascarpone môžete vyrobiť aj zmiešaním smotanového syra s hustou smotanou na šľahanie a kyslou smotanou.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.