Vychutnajte si osviežujúce šaláty z ovocia na niekoľko spôsobov. Zaujímavé kombinácie, ktoré vás prekvapia!

Dezert, ktorý máte hotový za pár minút, a ešte je zdravý?

Tak presne také sú naše recepty na ovocný šalát!

Vyskúšajte luxusnú Ambrosiu či šalát z avokáda, grepu a fety.

Zaručene si pochutnáte!

Pomarančový šalát s jahodami

Báječná desiata, ktorá osvieži telo i myseľ. Kombinácia sladučkých jahôd a kyslého pomaranča je navyše neuveriteľne lahodná!

INGREDIENCIA

  • 2 pomaranče
  • 15 jahôd
  • 1 lyžica pomarančovej šťavy
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • hrsť čerstvej mäty

POSTUP

  1. Pomaranče olúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Jahody pokrájame na plátky.
  3. Ovocie dáme do misy.
  4. Pomarančovú šťavu premiešame s cukrom a prelejeme ovocie.
  5. Starostlivo premiešame a posypeme mätou.
  6. Podávame vychladené.
Šalát z jahôd, pomaranča a mäty servírovaný na oválnom tanieri.
www.onceuponachef.com

Šalát z tropického ovocia

Tento tropický šalát s medovo-limetkovou zálievkou vás uchváti svojim luxusným spojením chutí! Vychutnajte si ho počas brunchu či ako popoludňajšiu desiatu.

INGREDIENCIA

  • 1 ananás, nakrájaný na kocky
  • 1 mango, nakrájané na kocky
  • 1 kivi, nakrájané na plátky
  • 1/4 šálky čučoriedok
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
  • 1 lyžička maku
  • 2 lyžice kokosových chipsov (voliteľné)

POSTUP

  1. Zmiešame ovocie v stredne veľkej miske.
  2. V malej miske prešľaháme med, limetkovú šťavu a mak.
  3. Nalejeme na ovocie a jemne premiešame.
  4. Podľa chuti ozdobíme kokosovými chipsmi.
  5. Ihneď podávame.
Šalát z rôznych druhov ovocia servírovaný v ananáse na tanieri.
www.lifeloveandgoodfood.com

Ovocný šalát s medovo-vanilkovým jogurtom

Tento jednoduchý a lahodný šalát s medom, vanilkou a jogurtom posúva ovocné šaláty na úplne novú úroveň. Presvedčte sa sami!

INGREDIENCIA

  • 2 šálky bieleho jogurtu bez tuku
  • 2 lyžice medu
  • ½ lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 veľké jablko, zbavené jadrovníka a nakrájané na malé kocky
  • 1 šálka (asi 170 g) čučoriedok
  • 1 šálka (asi 170 g) malín
  • 2 šálky (asi 340 g) jahôd, olúpaných a nakrájaných na polovicu alebo nakrájaných na kocky
  • 1–2 šálky (170 až 340 g) guličiek bieleho hroznového vína, nakrájaných na polovice
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy

POSTUP

  1. Zmiešame jogurt, med a vanilkový extrakt.
  2. Dáme bokom.
  3. Zmiešame všetko ovocie v servírovacej miske.
  4. Pokvapkáme citrónovou šťavou a jemne premiešame.
  5. Ovocie podávame v miskách/tanieroch a zalejeme lyžicou (alebo dvoma!) jogurtom.
  6. Alebo môžeme zmiešať ovocie a jogurt dohromady.
Premiešané ovocie v mištičke, ozdobené jogurtom.
www.melskitchencafe.com

Ak si radi vyrábate svoj vlastný jogurt, možno vás budú zaujímať naše recenzie na tie najobľúbenejšie jogurtovače .

Avokádový šalát s grepom, krvavým pomarančom a fetou

Osviežujúci prílohový šalát sa skvele hodí ako doplnok ku kaloricky nabitej večeri. Pokiaľ nezoženiete krvavé pomaranče, použite obyčajné. Jemne nasekané vlašské orechy fungujú dobre namiesto granátového jablka. Fantázii sa medze nekladú!

INGREDIENCIA

  • 1/3 šálky pomarančovej šťavy
  • 1/3 šálky extra panenského olivového oleja
  • 3 lyžice limetkovej šťavy
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica mletej petržlenovej vňate
  • 1/4 lyžičky mletého kardamómu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky hrubo mletého korenia
  • 4 stredne zrelá avokáda, olúpaná a nakrájaná na plátky
  • 4 veľké červené grapefruity, nakrájané na plátky
  • 2 stredné krvavé pomaranče, olúpané a nakrájané na plátky
  • 1/2 šálky jemne nakrájanej červenej cibule
  • 1/3 šálky semienok granátového jablka
  • 1/3 šálky rozdrobeného syra feta

POSTUP

  1. Na dresing prešľaháme dohromady prvých 8 ingrediencií.
  2. V servírovacej miske zmiešame avokádo, grapefruit a pomaranče; posypeme cibuľou a semienkami granátového jablka.
  3. Pokvapkáme dresingom.
  4. Navrch dáme syr.
  5. Hodinu pred podávaním dáme zakryté vychladnúť do chladničky.
Avokádo, grep, krvavý pomaranč, červená cibuľka, feta a semienka granátového jablka premiešané s dresingom a servírované v šalátovej mise s lyžicou.
www.tasteofhome.com

Avokádo – superpotravina, z ktorej sa dá urobiť veľa dobrôt. Neveríte? Vyskúšajte naše slané aj sladké recepty s avokádom , ktoré sú zdravé a plné vitamínov!

Melónový šalát s ananásom

Tento farebný šalát, ktorý poteší všetky zmysly, je krásne osviežujúci av lete vám určite príde vhod. Navyše je taký jednoduchý!

INGREDIENCIA

  • 1/4 červeného melónu
  • 1/4 žltého melónu
  • 1/2 ananásu
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice šťavy z citróna
  • hrsť nasekanej mäty

POSTUP

  1. Ovocie ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do misy.
  2. Pridáme mätu a premiešame.
  3. Zálievku pripravíme premiešaním medu a citrónovej šťavy.
  4. Prelejeme ovocie a starostlivo premiešame.
  5. Podávame.
Rôzne druhy melónu premiešané s ananásom a ozdobené mätou. To všetko serírované v hlbokom tanieri s lyžicou.
www.healthyseasonalrecipes.com

Šalát Ambrosia

Šalát Ambrosia je sviatočný nepečený dezert so šľahačkou, marshmallow, kokosom, koktailovými čerešničkami, mandarínkami, ananásom a hrozno. Táto pochúťka nesmie chýbať na vašom menu!

INGREDIENCIA

  • 1 šálka smotany na šľahanie, veľmi studené
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1/4 šálky kyslej smotany
  • 6 šálok dúhových mini marshmallows
  • 2 šálky sladeného strúhaného kokosu
  • 1 šálka konzervovaných mandarínok, odkvapkaných
  • 1 šálka koktailových čerešní, opláchnutých a osušených
  • 1 šálka konzervovaného ananásu, scedeného
  • 1 šálka guličiek bieleho hroznového vína, nakrájaných na polovice

POSTUP

  1. Smotanu na šľahanie a práškový cukor ušľaháme do šľahačky a potom vmiešame kyslú smotanu.
  2. Pridajte marshmallows, kokos, mandarínky, čerešne, hrozno a ananás.
  3. Pred podávaním dáme aspoň na 30 minút do chladničky.
Šalát so šľahačkou, marshmallow, kokosom, koktailovými čerešničkami, mandarínkami, ananásom a hrozno servírovaný na tanieri.
www.dinnerthendessert.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na pohár s ovocím v 5 luxusných verziách!

Šalát z marhúľ, nektárinky a čučoriedok

Pošlite deti na čučoriedky a za odmenu im naservírujte báječný šalát, ktorý od vás budú vyžadovať znova a znova!

INGREDIENCIA

  • 3 marhule
  • 1 nektárinka
  • 1 hrnček čučoriedok
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 lyžička medu

POSTUP

  1. Marhule a nektárinky pokrájame na kúsky a dáme do misy.
  2. Pridáme čučoriedky.
  3. Citrónovú šťavu osladíme medom a nalejeme na šalát.
  4. Starostlivo premiešame a podávame.
Rôzne druhy ovocia servírované v mištičke.
www.simplyrecipes.com

Ovocie sa zároveň hodí ako doplnok do zeleninových šalátov. V kombinácii so zeleninou sa dobre vynímajú napr. jablká, hrušky, grepy alebo melón.

Pre odvážnych skúste zmiešať červený melón, rukolu, mozzarellu a pokvapkať balzamikom. Výsledok vás príjemne prekvapí.

Druhy ovocia kombinujte podľa ročného obdobia, platí pravidlo, že čerstvé je vždy lepšie.

A ako vám naše dnešné recepty chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.