Vynikajúce recepty na repové carpaccio na jednom mieste. Luxusné predjedlo či zdravá večera

Vedeli ste, že carpaccio si môžete pripraviť aj z repy?

To ocenia nielen vegetariáni, ale aj milovníci zdravých pochúťok.

Máme pre vás skvelé recepty na carpaccio z červenej repy v 6 rôznych variantoch, ktoré nielen že výborne chutia, ale aj nádherne vyzerajú.

Nájdite si svojho favorita!

Repové carpaccio so syrom feta a reďkovkami

Tento recept sa bude vynímať medzi všetkými predjedlami! Vyzerá totiž úplne božsky a rovnako tak aj chutí. Užite si ho aj ako zdravú večeru či ľahký obed.

Čo budete potrebovať

  • 50 g varenej červenej repy nakrájanej na jemné plátky (môžete použiť aj hotovú v náleve)
  • 20 g syra feta, rozdrobeného
  • listy baby špenátu
  • klíčky červenej repy
  • 5 červených reďkoviek nakrájaných na plátky
  • trochu brusníc na ozdobenie
  • čierne korenie a soľ podľa chuti
  • pár kvapiek olivového oleja

Postup

  • Červenú repu naaranžujte na tanier.
  • Na stred červenej repy pridajte lístky baby špenátu, klíčky červenej repy, reďkovky a brusnice.
  • Na všetko rozdrobte fetu a ochuťte čiernym korením a soľou.
  • Servírujte!
Plátky červenej repy ozdobené klíčkami, reďkovkami, baby špenátom a syrom na tanieri.
www.ourrecipejournal.com

Máme pre vás aj jednoduché a originálne recepty na carpaccio zo surového mäsa . Inšpirujte sa!

Carpaccio z červenej repy s pomarančovo-horčičnou zálievkou

Vyskúšajte tento krásny, nenáročný, zdravý a hlavne chutný recept na repové carpaccio s luxusnou zálievkou, semienkami granátového jablka, parmezánom a rukolou. Na tradičné carpaccio si ani nespomeniete!

Čo budete potrebovať

Na carpaccio:

  • 2 stredne veľké červené repy
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 hrsť rukoly
  • 2 lyžice semienok granátového jablka
  • 1 lyžica píniových orieškov
  • 10-12 tenkých plátkov parmezánu alebo iného tvrdého syra (na krájanie použite škrabku na syr alebo na zemiaky)

Na zálievku:

  • 2 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička bieleho vínneho octu
  • 1 lyžička horčica
  • 1/2 lyžičky horčičných semienok
  • 2 lyžičky balzamikovej redukcie
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 ºC.
  • Vezmite kus alobalu dostatočne veľký na zabalenie 2 červených rep.
  • Repy položte na alobal, posypte soľou a korením, potrite 2 lyžicami olivového oleja a pevne zabaľte.
  • Vložte ich do rúry na 40 minút.
  • Pripravte si zálievku zmiešaním pomarančovej šťavy, olivového oleja, vínneho octu, horčice, horčičného semienka, štipky soli a čierneho korenia.
  • Keď je červená repa hotová, nechajte ju vychladnúť, olúpte a nakrájajte na tenké plátky ostrým nožom.
  • Vezmite dva taniere a zostavte carpaccio.
  • Plátky červenej repy rovnomerne rozdeľte a na tanieroch ich naaranžujte tak, aby sa mierne prekrývali.
  • Doprostred dajte rukolu, okolo nej naaranžujte plátky parmezánu a lyžicou nalejte na carpaccio zálievku.
  • Posypete semienkami granátového jablka a píniovými orieškami.
  • Zalejte trochou balzamikovej redukcie a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Dobrú chuť!
Repové carpaccio s luxusnou zálievkou, semienkami granátového jablka, parmezánom a rukolou na tanieri.
www.happykitchen.rocks

Repové carpaccio s mozzarellou

Ďalší variant úžasného vegetariánskeho carpaccia – tentoraz s mozzarellou a šifónádou z bazalky. Jednoduché, efektné a úplne delikátne! Podávajte s chlebom ako hlavný chod či samotné ako predjedlo.

Čo budete potrebovať

  • 2 mozzarelly
  • 2 stredné červené repy
  • 2 stredné paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • malá hrsť čerstvej bazalky
  • šťava z 1 citróna
  • 4 lyžice olivového oleja
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

Postup

  • Paradajky nakrájajte na kocky.
  • Cesnak nasekajte a potom v mise zmiešajte spolu s paradajkami a polovicou olivového oleja.
  • Dajte bokom a nechajte vylúhovať chute, zatiaľ čo budete pripravovať zvyšok pokrmu.
  • Olúpte repu a potom ju pomocou mandolíny nakrájajte na čo najjemnejšie plátky.
  • Nastavte mandolínu na najtenšie nastavenie plátkov a snažte sa, aby plátky boli hrubé asi 1 mm alebo menej.
  • Mozzarellu nakrájajte najemno a potom si pripravte šifónádu z bazalky.
  • Zarovnajte všetky lístky bazalky, zrolujete ich po dĺžke a potom ich nakrájajte najemno, aby ste vytvorili stuhy.
  • Červenú repu a mozzarellu naaranžujte na dva dva taniere.
  • Naaranžujte krúžky červenej repy, moté mozzarellu, opäť červenú repu a mozzarellu a nakoniec červenú repu.
  • Všetko pokvapkajte citrónovou šťavou a zvyšným olivovým olejom a posypte čerstvo mletým čiernym korením a bazalkou.
  • Podávajte s paradajkou uprostred taniera.
Plátky červenej repy s mozzarellou a šifonádou z bazalky na tanieri s vedľa položenou bagetkou.
www.homesweetsweden.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty s červenou repou , po ktorých sa budete olizovať! Máme slané aj sladké varianty.

Vegánske carpaccio z červenej repy konzervovanej v soli

Tenké plátky červenej repy marinovanej v soli sa takmer rozplývajú na jazyku a stanú sa tak perfektným základom pre vaše vegánske carpaccio. Podávajte so smotanovým dresingom z pečeného cesnaku, čerstvou bazalkou a kaparmi.

Čo budete potrebovať

Na carpaccio:

  • 2 veľké červené repy, olúpané a nakrájané na tenké plátky na mandolíne
  • 2 lyžičky morskej soli
  • 120 ml aquafaby (vegánsky sneh), izbové teploty
  • makadamové orechy
  • korenie
  • čerstvá bazalka
  • kapary

Na dresing:

  • 120 ml kešu smotany
  • 30 ml olivového oleja
  • 30 ml čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 10 g pečeného cesnaku
  • 11 g mäkkého bieleho miso
  • 1 lyžička sherry octu
  • 1 lyžička mletej horčice
  • 1/4 lyžičky kokosového cukru
  • štipka soli

Postup

  • Plátky repy dajte do nádoby s vekom.
  • Posypte morskou soľou a vidličkou všetko premiešajte.
  • Nádobu zakryte a repu nechajte 24 hodín marinovať v chladničke.
  • Po 12 hodinách nádobou pretrepte, aby sa soľ rozprestrela.
  • Po 24 hodinách priveďte nechajte repu zahriať na linke na izbovú teplotu.
  • Marinovanú repu pridajte do sitka, aby pustila prebytočnú šťavu.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Dajte kus papiera na pečenie na kuse alobalu na štvorcový plech.
  • Pridajte aquafabu do strednej misy.
  • Šľahajte, kým nespení a nestane sa bielou.
  • Pridajte repu a vidličkou premiešajte.
  • Nezabudnite obaliť všetku repu.
  • Vyberte repu z misy a navŕšte ju na stred papiera na pečenie.
  • Jemne repu vidličkou rozprestrite a ponechajte okraj 3,5 cm.
  • Prebytočnou tekutinou prelejte repu.
  • Repu zabaľte do a pečte 25 minút.
  • Vyberte plech z rúry a nechajte repu v balíčku ešte 5 minút.
  • Otvorte balíček a nechajte repu odstáť, kým úplne nevychladne.
  • Použite ihneď alebo uchovávajte v chladničke, kým nebudete pripravení ju použiť.
  • Takto pripravená repa vám vydrží až 1 týždeň.
  • Na dresing pridajte kešu smotanu, olej, citrónovú šťavu, pečený cesnak, miso, ocot, horčicu, kokosový cukor a soľ do mixéra.
  • Rozmixujte do hladka.
  • Použite ihneď alebo uchovávajte v uzavretej nádobe v chladničke po dobu až 1 týždňa alebo v mrazničke po dobu až 3 mesiacov.
  • Ak chcete zostaviť carpaccio, naneste na servírovací tanier trochu dresingu.
  • Repu naaranžujte na dresing.
  • Pokvapkajte ešte trochou dresingu a ozdobte bazalkou a kaparmi.
  • Posypte čiernym korením a nastrúhanými makadamovými orieškami.
Plátky červenej repy marinované v soli so smotanovým dresingom z pečeného cesnaku, čerstvou bazalkou a kaparmi na tanieri.
www.onegreenplanet.org

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie najlepšie hodnotených elektrických krájačov potravín . Kto vyhral v našom teste?

Repové carpaccio s kozím syrom

Červená repa snáď najlepšie chutí v kombinácii s čerstvým kozím syrom. A presne takú kombináciu nájdete v tomto recepte!

Čo budete potrebovať

  • 4 varené červené repy
  • 1 surová červená repa
  • 150 g čerstvého kozieho syra
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 6 vlašských orechov
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie

Postup

  • Uvarenú repu nakrájajte veľmi jemne nožom alebo mandolínou na tenké plátky.
  • Surovú repu nakrájajte pokiaľ možno mandolínou na veľmi tenké plátky.
  • Repu naaranžujte na taniere striedavo varenú a surovú.
  • Na carpaccio z repy naaranžujte malé guličky čerstvého kozieho syra.
  • Jadrá vlašských orechov nasekajte nadrobno.
  • Nasypte na carpaccio.
  • Pridajte olivový olej, trochu soli a korenia.
  • Servírujte!
Plátky červenej repy s kozím syrom a orechy na tanieri s vedľa položenou vidličkou.
www.frenchgirlcuisine.com

Carpaccio z červenej repy s rukolou a lieskovými orieškami

Toto pôsobivé a pritom nenáročné sezónne predjedlo vám počas leta dodá dokonalú osviežujúcu a pritom sladkú chuť. Vyskúšajte kombináciu s rukolou a lieskovými orieškami. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 500 g červenej repy
  • 50 g celých lieskových orechov
  • šťava a kôra z ½ citróna
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica oleja z lieskových alebo vlašských orechov
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžička javorového sirupu
  • 70 g rukoly

Postup

  • Červenú repu duste 40 minút alebo do zmäknutia.
  • Sceďte a nechajte vychladnúť.
  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Lieskové orechy pečte v rúre 10 minút alebo dozlatista.
  • Nechajte vychladnúť a potom nahrubo nasekajte.
  • Olúpte červenú repu a nakrájajte na tenké plátky.
  • Rozložte na 4 malé taniere.
  • Citrónovú šťavu vyšľahajte s olejmi, horčicou a javorovým sirupom.
  • Podľa chuti okoreňte.
  • Rukolu premiešajte v zálievke a pridajte hrsť na každý tanier.
  • Posypte lieskovými orieškami a citrónovou kôrou.
  • Dobrú chuť!
Repové carpaccio s rukolou a orieškami na tanieri s vedľa pohodenou repou.
www.realfood.tesco.com

Pripravili sme si pre vás aj podrobný článok o repe , kde sa o tejto zdravo zelenine dozviete veľa zaujímavostí.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.