Výborné recepty na panini, po ktorých sa budete olizovať! Poďte s nami ochutnať

Recepty na panini sú rýchle, lahodné a neodolateľné.

Preto si dajte pozor! Sú vysoko návykové.

U nás nájdete rovno 4 varianty spoločne s postupom, ale úplne dole nájdete ďalších XY variantov, ako si ich pripraviť.

Ochutnajte a uvidíte!

Panini s talianskou náplňou

Použite tento jednoduchý recept ako inšpiráciu a upravte si ho podľa svojich predstáv. Použite focacciu alebo ciabattu alebo vyskúšajte napríklad rôzne bylinky a syr.

Čo budeme potrebovať

  • 340 g francúzskeho chleba (nakrájaný vodorovne na polovicu)
  • 30 ml majonézy
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
  • 110 g strúhaného čerstvého syra mozzarella
  • 60 g prosciutta
  • 2 paradajky (nakrájané na tenké plátky)

Postup

  • Rozkrojenú stranu každej polovice chleba potrite 2 lyžicami majonézy.
  • Na spodnú polovicu chleba nasypeme bazalku a ½ syra.
  • Navrch rovnomerne položte prosciutto, plátky paradajok a zvyšné ½ syra.
  • Prikryjeme hornou polovicou chleba.
  • Naplnený bochník nakrájame priečne na 4 rovnaké diely.
  • Rozpáľte grilovaciu panvicu na strednú teplotu.
  • Panvicu potrite olejom.
  • Pridajte sendviče na panvicu.
  • Sendviče dajte na panvicu a pritlačte ich ťažkou panvicou, aby sa pritisli k panvici a vytvorila sa na nich mriežka.
  • Opekajte 3 minúty z každej strany, alebo kým sa chlieb neopečie.

Ak si nechcete kupovať gril na panini, môžete túto dobrotu zapiecť v klasickom hriankovači , ako sú tieto, ktoré prešli našou recenziou a môžeme vám ich jedine odporučiť!

Dozlatista opečený chlieb s náplňou so syrom a šunkou.
Zdroj: purewow.com

Kuracie panini

Opečený chlieb s kuracím mäsom, teplou, chutnou náplňou a rozpusteným syrom mozzarella. Potrebujete rýchly obed? Tak to je on!

Čo budeme potrebovať

  • 5 Panini chlebov
  • 500 g kuracích pŕs
  • 150 g syra Mozzarella
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 paprika
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • lyžice majonézy
  • lyžice kečupu

Na marinovanie

  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička korenia
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička rascového prášku
  • 1 lyžička cesnakovej pasty
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžička chilli omáčky

Postup

  • Kurča nakrájajte na malé kúsky a pridajte do misky spolu s prísadami na marinovanie.
  • Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja na strednú teplotu, a potom pridajte marinovanú kuraciu zmes
  • Varte 6-8 minút.
  • Zatiaľ čo sa kura varí, nakrájajte cibuľu a papriku najemno, pridajte do panvice a varte ďalších 4-5 minút.
  • Paradajky nakrájajte najemno, pridajte do panvice spolu s paradajkovým pretlakom a varte ďalšie 2-3 minúty.
  • Akonáhle je kuracia zmes uvarená, nakrájajte pozdĺžne chleby na panini a potom pridajte kečup a majonézu.
  • Pridajte kuraciu zmes do panini spolu s mozzarellou.
  • Na grilovaciu panvicu pridajte olej a nechajte rozohriať, potom grilujte 2–3 minúty z oboch strán, kým chlieb ľahko nezhnedne.
  • Podávajte s hranolkami.

Chcete si pripraviť vlastný taliansky chlebík? Najlepším variantom je domáca focaccia . Vyskúšajte naše recepty a prečítajte si ako na to!

Dokonalý taliansky chlebík s opečeným kuracím mäsom a syrovou náplňou.
Zdroj: dudethatcookz.com

Vegetariánske panini

Aj bez mäsa je toto vegetariánske Panini vynikajúce horúci sendvič plnený syrom, paradajkami, avokádom, špenátom a ďalšími.

Čo budeme potrebovať

  • 2 plátky kváskového chleba
  • majonéza
  • maslo
  • 1 plátok syra
  • 6 listov špenátu
  • 2 plátky paradajok
  • ½ avokáda nakrájaného na plátky

Postup

  • Začnite nakrájaním avokáda a paradajok.
  • Potom pomažte plátky kváskového chleba z každej strany maslom.
  • Pridajte do sendviča majonézu, špenát, paradajky a syr a dajte na panvicu alebo do grilu na panini.
  • Pečte niekoľko minút na strednú teplotu.
  • Po dokončení pridajte plátky avokáda a podávajte teplé.
Nadýchaný chlebík plný lahodnej vegetariánskej náplne.
Zdroj: aberdeenskitchen.com

Talianske panini so šunkou a syrom

Šunka a syr je klasická kombinácia. Tomuto panini dodáme ľahký francúzsky šmrnc pridaním dijonskej horčice a syrovej omáčky.

Čo budeme potrebovať

Na omáčku

  • 15 g masla
  • 7 g múky
  • 170 ml (horúceho)
  • 85 g švajčiarskeho syra alebo syra Gruyère (nastrúhaného)

Na náplň

  • 230 g šunky (nakrájané na tenké plátky)
  • 230 g švajčiarskeho syra (nakrájaného na tenké plátky)
  • 30 g dijonskej horčice
  • 90 g mäkkého masla
  • 8 plátkov rustikálneho kváskového chleba

Postup

  • Na prípravu omáčky rozpustite maslo v hrnci nastavenom na stredne vysokú teplotu.
  • Pridajte múku, miešajte, aby sa zamiešala.
  • Za stáleho miešania pomaly prilievajte mlieko, kým nevznikne hustá omáčka.
  • Priveďte k miernemu varu, pridajte syr a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Polovicu plátkov chleba potrite na jednej strane teplou omáčkou.
  • Navrch dajte plátok šunky a potom plátok syra.
  • Zvyšné plátky chleba potrite z jednej strany dijonskou horčicou a položte ich horčicou dole na syr.
  • Vršok sendviča potrite maslom a položte ho maslom dole na horúci povrch panvice alebo grilu.
  • Druhú stranu chleba potrite maslom, potom gril zatvorte alebo panvicu prikryte pokrievkou.
  • Sendvič opekajte 3 až 5 minút z jednej strany, otočte ho a opekajte ďalších 3 až 5 minút, kým nebude zlatistý, ako chcete.
Lahodná kombinácia syra a šunky v krehkom talianskom chlebíku.
Zdroj: blog.williams-sonoma.com

Ďalšie tipy na náplne do panini

  • Prosciutto, modrý syr a kandizované pekanové orechy
  • Mozzarella a Feta Pita grilovaný syr
  • Pikantné kuracie Panini
  • Baklažánové Panini so sušenými paradajkami
  • Vyprážaný kurací sendvič
  • Grilované sendvič s pestom
  • Grilovaná zelenina talianskej Panini
  • Steak, modrý syr a džem z červenej cibule
  • Kuracie Panini s maslovou tekvicou
  • Špenát Artičok a morčacie mäso
  • Špargľa s pestom a grilovaným kuraťom
  • Morčacie mäso, jablko, syr a feferónky
  • Zelenina s balzamikom, sušené paradajky a hummus

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.