Ochutnali ste už recepty na zemiakové placky s kapustou pečené v rúre?
Pokiaľ nie, tak u nás máte jedinečnú príležitosť!
Táto kombinácia, je úplne skvelá a pochutí si na nej naozaj každý.
A to vrátane detí!
Zemiaky s kapustou pečené v rúre
Pochutnajte si na jedinečnom recepte, ktorý kombinuje chuť zemiakov a kapusty v jednej lahodnej placky. Všetko je zdravé a fit, vďaka tomu, že sú pripravené v rúre. Môžete ich podávať ako predjedlo alebo prílohu k ďalším diétnym receptom, ako sú nízkokalorické polievky .
Čo budeme potrebovať
- 2 červené zemiaky (ošúpané, nakrájané na kúsky)
- 200 g zelenej kapusty (nakrájané)
- 20 g čerstvej petržlenovej vňate (jemne nasekané)
- 50 g múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička sušenej mletej cibule
- 2 vajcia
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
Postup
- Do malého hrnca pridajte zemiaky a podlejte vodou a začnite variť.
- Priveďte ich do varu a varte do mäkka asi 20 minút.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Dobre sceďte a roztlačte do hladkej textúry. Nechajte vychladnúť.
- Odstráňte vonkajšie listy kapusty, rozkrojte ich napoly a kapustu odstráňte jadrovníkom.
- Nasekajte ho v kuchynskom mixéri.
- Kapustu dajte do veľkej misy a dajte bokom.
- Keď sú zemiaky uvarené, pridajte ich k kapuste.
- Pridajte petržlenovú vňať, múku, prášok do pečiva, sušenú cibuľu, vajcia, soľ, korenie.
- Všetko dobre premiešajte.
- Vyložte papierom na pečenie.
- Na plech umiestnite asi dve polievkové lyžice zmesi na zemiakové placky, aby ste zakryli celý plech.
- Vložte plech do rúry a nechajte piecť asi 40 minút, kým zemiakové placky s kapustou nie sú zlatisté.

Pikantné zemiakové placky s kapustou z rúry
Pálivé zemiakové placky s kapustou sú chrumkavé zvonku a plné krehkých zemiakov a kapusty vo vnútri. Sú fantastické ako jedlo na brunch, obed alebo večeru – ako príloha alebo vegetariánsky hlavný chod. Vegetariáni aj vegáni ho môžu prikusovať k najlepším receptom s baklažánom na 8 rôznych spôsobov .
Čo budeme potrebovať
- 500 g zemiakov
- ½ veľké žlté cibule
- 1 kg kapusta (nakrájaná na veľké kúsky)
- 200 g strúhanky
- 3 vajcia
- 2 lyžice chilli pasty
- 1 lyžička mletého cesnaku
- soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Zemiaky, cibuľu a kapustu nastrúhame.
- Zemiaky olúpte a nakrájajte na kúsky, ktoré sa ľahko zmestia do vášho kuchynského robota.
- Zemiaky a cibuľu nakrájame v kuchynskom robote.
- Nakrájajte kapustu.
- Nakrájané zemiaky a cibuľu pevne vytlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
- Nechajte ich pár minút odležať a potom ich znova vytlačte.
- Potom aj z kapusty vytlačte prebytočnú tekutinu.
- Zemiakovú zmes zmiešajte s kapustou, strúhankou, vajcami, chilli pastou a cesnakom.
- Bohato dochutíme soľou a korením.
- Pomocou odmerky vytvarujte približne 16 rovnako veľkých placiek na plech vyložený papierom na pečenie a umiestnite ich do predhriatej rúry.
- Medzi nimi by malo byť aspoň niekoľko centimetrov.
- Pečte, kým nie sú zlatisto hnedé, asi 40 minút.
Aj keď je varenie radosť a zábava, nepríjemné výpary už toľko nie. Kapusta má svoju špecifickú vôňu a nie vždy je príjemná keď je takto prevoňaný celý byt. Preto je potrebné mať v kuchyni kvalitný odsávač pár , ktorý tento problém vyrieši. Aký digestor si vybrať zistíte u nás na webe.

Objavte podobné tipy
V rúre pečené placky zo zemiakov, kapusty a syra
Syrová placka so kelom a zemiakmi je chrumkavá, chrumkavá a ešte raz chrumkavá! Vyžaduje iba niekoľko jednoduchých ingrediencií. Ak ste rodič a snažíte sa prinútiť svoje deti k tomu, aby jedli viac zeleniny, tento recept na zemiakové placky s kapustou pečené v rúre ich určite prinúti, aby sa zeleninu obľúbili! Ale ak svojim deťom chcete naservírovať niečo sladké a dobréskúste tradičnú žemlovku , sľubujeme, že sa po nej zapráši!
Čo budeme potrebovať
- 250 g tapiokovej alebo pšeničnej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 veľké vajcia
- 125 ml STUDENÉ sódovky
- 1 veľký nastrúhaný zemiakov
- ¼ veľkej nakrájanej kapusty
- 250 g strúhaného syra
- soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte si rúru na 180 stupňov.
- V miske zmiešajte kapustu, strúhaný syr, nastrúhaný zemiakov, múku, vajcia a soľ a korenie.
- Na plech vyložený papierom na pečenie vytvorte niekoľko placiek, tak aby boli kúsok od seba.
- Plech vložte do rúry a pečte 30 – 40 minút, kým nie sú zemiakové placky zlatisté a syr rozpustený.

Kapustové a zemiakové placky so sadenými vajcami
Aj recept na zemiakové placky s kapustou pečené v rúre môže vyzerať ako z luxusnej reštaurácie. Pripravte si ten nás a oslňte s ním napríklad pri nedeľnom brunchu spoločne s ďalšími receptami .
Čo budeme potrebovať
- 700 g zemiakov (nakrájaných)
- 200 g bielej kapusty (nakrájanej najemno)
- 50 g masla
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- Jemne nastrúhaná kôra z 1 citróna
- 25 g čerstvej pažítky
- Malý zväzok čerstvej listovej petržlenovej vňate
- 4 vajcia
- opečená slanina
Postup
- Uvarte zemiaky v osolenej vode.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Na poslednú chvíľu pridajte kapustu, potom sceďte.
- Nechajte 1-2 minúty vychladnúť, potom všetko pridajte do veľkej misy spoločne s maslom a roztlačte stláčadlom na zemiaky do hladka.
- Medzitým rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja na veľkej nepriľnavej panvici a opekajte cibuľu 7–8 minút do zmäknutia a na poslednú minútu pridajte cesnak.
- Cesnak a cibuľu pridajte k zemiakom s citrónovou kôrou, bylinkami, soľou a čiernym korením.
- Po vychladnutí vytvarujte 8 placiek, ktoré umiestnite na plech s papierom na pečenie.
- Vložte do rúry a pečte. kým zemiakové placky s kapustou nie sú zlatisté, asi 40 minút.
- Medzitým zahrejte veľký hrniec s osolenou vodou, kým sa voda sotva varí.
- Vajcia rozklepnite do šálky, ponorte ich na hladinu vody a opatrne ho vlejte do vody.
- Po 3–4 minútach vyberte vajcia dierovanou lyžicou.
- Nechajte ho odkvapkať na kuchynskom papieri, potom podávajte s horúcimi kapustovými zemiakmi a chrumkavou slaninou.

Čo robiť keď sa zemiakový plak rozpadá?
Ak sa počas tvarovania rozpadajú, potrebujú buď trochu viac múky alebo škrobu, aby držali pohromade alebo sú príliš mokré a treba ich znovu vyžmýkať.
Vaša zmes na zemiakové placky musí mať čo najmenej vlhkosti. To je zásadne dôležité. Príliš mokré cesto a vaše placky nebudú držať tvar, nebudú chrumkavé a nebudete mať ten správne hnedý zovňajšok.
Vytlačte tekutiny, koľko môžete, pokojne dvakrát. Raz po nastrúhaní zemiakov a raz pri formovaní placiek.
Dobre ich vytvarujte! Najprv pomocou rúk premiešajte všetky ingrediencie dohromady. Potom použite polievkovú lyžicu, aby ste sa uistili, že každý zemiak má rovnakú veľkosť. V horúcom oleji sa príliš hrubé zemiakové placky zaparia, namiesto toho, aby boli chrumkavé.
Váš olej musí byť vždy horúci! horúci! horúci!