Placky zo zemiakov a kapusty upečené v rúre. Ľahké a fit recepty, ktoré budete milovať

Ochutnali ste už recepty na zemiakové placky s kapustou pečené v rúre?

Pokiaľ nie, tak u nás máte jedinečnú príležitosť!

Táto kombinácia, je úplne skvelá a pochutí si na nej naozaj každý.

A to vrátane detí!

Zemiaky s kapustou pečené v rúre

Pochutnajte si na jedinečnom recepte, ktorý kombinuje chuť zemiakov a kapusty v jednej lahodnej placky. Všetko je zdravé a fit, vďaka tomu, že sú pripravené v rúre. Môžete ich podávať ako predjedlo alebo prílohu k ďalším diétnym receptom, ako sú nízkokalorické polievky .

Čo budeme potrebovať

  • 2 červené zemiaky (ošúpané, nakrájané na kúsky)
  • 200 g zelenej kapusty (nakrájané)
  • 20 g čerstvej petržlenovej vňate (jemne nasekané)
  • 50 g múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička sušenej mletej cibule
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia

Postup

  • Do malého hrnca pridajte zemiaky a podlejte vodou a začnite variť.
  • Priveďte ich do varu a varte do mäkka asi 20 minút.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Dobre sceďte a roztlačte do hladkej textúry. Nechajte vychladnúť.
  • Odstráňte vonkajšie listy kapusty, rozkrojte ich napoly a kapustu odstráňte jadrovníkom.
  • Nasekajte ho v kuchynskom mixéri.
  • Kapustu dajte do veľkej misy a dajte bokom.
  • Keď sú zemiaky uvarené, pridajte ich k kapuste.
  • Pridajte petržlenovú vňať, múku, prášok do pečiva, sušenú cibuľu, vajcia, soľ, korenie.
  • Všetko dobre premiešajte.
  • Vyložte papierom na pečenie.
  • Na plech umiestnite asi dve polievkové lyžice zmesi na zemiakové placky, aby ste zakryli celý plech.
  • Vložte plech do rúry a nechajte piecť asi 40 minút, kým zemiakové placky s kapustou nie sú zlatisté.
Čerstvé placky z kapusty, mrkvy a zemiakov s dipom z kyslej smotany.
Zdroj: rasamalaysia.com

Pikantné zemiakové placky s kapustou z rúry

Pálivé zemiakové placky s kapustou sú chrumkavé zvonku a plné krehkých zemiakov a kapusty vo vnútri. Sú fantastické ako jedlo na brunch, obed alebo večeru – ako príloha alebo vegetariánsky hlavný chod. Vegetariáni aj vegáni ho môžu prikusovať k najlepším receptom s baklažánom na 8 rôznych spôsobov .

Čo budeme potrebovať

  • 500 g zemiakov
  • ½ veľké žlté cibule
  • 1 kg kapusta (nakrájaná na veľké kúsky)
  • 200 g strúhanky
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice chilli pasty
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Zemiaky, cibuľu a kapustu nastrúhame.
  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na kúsky, ktoré sa ľahko zmestia do vášho kuchynského robota.
  • Zemiaky a cibuľu nakrájame v kuchynskom robote.
  • Nakrájajte kapustu.
  • Nakrájané zemiaky a cibuľu pevne vytlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
  • Nechajte ich pár minút odležať a potom ich znova vytlačte.
  • Potom aj z kapusty vytlačte prebytočnú tekutinu.
  • Zemiakovú zmes zmiešajte s kapustou, strúhankou, vajcami, chilli pastou a cesnakom.
  • Bohato dochutíme soľou a korením.
  • Pomocou odmerky vytvarujte približne 16 rovnako veľkých placiek na plech vyložený papierom na pečenie a umiestnite ich do predhriatej rúry.
  • Medzi nimi by malo byť aspoň niekoľko centimetrov.
  • Pečte, kým nie sú zlatisto hnedé, asi 40 minút.

Aj keď je varenie radosť a zábava, nepríjemné výpary už toľko nie. Kapusta má svoju špecifickú vôňu a nie vždy je príjemná keď je takto prevoňaný celý byt. Preto je potrebné mať v kuchyni kvalitný odsávač pár , ktorý tento problém vyrieši. Aký digestor si vybrať zistíte u nás na webe.

Opečené placky zo zemiakov, kapusta s chilli dochutené cibuľkou.
Zdroj: theseasonedmom.com

V rúre pečené placky zo zemiakov, kapusty a syra

Syrová placka so kelom a zemiakmi je chrumkavá, chrumkavá a ešte raz chrumkavá! Vyžaduje iba niekoľko jednoduchých ingrediencií. Ak ste rodič a snažíte sa prinútiť svoje deti k tomu, aby jedli viac zeleniny, tento recept na zemiakové placky s kapustou pečené v rúre ich určite prinúti, aby sa zeleninu obľúbili! Ale ak svojim deťom chcete naservírovať niečo sladké a dobréskúste tradičnú žemlovku , sľubujeme, že sa po nej zapráši!

Čo budeme potrebovať

  • 250 g tapiokovej alebo pšeničnej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 veľké vajcia
  • 125 ml STUDENÉ sódovky
  • 1 veľký nastrúhaný zemiakov
  • ¼ veľkej nakrájanej kapusty
  • 250 g strúhaného syra
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180 stupňov.
  • V miske zmiešajte kapustu, strúhaný syr, nastrúhaný zemiakov, múku, vajcia a soľ a korenie.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie vytvorte niekoľko placiek, tak aby boli kúsok od seba.
  • Plech vložte do rúry a pečte 30 – 40 minút, kým nie sú zemiakové placky zlatisté a syr rozpustený.
Hora placiek z kapusty, syra a zemiakov.
Zdroj: hungryhappens.net

Kapustové a zemiakové placky so sadenými vajcami

Aj recept na zemiakové placky s kapustou pečené v rúre môže vyzerať ako z luxusnej reštaurácie. Pripravte si ten nás a oslňte s ním napríklad pri nedeľnom brunchu spoločne s ďalšími receptami .

Čo budeme potrebovať

  • 700 g zemiakov (nakrájaných)
  • 200 g bielej kapusty (nakrájanej najemno)
  • 50 g masla
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • Jemne nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 25 g čerstvej pažítky
  • Malý zväzok čerstvej listovej petržlenovej vňate
  • 4 vajcia
  • opečená slanina

Postup

  • Uvarte zemiaky v osolenej vode.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Na poslednú chvíľu pridajte kapustu, potom sceďte.
  • Nechajte 1-2 minúty vychladnúť, potom všetko pridajte do veľkej misy spoločne s maslom a roztlačte stláčadlom na zemiaky do hladka.
  • Medzitým rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja na veľkej nepriľnavej panvici a opekajte cibuľu 7–8 minút do zmäknutia a na poslednú minútu pridajte cesnak.
  • Cesnak a cibuľu pridajte k zemiakom s citrónovou kôrou, bylinkami, soľou a čiernym korením.
  • Po vychladnutí vytvarujte 8 placiek, ktoré umiestnite na plech s papierom na pečenie.
  • Vložte do rúry a pečte. kým zemiakové placky s kapustou nie sú zlatisté, asi 40 minút.
  • Medzitým zahrejte veľký hrniec s osolenou vodou, kým sa voda sotva varí.
  • Vajcia rozklepnite do šálky, ponorte ich na hladinu vody a opatrne ho vlejte do vody.
  • Po 3–4 minútach vyberte vajcia dierovanou lyžicou.
  • Nechajte ho odkvapkať na kuchynskom papieri, potom podávajte s horúcimi kapustovými zemiakmi a chrumkavou slaninou.
Mistička plná hory placiek zo zemiakov a kapusty, navrchu ozdobené vajcom.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Čo robiť keď sa zemiakový plak rozpadá?

Ak sa počas tvarovania rozpadajú, potrebujú buď trochu viac múky alebo škrobu, aby držali pohromade alebo sú príliš mokré a treba ich znovu vyžmýkať.

Vaša zmes na zemiakové placky musí mať čo najmenej vlhkosti. To je zásadne dôležité. Príliš mokré cesto a vaše placky nebudú držať tvar, nebudú chrumkavé a nebudete mať ten správne hnedý zovňajšok.

Vytlačte tekutiny, koľko môžete, pokojne dvakrát. Raz po nastrúhaní zemiakov a raz pri formovaní placiek.

Dobre ich vytvarujte! Najprv pomocou rúk premiešajte všetky ingrediencie dohromady. Potom použite polievkovú lyžicu, aby ste sa uistili, že každý zemiak má rovnakú veľkosť. V horúcom oleji sa príliš hrubé zemiakové placky zaparia, namiesto toho, aby boli chrumkavé.

Váš olej musí byť vždy horúci! horúci! horúci!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.