Tú známu sladkú a zároveň štipľavú chuť vo vás nevyvolá nič iné ako reďkovka.
Radi trháte na záhrade sotva narastené reďkovky a jete ich len tak surové?
Možno sa necháte inšpirovať našimi receptami, v ktorých reďkovku využívame troma spôsobmi.
Verte, že ani v jednom prípade nebudete ľutovať!
Reďkovková nátierka
INGREDIENCIE:
- 125 g polotučného tvarohu (polovica vaničky)
- 3 väčšie reďkovky
- 1/2 strúčika cesnaku
- pažítku
- soľ
- korenie
POSTUP:
- Najprv si nahrubo nastrúhame reďkovky.
- Pridáme tvaroh, cesnak, pažítku, soľ a korenie.
- Všetko zmiešame dohromady.
- Podávame s celozrnnou bagetou.
zdroj : susikochenundbacken.blogspot.com
Objavte podobné tipy
Redkvičkový šalát
Jednoduchý, řízný a svěží. Ideální k jarnímu obědu.
INGREDIENCIE:
- 2 okurky
- 10 reďkoviek
- 2 jarné cibuľky, nakrájané
Zálievka:
- 150 ml jogurtu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica kôpru nakrájaného
- soľ a korenie
POSTUP:
- Uhorky, reďkovky, nakrájame na plátky.
- Pripravíme si zálievku, všetky suroviny zmiešame dohromady.
- Premiešame zálievku so zeleninou.
- Podávame s pečivom.
zdroj : divaliciousrecipes.com
Krémová Reďkovková polievka
Je lahodná, výdatná, krémová, so sviežou chuťou a plná cenných látok, ktoré dodajú organizmu vitalitu.
INGREDIENCIE:
- 3 zväzky reďkoviek
- 2 menšie zemiaky
- 1 ks jablká
- 1 l zeleninového vývaru
- 150 ml smotany na varenie
- 1 cibuľa
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie
POSTUP:
- Všetku zeleninu a neolúpané jablká bez jadrovníkov si nakrájame na rovnako veľké kúsky.
- Na vzhľade nezáleží, všetko sa bude mixovať.
- Na oleji orestujeme cibuľu a potom pridáme jablká a reďkovky a chvíľu restujeme spoločne s cibuľou.
- Nakoniec pridáme zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom.
- Varíme asi 10 min do mäkka a potom polievku rozmixujeme.
- Do rozmixovanej polievky pridáme smotanu, soľ a korenie podľa chuti.
- Polievku podávame s opečenou bagetou a kúsky reďkoviek.
TIP: Ak polievku necháte vychladiť, pridáte plátky reďkoviek, kôpor a treba kúsok údeného lososa, tak ju môžete podávať ako nezvyčajný, ale veľmi osviežujúce letné predjedlo, či ľahkú desiatu.
zdroj : eatingwell.com
Reďkovky sa dajú v studenej kuchyni dobre využiť ako ozdoba rôznych chlebíčkov, mís, aspikov a slaných tort.
Okrem iného sú reďkovky vhodné do šalátov všetkého druhu a niektoré recepty s nimi si môžete nájsť práve na našom webe.