3 skvelé recepty z reďkoviek

Tú známu sladkú a zároveň štipľavú chuť vo vás nevyvolá nič iné ako reďkovka.

Radi trháte na záhrade sotva narastené reďkovky a jete ich len tak surové?

Možno sa necháte inšpirovať našimi receptami, v ktorých reďkovku využívame troma spôsobmi.

Verte, že ani v jednom prípade nebudete ľutovať!

Reďkovková nátierka

INGREDIENCIE:

  • 125 g polotučného tvarohu (polovica vaničky)
  • 3 väčšie reďkovky
  • 1/2 strúčika cesnaku
  • pažítku
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  1. Najprv si nahrubo nastrúhame reďkovky.
  2. Pridáme tvaroh, cesnak, pažítku, soľ a korenie.
  3. Všetko zmiešame dohromady.
  4. Podávame s celozrnnou bagetou.

Reďkovková nátierkazdroj : susikochenundbacken.blogspot.com

Redkvičkový šalát

Jednoduchý, řízný a svěží. Ideální k jarnímu obědu.

INGREDIENCIE:

  • 2 okurky
  • 10 reďkoviek
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané

Zálievka:

  • 150 ml jogurtu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica kôpru nakrájaného
  • soľ a korenie

POSTUP:

  1. Uhorky, reďkovky, nakrájame na plátky.
  2. Pripravíme si zálievku, všetky suroviny zmiešame dohromady.
  3. Premiešame zálievku so zeleninou.
  4. Podávame s pečivom.

Redkvičkový šalát zdroj : divaliciousrecipes.com

Krémová Reďkovková polievka

Je lahodná, výdatná, krémová, so sviežou chuťou a plná cenných látok, ktoré dodajú organizmu vitalitu.

INGREDIENCIE:

  • 3 zväzky reďkoviek
  • 2 menšie zemiaky
  • 1 ks jablká
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 150 ml smotany na varenie
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie

POSTUP:

  1. Všetku zeleninu a neolúpané jablká bez jadrovníkov si nakrájame na rovnako veľké kúsky.
  2. Na vzhľade nezáleží, všetko sa bude mixovať.
  3. Na oleji orestujeme cibuľu a potom pridáme jablká a reďkovky a chvíľu restujeme spoločne s cibuľou.
  4. Nakoniec pridáme zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom.
  5. Varíme asi 10 min do mäkka a potom polievku rozmixujeme.
  6. Do rozmixovanej polievky pridáme smotanu, soľ a korenie podľa chuti.
  7. Polievku podávame s opečenou bagetou a kúsky reďkoviek.

TIP: Ak polievku necháte vychladiť, pridáte plátky reďkoviek, kôpor a treba kúsok údeného lososa, tak ju môžete podávať ako nezvyčajný, ale veľmi osviežujúce letné predjedlo, či ľahkú desiatu.

Krémová Reďkovková polievkazdroj : eatingwell.com

Reďkovky sa dajú v studenej kuchyni dobre využiť ako ozdoba rôznych chlebíčkov, mís, aspikov a slaných tort.

Okrem iného sú reďkovky vhodné do šalátov všetkého druhu a niektoré recepty s nimi si môžete nájsť práve na našom webe.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.