Zemiaky sú skrátka neprekonateľné jedlo.
Hodí sa skvele na obed aj večeru, zasýti a navyše vás nezruinujú.
Vyskúšajte naše recepty na zemiakové placky s údeným mäsom v 3 rôznych variantoch, ktoré potešia celú rodinu.
Užite si to!
Zemiaky s údeným a krúpami
Sýte, voňavé a chutné zemiakové placky s jačmennými krúpami a údenou krkovičkou zachutnajú celej vašej rodine. Máte ich pripravené za chvíľku, nepotrebujete na ne žiadne zložité ingrediencie a ešte si pochutnáte!
Čo budete potrebovať
- 5 väčších zemiakov
- 1 šálka jačmenných krúp
- 200 g údené krkovičky
- 2 vajcia
- 4 lyžice hladkej múky
- soľ, mleté korenie, majorán podľa chuti
- bravčová masť alebo rastlinný olej na vyprážanie
Postup
- Krúpy uvarte do mäkka, zlejte a nechajte vychladnúť.
- Zemiaky očistite a spolu s cesnakom nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Do zemiakov pridajte vychladnuté krúpy, vajíčka, múku, soľ, korenie a majoránku.
- Údenú krkovicu nakrájajte na drobné kocky a všetko spolu dobre premiešajte.
- Na panvicu pridajte bravčovú masť alebo olej a nechajte rozohriať.
- Potom zo zmesi tvarujte menšie placky, ktoré smažte z oboch ctrán do zlatista.
- Nechajte si chutiť!

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie na najlepšie panvičky Woll . Jedná sa o luxusný set panvíc na rôzne účely, ktoré sú schopné dosiahnuť naozaj skvelé výsledky. Kto vyhral v našom porovnaní?
Objavte podobné tipy
Vyprážané placky zo zemiakov s údeným mäsom a jarnou cibuľkou
Skúste do svojich zemiačikov pridať okrem údeného mäsa aj jarnú cibuľku, ktorá im dodá zase o niečo lepšiu chuť!
Čo budete potrebovať
- 750 g zemiakov
- 100 g údeného mäsa
- 100 g hladkej múky
- 1 vajce
- jarná cibuľka
- 1 lyžica majoránky
- 200 ml mlieka
- 1 strúčik cesnaku
- štipka soli
- mleté korenie
- bravčová masť alebo olej na vyprážanie
Postup
- Zemiaky umyte, olúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Nechajte ich stáť asi 3 minúty, aby pustili šťavu, tú zlejte.
- Potom ich zalejte horúcim mliekom a pridajte ostatné ingrediencie okrem tuku a dobre premiešajte.
- Väčšiu panvicu rozohrejte a dajte na ňu lyžicu masti alebo oleja.
- Akonáhle sa tuk rozohreje, naberte cesto menšou naberačkou a rozotrite na placku silnú asi pol centimetra.
- Vymažte pri nižšej teplote, aby sa placky dobre prepiekli.
- Akonáhle spodná strana zozlatne, obráťte a smažte z druhej strany.
- Dobrú chuť!

Cmunda po kaplnke
Pripravte si tieto luxusné zemiakové placky prevoňané cesnakom plnené údeným mäsom a kyslou kapustou. Môže byť niečo lepšie? Nezabudnite podávať s pollitrom vychladeného ležiaka.
Čo budete potrebovať
- 3 plátky uvareného údeného mäsa, každý s hmotnosťou cca 140 g
- 200 g kyslej kapusty
Na zemiakové placky:
- 680 g surových zemiakov
- 80 ml plnotučného mlieka, horúceho
- 2 vajcia
- 5 strúčikov cesnaku
- ½ lyžice sušenej majoránky
- 6 lyžíc hladkej múky
- 1 a ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
- 3 lyžičky masti alebo slnečnicového či repkového oleja na vyprážanie
Postup
- Najprv si pripravte cesto na zemiakové placky.
- Zemiaky olúpte a nastrúhajte najemno.
- Vytlačte prebytočnú vodu.
- Nastrúhané zemiaky dajte do veľkej misy a zalejte horúcim mliekom.
- Pridajte olúpaný a pretlačený cesnak, vajcia, soľ, sušenú majoránku, mleté korenie a múku.
- Miešajte, kým sa všetko nespojí a nevytvorí sa polotekuté cesto.
- V nepriľnavej panvici s priemerom asi 25 cm rozohrejte lyžicu masti alebo oleja na stredne vysokom plameni.
- Naberačkou naberte zemiakové cesto, nalejte do panvice a rozotrite v tenkej vrstve.
- Zmažte každú stranu až do zlatohneda; vyprážanie každej strany zemiakové placky trvá asi dve minúty.
- Usmažené zemiakové placky preložte na tanier vyložený papierovými utierkami, aby odsali prebytočný tuk.
- Uchovávajte zemiakové placky teplé.
- Plátky údeného ohrejte.
- Na panvici na stredne vysokom plameni rozohrejte pol lyžice masti alebo oleja a mäso z oboch strán krátko opečte.
- Znížte plameň, pridajte štyri lyžice vody a mäso nechajte ďalších päť minút prehrievať.
- V polovici mäso otočte.
- Mäso dajte bokom a udržujte teplé, ako zemiakové placky.
- Po ohriatí mäsa nevylievajte žiadnu tekutinu, ktorá zostala v panvici!
- Kyslú kapustu sceďte a prípadne nakrájajte na kratšie rezančeky.
- Vložte ho do rovnakej panvice, v ktorej ste predtým ohrievali mäso.
- Kyslú kapustu zahrievajte na stredne vysokom ohni po dobu troch až piatich minút.
- Občas premiešajte.
- Podľa chuti kyslú kapustu okoreňte.
- Pokiaľ je príliš kyslé, pridajte lyžičku cukru.
- Na tanier položte zemiaček.
- Na pravú polovicu dajte ohriate údené mäso a položte kyslou kapustou.
- Nakoniec zemiak priklopte.
- Užite si to!

Máme pre vás aj výborné recepty na zemiakové placky s cuketou , ktoré musíte ochutnať. Sú výborné!
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!