Výborné recepty na vyprážané zemiakové placky s údeným mäsom 3x inak. Inšpirujte!

Zemiaky sú skrátka neprekonateľné jedlo.

Hodí sa skvele na obed aj večeru, zasýti a navyše vás nezruinujú.

Vyskúšajte naše recepty na zemiakové placky s údeným mäsom v 3 rôznych variantoch, ktoré potešia celú rodinu.

Užite si to!

Zemiaky s údeným a krúpami

Sýte, voňavé a chutné zemiakové placky s jačmennými krúpami a údenou krkovičkou zachutnajú celej vašej rodine. Máte ich pripravené za chvíľku, nepotrebujete na ne žiadne zložité ingrediencie a ešte si pochutnáte!

Čo budete potrebovať

  • 5 väčších zemiakov
  • 1 šálka jačmenných krúp
  • 200 g údené krkovičky
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice hladkej múky
  • soľ, mleté korenie, majorán podľa chuti
  • bravčová masť alebo rastlinný olej na vyprážanie

Postup

  • Krúpy uvarte do mäkka, zlejte a nechajte vychladnúť.
  • Zemiaky očistite a spolu s cesnakom nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  • Do zemiakov pridajte vychladnuté krúpy, vajíčka, múku, soľ, korenie a majoránku.
  • Údenú krkovicu nakrájajte na drobné kocky a všetko spolu dobre premiešajte.
  • Na panvicu pridajte bravčovú masť alebo olej a nechajte rozohriať.
  • Potom zo zmesi tvarujte menšie placky, ktoré smažte z oboch ctrán do zlatista.
  • Nechajte si chutiť!
Zemiačiky s jačmennými krúpami a údenou krkovičkou na tanieri s vedľa položenou doskou, na ktorej sú plátky údeného mäsa a celozrnného chleba a tiež je tu položený pohár s pivom.
www.recepty.aktuality.sk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie na najlepšie panvičky Woll . Jedná sa o luxusný set panvíc na rôzne účely, ktoré sú schopné dosiahnuť naozaj skvelé výsledky. Kto vyhral v našom porovnaní?

Vyprážané placky zo zemiakov s údeným mäsom a jarnou cibuľkou

Skúste do svojich zemiačikov pridať okrem údeného mäsa aj jarnú cibuľku, ktorá im dodá zase o niečo lepšiu chuť!

Čo budete potrebovať

  • 750 g zemiakov
  • 100 g údeného mäsa
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • jarná cibuľka
  • 1 lyžica majoránky
  • 200 ml mlieka
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • mleté korenie
  • bravčová masť alebo olej na vyprážanie

Postup

  • Zemiaky umyte, olúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  • Nechajte ich stáť asi 3 minúty, aby pustili šťavu, tú zlejte.
  • Potom ich zalejte horúcim mliekom a pridajte ostatné ingrediencie okrem tuku a dobre premiešajte.
  • Väčšiu panvicu rozohrejte a dajte na ňu lyžicu masti alebo oleja.
  • Akonáhle sa tuk rozohreje, naberte cesto menšou naberačkou a rozotrite na placku silnú asi pol centimetra.
  • Vymažte pri nižšej teplote, aby sa placky dobre prepiekli.
  • Akonáhle spodná strana zozlatne, obráťte a smažte z druhej strany.
  • Dobrú chuť!
Vyprážané zemiačiky s údeným a jarnou cibuľkou.
www.mnamky-recepty.sita.sk

Cmunda po kaplnke

Pripravte si tieto luxusné zemiakové placky prevoňané cesnakom plnené údeným mäsom a kyslou kapustou. Môže byť niečo lepšie? Nezabudnite podávať s pollitrom vychladeného ležiaka.

Čo budete potrebovať

  • 3 plátky uvareného údeného mäsa, každý s hmotnosťou cca 140 g
  • 200 g kyslej kapusty

Na zemiakové placky:

  • 680 g surových zemiakov
  • 80 ml plnotučného mlieka, horúceho
  • 2 vajcia
  • 5 strúčikov cesnaku
  • ½ lyžice sušenej majoránky
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 lyžičky masti alebo slnečnicového či repkového oleja na vyprážanie

Postup

  • Najprv si pripravte cesto na zemiakové placky.
  • Zemiaky olúpte a nastrúhajte najemno.
  • Vytlačte prebytočnú vodu.
  • Nastrúhané zemiaky dajte do veľkej misy a zalejte horúcim mliekom.
  • Pridajte olúpaný a pretlačený cesnak, vajcia, soľ, sušenú majoránku, mleté korenie a múku.
  • Miešajte, kým sa všetko nespojí a nevytvorí sa polotekuté cesto.
  • V nepriľnavej panvici s priemerom asi 25 cm rozohrejte lyžicu masti alebo oleja na stredne vysokom plameni.
  • Naberačkou naberte zemiakové cesto, nalejte do panvice a rozotrite v tenkej vrstve.
  • Zmažte každú stranu až do zlatohneda; vyprážanie každej strany zemiakové placky trvá asi dve minúty.
  • Usmažené zemiakové placky preložte na tanier vyložený papierovými utierkami, aby odsali prebytočný tuk.
  • Uchovávajte zemiakové placky teplé.
  • Plátky údeného ohrejte.
  • Na panvici na stredne vysokom plameni rozohrejte pol lyžice masti alebo oleja a mäso z oboch strán krátko opečte.
  • Znížte plameň, pridajte štyri lyžice vody a mäso nechajte ďalších päť minút prehrievať.
  • V polovici mäso otočte.
  • Mäso dajte bokom a udržujte teplé, ako zemiakové placky.
  • Po ohriatí mäsa nevylievajte žiadnu tekutinu, ktorá zostala v panvici!
  • Kyslú kapustu sceďte a prípadne nakrájajte na kratšie rezančeky.
  • Vložte ho do rovnakej panvice, v ktorej ste predtým ohrievali mäso.
  • Kyslú kapustu zahrievajte na stredne vysokom ohni po dobu troch až piatich minút.
  • Občas premiešajte.
  • Podľa chuti kyslú kapustu okoreňte.
  • Pokiaľ je príliš kyslé, pridajte lyžičku cukru.
  • Na tanier položte zemiaček.
  • Na pravú polovicu dajte ohriate údené mäso a položte kyslou kapustou.
  • Nakoniec zemiak priklopte.
  • Užite si to!
Zemiak plnený údeným mäsom a kyslou kapustou na tanieri s vidličkou a oblohou.
www.cooklikeczechs.com

Máme pre vás aj výborné recepty na zemiakové placky s cuketou , ktoré musíte ochutnať. Sú výborné!

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.