Vylepšené recepty na rezne z kuracieho mäsa alebo oživte si klasiku. Nie je rezeň ako rezeň!

Je to jednoduché kuracie rezne sa obalí v múke, v rozšľahanom vajci av strúhanke, nakoniec sa usmaží a je hotovo.

Ale koho by to bavilo, taká nuda a stále dookola… preto sme pre vás pripravili tieto recepty na nevšednú rezňu z kuracieho mäsa, ktoré si zamilujete!

Vyskúšajte a uvidíte, bude ich milovať celá rodina!

Kuracie rezne v jogurte

Kuracie mäso naložené v jogurte bude po usmažení alebo upečení úplne krehké a šťavnaté.

Čo budeme potrebovať

  • 4 kuracie prsné rezne
  • soľ
  • korenie
  • 150 ml bieleho jogurtu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 vajce
  • 200 g cornflakes

Postup

  1. Mäso nakrájame na menšie kúsky, mierne naklepeme.
  2. Osolíme, okoreníme, premiešame s jogurtom a olivovým olejom.
  3. Necháme marinovať cez noc.
  4. Rúru predohrejeme na 200 °C.
  5. Cornflaky dáme do vrecka a valčekom mierne rozdrvíme.
  6. K mäsu v marináde primiešame rozšľahané vajcia.
  7. Jednotlivé kúsky mäsa potom obaľujeme v pripravených cornflakách.
  8. Pokladáme ich v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme zhruba 25 minút dozlatista.
  10. Počas pečenia môžeme raz obrátiť, ale nie je to nutné.
Kurací popcorn obaľovaný v chrumkavej strúhanke.
Zdroj: thebitery.de

Kuracie rezne pečené v rúre

Obrátené rezne sa dopekajú v rúre, preto nie sú tak tučné a zostanú šťavnaté. A pečená cibuľa im dodá výbornú chuť.

Čo budeme potrebovať

  • 4 ks kuracie prsia
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • 2 ks cibule, na prúžky
  • mletý sušený cesnak
  • soľ
  • korenie
  • maslo
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom.
  2. Obalíme najskôr v strúhanke, veľa ju do mäsa vtlačíme.
  3. Potom pretiahneme osolenými vajcami rozmiešanými s trochou mlieka.
  4. Ihneď kladieme na panvicu s rozohriatym olejom a opečieme z oboch strán.
  5. Mäso vyberieme a na rovnakej panvici orestujeme cibuľu.
  6. Cibuľu preložíme do pekáča, na ňu rozprestrieme mäso.
  7. Na mäso dáme kúsky masla.
  8. Podlejeme niekoľkými lyžicami vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 ° C na približne 25 minút.
  9. Výpekom môžeme prelievať mäso.

Jedlo z jednej panvice si ľahko pripravíte na panvici s odnímateľnou rukoväťou. Môžete ju potom vložiť aj do rúry. Pozrite sa, ako dopadli panvice s odnímateľnou rukoväťou v našej recenzii .

Plech s opečeným steakom z kuracieho mäsa v strúhanke.
Zdroj: sugarandsoul.co

Kuracie stehenné rezne v kyslej marináde

Ako dosiahnu vyprážané kuracie stehná takú chrumkavosť a šťavnatosť, ako sme zvyknutí vo fastfoodoch? Musíte vyskúšať tento recept na rezne z kuracieho mäsa a konečne zistíte, v čom je to tajomstvo!

Na marinádu

  • 1 lyžica žltých horčičných semienok
  • 1 lyžica hnedých horčičných semienok
  • 1 1/2 lyžičky semienok koriandra
  • 250 ml jablčného octu
  • 80 g soli
  • 40 g cukru
  • 30 g nasekaného čerstvého kôpru

Na kura

  • 8 vykostených kuracích stehien bez kože, rozpolených
  • Rastlinný olej
  • 500 ml cmar
  • 500 g hladkej múky
  • soľ
  • Med, vločkovitá morská soľ, sezamové semienka, pálivá omáčka (na podávanie)

Postup

  • Horčičné a koriandrové semienka opekajte v suchom strednom hrnci na strednú teplotu, kým horčičné semienka nezačnú praskať, asi 3 minúty.
  • Pridajte ocot, soľ a cukor a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a varte za častého miešania, kým sa soľ a cukor nerozpustia, asi 4 minúty.
  • Odstráňte z tepla; vmiešajte kôpor a 4 šálky vody. Necháme vychladnúť.
  • Vložte kura a soľný roztok do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nechajte chladiť 3 hodiny.
  • Vyberte kura zo slaného nálevu, oškrabajte semienka.
  • V panvici si rozohrejte olej na vysokú teplotu.
  • Medzitým dajte do veľkej misy cmaru. Vložte múku do ďalšej veľkej misy, dochutíme soľou.
  • Obaľte kura v cmare, potom vyvaľkajte v múke a preneste na plech.
  • Kurča usmažte na horúcom oleji, kým nie je koža tmavo zlatohnedá a chrumkavá a kura nie je prepečené, 6–8 minút.
  • Kuracie rezne pokvapkajte medom a posypte morskou soľou a semienkami.
  • Podávame s pikantnou omáčkou.
Obaľované kuracie stehienka v kyslej marináde a neskôr usmažené.
Zdroj: wholeandheavenlyoven.com

Kuracie rezne v syrovom cestíčku

Krehké rezne v chrumkavom syrovom cestíčku, sú rýchlo pripravené a navyše môžete toto skvelé jedlo aj pri slávnostnej príležitosti.

Čo budeme potrebovať

  • 600 g kuracích rezňov
  • 2 dl mlieka
  • 60 g strúhaného tvrdého syra
  • 60 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica Solamylu
  • soľ
  • korenie
  • cesnak
  • tuk na vyprážanie

Postup

  1. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrite rozotretým cesnakom.
  2. Z mlieka, vajec, múky, syra, soli a solamylu pripravíme hladké cestíčko, v ktorom rezne obalíme.
  3. Vyprážame vo vyššej vrstve tuku do ružova.
Syrový obal na kuracom mäse.
Zdroj: closetcooking.com

Do cestíčka môžeme namiesto mlieka pridať aj smotanu, víno, alebo pivo. Okrem cestíčka z múky sa dajú rezne obaľovať aj v hustom zemiakovom alebo pikantnom cestíčku.
K rezňom podávame varené zemiaky či zemiakovú kašu a dopĺňame zeleninovým šalátom alebo ovocným kompótom. Hodí sa aj zemiakový šalát.

Prečo jesť kuracie mäso?

  • Je výborným zdrojom proteínov , ktoré sú nevyhnutné ako pre podporu a nárast svalovej hmoty, tak pre regeneráciu
  • Vďaka nízkemu obsahu tuku sa dobre hodí na redukčné diéty.
  • Obsahuje niacín , jeden z vitamínov skupiny B, ktorý ovplyvňuje uvoľňovanie energie zo sacharidov a podieľa sa na riadení hladiny krvného cukru, niacínu sa tiež pripisuje schopnosť znižovať riziko vzniku rakoviny.
  • Zaisťuje príjem selénu , ktorý chráni telo pri strese, zvyšuje účinnosť imunitného systému a je prevenciou proti vzniku rakovinového bujnenia.
  • Obsahuje vitamín B6 , ktorý spoločne s niacínom ovplyvňuje energetický metabolizmus.
  • Je zdrojom fosforu , ktorý udržuje zdravé zuby a kosti a má protizápalové účinky

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.