Rezne vie snáď každý.
Nakrájané rezne sa obalí v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Potom sa usmaží a je hotovo.
Ale rezne môžeme pred obaľovaním alebo pri obaľovanie trochu vylepšiť, aby boli zakaždým aspoň trochu iné.
Kuracie rezne sú pre vyskúšanie zmien asi najvhodnejšie.
Dajú sa bežne kúpiť už naporciované a dobre a rýchlo sa smaží.
Skúste pripraviť aj menej tradičné spôsoby úpravy odrezkov, ktoré sú rovnako chutné a ich príprava nezaberie veľa času.
Kuracie rezne pečené v rúre
Obrátené rezne sa dopekáme v rúre, preto nie sú toľko tučné a zostanú šťavnaté. A pečená cibuľa im dodá výbornú chuť.
INGREDIENCIE:
- 4 ks kuracie prsia
- 2 vajcia
- strúhanka
- 2 ks cibule, na prúžky
- mletý sušený cesnak
- soľ
- korenie
- maslo
- olej na vyprážanie
POSTUP:
- Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom.
- Obalíme najprv v strúhanke, veľa ju do mäsa vtlačíme.
- Potom pretiahneme osolenými vajcami rozmiešanými s trochou mlieka.
- Ihneď kladieme na panvicu s rozohriatym olejom a opečieme z oboch strán.
- Mäso vyberieme a na rovnakej panvici orestujeme cibuľu.
- Cibuľu preložíme do pekáča, na ňu rozprestrieme mäso.
- Na mäso dáme kúsky masla.
- Podlejeme niekoľkými lyžicami vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 ° C na približne 25 minút.
- Výpekom môžeme prelievať mäso.

zdroj : fresh.iprima.cz
Objavte podobné tipy
Kuracie rezne v syrovom cestíčku
Krehké rezne v chrumkavom syrovom cestíčku, sú rýchlo pripravené a navyše môžete toto skvelé jedlo aj pri slávnostnej príležitosti.
INGREDIENCIE:
- 600 g kuracích rezňov
- 2 dl mlieka
- 60 g strúhaného tvrdého syra
- 60 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 lyžica Solamylu
- soľ
- korenie
- cesnak
- tuk na vyprážanie
POSTUP:
- Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrite rozotretým cesnakom.
- Z mlieka, vajec, múky, syra, soli a solamylu pripravíme hladké cestíčko, v ktorom rezne obalíme.
- Smažíme vo vyššej vrstve tuku do ružova.

zdroj : recipes555.biz
Kuracie rezne v jogurte
Kuracie mäso naložené v jogurte bude po vypražení alebo upečení úplne krehké a šťavnaté.
Prečo jesť kuracie mäso?
- Je výborným zdrojom proteínov, ktoré sú nevyhnutné ako pre podporu a nárast svalovej hmoty, tak pre regeneráciu
- Vďaka nízkemu obsahu tuku sa dobre hodí pre redukčné diéty.
- Obsahuje niacín , jeden z vitamínov skupiny B, ktorý ovplyvňuje uvoľňovanie energie zo sacharidov a podieľa sa na riadení hladiny krvného cukru, niacínu sa tiež pripisuje schopnosť znižovať riziko vzniku rakoviny
- Zaisťuje príjem selénu , ktorý chráni telo pri strese, zvyšuje účinnosť imunitného systému a je prevenciou proti vzniku rakovinového bujnenia
- Obsahuje vitamín B6 , ktorý spoločne s niacínom ovplyvňuje energetický metabolizmus
- Je zdrojom fosforu , ktorý udržuje zdravé zuby a kosti a má protizápalové účinky
INGREDIENCIE:
- 4 kuracie prsné rezne
- soľ
- korenie
- 150 ml bieleho jogurtu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 vajce
- 200 g Cornflake
POSTUP:
- Mäso nakrájame na menšie kúsky, mierne naklepeme.
- Osolíme, okoreníme, premiešame s jogurtom a olivovým olejom.
- Necháme marinovať cez noc.
- Rúru predhrejte na 200 ° C.
- Kukuričné lupienky dáme do vrecka a valčekom mierne rozdrvíme.
- K mäsu v marináde primiešame rozšľahané vajcia.
- Jednotlivé kúsky mäsa potom obaľujeme v pripravených cornflakách.
- Pokladáme je v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme zhruba 25 minút dozlatista.
- Počas pečenia môžeme raz obrátiť, ale nie je to nutné.

zdroj : lazyassmeals.com
Do cestíčka môžeme namiesto mlieka pridať aj smotanu, víno, alebo pivo. Okrem cestíčka z múky sa dajú rezne obaľovať aj v hustom Bramborákové alebo pikantným cestíčku.
K rezňom podávame varené zemiaky či zemiakovú kašu a dopĺňame zeleninovým šalátom alebo ovocným kompótom. Hodí sa aj zemiakový šalát.