Vylepšené rezne z kurčaťa: ochutnajte ten rozdiel

Rezne vie snáď každý.

Nakrájané rezne sa obalí v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Potom sa usmaží a je hotovo.

Ale rezne môžeme pred obaľovaním alebo pri obaľovanie trochu vylepšiť, aby boli zakaždým aspoň trochu iné.

Kuracie rezne sú pre vyskúšanie zmien asi najvhodnejšie.

Dajú sa bežne kúpiť už naporciované a dobre a rýchlo sa smaží.

Skúste pripraviť aj menej tradičné spôsoby úpravy odrezkov, ktoré sú rovnako chutné a ich príprava nezaberie veľa času.

Kuracie rezne pečené v rúre

Obrátené rezne sa dopekáme v rúre, preto nie sú toľko tučné a zostanú šťavnaté. A pečená cibuľa im dodá výbornú chuť.

INGREDIENCIE:

  • 4 ks kuracie prsia
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • 2 ks cibule, na prúžky
  • mletý sušený cesnak
  • soľ
  • korenie
  • maslo
  • olej na vyprážanie

POSTUP:

  1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom.
  2. Obalíme najprv v strúhanke, veľa ju do mäsa vtlačíme.
  3. Potom pretiahneme osolenými vajcami rozmiešanými s trochou mlieka.
  4. Ihneď kladieme na panvicu s rozohriatym olejom a opečieme z oboch strán.
  5. Mäso vyberieme a na rovnakej panvici orestujeme cibuľu.
  6. Cibuľu preložíme do pekáča, na ňu rozprestrieme mäso.
  7. Na mäso dáme kúsky masla.
  8. Podlejeme niekoľkými lyžicami vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 ° C na približne 25 minút.
  9. Výpekom môžeme prelievať mäso.

Kuracie rezne naruby

zdroj : fresh.iprima.cz

Kuracie rezne v syrovom cestíčku

Krehké rezne v chrumkavom syrovom cestíčku, sú rýchlo pripravené a navyše môžete toto skvelé jedlo aj pri slávnostnej príležitosti.

INGREDIENCIE:

  • 600 g kuracích rezňov
  • 2 dl mlieka
  • 60 g strúhaného tvrdého syra
  • 60 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica Solamylu
  • soľ
  • korenie
  • cesnak
  • tuk na vyprážanie

POSTUP:

  1. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrite rozotretým cesnakom.
  2. Z mlieka, vajec, múky, syra, soli a solamylu pripravíme hladké cestíčko, v ktorom rezne obalíme.
  3. Smažíme vo vyššej vrstve tuku do ružova.

Kuracie rezne v syrovom cestíčku

zdroj : recipes555.biz

Kuracie rezne v jogurte

Kuracie mäso naložené v jogurte bude po vypražení alebo upečení úplne krehké a šťavnaté.

Prečo jesť kuracie mäso?

  • Je výborným zdrojom proteínov, ktoré sú nevyhnutné ako pre podporu a nárast svalovej hmoty, tak pre regeneráciu
  • Vďaka nízkemu obsahu tuku sa dobre hodí pre redukčné diéty.
  • Obsahuje niacín , jeden z vitamínov skupiny B, ktorý ovplyvňuje uvoľňovanie energie zo sacharidov a podieľa sa na riadení hladiny krvného cukru, niacínu sa tiež pripisuje schopnosť znižovať riziko vzniku rakoviny
  • Zaisťuje príjem selénu , ktorý chráni telo pri strese, zvyšuje účinnosť imunitného systému a je prevenciou proti vzniku rakovinového bujnenia
  • Obsahuje vitamín B6 , ktorý spoločne s niacínom ovplyvňuje energetický metabolizmus
  • Je zdrojom fosforu , ktorý udržuje zdravé zuby a kosti a má protizápalové účinky

INGREDIENCIE:

  • 4 kuracie prsné rezne
  • soľ
  • korenie
  • 150 ml bieleho jogurtu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 vajce
  • 200 g Cornflake

POSTUP:

  1. Mäso nakrájame na menšie kúsky, mierne naklepeme.
  2. Osolíme, okoreníme, premiešame s jogurtom a olivovým olejom.
  3. Necháme marinovať cez noc.
  4. Rúru predhrejte na 200 ° C.
  5. Kukuričné ​​lupienky dáme do vrecka a valčekom mierne rozdrvíme.
  6. K mäsu v marináde primiešame rozšľahané vajcia.
  7. Jednotlivé kúsky mäsa potom obaľujeme v pripravených cornflakách.
  8. Pokladáme je v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme zhruba 25 minút dozlatista.
  10. Počas pečenia môžeme raz obrátiť, ale nie je to nutné.

Kuracie prsné rezne v jogurte

zdroj : lazyassmeals.com

Do cestíčka môžeme namiesto mlieka pridať aj smotanu, víno, alebo pivo. Okrem cestíčka z múky sa dajú rezne obaľovať aj v hustom Bramborákové alebo pikantným cestíčku.

K rezňom podávame varené zemiaky či zemiakovú kašu a dopĺňame zeleninovým šalátom alebo ovocným kompótom. Hodí sa aj zemiakový šalát.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.