7 najlepších receptov na torty s punčom na americký spôsob! Vyskúšajte ich s nami

Nikdy som nebola fanúšikom klasického receptu na punčovú tortu.

Preto som sa rozhodla hľadať inšpiráciu v iných končinách, a to predovšetkým amerických.

Vyskúšajte s nami jednu z najobľúbenejších amerických tort, ktorá sa podáva prakticky pri akejkoľvek príležitosti.

Dobrú chuť!

Torta s punčovou polevou

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 12 vajec
  2. 2 lyžičky soli
  3. 12 lyžíc múky
  4. 12 lyžíc cukru
  5. 2 lyžičky prášku do pečiva

Na sirup

  1. 120 g cukru
  2. 2 lyžice kakaa
  3. 150 ml vody
  4. 150 ml rumu

Na náplň

  1. 7 lyžíc višňového džemu
  2. 100 g hrozienok (alebo sušených brusníc)

Na polevu

  1. 3 bielky
  2. 8 lyžíc práškového cukru
  3. 2 lyžice višňovej šťavy

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Vymastíme si dve tortové formy a ich dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Na korpus si oddelíme bielky od žĺtkov
  4. Žĺtky vyšľaháme so soľou, aby nám vznikol tuhý sneh
  5. Vo vedľajšej mise zmiešame žĺtky s cukrom
  6. Potom začneme pomaly vmiešavať múku s práškom do pečiva
  7. Keď je žĺtková zmes premiešaná, začneme opatrne zamiešavať vyšľahaný sneh
  8. Takto vytvorené cesto si rozdelíme do dvoch pripravených foriem a dáme piecť
  9. V rúre korpusy pečieme 20 – 25 minút
  10. Korpusy potom vyberieme a necháme ich na 10 minút schladiť vo forme
  11. Až potom ich z foriem vyberieme a necháme ich vychladnúť na mriežke
  12. Na prípravu sirupu vložíme všetky ingrediencie do väčšieho hrnca a privedieme do varu
  13. Zmes varíme asi 2 minúty
  14. Potom zložíme z platne a dáme bokom
  15. Jeden z korpusov nakrájame na malé kocky a vložíme ho do misy
  16. Pridáme hrozienka alebo brusnice
  17. Tieto nakrájané kocky začneme polievať uvareným sirupom
  18. Pozor, aby sme kocky korpusu nepremáčali, preto nám môže aj trochu sirupu zostať
  19. Druhý korpus si rozpolíme
  20. Jednu polovicu vložíme do guľatej tortovej formy a tú potrieme višňovou marmeládou
  21. Hore položíme namočené kocky korpusu
  22. Druhú polovicu korpusu potrieme taktiež višňovou marmeládou
  23. Tú položíme natretou stranou dole na sirupom poliate kocky
  24. Tortu prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme ho
  25. Tortu takto zaťaženú dáme do chladničky
  26. Druhý deň si vyšľaháme na vodnom kúpeli s vriacou vodou tri bielky a cukor
  27. Keď sa začnú vytvárať tuhé vrcholky, pridáme višňovú šťavu
  28. Pokračujeme v šľahaní do veľmi hustej a pevnej konzistencie
  29. Z torty odstránime formu a potrieme ju bielkovou polevou
  30. Tortu si dozdobíme podľa nášho priania, napríklad sušeným ovocím
Misa plná tortového korpusu so šľahačkou a sirupom.
Zdroj: allrecipes.com

Punčové mini tortičky

Táto mini verzia punčovej torty je ako stvorená na letné party, kedy sú teploty vysoké a všetko má tendenciu, pri dlhšom pobyte na slnku, sa roztekať. Mini verzia obľúbeného zákusku sa dá zjesť v pár sústoch a nemôže teda dôjsť k poškodeniu vysokou letnou teplotou.

Čo budeme potrebovať

  1. 4 vajcia
  2. 120 g práškového cukru
  3. Vanilkový cukru
  4. Štipka soli
  5. 120 g hrubej múky
  6. 150 g čokolády (rozpustené)
  7. 60 ml rumu
  8. 60 ml kávy
  9. 100 g orechov (nasekaných)
  10. 50 g džemu (jahodový/višňový)
  11. 250 ml smotany na šľahanie
  12. Vrecko želatíny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Na cesto si vyšľaháme celé vajcia s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli
  3. Zmes vyšľaháme do peny
  4. Keď je zmes hladká, začneme pridávať múku
  5. Cesto musí byť poriadne premiešané
  6. Keď je hotové vylejeme ho do plechu vyložený papierom na pečenie a pečieme ho približne 15 minút
  7. Korpus po vybratí z rúry necháme vychladnúť
  8. Pomocou okrúhleho vykrajovača, vykrajujeme z korpusu kolieska
  9. Zvyšné cesto, čo nám po vykrajovaní ostane, nakrájame na malé kúsky
  10. Kúsky potom zmiešame s čokoládou, rumom, kávou, orechmi a marmeládou
  11. Zmes korpusu a čokolády necháme chvíľku odstáť
  12. Medzitým si vyšľaháme šľahačku so želatínou do pevnej konzistencie
  13. Šľahačku dáme do cukrárskeho vrecúška na zdobenie
  14. Koliesko korpusu umiestnime do okrúhleho približne 5 centimetrov vysokého vykrajovača na cesto alebo muffinových košíčkov
  15. Navrstvíme naň čokoládovo korpusovú zmes a prikryjeme jej druhým korpusom a opatrne stlačíme
  16. Opatrne tortu vytlačíme z formičky
  17. Obvod punčovej torty potrieme marmeládou a vrch ozdobíme šľahačkou
Mini verzia punčovej torty s marmeládou a čokoládovou náp.ňou.
Zdroj: strudelandschnitzel.com

Pančová misa

Skvelý recept na prípravu skvelej punčovej torty ako z cukrárne. Jediné čo potrebujete je upiecť klasické piškótové cesto a potom už len skladáte čerstvé ingrediencie na seba a tvoríte sladkú bombu.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 150 g masla (zmäknutého)
  2. Lyžica oleja
  3. 110 g smotanového syra
  4. 250 g cukru krupica
  5. 3 vajcia
  6. 175 g hladkej múky
  7. ½ lyžičky soli
  8. Lyžica vanilkového extraktu
  9. 59 ml pomarančovej šťavy

Na jahody

  1. 480 g jahôd (nakrájaných)
  2. 3 lyžice cukru krupice
  3. Lyžica citrónovej šťavy alebo limetkovej šťavy

Na krém

  1. 450 g smotanového syra
  2. 120 g práškového cukru
  3. 4 lyžičky jahodovej marmelády

Na polevu

  1. 355 ml šľahačky

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  2. Tortovú formu si vymastíme maslom alebo vysypeme hrubou múkou
  3. Na dno formy umiestnime papier na pečenie
  4. Do väčšej misy pridáme maslo, olej, smotanový syr
  5. Zmes vyšľaháme mixérom na vysokú rýchlosť, približne dve minúty
  6. Pomaly začneme pridávať cukor, kým zmes nebude nadýchaná
  7. Postupne začneme zašľahávať vajcia, aby sa poriadne všetko spolu premiešalo
  8. Pri mixéri znížime rýchlosť a pomaly začneme pridávať múku a soľ
  9. V konečnej fáze šľahania pridáme vanilkový extrakt
  10. Do pripravenej tortovej formy nalejeme cesto
  11. Formu s cestom umiestnime do formy a pečieme 1 hodinu a 10-20 minút, priebežne cesto kontrolujeme špajdľou
  12. Po vybratí necháme 10 minút odpočívať vo forme
  13. Potom korpus vyberieme a necháme ho úplne vychladnúť.
  14. Keď je korpus vychladnutý, nakrájame ho na kocky a tie dáme bokom
  15. Na jahodovú náplň si pripravíme do veľkej misy nakrájané jahody, cukor a šťavu
  16. Všetko spolu premiešame a necháme odstáť, aby sa uvoľnila z jahôd šťava
  17. Na náplň zmiešame smotanový syr, cukor a jahodovú marmeládu
  18. Všetko spolu prešľaháme, aby sa ingrediencie prepojili
  19. Vyšľaháme si šľahačku
  20. Na zostavenie si pripravíme vysokú sklenenú misu a začneme vrstviť
  21. Kocky korpusu, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou, potrieme vrstvou náplne, pridáme jahody a navrstvíme šľahačku
  22. Tieto kroky opakujeme kým nám nedôjdu ingrediencie
  23. Na poslednú vrstvu si necháme šľahačku, ktorú ozdobíme čerstvými jahodami a tortu takto dáme do chladničky

Ak premýšľate ako si tento recept ešte viac vyšperkovať, je to možné s domácou marmeládou. Ak neviete ako na nej pozrite sa tu na tietorecepty na domácej marmelády.

Misa plná šľahačky, jahôd, a krému posypaná kokosom a mandľami.
Zdroj: cravingsomecreativity.com

Torta s punčovým korpusom

Táto ovocná torta je tak originálna, že ste určite nikdy nič podobné neskúšali! Od krémovej polevy cez ľahký nadýchaný korpus torte, jednoducho všetko. Táto torta bude ozdobou všade, kde ju budete podávať!

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. Mlieko – podľa potreby
  2. 4 vajcia
  3. 225 g polohrubej múky
  4. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  5. 225 g cukru krupica
  6. 225 g mäkkého masla
  7. Prášok do pečiva
  8. 150 ml hrnček jahodového džúsu (alebo granátového jablka)
  9. Panák punčového likéru
  10. 4 kvapky červeného potravinárskeho farbiva

Na pomazanie

  1. 230 g smotanového syra
  2. 125 g cukru kryštál
  3. 215 ml smotany na šľahanie
  4. Panák punčového likéru

Na polevu

  1. 250 ml jahodového džúsu
  2. 150 g práškového cukru
  3. 100 g kukuričného škrobu
  4. Voda

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Pripravíme si tortovú formu, ktorú vymastíme maslom alebo ho vysypeme múkou
  3. V mise s vyšľaháme cukor s maslom
  4. Postupne začneme zašľahávať vajcia, extrakt, potravinárske farbivo a punčový likér
  5. Vyšľaháme si hladký krém
  6. Vedľa si zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a postupne začneme zamiešavať do vaječnej zmesi
  7. Hotové cesto vlejeme do pekáča a rovnomerne ho rozotrieme
  8. Umiestnime cesto do rúry a pečieme ho 30 minút
  9. Upečenú piškótu vyberieme z rúry a necháme ju vychladnúť.
  10. Na gélovú polevu zmiešame v menšom hrnčeku džús a cukor
  11. Zmes pomaly zahrievame a nakoniec ju privedieme do varu
  12. Vedľa si zmiešame vodu so škrobom, tak aby sa škrob vo vode úplne rozpustil
  13. Rozpustený škrob potom nalejeme do horúceho jahodového džúsu a miešame, kým zmes nezíska lesklú gélovú konzistenciu
  14. Zmes dáme do chladničky a necháme vychladnúť.
  15. Na krém si zmiešame syr s cukrom a miešame pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí
  16. Pridáme likér, šľahačku a všetko vyšľaháme do pevnej štruktúry
  17. Akonáhle je korpus vychladnutý potrieme ho šľahačkovým krémom a polejeme jahodovou polevou

Punčový korpus je najlepší, keď ho necháte odležať aspoň 3 hodiny v chladničke, ak nie cez noc, aby sa punčová aróma a chuť plne rozvinuli.

Ružový korpus so šľahačkou a želé.
Zdroj: foodgawker.com

Torta s krémom z punča

Pre jednoduché piškótové cesto nájdeme veľa uplatnenia. V tomto prípade ho využijeme v kombinácii so sladkým, čerstvým ovocím a nadýchaným krémom. Táto torta je naozaj výborná pre letné oslavy a narodeninové párty. Pretože uprostred nadýchaného korpusu sa ukrýva malé ovocné prekvapenie.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 375 gramov Hery (zmäknutá)
  2. 375 g práškového cukru
  3. 6 vajec
  4. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  5. 375 g hladkej múky
  6. 2 lyžičky kypriaceho prášku

Na krém

  1. 170 gramov Hery
  2. 400 g práškového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu
  4. 40ml ovocného likéru

Na ovocie

  1. 280 g jahôd (nakrájaných)
  2. ½ pomaranča
  3. ¼ uhorky
  4. Hrsť lístkov mäty

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. K tomuto receptu na punčovú tortu budeme potrebovať tri rovnako veľké 20 centimetrové tortové formy alebo postup na upečenie korpusu trikrát opakovať
  3. Tortové formy si vymastíme a dna vyložíme papierom na pečenie
  4. Vo veľkej mise zmiešame všetky ingrediencie na cesto
  5. Zmes na cesto musí byť prepojená a jednotná
  6. Zmes si pomocou váhy prerozdelíme na tri rovnako veľké porcie do pripravených foriem
  7. V predhriatej rúre korpusy pečieme približne 30 – 35 minút
  8. Korpusy necháme vychladnúť na mriežke
  9. Na krém si vyšľaháme Heru spoločne s cukrom, ovocným likérom a extraktom z vanilky
  10. Pri dvoch korpusoch vykrojíme stredy pomocou okrúhleho vykrajovača
  11. Korpus, ktorý ich v celku umiestnime pri skladaní dole
  12. Potrieme ho krémom, pridáme prvý vykrojený korpus opäť ho potrieme krémom a položíme druhý vykrojený korpus
  13. Na ovocnú náplň očistíme a nakrájame jahody, uhorku očistíme a zbavíme jej semienok, pomaranč nakrájame na malé kúsky
  14. Všetko vhodíme ho jednej misy a premiešame s lístkami mäty
  15. Stred torty naplníme ovocím
  16. Potom celú tortu potrieme zvyšným krémom a dozdobíme zvyšným ovocím.
  17. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom
Letná osviežujúca torta s ovocím, ktoré je schované vo vnútri.
Zdroj: domesticgothess.com

Čokoládová torta z punča

Vezmite si k ruke jeden hrnček z poličky, toto bude čokoládová jazda. Tento recept je na klasický americký dezert, ktorý sa podáva pri najrôznejších oslavách, najviac však pri vďakevzdania. Nájdeme ho v mnohých variantoch, najmä potom ovocných. Ale my sme si pre vás, ako vždy pripravili niečo špeciálne, a to čokoládový variant.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 1 ½ hrnčeka horúcej uvarenej kávy
  2. 110 g čokoláda na varenie
  3. 3 vajcia
  4. ¾ hrnček oleja
  5. 1 ½ hrnčeka cmaru
  6. Lyžička vanilkového extraktu
  7. 3 hrnčeky cukru
  8. 2 ½ hrnčeka hladkej múky
  9. 1 ½ hrnčeka kakaa
  10. 2 lyžičky jedlej sódy
  11. Lyžička prášku do pečiva
  12. 1 ¼ lyžičky soli

Na puding

  1. 2 čokoládové pudingy
  2. 3 hrnčeky mlieka
  3. Hrnček smotany na varenie

Na šľahačku

  1. 2 hrnčeky smotany na šľahanie
  2. 6-8 lyžíc práškového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu
  4. Čerstvé jahody, voliteľné
  5. Panák punčového likéru

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 150 stupňov
  2. Čokoládu si nakrájame na malé kúsky
  3. Čokoládu umiestnime do misky a zalejeme jej horúcou kávou
  4. Zmes necháme odstáť a občas premiešame, kým sa čokoláda nerozpustí
  5. Vo väčšej mise rozšľaháme vajcia, ku ktorým začneme pridávať olej
  6. Postupne začneme pridávať cmar a vanilku
  7. Naozaj pomaly a opatrne začneme zamiešavať čokoládovú zmes
  8. Miešame tak dlho, kým sa ingrediencie nespoja
  9. Vo vedľajšej mise si preosejeme cukor, múku, kakao, raz sódu, prášok do pečiva a soľ
  10. Túto premiešanú zmes postupne začneme pridávať do tekutých surovín a šľaháme, kým sa všetko nespojí
  11. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme približne 40 – 60 minút
  12. Na puding zmiešame pudingovú zmes s mliekom a smotanou a varíme podľa návodu
  13. Keď je puding hotový necháme ho chvíľu odstáť a vychladnúť
  14. Na šľahačku zmiešame všetky ingrediencie a mixujeme, kým nevznikne hustá šľahačková hmota
  15. Na zostavenie torty rozkrájame alebo natrháme korpus na menšie kúsky
  16. Na dno veľkej sklenenej misy umiestnime ⅓ korpusu naň umiestnime ⅓ pudingu a ⅓ šľahačky
  17. Tento postup opakujeme dvakrát a celú tortu zakončíme šľahačkou
  18. Celú tortu môžeme ozdobiť nalámanými Oreo sušienkami
Výborná misa plná čokolády a šľahačky.
Zdroj: culinaryhill.com

Vianočná punčová misa

Pripravili sme pre vás aj vianočnú verziu na punčovú tortu. Je plný sladkého ovocia a smotany. Takže ak hľadáte niečo, čím oživiť vašu štedrovečernú tabuľu, tak toto je cesta, ktorou sa vydať.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 3 vajcia
  2. 90 g cukru krupica
  3. 150 g polohrubej múky
  4. 2 lyžice vody

Na náplň

  1. 1 kg kompótovaného ananásu (odkvapkaného)
  2. 600 g mandarínok
  3. 900 g kompótovaných broskýň (odkvapkaných)
  4. 600 g jahôd
  5. 4 banány
  6. 500 ml smotany na šľahanie
  7. 100 g vanilkového pudingu
  8. 150 g mandlí
  9. čokoládový sirup alebo rozpustená čokoláda (nepovinný)

Postup

  1. Vo väčšej mise si vyšľaháme vajcia, cukor a vodu
  2. Postupne začneme zamiešavať múku
  3. Šľaháme tak, aby zmes na cesto bola pekne nadýchaná
  4. Keď je cesto hotové, tak ho nalejeme do vymastenej formy a dáme piecť
  5. Pečieme v rúre na 180 stupňov, približne 15 minút, ale priebežne vykonávame test špajlí
  6. Podľa návodu si uvaríme vanilkový puding a necháme ho bokom vychladiť.
  7. Korpus torty natrháme alebo nakrájame na menšie kocky
  8. Do väčšej sklenenej misy začneme vrstviť ingrediencie (malé množstvo ovocia si schováme na ozdobu)
  9. Dno zakryjeme tenkou vrstvou pudingu
  10. Naň umiestnime kúsky korpusu
  11. Pokračujeme ¼ ananásu, broskyne, banánu, pomaranča a jahôd
  12. Malé množstvo orechov a šľahačky
  13. Postup opakujeme, kým nám nedôjdu ingrediencie
  14. Pančovú tortu zakončíme šľahačkou a dozdobíme ovocím
  15. Pokiaľ zostane korpus, tak ho môžeme tiež rozdrobiť navrch torty
  16. Celý koláč polejeme čokoládovou polevou alebo rozpustenou čokoládou

Tu je skvelá príležitosť využiť svoje zavarené zásoby. Ak žiadne nemáte, ale premýšľate nad tým, že by ste tento rok chceli niečo zavariť, neváhajte a pozrite sa na tieto skvelé recepty a postupy ako zavariť višne alebo návod ako zavariť jahody . Domáci je predsa vždy lepší.

Vianočná podoba punčovej tortičky, ktorá je plná ovocia.
Zdroj:cookinginmygenes.com

Tieto recepty na punčovú tortu sú trochu iné, než tie klasické na ktoré ste zvyknutí. Preto ak hľadáte niečo menej inovatívne a ste skôr na klasiku, nevadí! Pozrite sa tu na tieto recepty na krtkovú tortu , ktoré sú predsa len o niečo tradičnejšie a známejšie.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.