Do väčšej vínovej pohára dáme niekoľko lyžíc ľadu (asi dve tretiny poháre).
Nalejeme presne rovnaký pomer Prosecca a Aperol.
Dolejeme sódou po okraj a všetko premiešame – k tejto príležitosti je dobré pripraviť si slamky. Vo vínovej pohári sa môžu zdať dlhá, preto ich môžeme zastrihnúť tak, aby bolo pohodlné z nich piť.
Dozdobíme plátkom pomaranča.
Ničím neplytvajte, ničím nešetrite. Aby ste vytvorili správny Aperol Spritz, musíte dodržať správny pomer.
nytimes.com
Martini
Tiež radi laškuje so slovami “sme zabezpečili, nemiešať”? Oslávte Silvester v bondovskom štýle!
INGREDIENCIE
5 dielov ginu (na Martini sa hodí skôr tie suchšie typy, napríklad London Dry Gin či Beefeater – k dostaniu v klasických supermarketoch)
1 diel suchého vermútu
kocky ľadu
zelenú olivu na ozdobnom špáradle
POSTUP
Okrem pohárov, z ktorých budeme drink piť, si pripravíme shaker (šejker) alebo dva poháre, ktoré do seba zapadajú hrdlami (nahrádzajú shaker).
Do shakera zlejeme gin, vermút a vhodíme kocky.
Pretrepeme.
Vytvorenú zmes nalejeme do pohára a pridáme špáradlo s olivou.
Tak na zdravie Jamesa Bonda!
dishesdelish.com
jahodové daiquiri
Nenechajte sa zmiasť farbou, tento drink má silu!
INGREDIENCIE
dva panáky bieleho rumu
2 lyžičky limetkovej šťavy alebo panák limetkového džúsu
lyžička trstinového cukru + cukor na ozdobu pohárov
pár jahôd
ľadové kocky
POSTUP
Jahody dáme do mixéra s ľadom a vytvoríme jahodovou triešť.
Pridáme ostatné suroviny a starostlivo premiešame.
Namočíme okraje pohárov, do ktorých budeme kokteil nalievať.
Nasypeme si cukor do misky a okraje pohárov v ňom ponoríme cca na 5 mm – cukor sa prichytí na okrajoch a vytvoria peknú ozdobu a dosladí daiquiri.