Recepty na rožky s kokosom, najlepšia voľba pre sladké maškrtenie! Vyskúšajte ich

Či už hľadáte inšpiráciu na vianočné pečivo alebo hľadáte len niečo sladké, čo sa hodí na zahryznutie po výdatnom obede alebo ku káve s priateľmi. Práve ste narazili na zlatú baňu!

Tieto recepty na kokosové rožteky v sebe majú úplne všetko a vyberiete si recept na každú príležitosť.

Vychutnajte si lahodné, krehké a nadýchané cesto plné kokosovej chuti a arómy.

Akú dobrotou z kokosu začnete?

Kokosové rožky plnené krémom

Tieto bohaté, krehké a nadýchané kysnuté rožky s kokosom sú príjemným doplnkom pre nedeľný brunch alebo na posedenie s priateľmi pri káve.

Čo budeme potrebovať

Na rožky

  1. 2 lyžičky aktívneho sušeného droždia
  2. 2 polievkové lyžice teplej vody
  3. 125 ml teplej hustej smotany na šľahanie
  4. 2 lyžice cukru (plus 2 lyžičky)
  5. Vajcia
  6. 300 g hladkej múky (rozdelené)
  7. Štipka soli
  8. 60 g studeného masla (nakrájaného na kocky)

Na náplň

  1. 2 lyžice masla (zmäknutého)
  2. 60 g práškového cukru
  3. 60 g sladeného strúhaného kokosu

Na ozdobu

  1. Vajcia
  2. 2 lyžice mlieka
  3. 60 g sladeného strúhaného kokosu

Postup

  1. V malej miske si rozpustíme droždie v teplej vode
  2. Vmiešame teplú smotanu, cukor, vajcia a 60 g múky
  3. Do veľkej misy dáme soľ a zvyšnú múku
  4. Do múky nakrájame maslo a premiešame, aby nám vznikla drobivá zmes
  5. Vmiešame zmes droždia a prepracovávame, kým sa nezmieša a nezapracuje, ale nechnete
  6. Cesto zakryjeme a dáme do chladničky aspoň na 2 až 3 hodiny alebo cez noc
  7. Na náplň zmiešame maslo a práškový cukor
  8. Vmiešame kokos a dáme bokom
  9. Cesto rozdelíme na polovicu
  10. Obe časti dáme na ľahko pomúčenú pracovnú plochu a každú časť rozvaľkáme na kruh
  11. Potrieme vytvorenou náplňou a každý kruh nakrájame na osem trojuholníčkov
  12. Jednotlivé trojuholníky zrolujeme od najširšieho konca a položíme ich na vymastené plechy
  13. Konce rožkov zahneme v tvare polmesiaca
  14. Prikryjeme ich a necháme na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem, asi 1 hodinu
  15. Na polevu zmiešame vajcia a mlieko
  16. Polevou potrieme cesto a posypeme ho kokosom
  17. Kokosové rožky pečieme na 180 stupňov po dobu 13-18 minút, kým nezozlátnu
  18. Rožteky vyberieme z rúry a na mriežke ich necháme vychladnúť.

Plánujete sa v nedeľu trochu prespať? Potom nie je nič lepšie ako začať deň s poriadnym brunchom! Ako na neho a aké pokrmy sa k nemu najlepšie hodí sa dočítate v tomto článku s receptami na brunch ! Musíte ich vyskúšať, sú úplne famózne!

Nadýchané rožky plnené jemnou kokosovou náplňou.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Vianočné kokosové rožky

Tradičné rožky s kokosom, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou vianočnej tácky s cukrovinkami. V našom recepte vám prinášame dokonca dve možnosti ako cesto vytvarovať, aby výber z tvarov bol o niečo pestrejší.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g rozpusteného masla
  2. 175 g kryštálového cukru
  3. Lyžička prášku do pečiva
  4. 2 vajcia
  5. 500 g jemne strúhaného kokosu (polosladký alebo nesladený)
  6. 500 g hladkej múky
  7. 250 g kokosovej múky

Na cukrovú posypku

  1. 100 g práškového cukru
  2. Vrecko vanilkového cukru

Postup

  1. Do stredne veľkého hrnca pridáme studené maslo a rozpustíme ho pri nízkej teplote
  2. Akonáhle sa rozpustí, odstránime ho z tepla a pred ďalším použitím ho necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  3. Keď je maslo teplé (nie horúce), pridáme cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí a dobre nespojí s maslom
  4. Pridáme vajcia a pokračujeme v miešaní
  5. Pridáme prášok do pečiva a pokračujeme v miešaní
  6. Zmes prelejeme do veľkej misy a pridáme kokos
  7. Keď je všetko dôkladne premiešané, pridáme obe múky a pokračujeme v miešaní, kým sa všetko nezapracuje do cesta
  8. Cesto vyberieme z misy a pokračujeme v miesení ručne
  9. Cesto rozdelíme na polovicu a z každého vytvoríme rôzne tvarované koláče z kokosu
  10. Na kokosové rožky z cesta odlomíme ½ lyžičky av rukách z nej vyvaľkáme guľu
  11. Potom guľôčku vyvaľkáme do tvaru dlhej rolky a ohneme ju ako do tvaru polmesiaca
  12. Na sušienky v tvare mašle z cesta odlomíme ½ lyžičky av rukách z nej vytvarujeme guľu
  13. Potom guľôčku vyvaľkáme ako rezancu a oba konce jemne stlačíme vidličkou, aby pripomínali mašličku
  14. Plech vyložíme papierom na pečenie a oba druhy cukroviniek na ne prenesieme
  15. Kokosové rožky aj kokosové mašličky pečieme pri 160 stupňoch po dobu 15 minút
  16. Potom ich necháme na 5 minút vychladnúť
  17. Pripravíme si zmes práškového cukru a vanilkového cukru
  18. Rožteky aj mašličky, ešte ľahko teplé, v cukrovej zmesi obaľujeme
  19. Potom ich necháme úplne vychladnúť a skladujeme ich na chladnom mieste
Krehké vianočné pečivo z kokosu a posypané cukrom.
Zdroj: cakewhiz.com

Rožky s kokosom máčané v čokoláde

Tieto maslové kokosové rožky sú skutočne veľmi jednoduché na prípravu. Vzniknuté krehké pečivo sa hodí nielen ako sviatočné pohostenie, ale aj ako rýchla sladká desiata, keď túžite po niečom malom na zahryznutie.

Čo budeme potrebovať

  1. 375 g práškového cukru
  2. 250 g masla (zmäkčeného)
  3. Veľké vajcia
  4. 2 lyžičky vanilky
  5. 450 g hladkej múky
  6. 200 g kokosovej múky (alebo strúhaného nesladeného kokosu)
  7. Lyžička kyslej smotany
  8. Lyžička jedlej sódy

Na polevu

  1. 400 g polosladkej čokolády (nasekané na kúsky)
  2. 2 lyžice masla

Na posypanie

  1. 100 g pekanových orechov (jemne nasekaných)

Postup

  1. V miske zmiešame práškový cukor, maslo, vajcia a vanilku
  2. Zmes šľaháme na strednú rýchlosť, pokiaľ nebude krémová
  3. Pridáme múku, smotanu a jedlú sódu
  4. Znovu šľaháme pri nízkej rýchlosti, kým sa všetko dobre nepremieša
  5. Vzniknuté cesto rozdelíme na štvrtiny
  6. Zabalíme ich do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu chladiť do chladničky
  7. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  8. Každú štvrtinu vyvaľkáme do dlhej rezance
  9. Každú rezancu narežeme na 4 kusy
  10. Každý kúsok vytvarujte do tvaru polmesiaca
  11. Umiestnime ich na plechy vyložené papierom na pečenie
  12. Vložíme do rúry a pečieme 8–10 minút, kým nezozlátnu
  13. Vyberieme ich a necháme úplne vychladnúť
  14. Zmiešame čokoládové kúsky a maslo v malej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry, kde ju v krátkych intervaloch rozpúšťame a premiešavame
  15. Každý kokosový rožok z ½ namočíme v čokoláde
  16. Podľa potreby ihneď posypeme nasekanými pekanovými orechmi
  17. Rožky necháme odpočívať, kým čokoláda nestuhne
Najlepší rožok s orechmi a čokoládou, z kokosového cesta.
Zdroj: joanne-eatswellwithothers.com

Fúkané rožky z kokosu

Jednoduchý recept na fúkané kokosové rožky, ktorý vyžaduje minimálny počet ingrediencií, minimálne cukrárske skúsenosti, ale veľkú lásku pre sladké. V tomto recepte sú dôležité formičky na vytláčanie toho správneho a originálneho tvaru.

Čo budeme potrebovať

  1. 750 g práškového cukru
  2. 500 g hladkej múky
  3. 500 g Hery (alebo masla)
  4. 250 g kokosovej múky
  5. 1 a ½ vrecúška prášku do pečiva

Postup

  1. Vo veľkej mise si zmiešame všetky ingrediencie
  2. Vypracujeme krehké cesto a vytvoríme z neho guličku
  3. Cesto bude sypké, ale to je v poriadku
  4. Cesto potom vytláčame do formičiek na fúkané koksové rožky
  5. Rúru si predhrejeme na 130 stupňov
  6. Plech s kokosovými rožkami vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 130 stupňov dozlatista
  7. Rožteky vyberieme a vyklopíme z formičiek
  8. Potom ich necháme úplne vychladnúť.

Pokiaľ nemáme dostatok formičiek, tak formičky vyložíme potravinársku fóliu a cesto vytlačujeme do formičky. Rohlík potom vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vznikne rovnako tvarovaný rožok, ako keby bol pečený vo formičke.

Pečené rožky tvarované vo formičke, z kokosového cesta a posypané cukrom.
Zdroj: blendwithspices.com

Kokosový croissant

Najlepšia vec, ktorú môžete urobiť s deň starými croissantmi, je naplniť ich makadamovým krémom, posypať strúhaným kokosom a posypať práškovým cukrom. Potom už záleží len na vás, ako tento recept na rožky s kokosom budete servírovať. Budete ich podávať samostatne alebo naplnené nejakým jemným a ľahkým krémom alebo s domácou marmeládou? Fantázii sa medze nekladú.

Čo budeme potrebovať

  1. 6 domácich croissantov (alebo v obchode kúpených, deň starých)

Na krém

  • 170 g makadamových orechov
  • 10 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 90 g masla (zmäkčené)
  • 75 g cukru kryštál
  • Veľké vajcia
  • ½ lyžičky čistého vanilkového extraktu

Na polevu

  1. 80 g strúhaného kokosu
  2. Lyžica práškového cukru

Postup

  1. V mise kuchynského robota si rozdrvíme makadamové orechy na jemný prášok bez toho, aby sme z nich urobili orechové maslo
  2. Preložíme ich do malej misy, pridáme múku a soľ a dôkladne premiešame, aby vznikla jemná zmes bez hrudiek
  3. Vo väčšej mise si začneme šľahať zmäknuté maslo, kým nebude mať krémovú konzistenciu
  4. Pridáme práškový cukor a pri nízkej rýchlosti premiešavame
  5. Potom rýchlosť zvýšime a pokračujeme v šľahaní, kým zmes nebude nadýchaná
  6. K maslu pridáme polovicu zmesi makadamových orechov a miešame na nízku rýchlosť, kým sa všetko úplne nespojí
  7. Pridáme zvyšok orechov a znova miešame, kým sa úplne nezapracujú
  8. Nakoniec pridáme vajcia a vanilkový extrakt a premiešame, aby sa všetko spojilo
  9. Orechovú zmes šľaháme na nízku rýchlosť, kým sa úplne nespojí a krém nebude hladký
  10. Potom ho umiestnime aspoň na 2 hodiny do chladničky, aby vychladol
  11. Rúru si predhrejeme rúru na 160 stupňov
  12. Nesladený strúhaný kokos vysypeme v rovnomernej vrstve na tanier alebo do väčšej misky
  13. Croissanty rozkrojíme napoly a spodné polovice potrieme asi 3 lyžicami makadamového krému
  14. Horné polovice z vrchu potrieme asi 1 lyžicou makadamového krému
  15. Horné polovice potom namočíme do strúhaného kokosu
  16. Ľahko ho ku croissantu pritlačíme, aby sa kokos dobre prichytil.
  17. Obe polovice croissantu vložíme na plech, natretou stranou nahor a pečieme asi 20 minút
  18. Potom kokosové rožky vyberieme a necháme vychladnúť.
  19. Rožky podávame posypané práškovým cukrom

Vyskúšajte aj ďalšie nadýchané kokosové dobroty ako sú tieto buchty s kokosom .

Kokosový rožok plnený krémom z lahodných orechov a posypaný kokosom.
Zdroj: wildwildwhisk.com

Ako vyrobiť domáce kokosové maslo?

Chcete sa naučiť, ako si vyrobiť vlastné maslo z kokosu v pohodlí domova? Tento recept na kokosové maslo vás presvedčí o tom, že nič ľahšie nie je av obchode si ho už nikdy nekúpite.

  • 700 g kokosových lupienkov
  • Štipka soli

Postup

  • Do mixovacej misy kuchynského robota pridáme 350 g kokosových lupienkov
  • Mixujeme ich asi 30 sekúnd, kým výrazne nezmenší svoj objem
  • Pomocou stierky oškrabeme strany mixéra a pridáme zvyšok kokosu
  • Mixujeme ďalších 60-90 sekúnd, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu
  • Pokiaľ po 2-3 minútach kokos stále nepripomína maslo, pridáme 1 lyžicu kokosového oleja a znovu premiešame
  • Maslo dáme do pohára a skladujeme pri izbovej teplote 2-3 mesiace

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.