Rybízobraní alebo čo pripraviť z ríbezlí

Ríbezle odstopkujeme, umyjeme, podrvíme vidličkou a ponoríme do vody vo veľkej nádobe. Necháme odležať do druhého dňa.

Ríbezle je podobne ako iné kyslé ovocie na priamy konzum nie vždy vhodné, ale o to lepšie do dezertov, zmrzlín, zaváranín, studených limonád a koktailov alebo múčnikov.

Vymastíme plech, rúru predhrejeme na 160 ° C.

Zahrejeme na 70 ° C a pridáme na liter šťavy 1,7 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónovej.

ríbezľová bublanina

hrnček cukru

  • 200 g masla
  • do varených jablčných kompótov
  • 2 kg cukru

{_84_}

  1. Nemusíme sa tešiť len na vinobranie, o pár mesiacov skôr nám urobí radosť rybízobraní .
  2. Pre varenie marmelády odoberieme do hrnca 1 kg šťavy (trochu menej ako liter), pridáme sáčok želírovacieho cukru a 2 polievkové lyžice cukru kryštál a za studena dobre premiešame. Po rozmiešaní privedieme k varu.
  3. Zhruba 10 minút pozvoľna za stáleho miešania provařujeme a odoberáme pěnu.Po dovarenie zlievame ihneď do pripravených pohárov, uzavrieme a na cca 5 minút otočíme hore dnom.
  4. Potom zase otočíme späť, aby marmeláda nezostala na viečku.
  5. Podávame na rannom pečive, v bielom jogurte alebo do tvarohu.
1 balíček prášku do pečiva

1 vanilkový cukor

V koláčoch je ríbezle pre svoju pikantnú chuť vynikajúci a obľúbený.

hrnček cukru

  • 250 g polohrubej múky
  • hrnček alebo dva ríbezlí
  • 80 g hrubej múky
  • Recept na ríbezľovou bublaninu
  • POSTUP
  • INGREDIENCIE
  • 120 g masla

5 kg ríbezlí

  • 3 vajcia
  • ríbezľový džem
  • 200 g cukru

{_84_}

  1. 5 skvelých a jednoduchých receptoch s ríbezľami
  2. Pridáme rozpustené maslo, vajcia a mlieko a dobre premiešame.
  3. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na pečenie.
  4. 1/2 balíčka prášku do pečiva
  5. Z masla, hrubej múky a cukru užmolíme posýpku a posypeme jej povrch koláča.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 ºC asi 30-40 minút.
Recept na ríbezľový džem

220 ml mlieka

hrnček cukru

  • Na posýpku:
  • ríbezle
  • cca 4 sáčky želírovacieho cukru

{_84_}

  1. Precedíme cez plátno alebo gázu a vytlačíme.
  2. Guličky umiestnime do hrnca s menším množstvom vody a sprudka povaríme. Potom ich prepasírujeme cez sitko. Alebo použijeme odšťavovač.
  3. Vylisovanú ríbezľovou šťavu prelejeme do hrnca a privedieme k varu. Šťavu varíme kým sa neodparí jedna tretina jej množstva.
  4. Pridáme cukor. Na 1 liter vylisovanej povarené šťavy pripadne 800 gramov kryštálového cukru. Šťavu s kryštálovým cukrom pozvoľna varíme ďalších 10 minút.
  5. Horúci džem nalievame do pohárov. Poháre ihneď uzavrieme a otočíme hore dnom. Poháre umiestnime do predhriatej rúry na 80 ° C a sterilizujeme po dobu 20 minút.
do tvarohových krémov

3 hrnčeky ríbezlí

hrnček cukru

  • Na posýpku:
  • 3 kg ríbezlí
  • 10-15 g kyseliny citrónovej
  • do sladkých nákypov

{_84_}

  1. Podávame posypané práškovým cukrom alebo len tak – ale pozor, najmä červené ríbezle je aj v koláči celkom kyslý!
  2. Ríbezle dôkladne prepláchneme a zbavíme nečistôt.
  3. malé čisté zaváracie poháre
  4. Sirup pridávame do vody alebo sýtené vody k príprave lahodného osviežujúceho nápoja.
  5. Zahrejeme na zhruba 85 ° C, zamiešame, zozbierame penu.
  6. Ihneď plníme do fliaš, tie položíme na bok a necháme vychladnúť.
  7. Červený alebo čierne ríbezle rozomelieme v kuchynskom mixéri. Potom zmes necháme cez plátno odkvapkať.
Recept na ríbezľový sirup

ríbezľový koláč

hrnček cukru

  • rybízobraní
  • 80 g masla
  • 80 g cukru
  • ríbezľový sirup
  • POSTUP
  • kuchynský teplomer
  • Ríbezle preberieme a opláchneme.

{_84_}

  1. Recept na ríbezľovou marmeládu
  2. Do peny ušľaháme maslo, cukor, vanilkový cukor a vajcia.
  3. Múku premiešame s kypriacim práškom a primiešame k našľahané pene.
  4. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 40 minút.
  5. Cesto rozprestrieme na plech a navrch nasypeme ríbezle.
  6. Múku, prášok do pečiva a cukor zmiešame.
  7. Výborný je v menšom množstve aj do varených jablčných kompótov, kedy osvieži chuť jabĺk s fádnejšie chuťou.
Recept na ríbezľový koláč

Ríbezle čiže meruzalka je obľúbené bobuľové ovocie, ktoré Presute takmer na každej záhradke. Známy je ríbezle červený, biely alebo čierny, novo sa objavuje aj ružový, ktorý je najsladšie. Hodí k priamemu jedlu, zamrazenie na zimné ovocné koláče, alebo na marmeládu.

Ríbezle je výborný aj do tvarohových krémov na palacinky a lievance, do sladkých nákypov z cestovín, ryže, ovsených vločiek alebo krupice aj do Žemľovka s tvarohom.

Vyskúšajte aj ďalšie chutné ríbezľovej Múčniková recepty z nášho odporúčania.

Ktoré sú tie najobľúbenejšie jedlá z ríbezlí? To sa dozviete v týchto 5 skvelých a jednoduchých receptoch s ríbezľami!

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.