Rolky z údeniny naplnené zdavými surovinami

Údenina by nemala byť bežnou súčasťou stravy, ale príležitostne sa hodí a v menšom množstve určite neuškodí.

Údeninu sa snažíme nepredložiť len studenú, ale využijeme toho, že sa z nej dajú pripraviť aj teplé jedlá. S vhodnou prílohou potom máme veľmi rýchlo uvarený hlavný chod na obed alebo večeru.

Jednou z možností, ako rýchlo pripraviť teplé a chutné jedlo z údeniny sú rôzne plnené závitky čiže rolky.

My si pre tento článok pripravili 3 skvelé recepty na plnené miešané rolky.

Šunkové rolky plnené ricottou a cuketou

INGREDIENCIE

  • 10 silnejších plátkov šunky typu Prosciutto cotto
  • 350 g čerstvého syra ricotta
  • čerstvé listy mäty
  • 2 cukety
  • soľ a korenie
  • 1 jarná cibuľka
  • extra panenský olivový olej

POSTUP

  1. Cuketu umyjeme, očistíme, vydlabeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  2. Cibuľu nasekáme na kocky, vložíme do rozohriatej panvice s olejom a mierne orestujeme.
  3. Pridáme nastrúhanú cuketu, osolíme a okoreníme, restujeme spoločne asi 5 minút.
  4. Vypneme a necháme vychladnúť.
  5. Do misky si dáme ricottu, pridáme nasekanú mätu a cuketu s cibuľkou, dobre premiešame.
  6. Na plátky šunky rozprestrieme zmes a zabalíme do tvaru rolád.
  7. Dáme do chladničky vychladiť aspoň na 1 hodinu.

Šunkové rolky plnené ricottou a cuketou ricette.donnaclick.it

Ricotta sa často zaraďuje medzi syry, ale nejedná sa o syr. Je to mliečny výrobok zo srvátky kravského alebo kozieho mlieka, vzhľadovo podobný tvarohu

Slaninové rolky plnené enoki hubami

INGREDIENCIE

  • 1 balenie (150-200g) enoki húb, rozdelených na 7 (alebo viac) zväzkov
  • 7 plátkov slaniny
  • teriyaki omáčka

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 200 ° C.
  2. Orežeme koniec zhluku huby Enoki a rozdelíme na 7 (alebo viac) drobných zväzkov.
  3. Slaninu obalíme okolo hub a umístěte na plech.

  4. Pečieme na 190 ° C asi 15 -200 dokiaľ nie je slanina do chrumkava.
  5. Môžeme podávať s teriyaki omáčkou.
Slaninové rolky plnené enoki hubami myheartbeets.com

Prosciutto rolky so žltým melónom a mozzarellou

INGREDIENCIE

  • 1 menšia žltý melón
  • 6 menších syrov mozarella, každý nakrájaný na menšie časti
  • 24 tenkých plátkov prosciutto
  • extra panenský olivový olej na pokvapkanie

POSTUP

  1. Melón zrežeme, rozkrájame na menšie časti.
  2. Na neho kladieme rozkrojený syr.
  3. Obalíme do prosciutta.
  4. Pokvapkáme troškou olivového oleja.
  5. Môžeme mierne aj okoreniť.
  6. Podávame vychladené.

taste.com.au

Rolky můžeme nejčastěji plnit sýrem, sýrovou náplní, tvarohovou náplní, zeleninou, houbami. Také je můžeme podávat v studené formě nebo tepelně upravené.

K rolkám se hodí především různě upravené brambory a zeleninové saláty nebo obloha z čerstvé zeleniny. K podušeným rolkám s větším množstvím šťávy můžeme podávat i dušenou rýži, kuskus nebo těstoviny.

Nejen pro přípravu těchto pokrmů se mohou hodit nerezové pánve – vybírejte z těch nejlepších!

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.