Naše recepty na naplnené a zapečené zemiaky v rúre chutia fantasticky. Vyskúšajte ich všetky!

Tieto recepty na plnené zapečené zemiaky nie sú iba prílohou!

Sú také výživné a sýte, že si ich môžete vychutnať aj ako hlavný chod.

S akou náplňou si ich vychutnáte vy?

Plnené zapečené zemiaky v rúre

Tento recept na plnené pečené zemiaky je hračka na prípravu a pri večeri na stôl prinášajú farebný a zdravý nádych. Naložené zemiaky, plnené pikantnou zmesou údené kuracie klobásy a čerstvej zeleniny, ako je cuketa, červená paprika, žltá tekvica, nakrájané paradajky a šampiňóny, sú stelesnením zdravého jedla! To sú aj tieto zdravé recepty na plnené zapečené papriky .

Čo budeme potrebovať

  • 6 stredne veľkých červených zemiakov
  • Olivový olej
  • 2 údené kuracie klobásy (nakrájané na polkruhové plátky)
  • ½ červenej cibule (nakrájané na tenké plátky)
  • 100 g húb (nakrájané na plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 malá červená paprika (nakrájaná na tenké plátky)
  • 1 malá cuketa (na tenké prúžky)
  • 1 malá žltá tekvica (na tenké plátky)
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 400 g plechovka nakrájaných paradajok (šťava ľahko scedená)
  • ½ lyžičky sušeného kôpru
  • 2 zelené cibule (nakrájané na ozdobu)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Zemiaky dajte do malej misky, pokvapkajte ich asi lyžičkou alebo dvoma olivového oleja a zemiaky potrite.
  • Do každého zemiaka párkrát pichnite vidličkou, aby počas pečenia unikala para.
  • Umiestnite zemiaky na mriežku do rúry a pečte ich asi 50–60 minút, kým nebudú mäkké.
  • Zatiaľ čo sa zemiaky pečú, pripravte náplň.
  • Použite veľkú grilovaciu panvicu a zahrejte ju na stredne vysokú teplotu s 2 lyžicami olivového oleja a nakrájanou kuracou klobásou a červenou cibuľou.
  • Opekajte asi 2–3 minúty.
  • Potom pridajte nakrájané huby a nechajte ich zľahka opražiť; potom pridajte cesnak, a akonáhle sa cesnak rozvonia, pridajte červenú papriku, cuketu a žlté prúžky tekvice spolu so štipkou alebo dvoma soli a korenia a všetko premiešajte.
  • Pridajte nakrájané paradajky s trochou šťavy, sušený kôpor a ďalšiu štipku alebo dve soli a korenia.
  • Akonáhle sú zemiaky upečené, vyberte ich z rúry a nechajte ich mierne vychladnúť, aby sa s nimi dalo manipulovať.
  • Akonáhle vychladnú, urobte pozdĺžny rez do stredu každé pečené zemiaky, aby ste ju otvorili, a pomocou vidličky jemne našuchorte vnútro zemiakov.
  • Pridajte štipku soli a korenia do vnútra našuchorených zemiakov a kvapku olivového oleja.
  • Do dutiny každého z pečených zemiakov pridáme štedrú porciu zmesi grilovanej zeleniny a kuracej klobásy.
  • Pred podávaním ozdobte nakrájanou zelenou cibuľkou.
V rúre pečené zemiaky naplnené až po okraj grilovanú zeleninu.
Zdroj: thecozyapron.com

Zemiaky plnené syrom

Tieto špeciálne plnené pečené zemiaky sú hitom vo všetkých vekových kategóriách. Ochutnajte ich sami! Podávajte ich ako prílohu k dokonalým hovädzím roládam , ktoré si môžete pripraviť podľa nás.

Čo budeme potrebovať

  • 3 veľké zemiaky
  • 1 lyžička repkového oleja
  • 50 g nakrájanej zelenej cibule
  • 100 g masla (nakrájaného na kocky)
  • 125 ml smotany na varenie
  • 125 g kyslej smotany
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky bieleho korenia
  • 200 g strúhaného syra čedar
  • paprika

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Zemiakom prepichajte šupku. V prípade potreby potrite olejom.
  • Pečte do mäkka, 50-75 minút.
  • Až vychladnú, rozrežte každý zemiak pozdĺžne napoly.
  • Vydlabajte dužinu a nechajte tenkú škrupinu.
  • Znížte teplotu rúry na 180 °C.
  • V malej panvici orestujte cibuľu na 30 g masla, kým nezmäkne.
  • Vo veľkej mise roztlačte zemiakovú dužinu.
  • Vmiešajte orestovanú cibuľu, smotanu, kyslú smotanu, soľ a korenie.
  • Primiešajte syr. Naplňte zemiakové škrupiny.
  • Zemiaky položte na plech. Rozpustite zvyšné maslo a pokvapkajte ním zemiaky.
  • Zemiaky posypte paprikou. Pečte asi 20 minút.
Upečený zemiak domäkka, naplnená roztečeným syrom.
Zdroj: kalofagas.ca

Batáty z rúry plnené trhaným mäsom

Trhané bravčové mäso je vynikajúce a nie je nič zlé na tom, keď ho zjete rovno z taniera (alebo rovno z rúry!). Existuje však dôvod, prečo sú sendviče s bravčovým mäsom (skúste aj naše recepty s trhaným mäsom ) tak obľúbené, preto ním skúste naplniť dokonale vypečené sladké zemiaky z rúry.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg bravčovej pečienky bez kosti
  • 4 veľké sladké zemiaky
  • 1 červená cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • 2 zelené cibule (nakrájané na tenké plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 125 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička chilli prášku
  • 1 lyžička papriky
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 20 ml jablčného octu
  • BBQ omáčka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  • V malej miske zmiešajte chilli prášok, rascu, papriku a soľ a korenie.
  • Zmes rovnomerne rozotrite na bravčové mäso.
  • Vložte cibuľu, cesnak, bravčové mäso a hovädzie vývar do pomalého hrnca.
  • Prikryte a varte pri nízkej teplote 8 hodín.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Batáty vložte do rúry a pečte 45 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
  • Vyberte mäso z pomalého hrnca a vložte ho do veľkej misy.
  • Pomocou dvoch vidličiek mäso roztrhajte.
  • Pridajte BBQ omáčku a jablkový ocot do pomalého hrnca a varte omáčku ďalších 30 minút na nízku teplotu.
  • Akonáhle je omáčka hotová, zmiešame ju s bravčovým mäsom.
  • Každý sladký zemiak rozrežte uprostred.
  • Každý batát naplňte trhaným bravčovým mäsom. Posypte zelenou cibuľkou a pokvapkajte extra BBQ omáčkou.

Akýnajlepší pomalý hrniec sa bude hodiť pre tento recept na plnené zapečené zemiaky s mäsom? To zistíte vďaka našej obsiahlej recenziu na webe!

Tanierik so sladkými zemiakmi upečenými v šupke a naplnenými BBQ trhaným mäsom.
Zdroj: onebalancedlife.com

Pečené zemiaky s kyslou smotanou

Kedy ste naposledy mali v rúre zapečené zemiaky navyše plnené dvoma dokonalými zmesami?! Myslím, že nikdy. My vám prinášame rovno dva varianty tohto receptu – prvý s čedarom a slaninou, druhý s modrým syrom a pažítkou.

Čo budeme potrebovať

  • 4 veľké červené zemiaky
  • olivový olej
  • 125 g kyslej smotany
  • 125 ml mlieka
  • 2 lyžice masla (zmäknutého)
  • 1 lyžica smotany

Čedar a slanina

  • 200 g strúhaného syra čedar
  • 4 plátky slaniny
  • 30 g nakrájanej zelenej cibule

Modrý syr a pažítka

  • 200 g rozdrobeného modrého syra
  • 30 g nasekané čerstvé pažítky
  • 1/2 lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Každý zemiak prepichnite na niekoľkých miestach vidličkou, aby pri varení zemiaky neexplodovali.
  • Zemiaky celé potrieme trochou olivového oleja. Umiestnite priamo na stredný alebo horný rošt rúry.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minút, kým nie sú zemiaky uvarené.
  • Pokiaľ si pripravujete slaninovú náplň, tak zatiaľ čo sa zemiaky varia, opekajte plátky slaniny na panvici na stredne nízkej teplote po dobu 10 až 15 minút, kým nebude chrumkavá.
  • Nechajte ju odkvapkať na papierových utierkach a vychladnúť.
  • Nechajte zemiaky vychladnúť a odrežte hornú tretinu zemiaka.
  • Lyžicou vydlabajte vnútro, vytvorte zemiakovú lodičku“, pričom na šupke nechajte asi 2 cm dužiny zemiakov.
  • Do veľkej misy pridajte vydlabané vnútro zemiakov, kyslú smotanu, mlieko, smotanu a maslo.
  • Pokiaľ si pripravujete druhý typ náplne, tak teraz pridajte syr, soľ a pažítku.
  • Všetko roztlačíme šťuchadlom na zemiaky. Pokiaľ chcete krémovú textúru, šľahajte elektrickým šľahačom do požadovanej konzistencie.
  • Do zemiakových škrupín pridáme náplne.
  • Znížte teplotu rúry na 180 °C. Zemiaky položte na pekáč alebo plech a pečte 15 až 20 minút.
Zemiaky naplnené syrom, slaninou a cibuľkou s kyslou smotanou.
Zdroj: valentinascorner.com

Ako dlho piecť surové zemiaky?

Pokiaľ ide o pečenie zemiakov v rúre, proces je jednoduchý. Všetko, čo potrebujete, je správny druh zemiakov (najlepšie červenohnedé) a trochu oleja (pre tú chrumkavú šupku). Upečú sa v rúre asi za hodinu. A zatiaľ čo niektorí ľudia používajú na „pečenie“ zemiakov mikrovlnnú rúru, rúra uvarí vaše zemiaky rovnomernejšie, takže zakaždým vyjdú perfektné.

Aký druh zemiakov je najlepšie na pečenie?

Môžete upiecť naozaj akýkoľvek druh zemiakov, ale najlepšie zemiaky na pečenie sú tie, ktoré majú nízky obsah vlhkosti a vysoký obsah škrobu, ako sú červenohnedé zemiaky. Voskovitejšie zemiaky ako yukon gold alebo zemiaky s červenou šupkou nebudú mať pri pečení tak nadýchaný stred.

Pri akej teplote pečiete zemiaky?

Odporúčame piecť zemiaky pri 200 ˚C, aby ste získali najlepšiu štruktúru vo vnútri a najchrumkavejšiu šupku zvonku.

Majú sa zemiaky zabaliť do alobalu?

Nie! Zabalenie zemiakov do alobalu zadrží vlhkosť – čo znamená, že sa zemiaky začnú variť. Ak ich zabalíte do alobalu, namiesto chrumkavých zemiakov vyjdú rozmočené.

Ako dlho by ste mali zemiaky piecť?

V závislosti od veľkosti by malo stačiť 50 minút až 1 hodina pri 200 ˚C a výsledkom je dokonale nadýchaná dužina s chrumkavou šupkou.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.