Dokonalé recepty s kolenom z grilu! Túto dobrotu musíte ochutnať

Je to mastné, je to sýte, ale tak neskutočne dobré!

Áno, hovoríme tu o receptoch na grilované bravčové koleno!

Zabudnite na low carb, zdravé a fit dobroty, toto je nefalšovaná kulinárska bomba!

Zahryznite sa s nami!

Grilované bravčové koleno v rúre

Recept s grilovaným bravčovým kolenom sa pripravuje rôzne v závislosti od regiónu i krajiny. Môže byť najskôr nasolené alebo naložené a upečené do chrumkava, vyprážané alebo varené. Potešte svojich hostí a blízkych chrumkavým kolenom. Alebo ich potešte ďalšími dobrotami z bravčového mäsa na grile .

Čo budeme potrebovať

  • 2 bravčové kolená (700 g každé s surovou kosťou, neúdené ani naložené)
  • soľ
  • rasca
  • 4 bobkové listy
  • 4 bobule borievky
  • 1 lyžička guličiek korenia
  • 1 cibuľa (nakrájaná na štvrtky)

Postup

  • Do veľkého hrnca dajte osolenú vodu. Pridajte bobkové listy, borievka, korenie a nakrájanú cibuľu.
  • Priveďte do varu a potom upravte teplotu tak, aby sa voda nevarila, ale bola stále veľmi horúca.
  • Pridajte bravčové kolená a varte asi 1,5 hodiny.
  • Vyberte a prerezajte kožu kôru v tvare kosoštvorca. Posypte soľou a rascou.
  • V rúre zasuňte mriežku do strednej polohy a pod ňu umiestnite zapekaciu misku, aby sa v nej zachytil kvapkajúci tuk.
  • Kolená položíme na mriežku a necháme v predhriatej rúre piecť na 200 ° C asi 1,5 hodiny.
  • V polovici otočte a ak chcete, môžete ich preliať aj nazbieraným tukom.
  • Na posledných 15 minút môžete zapnúť v rúre gril.

Hodí sa k nášmu zemiakovému šalátu , zemiakovej kaši alebo žemľovej knedle s omáčkou, šalátu alebo k pár krajčekom chleba.
Pokiaľ niečo ostane, mäso bude chutiť veľmi dobre aj na druhý deň studené.

Oceľová panvica s vypečeným a chrumkavým kolenom.
Zdroj: craftbeering.com

Chrumkavé grilované koleno s omáčkou z piva

Kus neuveriteľne krehkého, šťavnatého bravčového mäsa s kosťou, to všetko zabalené do chrumkavej praskajúcej kože! Toto pomaly pečené nemecké bravčové koleno najlepšie chutí s bohato ochutenou pivnou omáčkou.

Čo budeme potrebovať

  • 1 x 1,25 kg bravčového kolena
  • 30 ml bieleho octu
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájané)

Na marinádu

  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžička bobúľ borievky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička feniklových semienok

Na omáčku

  • 500 ml tmavého piva
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 1 mrkva (nelúpaná, nakrájaná na plátky)
  • 1 cibuľa (nelúpaná, rozpolená, nakrájaná na plátky)
  • 1 hlava cesnaku (rozkrojená vodorovne na dve polovice)
  • 5 plodov borievky
  • 2 bobkové listy

Korenie do omáčky

  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 125 ml vody
  • 1 lyžička bieleho cukru
  • 1/2 lyžičky soli

Postup

  • Pomocou malého ostrého noža poprepichujte po celej koži bravčového kolena veľa malých otvorov. Dávajte pozor, aby ste neprenikli cez tuk do mäsa.
  • Potrite ho 1 polievkovú lyžicu octu iba na bravčové mäso. Zabráňte tomu, aby sa ocot dostal na kožu.
  • Malým nožom urobte do bravčového mäsa plytké zárezy a naplňte ich plátkami cesnaku.
  • Rozdrvte ingrediencie na korenie, kým z nich nie je hrubý prášok.
  • Bravčovú kožu potrite olivovým olejom. Potom koreniacou zmesou potrite celé bravčové koleno.
  • Umiestnite bravčové koleno na tanier a nechajte odkryté cez noc v chladničke.
  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Všetky prísady do pivnej omáčky dajte do pekáča a umiestnite bravčové koleno do pekáča kožou nahor.
  • Pečte 2 hodiny 15 minút.
  • Zvýšte teplotu rúry na 250 °C.
  • Potrite kožu zostávajúcou lyžicou octu. Vložte do rúry na 30 minút.
  • Koža by mala byť chrumkavá a zlatá.
  • Nechajte 15 minút odpočinúť pred podávaním.
  • Na omáčku si šťavu z pekáča sceďte do hrnca.
  • Tekutinu priveďte do varu. Zmiešajte kukuričnú múku a vodu, potom za stáleho miešania vlejte do tekutiny. Pridajte cukor a soľ podľa chuti.
  • Varte 2 minúty, alebo kým nezíska riedku sirupovú konzistenciu. Pokiaľ je príliš hustá, pridajte trochu vody.

Budete na to servírovať čerstvý, pikantný šalát, ktorý prereže všetku bohatú chuť mäsa. Tento uhorkový šalát je jasná voľba! Alebo náš coleslaw s jablkom je tiež lahodnou prílohou.

Mäkké a šťavnaté koleno s omáčkou z piva.
Zdroj: recipetineats.com

Najlepšie upečené koleno z grilu

Recept na grilované koleno pripravené priamo na vonkajšom grile je úplne dokonalým a chutným pokrmom pre všetky letné dni! A najlepšie osvieženie pre dokonale vypečené mäso je domáca limonáda od nás !

Čo budeme potrebovať

Na koleno

  • 2 bravčové kolená
  • 60 ml bieleho octu
  • 1 lyžica drveného cesnaku
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička borievky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička feniklových semienok

Na omáčku

  • 500 ml tmavého piva
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 1 nahrubo nakrájaná mrkva
  • 1 hnedá cibuľa nakrájaná nahrubo
  • 1 lyžica drveného cesnaku (alebo celá hlava cesnaku preliateho)
  • 6 plodov borievky
  • 4 bobkové listy

Postup

  • Narežte kožu na bravčových kolenách.
  • Všetky suché ingrediencie zmiešajte dohromady a dajte do malej misky. Zmiešajte ich s prelisovaným cesnakom a olejom.
  • Tú votrite iba do mäsa. Udržujte zmes mimo kože.
  • Kožu potrite octom.
  • Nechajte v chladničke cez noc odkryté.
  • Všetky prísady na omáčku vložte do panvice. Pridajte bravčové päty a prikryte.
  • Pečte na grile prikryté, vyhriateho na 150 ° C asi 3 hodiny.
  • Kožu osušíme, zľahka osolíme a vložíme späť do na otvorený gril kožou dole rúry na 40 minút.
  • Podávajte s omáčkou a obľúbenými prílohami.

Všetky tieto dokonalé recepty na grilované koleno sa dajú pripraviť vpomalom elektrickom hrnci , ktorý si môžete vybrať u nás v detailnej recenzii.

Prestretý stôl s tuplákom piva a tanierom plný mäsa.
Zdroj: lecker.de

Prečo sa používa ocot pre chrumkavú kožičku?

Potieranie bravčovej kože octom a následné posypanie solí absorbuje vlhkosť z bravčovej kože, čo má za následok vytvorenie nádherných tukových pľuzgierov, a to sa rovná chrumkavým výsledkom. Pred samotným pečením, ale umiestnite bravčové koleno na noc do chladničky NEZAKRYTÉ a koža vyschne. Keď si začnete predhrievať rúru, vyberte ho z chladničky a nechajte ho vrátiť sa na izbovú teplotu.

Biely ocot pomáha vysušovať kožu – ale jeho druhotným účelom je odstrániť aj zápach!

Toto je naozaj jednoduchý a zaručený spôsob, ako urobiť dokonalú kôrku pričom mäso zostane veľmi šťavnaté a mäkké, bez nepríjemného zápachu.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.