Výborné recepty na upečenú hydinu 4x inak! Jednoducho a chutne

Pečené mäso je krehké, lahodné a ľahké na prípravu.

Jedná sa o najtradičnejšiu úpravu mäsa.

My si pre vás dnes pripravili 4 vynikajúce recepty na pečenú hydinu, po ktorých sa budete oblizovať!

Vyskúšajte kačicu, kura aj morku.

Pečená morka

Luxusná chrumkavá morka, čo zachutí celej rodine. Navyše je neuveriteľne jednoduchá na prípravu a potrebujete na ňu iba dve suroviny!

INGREDIENCIA

  • 1 morka
  • 1/2 hrnčeka soli
  • 1 lyžica prášku do pečiva

POSTUP

  1. Premiešame soľ s práškom do pečiva.
  2. Morku osušíme a nasolíme zo všetkých strán.
  3. Necháme do druhého dňa odpočinúť v chladničke.
  4. Rozohrejeme rúru na 150 °C.
  5. Morku voľne položíme na mriežku.
  6. Na dno rúry dáme pekáčik, aby zachytil kvapkajúci výpok.
  7. Pečieme približne 4 hodiny.
  8. Ku koncu pečenia zvýšime stupne, kôrka tak bude chrumkavá.
  9. Necháme 30 minút oddýchnuť.
  10. Podávame.
Upečená morka na mriežke na pekáči.
www.dinnerthendessert.com

Vyskúšajte aj naše výborné recepty na morku na Vianoce . Máme pre vás 5 luxusných variantov. Akú vyskúšate?

Hus naplnená jablkami a pomarančom

Báječná hus, ktorá sa úplne rozpadá na tanieri! Upečte si túto pochúťku a presvedčte sa sami.

INGREDIENCIA

  • 1 hus
  • 2 jablká
  • 1 pomaranč
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • rasca

POSTUP

  1. Rúru rozohrejeme na 150 °C.
  2. Hus očistíme.
  3. Jablká, cibuľu a pomaranč olúpeme a pokrájame.
  4. Vnútro husi vytrieme soľou a vložíme jablká, pomaranč a cibuľu.
  5. Povrch husi tiež osolíme a posypeme rasce.
  6. Hus dáme na pekáč a podlejeme vodou.
  7. Pečieme približne 3 hodiny.
  8. V priebehu pečenia hus podlievame.
  9. Podávame.
Upečená hus na tanieri podložená jablkami a bylinkami.
www.bettycrocker.com

Pečená kačica

Pozrite sa na náš jednoduchý návod, ako upiecť celú kačicu k dokonalosti s chrumkavou kožičkou. Môžete ju podávať napríklad aj na Vianoce alebo kedykoľvek ako luxusný nedeľný obed.

INGREDIENCIA

  • 1 kačica
  • 50 g masla
  • 1 l vývaru
  • soľ
  • rasca

POSTUP

  1. Rúru predhrejeme na 160 °C.
  2. Kačicu očistíme a naporciujeme.
  3. Mäso osolíme a posypeme rascou.
  4. Dáme do pekáča, podlejeme vývarom a poukladáme plátky masla.
  5. Pečieme približne 2 hodiny.
  6. Ku koncu pečenia teplotu zvýšime, dosiahneme tak chrumkavú kôrku.
  7. V priebehu pečenia kačicu podlievame vývarom.
Upečená kachta na veľkom tanieri.
www.deliciousmagazine.co.uk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Inšpirujte sa naším testom!

Pečené kura

V jednoduchosti je krása, čo presne platí pre nasledujúci recept. Na toto úžasné pečené kurča potrebujete len pár ingrediencií a výsledkom je skvelá pochúťka, ktorej nikto neodolá!

INGREDIENCIA

  • 1 kura s hmotnosťou 1 – 1,5 kg
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky mletého tymiánu (voliteľne)
  • maslo
  • dijonská horčica

POSTUP

  • Predhrejeme si rúru na 230 °C.
  • Opláchneme kura a potom ho zvnútra aj zvonku dobre osušíme papierovými utierkami.
  • Dutinu osolíme a okoreňte.
  • Nohy zviažeme povrázkom tak, aby konce paličiek zakrývali hornú časť pŕs a chránili tak pred vysychaním.
  • Kurča poriadne posolíme.
  • Dochutíme čiernym korením.
  • Kurča vložíme do pekáča prsiami nahor, a keď je rúra vyhriata, vložíme ho do rúry.
  • Pečieme, kým nebude hotové, 50 až 60 minút.
  • Vyberieme z rúry a do pekáča pridáme tymián.
  • Kurča pokvapkáme šťavou z panvice s tymiánom a necháme 15 minút odpočinúť na doske.
  • Odstránime povrázok.
  • Môžeme servírovať.
  • Každú porciu mäsa potrieme čerstvým maslom a podávame s horčicou a jednoduchý čerstvým šalátom.
Upečené kura na tymiane na veľkom tanieri s príborom.
www.epicurious.com

Predstavili sme vám 4 recepty na pečenú hydinu.

Výhodou receptov je, že sú takmer bez práce.

V priebehu pečenia si môžete napríklad čítať alebo sa venovať iným činnostiam.

Ak držíte diétu, prílohové knedle s kapustou nahraďte zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Inšpirovať sa môžete napríklad našimi receptami s uvarenými zemiakmi v hlavnej úlohe tak, ako ich nepoznáte.

Pečenú hydinu si môžete dopriať bez výčitiek.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)