Cukrovinky už máte pozliepané a premýšľate, čím prekvapiť tento rok?
Pečieme pri teplote 175ºC asi 10 minút (do zmeny farby kokosu).
V oboch prípadoch je tu 5 najlepších receptov na vianočné sušienky strong>.
Vianočný maslové sušienky s kakaom
INGREDIENCIE
- 150 g kryštálového cukru
- 460 g hladkej múky
- 250 g hery
- 4 vajcia
- Vianočné sušienky s Nutellou
- s otvorom uprostred
- 80 g kakaa
- 4 lyžice rumu
zdobiť
- Hladkú múku, soľ a sódu bikarbónu premiešame s kakaom.
- Z cesta tvarujeme placky. Pečieme 10 minút.
- 1 lyžice mlieka
- Vyvaľkáme tenučké plát a vykrajujeme sušienky, prenesieme na papier na pečenie a pečieme pri teplote 175ºC asi 10 minút (alebo do zmeny farby).
- 70 g práškového cukru
Objavte podobné tipy
Orechové vianočné sušienky
INGREDIENCIE
- 150 g kryštálového cukru
- 460 g hladkej múky
- 250 g hery
- 4 vajcia
- Vianočné sušienky s Nutellou
- s otvorom uprostred
- 4 lyžice rumu
- 1 nutela / lieskovooriešková nátierka
zdobiť
- Hladkú múku, soľ a sódu bikarbónu premiešame s kakaom.
- Vianočné sušienky s orechmi sú výdatné a obľúbené.
- 1 lyžice mlieka
- Vyvaľkáme tenučké plát a vykrajujeme kolieska, ktoré prekrojíme napoly.
- Pozor však na dobu potrebnú na ich preležaniu
- Polkolieska spájame lieskovoorieškovou nátierkou a potom posypeme mletými orechmi.
- 70 g práškového cukru
Kokosové vianočné sušienky
INGREDIENCIE
- 150 g kryštálového cukru
- 460 g hladkej múky
- 250 g hery
- 4 vajcia
- Vianočné sušienky s Nutellou
- s otvorom uprostred
- 4 lyžice rumu
- 250 g masla
zdobiť
- Hladkú múku, soľ a sódu bikarbónu premiešame s kakaom.
- Vianočné sušienky s orechmi sú výdatné a obľúbené.
- 1 lyžice mlieka
- Jemne vmiešame 100 g kokosu.
- Pečieme pri teplote 175ºC do zružoveniu.
- záverečné tvarovanie
- Marcipán urobí z vianočných sušienok takmer dekoratívny doplnok.
- 1 lyžička sódy bikarbóny
pinterest.com
Vianočné sušienky s marcipánom
INGREDIENCIE
- Tip na záver:
- Necháme odležať 3 dni.
- skutočne tenký.
- Kolieska obalíme v kokose.
- 240 g hladkej múky
zdobiť
- Príprava cesta je u týchto sušienok rovnako jednoduchá ako u iných druhov. Všetky ingrediencie si vyberieme vopred z chladničky a necháme zohriať na izbovú teplotu.
- Zmäknuté mäso zmixujeme s ostatnými ingredienciami – múkou, cukrom, rumom. Cesto necháme v chladničke aspoň dve hodiny.
- Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej ploche na tenký plát a z toho vykrojíme kolieska.
- Sušienky pečieme do ružova. Hneď po upečení priložíme na každú sušienku koliesko marcipánu, dobre tam priľne.
- Ešte za tepla môžeme dozdobiť nakupovaným farebným posypom.
- Necháme zmäknúť 1-2 dni (alebo cez noc v kúpeľni).
2 balíčky vanilkového cukru
INGREDIENCIE
- 200 g drvených lieskových orieškov
- štipka soli
- Všetko vyšľaháme.
- 100 ml medu
- 3 vajcia
- 250 g cukru
- vanilkový cukor
- hrsť hrozienok
- 150 g kokosu
- s otvorom uprostred
zdobiť
- Rúru si predhrejeme na 180 ° C. Plech vyložíme papierom na pečenie.
- Cukor a vajcia vyšľaháme, pridáme maslo a mlieko.
- Pridáme aj vajcia. Nakoniec vmiešame soľ, sódu, múku i drvené oriešky a hrozienka. Zmes poriadne premiešame.
- 5 najlepších receptov na vianočné sušienky
- Po vychladnutí namáčame v bielej poleve alebo necháme len tak.
- Necháme aspoň hodinu odležať.
Lieskové oriešky možno tiež nahradiť lacnejšími burskými oriešky alebo ovsenými vločkami.
Sušienky môžeme ľahko:
Sušienky vykrajujeme z vyvalených plátov formičkami na vykrajovanie. Pretože je sušienkové cesto menej tučné, tak plát vyvaľkáme skutočne tenký. Strong> Môžeme piecť aj viacstupňové sušienky, kedy kombinujeme veľkosť tvarov, rôznosť tvarov alebo odlišnú farebnosť.
Sušienky, ktoré budeme po upečení spájať marmeládou alebo krémom bez nasledujúcej celoplošné polevy môžeme piecť už s otvorom uprostred strong> u polovice sušienok. Pre tieto účely sa dnes už vyrábajú vhodné formičky.
Necháme odležať 2 dni.
- spájať
- polievať
- namáčať
- POSTUP
Tip na záver: strong>
Sušienky síce nevyžadujú mimoriadne opatrenia pri skladovaní, stačí, aby sa nepolámali a nezískali iné pachy. Pozor však na dobu potrebnú na ich preležaniu, býva uvedená u každého sušenkového receptu.
Podarili sa sušienky a stále nemáte dosť? Skúste si vytvoriť ďalšie vianočné cukrovinky podľa našich receptov.