Najlepšie recepty na vianočné sušienky (5 rôznych variantov)

Cukrovinky už máte pozliepané a premýšľate, čím prekvapiť tento rok?

Pečieme pri teplote 175ºC asi 10 minút (do zmeny farby kokosu).

V oboch prípadoch je tu 5 najlepších receptov na vianočné sušienky .

Vianočný maslové sušienky s kakaom

INGREDIENCIE

  • 150 g kryštálového cukru
  • 460 g hladkej múky
  • 250 g hery
  • 4 vajcia
  • Vianočné sušienky s Nutellou
  • s otvorom uprostred
  • 80 g kakaa
  • 4 lyžice rumu

zdobiť

  • Hladkú múku, soľ a sódu bikarbónu premiešame s kakaom.
  • Z cesta tvarujeme placky. Pečieme 10 minút.
  • 1 lyžice mlieka
  • Vyvaľkáme tenučké plát a vykrajujeme sušienky, prenesieme na papier na pečenie a pečieme pri teplote 175ºC asi 10 minút (alebo do zmeny farby).
  • 70 g práškového cukru

Cukor a vajcia vyšľaháme, pridáme maslo.

Orechové vianočné sušienky

INGREDIENCIE

  • 150 g kryštálového cukru
  • 460 g hladkej múky
  • 250 g hery
  • 4 vajcia
  • Vianočné sušienky s Nutellou
  • s otvorom uprostred
  • 4 lyžice rumu
  • 1 nutela / lieskovooriešková nátierka

zdobiť

  • Hladkú múku, soľ a sódu bikarbónu premiešame s kakaom.
  • Vianočné sušienky s orechmi sú výdatné a obľúbené.
  • 1 lyžice mlieka
  • Vyvaľkáme tenučké plát a vykrajujeme kolieska, ktoré prekrojíme napoly.
  • Pozor však na dobu potrebnú na ich preležaniu
  • Polkolieska spájame lieskovoorieškovou nátierkou a potom posypeme mletými orechmi.
  • 70 g práškového cukru

Netradičné sušienky s nutelou návštevu prekvapí.

Kokosové vianočné sušienky

INGREDIENCIE

  • 150 g kryštálového cukru
  • 460 g hladkej múky
  • 250 g hery
  • 4 vajcia
  • Vianočné sušienky s Nutellou
  • s otvorom uprostred
  • 4 lyžice rumu
  • 250 g masla

zdobiť

  • Hladkú múku, soľ a sódu bikarbónu premiešame s kakaom.
  • Vianočné sušienky s orechmi sú výdatné a obľúbené.
  • 1 lyžice mlieka
  • Jemne vmiešame 100 g kokosu.
  • Pečieme pri teplote 175ºC do zružoveniu.
  • záverečné tvarovanie
  • Marcipán urobí z vianočných sušienok takmer dekoratívny doplnok.
  • 1 lyžička sódy bikarbóny

Vianočné sušienky a kokos patria k sebe. pinterest.com

Vianočné sušienky s marcipánom

INGREDIENCIE

  • Tip na záver:
  • Necháme odležať 3 dni.
  • skutočne tenký.
  • Kolieska obalíme v kokose.
  • 240 g hladkej múky

zdobiť

  • Príprava cesta je u týchto sušienok rovnako jednoduchá ako u iných druhov. Všetky ingrediencie si vyberieme vopred z chladničky a necháme zohriať na izbovú teplotu.
  • Zmäknuté mäso zmixujeme s ostatnými ingredienciami – múkou, cukrom, rumom. Cesto necháme v chladničke aspoň dve hodiny.
  • Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej ploche na tenký plát a z toho vykrojíme kolieska.
  • Sušienky pečieme do ružova. Hneď po upečení priložíme na každú sušienku koliesko marcipánu, dobre tam priľne.
  • Ešte za tepla môžeme dozdobiť nakupovaným farebným posypom.
  • Necháme zmäknúť 1-2 dni (alebo cez noc v kúpeľni).

Alebo sa naopak chystáte sladké na vianočnej tabuli trochu odľahčiť?

2 balíčky vanilkového cukru

INGREDIENCIE

  • 200 g drvených lieskových orieškov
  • štipka soli
  • Všetko vyšľaháme.
  • 100 ml medu
  • 3 vajcia
  • 250 g cukru
  • vanilkový cukor
  • hrsť hrozienok
  • 150 g kokosu
  • s otvorom uprostred

zdobiť

  • Rúru si predhrejeme na 180 ° C. Plech vyložíme papierom na pečenie.
  • Cukor a vajcia vyšľaháme, pridáme maslo a mlieko.
  • Pridáme aj vajcia. Nakoniec vmiešame soľ, sódu, múku i drvené oriešky a hrozienka. Zmes poriadne premiešame.
  • 5 najlepších receptov na vianočné sušienky
  • Po vychladnutí namáčame v bielej poleve alebo necháme len tak.
  • Necháme aspoň hodinu odležať.

Vyšľaháme maslo s cukrom, vanilkovým cukrom a medom.

Lieskové oriešky možno tiež nahradiť lacnejšími burskými oriešky alebo ovsenými vločkami.

Sušienky môžeme ľahko:

Sušienky vykrajujeme z vyvalených plátov formičkami na vykrajovanie. Pretože je sušienkové cesto menej tučné, tak plát vyvaľkáme skutočne tenký. Môžeme piecť aj viacstupňové sušienky, kedy kombinujeme veľkosť tvarov, rôznosť tvarov alebo odlišnú farebnosť.

Sušienky, ktoré budeme po upečení spájať marmeládou alebo krémom bez nasledujúcej celoplošné polevy môžeme piecť už s otvorom uprostred u polovice sušienok. Pre tieto účely sa dnes už vyrábajú vhodné formičky.

Necháme odležať 2 dni.

  • spájať
  • polievať
  • namáčať
  • POSTUP

Tip na záver:

Sušienky síce nevyžadujú mimoriadne opatrenia pri skladovaní, stačí, aby sa nepolámali a nezískali iné pachy. Pozor však na dobu potrebnú na ich preležaniu, býva uvedená u každého sušenkového receptu.

Podarili sa sušienky a stále nemáte dosť? Skúste si vytvoriť ďalšie vianočné cukrovinky podľa našich receptov.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.