Tie najlahodnejšie recepty na rolády s kokosom na jednom mieste. Pečené aj nepečené varianty!

Rolády síce na prvý pohľad pôsobia zložito, ale v skutočnosti sa pripravujú rýchlo a jednoducho.

Presvedčte sa o tom s našimi receptami na kokosové rolády, ktoré zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.

Ochutnajte verziu zo snehových pusiniek, nepečenú s kakaom alebo napríklad so šľahačkou a čerstvými jahodami.

Pochutnáte si!

Kokosová roláda s malinovým krémom

Na túto dobrotu potrebujete len pár surovín a pritom sa jedná o neuveriteľne lahodný a krásny dezert, ktorý poteší všetkých vašich hostí!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 6 vajec, oddelených na žĺtky a bielky
  • 150 g práškového cukru
  • kôra a šťava z 2 limetiek
  • 125 g sušeného kokosu

Na náplň:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 šálka malín

Postup

  • Predhrejte rúru na 170ºC.
  • Plech na pečenie s rozmermi cca 40 x 25 cm ľahko vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie.
  • Žĺtky a cukor ušľahajte do hustej a svetlej hmoty.
  • Pridajte kôru a šťavu z limetiek a kokos k žĺtkom a cukru a šľahajte, aby sa všetko spojilo.
  • Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a pomocou veľkej kovovej lyžice vmiešajte do žĺtkovej zmesi.
  • Nalejte na plech a uhlaďte stierkou.
  • Pečte 15–20 minút do stuhnutia.
  • Vyberte a položte na chladiacu mriežku.
  • Zakryte hornú časť čistou vlhkou utierkou.
  • Keď je cesto studené, vymeňte utierku za kus papiera na pečenie.
  • Dobre zabaľte do potravinárskej fólie.
  • Cesto si takto môžete pripraviť aj deň vopred.
  • Šľahajte smotanu, kým sa v nej nevytvoria mäkké špičky.
  • Jemne vmiešajte mascarpone a cukor.
  • Premiešajte s malinami.
  • Cesto preklopte na nový list papiera na pečenie a opatrne zlúpnite papier, na ktorom sa cesto peklo.
  • Po celom ceste rovnomerne rozotrite malinový krém.
  • Začnite cesto opatrne zdvíhať a rolovať najdlhšou stranou k sebe za pomoci papiera na pečenie.
  • Opatrne odstráňte papier na pečenie a poprášte práškovým cukrom.
  • Podávajte s extra čerstvými malinami.
  • Dobrú chuť!
Roláda s kokosom plnená krémom s malinami na tanieri.
www.dish.co.nz

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie najlepších digestorov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Tekvicová roláda plnená kokosovým krémom

To, že sa dajú z tekvice pripraviť luxusné dezerty, vieme asi všetci. Ale už ste skúšali tekvicovú roládu? Mäkké piškótové cesto s tekvicovou príchuťou plnené tou najkrémovejšou kokosovou náplňou poteší vaše chuťové bunky a vy nikdy nebudete mať tejto lahôdky dosť!

Čo budete potrebovať

  • 5 vajec, oddelených na žĺtky a bielky
  • 2/3 šálky cukru
  • 1/3 šálky konzervovaného tekvicového pyré
  • 1 lyžička škorice
  • 2/3 šálky tortovej múky
  • soľ
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 šálka rozpusteného masla plus 3 lyžice navyše
  • 3 šálky práškového cukru plus navyše
  • 1 lyžička kokosového extraktu
  • 1 lyžica smotany na šľahanie
  • 1 šálka strúhaného kokosu

Postup

  • Kokos rozložte v rovnomernej vrstve na plech.
  • Pečte 15-20 minút v rúre vyhriatej na 150 stupňov Celzia a každých 5 minút premiešajte, aby sa nepripálil.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Predhrejte rúru na 190°C.
  • Postriekajte plech na pečenie olejom v spreji a vyložte papierom na pečenie.
  • Pečiaci papier opäť postriekajte olejom v spreji a dajte bokom.
  • V mise ušľahajte žĺtky do hustej a zlatistej zmesi.
  • Postupne zašľahajte 1/3 šálky cukru, tekvicové pyré a škoricu.
  • V mise mixéra šľahajte bielky pomocou šľahacieho nástavca, kým sa v nich nezačnú tvoriť polomäkké vrcholky.
  • Postupne zašľahajte 1/3 šálky zvyšného cukru a pokračujte v šľahaní, kým sa zo zmesi netvoria tuhé vrcholy.
  • Opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi.
  • Zmiešajte tortovú múku, ¼ lyžičky soli a jedlú sódu a potom primiešajte 3 lyžice rozpusteného maslo.
  • Premiešajte s vaječnou zmesou a cesto nalejte na pripravený plech.
  • Pečte 12 minút.
  • Po vytiahnutí z rúry cesto ihneď posypte práškovým cukrom.
  • Opatrne cesto vyklopte na čistú utierku posypanú práškovým cukrom.
  • Odstráňte papier na pečenie.
  • Rolujte cesto pomocou uteráka, počnúc kratším koncom.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Medzitým si pripravte náplň.
  • V mise mixéra vyšľahajte 1 šálku masla do ľahkej a nadýchanej konzistencie.
  • Po jednej šálke pomaly zašľahajte práškový cukor.
  • Pridajte kokosový extrakt, smotanu a štipku soli.
  • Miešajte, kým nebudete mať hladký krém.
  • Primiešajte kokos.
  • Pomaly rozbaľte cesto.
  • Celé cesto potrite maslovým krémom.
  • Opatrne roládu zrolujte a položte na servírovací tanier švom dole.
  • V prípade potreby orežte konce.
  • Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na buchty z tekvice na posedenie pri popoludňajšej káve. Máme pre vás 9 luxusných variantov!

Kúsok rolády z tekvice plnené kokosovým krémom, ozdobený šľahačkou a servírovaný na tanieri.
www.lemonsforlulu.com

Kokosová roláda so šľahačkou a čerstvými jahodami

Kokos dodáva tejto luxusnej roláde úžasnú tropickú chuť, ktorá skvele dopĺňa citróny a jahody. Pripravte si tento letný dezert a prineste ho napríklad na grilovačku s priateľmi.

Čo budete potrebovať

  • 3 veľké vajcia
  • 125 g práškového cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 50 g strúhaného kokosu
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 500 g čerstvých jahôd

Postup

  • Predhrejte rúru na 190°C.
  • Vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie plech na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm.
  • Vajcia, cukor a vanilkový extrakt šľahajte, kým nie je zmes veľmi hustá a napenená.
  • Vmiešajte citrónovú kôru, šťavu a sušený kokos.
  • Nalejte na pripravený plech.
  • Pečte 12-15 minút, kým cesto nestuhne.
  • Roládu vyklopte na plech posypaný práškovým cukrom.
  • Nechajte ju hore dnom, ale neodstraňujte papier na pečenie.
  • Roládu stačí prikryť vlhkou utierkou a nechať úplne vychladnúť.
  • Vyšľahajte smotanu a pripravte si jahody.
  • Akonáhle roláda úplne vychladne, odoberte utierku a papier na pečenie.
  • Roládu potrite vrstvou šľahačky, časť si nechajte na ozdobu a naložte na ňu vrstvu jahôd.
  • Ozdobte zvyšnou šľahačkou a jahodami a nechajte vychladiť v chladničke, kým nebudete pripravení podávať.
  • Nechajte si chutiť!
Roláda s kokosom plnená jahodami a šľahačkou na tácke.
www.lovinghomemade.com

Nepečená kakaová roláda s kokosovou náplňou

Na túto hutnú kakaovú roládu s lahodnou krémovou kokosovou náplňou potrebujete iba pár ingrediencií a pripravíte ju za menej ako 30 minút! Nepoužívajte klasický strúhaný kokos, ale kokosové vločky, dodajú roláde lepšiu štruktúru.

Čo budete potrebovať

  • 3 šálky rozdrobených BeBe sušienok
  • 1 lyžica cukru (voliteľne)
  • 4 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 1 šálka teplej vody
  • 300 g kokosových vločiek
  • 120 g masla izbovej teploty
  • ⅓ šálky práškového cukru
  • 1/2 šálky sladeného kondenzovaného mlieka

Postup

  • Sušienky vložte do kuchynského robota a mixujte, kým nebudú mať jemnú textúru podobnú kukuričnej múke.
  • Do veľkej misy pridajte sušenkovú strúhanku a kakao a premiešajte.
  • V malej miske zmiešajte vodu a cukor a ohrievajte v mikrovlnnej rúre po dobu 1 minúty.
  • Pridajte vzniknutý sirup do sušienkovej zmesi a pomocou vidličky poriadne premiešajte.
  • Rukami zmes dôkladne hneťte, kým nevznikne nelepivé, ľahko spracovateľné cesto, v prípade potreby po troškách pridávajte teplú vodu.
  • Zrolujte do gule.
  • Na pracovnú dosku položte asi 40 cm dlhú potravinársku fóliu, doprostred umiestnite guľôčku z cesta a pomocou valčeka vyvaľkajte do tenkého obdĺžnika.
  • Pomocou noža orežte okraje.
  • V mise elektrického šľahača alebo v strednej mise ručným šľahačom šľahajte 1–2 minúty maslo s práškovým cukrom do nadýchanej hmoty.
  • Oškriabte steny misy, pridajte kondenzované mlieko a premiešajte.
  • Pomocou stierky vmiešajte kokosové vločky.
  • Preneste kokosovú zmes na plát cesta a rozotrite ju v rovnomernej vrstve cca 1 cm od okrajov.
  • Pomocou potravinárskej fólie začnite váľať plát cesta s kokosovou zmesou do valčeka (začnete od okraja, ktorý smeruje k vám).
  • Dobre pritlačte, aby ste vytvorili poleno, zakryte potravinárskou fóliou a pred podávaním nechajte aspoň 1 hodinu v chlade.
  • Užite si to!
Roláda z kakaa plnená kokosovým krémom.
www.sweetandsavorymeals.com

Tiež tak milujete nepečené dezerty? Základom sú sušienky alebo oriešky, tvaroh a ovocie.
Ľahko ich urobíte aj vo vegánskej, raw alebo low carb variante. Inšpirujte sa našimi receptami na nepečené torty !

Roláda zo snehových pusiniek s kokosovým krémom a brusnicami

Toto jednoducho musíte vyskúšať! Nádherne vyzerajúca a dokonale chutiaca kokosová roláda zo snehových bielkov plnená kokosovým krémom a domácim brusnicovým kompótom sa stane hitom vašej kuchyne.

Čo budete potrebovať

Na snehové pusinky:

  • 4 vaječné bielky
  • 250 g práškového cukru plus navyše na posypanie
  • 50 g strúhaného kokosu plus navyše na posypanie
  • 1 lyžička citrónovej šťavy alebo bieleho vínneho octu

Na brusnicový kompót:

  • 200 g čerstvých alebo mrazených brusníc
  • 75 g práškového cukru
  • 2 lyžice brandy alebo vodky

Na kokosový krém:

  • 160 ml plechovka kokosového krému
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 25 g práškového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vyložte plech s rozmermi 35 x 25 cm papierom na pečenie.
  • Bielky dajte do veľkej misy a ručným elektrickým šľahačom ich vyšľahajte do tuha.
  • Po 1 lyžici pridávajte cukor a medzi každým pridaním šľahajte.
  • Pokračujte v šľahaní po dobu niekoľkých minút, kým nie je zmes hustá a lesklá, a potom vmiešajte kokos a citrónovú šťavu alebo ocot.
  • Pomocou stierky rozotrite zmes na pripravený plech a dbajte na to, aby ste uhladili vrch.
  • Pečte 10 minút, potom znížte teplotu rúry na 160 °C a pečte ďalších 15 minút, kým nie je zmes z bielkov hore zlatá a pevná na dotyk.
  • Na pracovnú plochu položte plát papiera na pečenie a poprášte trochou práškového cukru a sušeným kokosom.
  • Nechajte cesto z bielkov vychladnúť po dobu 5 minút, potom preklopte na poprášený papier na pečenie a zlúpnite vrchnú vrstvu papiera na pečenie.
  • Pred plnením nechajte úplne vychladnúť.
  • Zatiaľ čo sa vám bielky pečú, pripravte si brusnicový kompót.
  • Vložte brusnice do malého hrnca spolu s práškovým cukrom a brandy alebo vodkou.
  • Zahrievajte na strednom plameni 10 minút za občasného miešania, kým sa brusnice nezačnú rozpadať.
  • Odoberte z platne a nechajte úplne vychladnúť.
  • Kokosovú náplň pripravíte tak, že z plechovky kokosového krému vysypete do misy iba sušinu a zbavíte sa všetkej tekutiny.
  • Pridajte smotanu na šľahanie a práškový cukor a potom šľahajte elektrickým šľahačom asi 4-5 minút, kým zmes netvorí mäkké vrcholy.
  • Kokosovú náplň rozotrite na vychladnutú roládu, až k okrajom.
  • Na kokosovú zmes naložte rovnomerne brusnicový kompót a začnite rolovať.
  • Začnite kratšou stranou, ktorá je vám najbližšie a roládu pevne zrolujte.
  • Preložte na tanier a ihneď podávajte!
Roláda zo snehových bielkov plnená kokosovým krémom a domácim brusnicovým kompótom.
www.waitrose.com

A ako sa vám naše dnešné recepty na kokosovú roládu páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.