Minútky patrí k jedlám, ktoré si doprajeme, keď chceme ochutnať niečo naozaj špeciálne, čo nám nezaberie príliš času.
Minútky z mäsa možno doplniť aj ovocím, ktoré s k nim svojou sladkou chuťou výborne hodí.
V tomto článku sa môžete inšpirovať 3 rýchlymi receptami na masové minútky s ovocím, ktoré si dozaista obľúbite.
Ovocie k mäsovým minútkam
Používané čerstvé ovocie musí byť predovšetkým dobre vyzreté. Z našich domácich druhov ovocia sú vhodné samozrejme jablká a to skôr s kyslastou chuťou, krehké hrušky, nasledujú marhule a broskyne.
V neskorom lete a na jeseň sa k použitiu ponúkajú slivky, ktoré svojou chuťou osvieži každé mäso. Drobné ovocie sa pre túto úpravu nehodí, to radšej využívame na prípravu rôznych prelivov a omáčok.
Z dovážaného exotického ovocia sa ako kombinácia k mäsu hodí predovšetkým ananás, banány, pomaranče, mandarínky a v niektorých prípadoch to môžu byť aj iné menej známe druhy ako mango, avokádo a podobne.
karambol strong> sa tiež hovorí čínska hviezdice strong>. Má nízky obsah cukru, inak v nej nájdeme ešte vitamín C, minerálne látky, vápnik a horčík. Môžeme ju konzumovať v exotických ovocných šalátoch. Hodí sa však aj ako doplnok minútky z bravčového mäsa.
Minútky z bravčového mäsa s ovocím
Pre minútku z bravčového mäsa si prichystáme stehno alebo bábiku, ktoré sú veľmi rýchlo hotové.
INGREDIENCIE:
- 500 g bravčového mäsa
- 2 mandarínky
- 150 g cherry paradajok
- 1 karambola
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- sójová omáčka
- olej
- cukor
- 1 malá chilli červená paprička
- koriander – lístky
- soľ
POSTUP:
- Pripravíme si ovocie – mandarínky ošúpeme a rozdelíme na jednotlivé podílky. Karambolu umyjeme a nakrájame na plátky.
- Bravčové mäso opláchneme vodou a nakrájame na rezance.
- V panvici rozohrejeme olej a v ňom sprudka opečieme masové rezance.
- Pridáme pretlak, sójovú omáčku, soľ, cukor, čili papričku jemne nakrájanú.
- Chvíľu podusíme a pridáme paradajky a karambolu a mandarínky.
- Nakoniec primiešame lístky koriandra a dochutíme podľa potreby soľou.
campbells.com
Objavte podobné tipy
Minútky s kuracieho mäsa s ovocím
Kuracie mäso sa na minútky výborne hodí, pretože je krehké a jemné a veľmi skoro urobené.
INGREDIENCIE:
- 400 g kuracích pŕs
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica hladkej múky
- ananás
- mandarínky
- broskyne
- 1 téglik smotany
POSTUP:
- Pripravíme si ovocie, ktoré umyjeme, prípadne olúpeme a nakrájame na kocky.
- Kuracie mäso opláchneme a osušíme a nakrájame na plátky, ktoré jemne naklepeme.
- V panvici rozohrejeme olej, na ktorom opečieme z oboch strán kuracie mäso.
- Osolíme, okoreníme a pridáme sójovú omáčku a ovocie.
- Chvíľu podusíme a nakoniec vlejeme smotanu s hladkou múkou a povaríme.
cookingclassy.com
Viete, že zázvor strong> má antibakteriálne účinky a pomáha pri žalúdočných nevoľnostiach? Používa sa aj pri liečbe nádchy alebo chrípky. Znižuje cholesterol v krvi a napomáha pri redukcii hmotnoti.
Minútky z hovädzieho mäsa s ovocím
Pre minútku z hověho mäsa volíme hlavne roštenka. Vyskúšajte doplniť ju kúskami zázvoru a broskýň. Táto kombinácia chutí obzvlášť vydarene.
INGREDIENCIE:
- 500 g hovädzej roštenky
- kúsok čerstvého zázvoru
- 5 lyžíc sójovej omáčky
- 1 cibuľa
- olej
- korenie
- soľ
- 2 broskyne
POSTUP:
- Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na rezance, ktoré dáme do misky a zasypeme nakrájaným zázvorom a sójovou omáčkou.
- Necháme marinovať asi 2 hodiny v chlade.
- V panvici rozpálime olej a na ňom sprudka masové rezančeky opečieme zo všetkých strán.
- Osolíme, okoreníme a restujeme.
- Potom pridáme nakrájané a umyté broskyne a ešte opekáme, až je mäso mäkké.
- Podávame s ryžou, pečivom alebo zemiakovými hranolkami.
foodfromportugal.com
Mäso s ovocím koreníme trochu iným spôsobom ako inokedy.
Miesto papriky, chilli alebo iného veľmi ostrého korenia použijeme skôr zázvor, veľmi malé množstvo kari korenia a ak pripravujeme ovocie zvlášť, tak trochu škorice a klinčekov.
Pokud vás ovoce v netradičních receptech zaujalo, zkuste se inspirovat třeba i recepty na ovocný grilovaný špíz. Uvidíte, že nebudete litovat!