Prekvapte svojich hostí receptom na grilovaného kapra. Lahôdka, ktorú nemusíte chystať iba na Vianoce!

Letné grilovačky sú za dverami!

Prečo neskúsiť naše recepty na kapra na grile?

Sú rýchle, chutné a jednoduché a svojich hostí tým určite prekvapíte.

Vyskúšajte variant s citrónom, provensálskym korením či medom a sójovou omáčkou!

Kapor na grile s citrónovou marinádou

V tomto recepte sa kapor najskôr asi 2 hodiny marinuje v aromatickej citrónovej marináde, ktorá sa neskôr zmieša s kyslou smotanou a potom sa ryba griluje do šťavnatej, krehkej a chutnej dokonalosti.

Čo budete potrebovať

  • 1 kapor
  • 2 citróny, malé
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 70 ml rastlinného oleja
  • soľ, podľa chuti
  • korenie na ryby, podľa chuti
  • 2 lyžice kyslej smotany

Postup

  • Ak ste si kapra kúpili celého a nevypitvaného, potom ho najskôr vypitvajte, dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte.
  • Pomocou nožníc odstrihnite plutvy.
  • Kapra narežte vodorovne na oboch stranách v rovnakých rozostupoch.
  • Na marinádu vytlačte šťavu z 1 citróna a zmiešajte ju s korením na ryby, cesnakom, olejom, soľou a čiernym korením.
  • Do marinády vložte kapra, zakryte a dajte na 2 hodiny do chladničky marinovať.
  • Nakrájajte druhý citrón a plátky vložte do brušnej dutiny kapra.
  • Marinádu, v ktorej ste mali kapra, zmiešajte s kyslou smotanou.
  • Rozprestrite na rybu.
  • Kapra grilujte na grile na drevené uhlie asi 15 minút do chrumkava.
  • Rybu niekoľkokrát otočte a potrite omáčkou z kyslej smotany.
  • Doba grilovania sa môže mierne líšiť v závislosti od veľkosti ryby.
  • Pri grilovaní sa uistite, že gril nie je príliš horúci.
  • Užite si to!
Grilovaný kapor s citrónom na tanieri s vedľa položeným príborom.
www.yummytemple.com

Testujeme pre vás kontaktné elektrické grily . Aký v našej recenzii vyhral a prečo?

Grilovaný kapor s medom a sójovou omáčkou

Rýchly a jednoduchý recept na grilované filety z kapra v omáčke z medu a sójovej omáčky, ktorý si môžete pripraviť na akejkoľvek letnej grilovačke!

Čo budete potrebovať

  • 8 menších filiet z kapra bez kože (každý s hmotnosťou asi 90 -100 gramov g)
  • 1 BIO citrón
  • 2 lyžice tekutého medu
  • 4 lyžice tmavej sójovej omáčky
  • čerstvo mleté korenie
  • 200 g mixu šalátu

Postup

  • Filety z kapra opláchnite a osušte.
  • Citrón rozpoľte, vytlačte zo šťavu a tou pokvapkajte rybie filety.
  • Zmiešajte med, sójovú omáčku a dochuťte čiernym korením.
  • Filety potrite vzniknutou omáčkou.
  • Umiestnite filety na naolejovaný gril a grilujte na strednom plameni z každej strany 3–4 minúty.
  • Raz polejte zvyšnou omáčkou.
  • Podávajte na opláchnutom a osušenom šaláte.
Grilované filety z kapry v omáčke z medu a sójovej omáčky servírované na čerstvom šaláte.
www.eatsmarter.com

Chcete aj naše ďalšie chutné recepty na ryby na grile 6x inak? Pochutí si naozaj každý!

Kapor na grile v ázijskom štýle so šalátom z turína

Skúste si pripraviť kapra zase na nový spôsob! Táto verzia sa vám bude páčiť. Rybie mäso premiešané so sójovou a rybacou omáčkou a servírované s teplým zeleninovým šalátom je jednoducho delikatesa.

Čo budete potrebovať

Na kapra:

  • 1 celý menší kapor, rozdelený na jednotlivé porcie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • sezamové semienko
  • 2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 4 lyžice rybej omáčky

Na šalát:

  • 500 g kvaka
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 červené cibule
  • 2 mrkvy
  • slnečnicový olej
  • soľ a korenie
  • sezamové semienko

Postup

  • Porcie kapra umyte a usušte.
  • Cesnak a zázvor nastrúhajte najemno.
  • Rybie mäso zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
  • Natrite zmesou zázvoru a cesnaku.
  • Zalejte sójovou omáčkou, ktorú ste predtým zmiešali s rybou omáčkou.
  • Povrch posypte sezamovým semienkom a nechajte 24 hodín marinovať.
  • Grilujte na rozpálenom grile, kým nie je ryba hotová.
  • Záleží na veľkosti a hrúbke kúskov, ale väčšinou stačí okolo 6 – 7 minút z každej strany.
  • Pripravte si šalát.
  • Kvaka olúpte a nakrájajte na kocky veľké asi 1 – 2 cm.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte na hrubé kocky.
  • Stopkový zeler nakrájajte na kúsky.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej.
  • Osmažte na ňom červenú cibuľu. Po piatich minútach pridajte kocky tuřínu.
  • Ochuťte soľou a korením.
  • Opekajte, kým kocky turinky nezmäknú.
  • Dochuťte cesnakom a pridajte mrkvu, ktorú ste pomocou škrabky na zeleninu nalúpali na tenké plátky.
  • Posypte sezamovým semienkom.
  • Kto má rád pikantnejšie chute, môže pridať aj štipku chilli.
  • Šalát podávajte teplý, spolu s grilovaným kaprom.
Grilovaný kapor so sezamom podávaný s teplým zeleninovým šalátom.
www.pe-po.sk

Grilovaný kapor s provensálskym korením

Tento recept je neuveriteľne jednoduchý a potrebujete naň iba pár surovín. Chuť je ale výborná a vy si rozhodne pochutnáte!

Čo budete potrebovať

  • 4 porcie kapra
  • 4 lyžičky provensálskeho korenia
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • kôpor podľa chuti
  • soľ, korenie
  • 1 – 1,5 dcl oleja

Postup

  • Jednotlivé porcie kapra umyte a osušte.
  • Každú porciu potrite olejom, posypte drvenou rascou, provensálskym korením a kôprom podľa chuti.
  • Osoľte a okoreňte.
  • Kapra vložte priamo na rozpálený grilovací rošt grilu az každej strany grilujte po dobu 8 – 10 minút, do chvíle, keď sa na mäse začnú objavovať typické zlatohnedé mriežky.
  • Podávajte s pečivom a zeleninovou oblohou.
Grilované kusy kapra na tanieri s cherry paradajkami.
www.grilykrby.sk

Vyskúšajte aj naše ďalšie skvelé recepty na kapra ! Máme pre vás polievku, šalát aj hranolky.

A ako sa vám naše dnešné recepty na kapra na grile páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.