Najlepšie recepty na vianočné pečivo z tvarohu na jednom mieste. Máme pre vás tradičné aj neobvyklé varianty!

Vianoce sa blížia a my si pre vás tentoraz pripravili tie najlepšie recepty na tvarohové vianočné pečivo.

Máme pre vás nepečené fitness guličky aj krásne červené sušienky.

Pripraviť si môžete podľa nášho návodu aj klasické tvarohové cesto a upraviť ho na rôzne spôsoby.

Tak poďme na to!

Červené sušienky z tvarohu

Chcete si urobiť trochu netradičné vianočné pečivo s tvarohom? Nielen vzhľadovo si zamilujete tieto červené tvarohové sušienky, ktoré vydržia mäkké po celé Vianoce.

INGREDIENCIA

  • 1 balenie cukrárskej zmesi od Dr. Oetker (Red Velvet Tortu)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice masla izbovej teploty
  • 2 lyžice mlieka
  • 120 g mäkkého tvarohu

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  2. Pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie.
  3. Vo veľkej miske zmiešajte zmes Red Velvet Tortu, vajcia, maslo a mlieko.
  4. Akonáhle sa vytvorí husté cesto, dajte doň ešte tvaroh a cesto dobre zamiešajte.
  5. Za pomoci lyžice si urobte na plech kôpky a trochu ich roztlačte vidličkou.
  6. Sušienky pečte zhruba 10 minút, a potom ich nechajte vychladnúť.
Červené tvarohové sušienky na mriežke.
www.momstestkitchen.com

Vyskúšajte aj naše recepty na Išelske pečivo , ktoré je kráľovskou disciplínou v pečení pečiva. Máte odvahu ich vyskúšať?

Tvarohové vianočné pečivo s malinami

Radi by ste tiež vianočné pečivo s ovocím? Čo hovoríte na také maliny? Upečte si úžasné vianočné pečivo z tvarohového cesta a obohaťte ho o bobuľovité ovocie.

INGREDIENCIA

  • 1 vanička mäkkého tvarohu
  • 1 vajce
  • 1 hrnček cukru
  • 2/3 hrnčeka malín nakrájaných na kúsky

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 175 °C.
  2. Vyložte si plech papierom na pečenie.
  3. V miske ušľahajte tvaroh tak, aby bol našuchorený.
  4. Pridajte vajcia a šľahajte cesto tak, aby sa dokonale spojilo.
  5. Pridajte maliny a cesto zamiešajte.
  6. Potom na plech vytvorte kôpky, jemne ich roztlačte vidličkou, aby sa urobili sušienky.
  7. Tvarohové vianočné pečivo pečte 9 až 12 minút.
Cukrovie z tvarohu s kúskami malín na tanieri.
www.allrecipes.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Nepečené pečivo z tvarohu plné farieb

Urobte si farebné a chutné pečivo z tvarohu. Ak máte radi farby, urobte si ich v rôznych farbách, stačí sa vybaviť potravinárskym farbivom. Ozdobte si týmto pečivom nielen stôl na Vianoce, ale pokojne aj na rôznych oslavách a hostinách.

INGREDIENCIA

  • 1/4 hrnčeka nesoleného masla
  • 1 vanička tvarohu
  • 4 až 5 hrnčekov práškového cukru
  • 1 lyžička extraktu – mätového, vanilkového, citrónového, banánového a pod.
  • potravinárske farbivo

POSTUP

  1. V hrnci na miernom ohni si rozpustite maslo.
  2. Pridajte tvaroh a miešajte zmes, kým nebude krémová.
  3. Hrniec odstavte a pridajte doň ešte 4 hrnčeky práškového cukru a zmes zamiešajte.
  4. Vznikne vám mäkké sladké cesto.
  5. Pokiaľ je cesto príliš tekuté či sypké, pridajte viac cukru, aby sa spevnilo.
  6. Cesto by malo byť dostatočne pevné, aby ste z neho mohli tvarovať pečivo.
  7. Cesto si pokojne rozdeľte na niekoľko častí a každú ochuťte iným extraktom a zafarbite iným farbivom.
  8. Ak si cesto rozdelíte na 4 časti, potom do každej pridajte 1/4 lyžičky extraktu.
  9. Ak iba na 2 časti, tak do každej dajte 1/2 lyžičky extraktu.
  10. Vytvarujte si z cesta menšie guličky, ktoré potom jemne roztlačte vidličkou.
  11. Cukrovie uložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ho stuhnúť.
  12. Cukrovie uschovajte do chladničky.
Farebné pečivo z tvarohu na tanieri.
www.toriavey.com

Tvarohové pečivo plnené orechy

Orechy k vianočnému času neodmysliteľne patria. Vyskúšajte vianočné pečivo z tvarohu plnené orechy. Je to lahôdka!

INGREDIENCIA

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 hrnček vlašských orechov
  • 3/4 hrnčeka nesoleného masla
  • 1/2 vaničky tvaroh
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

POSTUP

  1. V miske zmiešajte múku a soľ.
  2. Pridajte namleté vlašské orechy a zamiešajte. Misku odložte bokom.
  3. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  4. V ďalšej miske utrite maslo, tvaroh a cukor pomocou ručného šľahača.
  5. Pridajte vanilkový extrakt a ďalšiu minútu ešte zmes šľahajte.
  6. Za stáleho miešania pridajte múčnú zmes, ktorú ste si pripravili na začiatku.
  7. Urobte si z cesta valček a nakrájajte na menšie kúsky (viď obrázok).
  8. Cukrovie dajte na plech vyložený papierom a pečte ho 15 minút.
Cukrovie z tvarohu a orechov v nádobe.
www.countryliving.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na vianočné pečivo s orechmi , ktoré musíte vyskúšať! Inšpirujte sa.

Zdravé avokádovo-tvarohové guličky s proteínom

Pripravte si tieto jednoduché a chutné guličky s proteínom a nízkym obsahom sacharidov. Sú božské, a vďaka svojmu krásne zelenému vnútrajšku vyzerajú magicky. Skvele sa hodí na vianočný stôl. Vďaka avokádu sú plné zdravých tukov aj vlákniny a tvaroh im dodáva bielkoviny a vápnik. Tento zdravý nepečený dezert si určite obľúbite.

INGREDIENCIA

  • 150g tvarohu
  • 1 avokádo
  • 30 g proteínového prášku (napr. vanilka alebo kokos)
  • 4 lyžice kokosovej múky (alebo 6 lyžíc strúhaného kokosu)
  • štipka stévie
  • 2 lyžice kakaa (na obalenie)

POSTUP

  • V miske si roztlačte avokádo a rozmiešajte ho s tvarohom, proteínovým práškom, štipkou stévie a kokosovou múkou (alebo jemne strúhaným kokosom).
  • Z cesta tvarujte guličky, ktoré obaľte v kakau, vložte ich do papierových košíčkov a dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 5 hodín.
  • Užite si to!
Guľôčky z avokáda a tvarohu v košíčkach.
www.fitrecepty.sk

Cesto z tvarohu na slané aj sladké pečivo

Určite sa oplatí naučiť sa tvarohové cesto, z ktorého urobíte ako sladké, tak aj slané pečivo. Z tvarohového cesta môžete potom urobiť napríklad taštičky plnené špenátom, ale pokojne aj marmeládou. Prípadne ho stačí posypať iba syrom, nakrájať na tyčinky a nechať zapiecť. Fantázii sa medze nekladú.

INGREDIENCIA

  • 1 vanička tvarohu
  • 1 maslo
  • 250 g polohrubej múky

POSTUP

  1. Z uvedených surovín vypracujte cesto.
  2. Z cesta vyvaľkajte plát, a potom z neho urobte pečivo podľa svojej fantázie.
Tvarohové cesto na pomúčenej pracovnej ploche.
www.zenyvmeste.sk

Vyskúšajte tiež naše recepty na buchty s tvarohom nielen tak, ako ich poznáme z rozprávok. Sú luxusné!

Tvaroh – tradičný mliečny výrobok s dlhou históriou

  • Tvaroh sa používa pri pečení a varení od pradávna.
  • Je charakteristický smotanovou chuťou, bielou farbou a krémovitou, respektíve hrudkovitou konzistenciou.
  • Tvarohy sa rozdeľujú na niekoľko kategórií podľa toho, akou technológiou sa vyrábajú.
  • Prvú skupinu tvoria tvarohy vyrábané za pomoci čistých mliekarskych kultúr, čo sú takzvané tvrdé tvarohy .
  • Druhou variantou sú mäkké tvarohy , pri ktorých sa stretnete s rôznym obsahom tuku.
  • Chcete nízkotučný, alebo plnotučný ?
  • Na pečenie cukroviniek a dezertov sa používajú práve tie mäkké tvarohy.
  • Stretnete sa s tvrdením, že tvaroh je ťažko stráviteľný, pritom opak je pravdou.
  • Tvaroh je síce pomaly stráviteľný , avšak nie ťažko.
  • Veľmi pozitívny vplyv má táto potravina na žlčník, črevá a pečeň .

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.