Skvelé recepty na torty bez pečenia ako inšpirácia na ľahký a rýchly dezert

Nechce sa vám tráviť čas pri rozpálenej rúre, alebo sa pripravovať so zložitým cestom?

Výborné torty si môžete nachystať aj bez pečenia!

Základom sú sušienky alebo oriešky, tvaroh a ovocie.

Ľahko ich urobíte aj vo vegánskej, raw alebo low carb variante.

Objavte recepty na nepečené torty a inšpirujte sa.

Torta z čokoládovej peny

Nebesky jemný dezert, ktorý sa skutočne rozplýva na jazyku.

Ingrediencie

  • 200 g čokoládových venčekov
  • 60 g masla
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g kvalitnej horkej čokolády
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • ovocie na ozdobu

Postup

  • Venčeky rozdrvte v mixéri.
  • Pridajte zmäknuté maslo a znova rozmixujte, zmes by mala pripomínať mokrý piesok.
  • Preložte do tortovej formy a udusajte rovnomerne po celom dne.
  • Dajte stuhnúť do chladničky a pripravte si čokoládovú penu.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustite oba druhy čokolády.
  • Elektrickým šľahačom vyšľahajte smotanu do tuha.
  • Opatrne a po častiach pridávajte tekutú čokoládu a stierkou ju vmiešajte do šľahačky.
  • Krém rozotrite na sušienkový korpus a nechajte stuhnúť v chladničke 3 – 6 hodín, ideálne cez noc.
  • Ozdobte po okraji šľahačkou a čerstvým ovocím.
Jeden kúsok nepečenej torty z čokoládovej peny, ozdobenej šľahačkou a malinou
Zdroj: sweetestmenu.com

Hľadáte ten najlepší ručný šľahač? Pozrite sa na test elektrických šľahačov .

Jahodová nepečená torta

Hľadáte ľahký dezert plný sviežej chuti? Skúste túto ovocnú nepečenú tortu s jahodami – stopercentne si ju zamilujete.

Ovocie môžete použiť čerstvé alebo mrazené, namiesto jahôd sa skvele hodia aj čučoriedky, maliny alebo lesná zmes.

Ingrediencie

  • 250 g čokoládových venčekov
  • 90 g masla
  • 250 g jahôd
  • 150 g cukru
  • 3 g agaru
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 500 g tvarohu
  • 2 balíčky/ 100 g želatínového stužovača

Postup

  • Venčeky rozmixujte do jemných omrviniek.
  • Zmiešajte s rozpusteným maslom a utlačte na dno tortovej formy.
  • Dajte stuhnúť do chladničky.
  • Jahody dajte do menšieho hrnca s 1/3 cukru a agarom.
  • Za občasného miešania priveďte do varu.
  • Odstavte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Smotanu ušľahajte do tuha.
  • Pridajte tvaroh, zvyšný cukor a opatrne premiešajte.
  • Stužovač pripravte podľa návodu na obale s vmiešajte do krému.
  • Vychladnuté jahody s cukrom rozmixujte do hladka a zmiešajte s krémom.
  • Naneste na korpus a dajte stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny.
  • Ozdobte čerstvými jahodami.
Porcie jahodovej torty so šľahačkovou pusinkou a čerstvou jahodou na tanieriku s vidličkou
Zdroj: allrecipes.com

Arašidovo tvarohová torta

Nepečená tvarohová torta s búrskymi orieškami je krásne nadýchaná a prekvapí svojou neobvyklou chuťou. Ideálne pre milovníkov orechov.

Ingrediencie

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g masla
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 200 g nesolených arašidov
  • 70 g krupicového cukru
  • 240 ml smotany
  • Arašidy/ 50 g čokolády na varenie na ozdobu

Postup

  • Maslové sušienky rozdrvte v mixéri.
  • Zmäknuté maslo zmiešajte so sušienkovými omrvinkami.
  • Cesto presuňte do tortovej formy a vytlačte ho po celej ploche, môžete si pomôcť lyžicou alebo pohárom. Je potrebné ho riadne udusať.
  • Dajte stuhnúť do chladničky na 30 minút a medzitým si pripravte krém.
  • Arašidy rozomeľte v mixéri do masla: mixujte 20 sekúnd, zastavte, zotrite steny mixéra stierkou a znovu mixujte. Opakujte kým nezískate maslovú štruktúru.
  • Tvaroh prešľahajte s cukrom as arašidovým maslom.
  • Smotanu vyšľahajte a pridajte k tvarohovej zmesi.
  • Náplň rovnomerne rozotrite na korpus.
  • Po okraji ozdobte arašidy alebo postrúhanou čokoládou a dajte stuhnúť do chladničky na 60 minút.
Svetlá nepečená torta s tmavým sušenkovým korpusom zdobená arašidami
Zdroj: simplyrecipes.com

Mangový raw dezert

Raw alebo živá strava je založená na surovosti. Suroviny neprechádzajú tepelnou úpravou vyššou ako 42°. Zachovávajú si tak všetky živiny, vitamíny a telu prospešné látky.

Ochutnajte túto ľahkú nepečenú tortu s ovocím – je prirodzene bezlepková a vegánska a neuveriteľne lahodná.

Ingrediencie

  • 100 g mandlí
  • 100 g vlašských orechov
  • 100 g sušených datlí
  • 2 zrelá manga
  • 200 ml kokosového oleja

Postup

  • Mandle a orechy rozdrvte na múčku.
  • Datle pokrájajte na malé kúsky.
  • Zmiešajte s orechmi a hmotu vytlačte na dno tortovej formy.
  • Manga olúpte a rozmixujte.
  • Pridajte kokosový olej a premiešajte do hladkého krému.
  • Nalejte na korpus, uhlaďte a nechajte niekoľko hodín stuhnúť v chladničke.
Nakrojený žltý mangový dezert s orechovo-datlovým korpusom
Zdroj: osloraw.no

Zaujíma vás surová strava? Môžete vyskúšať recepty na raw vianočné pečivo .

Tiramisu

Talianska nepečená piškótová torta s mascarpone, ktorá sa stala jedným z najznámejších a najpopulárnejších dezertov na svete.

Ingrediencie

  • 300 ml espressa
  • 40 ml amaretta
  • 450 g mascarpone
  • 6 vajec
  • 2 lyžice rumu
  • 110 g krupicového cukru
  • 480 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 40 cukrárskych piškótov
  • 80 g kakaa

Postup

  • Mascarpone zmiešajte vo väčšej miske s rumom
  • Oddeľte žĺtky od bielkov
  • Žĺtky zmiešajte s cukrom a elektrickým ručným mixérom, alebo vo ručne vo vodnom kúpeli ich vyšľahajte kým krém ľahko nezhustne.
  • Krém prilejte k mascarpone a miešajte kým sa zmesi úplne nespoja
  • Smotanu s vanilkovým extraktom ušľahajte do tuha a opatrne primiešajte k mascarpone krému.
  • Pripravte si hranatú formu.
  • Cukrárske piškóty namáčajte do kávy a vyskádajte ich na dno, tak aby ho celé zaplnili.
  • Na vrstvu piškótov rovnomerne rozotrite polovicu krému.
  • Potom vyskladajte ďalšiu vrstvu namočených piškót a na ňu rozotrite zvyšný krém.
  • Uhlaďte, zasypte kakaom a nechajte cez noc uležať v chladničke.
Kocka tiramisu na tanieriku s pekáčikom rozkrojenej torty v pozadí
Zdroj: preppykitchen.com

Alebo postupujte podľa videoreceptu:

Jablková nepečená torta

Svieži dezert plný chuti jesene. Nepečená torta s kyslou smatanou je skvelou a chutnou možnosťou, ako spracovať jablká.

Ingrediencie

  • 1 kg jabĺk
  • 1 balíček detských piškótov
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 2 dcl rumu
  • 150 g cukru krupica + 10 g do kyslej smotany
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 300 g kyslej smotany
  • škorica na posypanie

Postup

  • Jablká olúpte, vykrojte jadrovníkom a pokrájajte na malé kúsky.
  • Dajte do hrnca, zasypte cukrom, pokvapkajte citrónovou šťavou a zalejte vodou.
  • Priveďte do varu a za občasného miešania varte kým jablká nie sú úplne mäkké.
  • Odstavte z platne a rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
  • Vráťte späť na sporák, na najnižšiu teplotu.
  • V 400 ml vody rozmiešajte oba pudingové prášky.
  • Nalejte do jablčného pyré a priveďte do varu.
  • Krátko povarte pokiaľ zmes nezhustne.
  • Tortovú formu vymažte, alebo vysteľte papierom na pečenie a na dno vyskladajte piškóty.
  • Zalejte polovicou jablčného krému.
  • Zvyšné piškóty krátko namočte v rume a vyskladajte na krém.
  • Zalejte druhú polovicu pudingu.
  • Dajte stuhnúť do chladničky.
  • Kyslú smotanu zmiešajte s cukrom a rovnomerne rozotrite na stuhnutú tortu.
  • Poprášte škoricou a môžete servírovať.
Rozkrojená nepečená torta s jablkami na tmavom podnose
Zdroj: pinterest.com

Low carb nepečená torta

Hľadáte niečo trochu zdravšieho? Tento nepečený kokosový dezert je to pravé – bez pridaného cukru, bez múky a smotany, napriek tomu plný skvelej chuti.

Ingrediencie

Korpus

  • 150 g mandlí
  • 75 g najemno strúhaného kokosu
  • 40 g kokosového oleja
  • 1 lyžica kakaa
  • 100 g sušených datlí

Kokosová náplň

  • 400 ml kokosového mlieka
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 80 g kokosového oleja

Čokoládová poleva

  • 150 g čokolády
  • 1 lyžica kokosového oleja

Postup

  • Datle pokrájajte na malé kúsky.
  • Zmiešajte s najemno nasekanými mandľami, kakaom a kokosom.
  • Vzniknutú hmotu vytlačte na dno tortovej formy a nechajte odpočívať v chladničke.
  • Na kokosovú náplň rozmixujte kokos na jemnú múčku.
  • Múčku zmiešajte v hrnci s kokosovým mliekom, vanilkovým extraktom a kokosovým olejom a na strednom plameni zahrievajte.
  • Nalejte na korpus a tortu dajte do chladničky pokiaľ náplň nestuhne.
  • Vo vodnom kúpeli rozohrejte čokoládu s kokosovým olejom.
  • Nechajte trochu vychladnúť, nalejte na stuhnutú tortu a vráťte ešte minimálne na 30 minút do chladničky.
Nakrojená kokosová torta s čokoládovou polevou
Zdroj: reddit.com

Oreo cheesecake

Nepečená torta zo sušienok Oreo je nadýchaná a jemná. Bohatý na chuť a veľmi efektívny na pohľad.

Ingrediencie

  • 80 g masla
  • 600 g Oreo sušienok
  • 150 g bielej čokolády
  • 750 g krémového syra typu žervé, philadelphie, fénix alebo lučina
  • 180 g práškového cukru
  • 300 ml smotany na šľahanie

Postup

  • Polovicu sušienok a rozpustené maslo dajte do mixéra a rozmixujte do drobkovitej lepivej zmesi.
  • Zmes rozprestrite na dno tortovej formy a utlačte lyžicou alebo dnom pohára.
  • Vo vodnom kúpeli rozohrejte čokoládu s jednou tretinou smotany – za občasného miešania ohrievajte kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  • Vo veľkej mise prešľahajte elektrickým mixérom krémový syr s cukrom a rozpustenou čokoládou.
  • Pridajte smotanu a zvýšte výkon mixéra, šľahajte kým zmes nezhustne.
  • Dajte si bokom 5 sušienok na ozdobu, zvyšok rozdrvte na malé kúsky a primiešajte ich do krému.
  • Krém rozotrite na korpus a nechajte cez noc stuhnúť v chladničke.
  • Servírujte ozdobené pusinkami zo šľahačky medzi ktoré vložíte polovicu sušienky.
Krémová nepečená torta zo sušienok Oreo
Zdroj: spendwithpennies.com

Ako na zdobenie?

Nepečené torty môžete ozdobiť čerstvým ovocím, jedlými kvetmi, šľahačkou alebo kúskami sušienok.

Veľmi dobre tiež vyzerá zdobenie z čokolády alebo karamelu. Inšpirovať sa môžete vo videu:

Chocolate decoration ideas for homemade cakes
CARAMEL DECORATION- HOW TO MAKE SUGAR CAGE, CARAMELIZED NUTS AND PULLED SUGAR

Slaná torta bez pečenia

Hľadáte slávnostnú tortu pre niekoho, kto nie je na sladké? Táto slaná torta nielen prekvapí, ale skutočne ohromí!

Inšpirujte sa vo videorecepte:

Slaná torta č.1 (Salty cake)

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.