Nechce sa vám tráviť čas pri rozpálenej rúre, alebo sa pripravovať so zložitým cestom?
Výborné torty si môžete nachystať aj bez pečenia!
Základom sú sušienky alebo oriešky, tvaroh a ovocie.
Ľahko ich urobíte aj vo vegánskej, raw alebo low carb variante.
Objavte recepty na nepečené torty a inšpirujte sa.
Torta z čokoládovej peny
Nebesky jemný dezert, ktorý sa skutočne rozplýva na jazyku.
Ingrediencie
- 200 g čokoládových venčekov
- 60 g masla
- 200 g mliečnej čokolády
- 200 g kvalitnej horkej čokolády
- 600 ml smotany na šľahanie
- ovocie na ozdobu
Postup
- Venčeky rozdrvte v mixéri.
- Pridajte zmäknuté maslo a znova rozmixujte, zmes by mala pripomínať mokrý piesok.
- Preložte do tortovej formy a udusajte rovnomerne po celom dne.
- Dajte stuhnúť do chladničky a pripravte si čokoládovú penu.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite oba druhy čokolády.
- Elektrickým šľahačom vyšľahajte smotanu do tuha.
- Opatrne a po častiach pridávajte tekutú čokoládu a stierkou ju vmiešajte do šľahačky.
- Krém rozotrite na sušienkový korpus a nechajte stuhnúť v chladničke 3 – 6 hodín, ideálne cez noc.
- Ozdobte po okraji šľahačkou a čerstvým ovocím.

Hľadáte ten najlepší ručný šľahač? Pozrite sa na test elektrických šľahačov .
Jahodová nepečená torta
Hľadáte ľahký dezert plný sviežej chuti? Skúste túto ovocnú nepečenú tortu s jahodami – stopercentne si ju zamilujete.
Ovocie môžete použiť čerstvé alebo mrazené, namiesto jahôd sa skvele hodia aj čučoriedky, maliny alebo lesná zmes.
Ingrediencie
- 250 g čokoládových venčekov
- 90 g masla
- 250 g jahôd
- 150 g cukru
- 3 g agaru
- 250 g smotany na šľahanie
- 500 g tvarohu
- 2 balíčky/ 100 g želatínového stužovača
Postup
- Venčeky rozmixujte do jemných omrviniek.
- Zmiešajte s rozpusteným maslom a utlačte na dno tortovej formy.
- Dajte stuhnúť do chladničky.
- Jahody dajte do menšieho hrnca s 1/3 cukru a agarom.
- Za občasného miešania priveďte do varu.
- Odstavte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
- Smotanu ušľahajte do tuha.
- Pridajte tvaroh, zvyšný cukor a opatrne premiešajte.
- Stužovač pripravte podľa návodu na obale s vmiešajte do krému.
- Vychladnuté jahody s cukrom rozmixujte do hladka a zmiešajte s krémom.
- Naneste na korpus a dajte stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny.
- Ozdobte čerstvými jahodami.

Arašidovo tvarohová torta
Nepečená tvarohová torta s búrskymi orieškami je krásne nadýchaná a prekvapí svojou neobvyklou chuťou. Ideálne pre milovníkov orechov.
Ingrediencie
- 200 g maslových sušienok
- 100 g masla
- 500 g plnotučného tvarohu
- 200 g nesolených arašidov
- 70 g krupicového cukru
- 240 ml smotany
- Arašidy/ 50 g čokolády na varenie na ozdobu
Postup
- Maslové sušienky rozdrvte v mixéri.
- Zmäknuté maslo zmiešajte so sušienkovými omrvinkami.
- Cesto presuňte do tortovej formy a vytlačte ho po celej ploche, môžete si pomôcť lyžicou alebo pohárom. Je potrebné ho riadne udusať.
- Dajte stuhnúť do chladničky na 30 minút a medzitým si pripravte krém.
- Arašidy rozomeľte v mixéri do masla: mixujte 20 sekúnd, zastavte, zotrite steny mixéra stierkou a znovu mixujte. Opakujte kým nezískate maslovú štruktúru.
- Tvaroh prešľahajte s cukrom as arašidovým maslom.
- Smotanu vyšľahajte a pridajte k tvarohovej zmesi.
- Náplň rovnomerne rozotrite na korpus.
- Po okraji ozdobte arašidy alebo postrúhanou čokoládou a dajte stuhnúť do chladničky na 60 minút.

Mangový raw dezert
Raw alebo živá strava je založená na surovosti. Suroviny neprechádzajú tepelnou úpravou vyššou ako 42°. Zachovávajú si tak všetky živiny, vitamíny a telu prospešné látky.
Ochutnajte túto ľahkú nepečenú tortu s ovocím – je prirodzene bezlepková a vegánska a neuveriteľne lahodná.
Ingrediencie
- 100 g mandlí
- 100 g vlašských orechov
- 100 g sušených datlí
- 2 zrelá manga
- 200 ml kokosového oleja
Postup
- Mandle a orechy rozdrvte na múčku.
- Datle pokrájajte na malé kúsky.
- Zmiešajte s orechmi a hmotu vytlačte na dno tortovej formy.
- Manga olúpte a rozmixujte.
- Pridajte kokosový olej a premiešajte do hladkého krému.
- Nalejte na korpus, uhlaďte a nechajte niekoľko hodín stuhnúť v chladničke.

Zaujíma vás surová strava? Môžete vyskúšať recepty na raw vianočné pečivo .
Tiramisu
Talianska nepečená piškótová torta s mascarpone, ktorá sa stala jedným z najznámejších a najpopulárnejších dezertov na svete.
Ingrediencie
- 300 ml espressa
- 40 ml amaretta
- 450 g mascarpone
- 6 vajec
- 2 lyžice rumu
- 110 g krupicového cukru
- 480 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 40 cukrárskych piškótov
- 80 g kakaa
Postup
- Mascarpone zmiešajte vo väčšej miske s rumom
- Oddeľte žĺtky od bielkov
- Žĺtky zmiešajte s cukrom a elektrickým ručným mixérom, alebo vo ručne vo vodnom kúpeli ich vyšľahajte kým krém ľahko nezhustne.
- Krém prilejte k mascarpone a miešajte kým sa zmesi úplne nespoja
- Smotanu s vanilkovým extraktom ušľahajte do tuha a opatrne primiešajte k mascarpone krému.
- Pripravte si hranatú formu.
- Cukrárske piškóty namáčajte do kávy a vyskádajte ich na dno, tak aby ho celé zaplnili.
- Na vrstvu piškótov rovnomerne rozotrite polovicu krému.
- Potom vyskladajte ďalšiu vrstvu namočených piškót a na ňu rozotrite zvyšný krém.
- Uhlaďte, zasypte kakaom a nechajte cez noc uležať v chladničke.

Alebo postupujte podľa videoreceptu:
Objavte podobné tipy
Jablková nepečená torta
Svieži dezert plný chuti jesene. Nepečená torta s kyslou smatanou je skvelou a chutnou možnosťou, ako spracovať jablká.
Ingrediencie
- 1 kg jabĺk
- 1 balíček detských piškótov
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 2 dcl rumu
- 150 g cukru krupica + 10 g do kyslej smotany
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 300 g kyslej smotany
- škorica na posypanie
Postup
- Jablká olúpte, vykrojte jadrovníkom a pokrájajte na malé kúsky.
- Dajte do hrnca, zasypte cukrom, pokvapkajte citrónovou šťavou a zalejte vodou.
- Priveďte do varu a za občasného miešania varte kým jablká nie sú úplne mäkké.
- Odstavte z platne a rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
- Vráťte späť na sporák, na najnižšiu teplotu.
- V 400 ml vody rozmiešajte oba pudingové prášky.
- Nalejte do jablčného pyré a priveďte do varu.
- Krátko povarte pokiaľ zmes nezhustne.
- Tortovú formu vymažte, alebo vysteľte papierom na pečenie a na dno vyskladajte piškóty.
- Zalejte polovicou jablčného krému.
- Zvyšné piškóty krátko namočte v rume a vyskladajte na krém.
- Zalejte druhú polovicu pudingu.
- Dajte stuhnúť do chladničky.
- Kyslú smotanu zmiešajte s cukrom a rovnomerne rozotrite na stuhnutú tortu.
- Poprášte škoricou a môžete servírovať.

Low carb nepečená torta
Hľadáte niečo trochu zdravšieho? Tento nepečený kokosový dezert je to pravé – bez pridaného cukru, bez múky a smotany, napriek tomu plný skvelej chuti.
Ingrediencie
Korpus
- 150 g mandlí
- 75 g najemno strúhaného kokosu
- 40 g kokosového oleja
- 1 lyžica kakaa
- 100 g sušených datlí
Kokosová náplň
- 400 ml kokosového mlieka
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 200 g strúhaného kokosu
- 80 g kokosového oleja
Čokoládová poleva
- 150 g čokolády
- 1 lyžica kokosového oleja
Postup
- Datle pokrájajte na malé kúsky.
- Zmiešajte s najemno nasekanými mandľami, kakaom a kokosom.
- Vzniknutú hmotu vytlačte na dno tortovej formy a nechajte odpočívať v chladničke.
- Na kokosovú náplň rozmixujte kokos na jemnú múčku.
- Múčku zmiešajte v hrnci s kokosovým mliekom, vanilkovým extraktom a kokosovým olejom a na strednom plameni zahrievajte.
- Nalejte na korpus a tortu dajte do chladničky pokiaľ náplň nestuhne.
- Vo vodnom kúpeli rozohrejte čokoládu s kokosovým olejom.
- Nechajte trochu vychladnúť, nalejte na stuhnutú tortu a vráťte ešte minimálne na 30 minút do chladničky.

Oreo cheesecake
Nepečená torta zo sušienok Oreo je nadýchaná a jemná. Bohatý na chuť a veľmi efektívny na pohľad.
Ingrediencie
- 80 g masla
- 600 g Oreo sušienok
- 150 g bielej čokolády
- 750 g krémového syra typu žervé, philadelphie, fénix alebo lučina
- 180 g práškového cukru
- 300 ml smotany na šľahanie
Postup
- Polovicu sušienok a rozpustené maslo dajte do mixéra a rozmixujte do drobkovitej lepivej zmesi.
- Zmes rozprestrite na dno tortovej formy a utlačte lyžicou alebo dnom pohára.
- Vo vodnom kúpeli rozohrejte čokoládu s jednou tretinou smotany – za občasného miešania ohrievajte kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- Vo veľkej mise prešľahajte elektrickým mixérom krémový syr s cukrom a rozpustenou čokoládou.
- Pridajte smotanu a zvýšte výkon mixéra, šľahajte kým zmes nezhustne.
- Dajte si bokom 5 sušienok na ozdobu, zvyšok rozdrvte na malé kúsky a primiešajte ich do krému.
- Krém rozotrite na korpus a nechajte cez noc stuhnúť v chladničke.
- Servírujte ozdobené pusinkami zo šľahačky medzi ktoré vložíte polovicu sušienky.

Ako na zdobenie?
Nepečené torty môžete ozdobiť čerstvým ovocím, jedlými kvetmi, šľahačkou alebo kúskami sušienok.
Veľmi dobre tiež vyzerá zdobenie z čokolády alebo karamelu. Inšpirovať sa môžete vo videu:
Slaná torta bez pečenia
Hľadáte slávnostnú tortu pre niekoho, kto nie je na sladké? Táto slaná torta nielen prekvapí, ale skutočne ohromí!
Inšpirujte sa vo videorecepte: