Pripravte si naše recepty na fašírky z kelu a mäsa. Vyskúšajte sviežu alternatívu!

Vyskúšajte najlepšie recepty na kelové fašírky s mäsom!

Je to skvelá alternatíva k tým klasickým.

Sú ľahšie, výživnejšie, jednoduchšie na prípravu a chutia úplne božsky.

Ochutnajte ich s nami.

Kapustové fašírky s mletým mäsom

Karbonátky so kelom sú veľmi šťavnaté a sú oveľa jednoduchšie a rýchlejšie na prípravu. Chuť mäsových guličiek je znásobená keď sa použijú rôzne druhy mletého bravčového, hovädzieho a kuracieho mäsa. Pridajte si tieto placky do tradičného vietnamského pokrmu bun-cha , skvele sa sem hodí!

Čo budeme potrebovať

  • 500 g kelu
  • 2 cibuľa
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 200 g mletého kuracieho mäsa
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • soľ
  • čierne korenie,
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Postup

  • Nakrájajte kel a cibuľu v mixéri alebo najemno nožom.
  • Zmiešajte s mletým mäsom.
  • Pridajte vajcia a dochuťte soľou a korením.
  • Dobre premiešajte.
  • Z mletého mäsa tvarujte guličky.
  • Ľahko ich obaľte v múke.
  • Mäsové guličky smažte na rozohriatej panvici s rastlinným olejom na strednej teplote do zlatista z oboch strán.
Na panvici opečené placky s kelom.
Zdroj: recipetineats.com

Kapustové placky s mäsom v rúre

Recept na plnené kelové fašírky mäsom je jedinečne lahodné jedlo z rúry, uvarené v pikantnej paradajkovej omáčke. Ak máte radi kel, vyskúšajte naše plnené kelové závitky vyrobené tak, že každý kapustový list naplníte rôznymi zmesami.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kel

Na masové gule

  • 120 g varenej ryže
  • 500 g mletého hovädzieho
  • 1 malá žltá cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1/2 lyžičky koriandra

Na omáčku

  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 4 strúčiky cesnaku (mletý)
  • 1/2 lyžičky koriandra
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky
  • soľ
  • korenie
  • 500 ml vody (alebo kuracieho vývaru)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov a postriekajte zapekaciu misku sprejom na varenie. Dajte to bokom.
  • Nakrájajte kel najemno.
  • Potom vo veľkej miske zmiešajte mäso s ryžou.
  • Pridajte zvyšok ingrediencií, vrátane kelu na fašírky a premiešajte, aby sa spojili.
  • Teraz vo veľkej miske zmiešajte ingrediencie na omáčku.
  • Polovicu omáčky nalejte do pekáča.
  • Vyskladajte na nej kelové fašírky a tie potom prelejte zvyšnou omáčkou.
  • Potom prikryte alobalom a pečte 70–90 minút.
  • Akonáhle je kapusta mäkká a mäsové guličky uvarená, vyberte ich z rúry. Pred podávaním nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Podávajte so zemiakovou kašou a šalátom.
Dve misky plné mäkkých fašírok v omáčke z paradajok.
Zdroj: whollytasteful.com

Kapustové placky z hovädzieho mäsa

Tento recept na kelové fašírky je tak jedinečný, že si ho budete chcieť pripravovať stále dookola. Hovädzie pokojne môžete vymeniť za bravčové mäso a čerstvé brusnice pokojne za plechovku konzervovaných alebo mrazených. Ako dezert podávajte sladké ovocné knedle , ktoré sú pre toto hlavné jedlo, ako stvorené.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg mletého hovädzieho
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžica semienok feniklu (mletá)
  • 1 lyžica nadrobno nasekaného rozmarínu
  • 1 kus chleba (hrubo nakrájaný alebo natrhaný)
  • 60 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 ½ lyžičky soli
  • mleté korenie
  • 300 g brusníc
  • 70 g hnedého cukru
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžička čínskeho korenia piatich chutí
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 80 g masla
  • ½ hlávky kelu
  • olivový olej
  • soľ
  • 100 g jemne nastrúhaného Pecorina
  • 30 g nasekanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate

Postup

  • Vo veľkej miske zmiešajte hovädzie mäso, cibuľu, cesnak, fenikel, rozmarín, chlieb, mlieko, vajcia, soľ a korenie.
  • Dobre premiešajte, aby sa úplne spojili.
  • Veľkú panvicu dajte na platňu.
  • Opečte malý kúsok zmesi, aby ste skontrolovali, že vám korenie vyhovuje.
  • Ak ste s korením spokojní, vytvorte zo zmesi mäsové fašírky.
  • Pridajte na panvicu a opečte zo všetkých strán.
  • Po orestovaní pridajte brusnice priamo do panvice spolu s hnedým cukrom, sójovou omáčkou, korením a octom. Pridajte aj štipku soli.
  • Nechajte zľahka prevariť, kým sa brusnice nerozpadnú. Omáčku ochutnajte a podľa potreby dochuťte.
  • Kel rozpoľte a každý list pokvapkáme olivovým olejom. Dajte na rozpálenú grilovaciu panvicu a opekajte dve minúty, kým sa okraje nespália, ale vnútro bude stále chrumkavé a svieže.
  • Zložte z grilu a položte na tanier.
  • Kelové listy pokvapkajte červeným vínnym octom a dochuťte soľou.
  • Pridajte mäsové guličky a omáčku na tanier a dochuťte soľou, pecorínom a petržlenovou vňaťou.

K tomuto receptu sa najlepšie hodí kvalitná hlboká panvica , a to najmä kvôli tomu, že potrebujete uvariť ako karbonátky, tak omáčku na jednom mieste. Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si tú správnu aj k vám do kuchyne.

Misa plná červenej sladkej omáčky s guličkamu z mäsa a kelu.
Zdroj: jocooks.com

Mäsové kelové guličky s bravčovým mäsom

Skúste aj tieto kelové fašírky s mäsom, ako ich pripravujú v Poľsku. Chuť je lahodná, jemná a napriek tomu intenzívna. Kel je v poľskej kuchyni mimoriadne obľúbený, pretože je ľahko dostupný a lacný. Veľkým bonusom je, že sa ľahko nepokazí a dá sa dlho skladovať. Placky zo kelu podávajte so zemiakovou kašou podľa našich receptov .

Čo budeme potrebovať

  • 450 g mletého bravčového mäsa
  • 450 g nakrájaného kelu
  • 4 lyžice zemiakového alebo kukuričného škrobu
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 400 ml pasírovaných paradajok

Postup

  • Olúpte a nakrájajte cibuľu.
  • Kel umyte a nakrájajte nadrobno.
  • Mleté bravčové mäso zmiešajte s cibuľou, kelom, vajcami, zemiakovým škrobom, soľou a korením.
  • Začnite tvoriť mäsovo-kelové guličky.
  • Robte to mokrými rukami. Najlepšou technikou je naplniť misku vodou a ponoriť do nej ruky zakaždým, keď tvoríte karbonátok.
  • Mäsové guličky môžete urobiť väčšie alebo menšie, záleží na vás.
  • Mäsové guličky opečte na oleji asi 2-3 minúty z každej strany.
  • Vložte ich do hrnca a zalejte paradajkovou šťavou.
  • Priveďte do varu, znížte teplotu a varte asi 5–10 minút.

Aké ďalšie mäso je možné použiť v recepte na kapustové fašírky?
Recept na fašírky z kelu tradične používa mleté bravčové mäso. To je to, čo dáva pokrmu charakteristickú chuť. Môžete však použiť hovädzie, teľacie alebo hydinové mäso. Niektorí sa dokonca rozhodnú použiť zmes mäsa.

Ako poznám, že sú mäsové guličky uvarené?
Mäsové guličky získajú pri smažení zlatohnedú farbu. Pokiaľ vezmete vidličku a do jednej z nich jemne pichnete, všimnete si, že vyteká bezfarebná šťava. To znamená, že je uvarené. Pokiaľ šťava nie je bezfarebná, nie sú hotové.
Nerobte si s tým príliš veľké starosti. Mäsové guličky sa potom varia v paradajkovej omáčke. Tým sa prepečú cez naskrz.

Guličky so kelom a mäsom naservírované na zemiakovej akši.
Zdroj: sweetandsavorymeals.com

Ako skladovať zvyšné kelové fašírky?

Chladničky: Zvyšky môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke po dobu až štyroch dní.
Mraznička: Zvyšné mäsové guličky môžete až na 60 dní zmraziť. Jednoducho vložte mäsové guličky do mraziacej nádoby alebo mraziaceho vrecka.
Rozmrazovanie: Pred podávaním vždy cez noc nechajte zvyšky rozmrznúť v chladničke.
Ohrev : Ak chcete guličky znovu ohriať, vložte ich do misky vhodné do mikrovlnnej rúry a ohrievajte jednu až tri minúty, v závislosti na tom, koľko ich v miske máte. Alebo ich vložte do zapekacej misky, zakryte ich a pečte pri 180 stupňoch po dobu 15 až 20 minút.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.